Luxe Eendetaart met Romige Kervelsaus

Luxe Eendetaart met Romige Kervelsaus

Een luxe eendetaart met romige kervelsaus, omhuld in knapperig bladerdeeg. Een verfijnd hoofdgerecht dat indruk maakt tijdens speciale gelegenheden!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Eend, Gourmet, Hartige taart, Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram eendeborst
  • 100 gram eendelever
  • 150 gram aardappels
  • 20 gram boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 1 ½ eetlepel cognac
  • Zout en peper naar smaak
  • 7 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Snijd het vlees en de lever in dunne repen en bestrooi met zout en peper.
  • Schil de aardappelen, kook ze 10 minuten en snijd ze in plakjes van 3 mm dik.
  • Bak de fijngehakte sjalotten in boter gedurende 5 minuten.
  • Voeg de cognac toe en roer door.
  • Voeg het vlees, de lever en aardappelen toe, breng op smaak en zet apart in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide bladerdeegplakjes op elkaar uit en steek twee lappen uit (18 cm en 24 cm diameter).
  • Leg de grote lap op een vochtige bakplaat en schep de vulling erop, laat de rand vrij.
  • Bestrijk de rand met water, dek af met de kleinere deeglap en druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
  • Snijd een cirkel (12 cm diameter) in de bovenkant als deksel.
  • Bak de taart 30-40 minuten in de oven.
  • Verwarm de slagroom en roer de fijngehakte kervel erdoor.
  • Snijd het deksel los, giet de kervelroom in de taart en bak nog eens 10 minuten.
  • Laat de taart na het bakken 10 minuten rusten.
  • Snijd de taart aan tafel in punten en serveer.

Notities

Serveertip:
Serveer de eendetaart met een frisse groene salade en knapperig stokbrood voor een perfect uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Bourgogne, past uitstekend bij de rijke smaken van de eendetaart.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 45g | Zout: 1.8g | Sugar: 2g

Romige Garnalentartaartjes met Champignons

Romige Garnalentartaartjes met Champignons

Deze romige garnalentartaartjes met champignons zijn perfect als verfijnd voorgerecht of tussengerecht. De rijke vulling en knapperige korst zorgen voor een heerlijke smaakbeleving!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 200 gram champignons in vieren
  • 1 dl visfond
  • 3 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 400 gram garnalen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de ontdooide plakjes bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvormpjes ermee.
  • Bekleed de deegbodems met bakpapier en steunvulling en bak ze blind gedurende 10 minuten.
  • Verhit boter in een koekenpan en fruit de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak ze nog eens 5 minuten.
  • Voeg de visfond toe en laat het geheel iets inkoken.
  • Haal van het vuur.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Meng dit door het champignonmengsel.
  • Voeg de garnalen, peper, zout, de helft van de peterselie en dille toe.
  • Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.
  • Bak de taartjes 20-30 minuten in de oven op 220°C, tot het eimengsel gestold is.
  • Haal de taartjes uit de vorm en bestrooi ze voor het opdienen met de resterende peterselie en dille.

Notities

Serveertip:
Serveer de garnalentartaartjes warm met een frisse salade van veldsla en komkommer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past perfect bij de delicate smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Bladerdeeg Vijgentaartjes met Peer en Vanille

Bladerdeeg Vijgentaartjes met Peer en Vanille

Pastina con Vico
Deze verfijnde bladerdeeg vijgentaartjes met peer en een vleugje vanille zijn een elegante afsluiter van elke maaltijd. Perfect voor een feestelijk dessert!
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 450 g bladerdeeg 10 plakjes, ontdooid
  • 2 rijpe peren geschild, klokhuis verwijderd
  • 40 g boter
  • ½ vanillestokje
  • 10 anijszaadjes fijngewreven
  • Poedersuiker voor garnering
  • 4 verse vijgen ongeschild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg dun uit tot een lap van 32 x 42 cm.
  • Prik het deeg in en bak het in het midden van de oven in ± 12-16 minuten goudbruin.
  • Laat het bladerdeeg afkoelen en steek er 12 rondjes uit (doorsnede 10 cm).
  • Snijd de peren in dunne plakjes.
  • Bak de vijgen in 20 g boter met het opengesneden vanillestokje gedurende ± 2 minuten.
  • Bak in de rest van de boter de peer met het anijszaad gedurende ± 2 minuten.
  • Laat beide mengsels afkoelen.
  • Maak 4 stapeltjes van een deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
  • Bestrooi met poedersuiker.
  • Serveer eventueel met een puree van frambozen of aardbeien (200 g fruit pureren, zeven en mengen met 1 eetlepel citroensap en 1 ½ eetlepel poedersuiker).

Notities

Varieer met andere vruchten zoals mango, perzik, kakifruit, appel of banaan.
Serveertip:
Serveer de vijgentaartjes lauwwarm met een bolletje vanille-ijs en een scheutje frambozensaus voor een extra luxe presentatie.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Italiaanse Vin Santo voor een perfecte smaakcombinatie.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 22g | Zout: 0.4g | Sugar: 18g

Tongrolletjes met Garnalen en Romige Champignonsaus

Tongrolletjes met Garnalen en Romige Champignonsaus

Deze tongrolletjes met garnalen en romige champignonsaus zijn een verfijnde keuze voor een luxe diner. Delicaat, smaakvol en perfect gepresenteerd!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl visbouillon van tablet
  • 1 wortel in stukken gesneden
  • 1 ui in grove stukken gesneden
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 150 g garnalen
  • 200 g champignons in dunne plakjes gesneden
  • 0,125 liter slagroom
  • 50 g boter

Instructies

  • Rol de tongfilets op en zet ze vast met een cocktailprikker of bind ze vast met keukentouw.
  • Breng de wijn en bouillon met de wortel, ui, peterselie en laurier aan de kook en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes trekken.
  • Temper het vuur.
  • Leg de tongrolletjes in de bouillon en pocheer ze ongeveer 8 minuten (niet laten koken).
  • Schep de tongrolletjes voorzichtig uit de pan en leg ze op een warme schaal.
  • Verwarm de garnalen ongeveer 5 minuten in de bouillon.
  • Plaats de garnalen naast de tongrolletjes en houd alles warm.
  • Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot ongeveer 2 dl.
  • Voeg de slagroom toe en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  • Bak de champignons in 25 gram boter ongeveer 5 minuten zacht.
  • Plaats de champignons op de schaal bij de tongrolletjes en garnalen.
  • Roer de rest van de boter door de saus (niet meer laten koken).
  • Serveer de saus apart bij de tongrolletjes, garnalen en champignons.

Notities

Serveertip:
Serveer de tongrolletjes met een luchtige aardappelpuree of een delicate risotto voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, sluit perfect aan bij de delicate smaken van de vis en de romige saus.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 35g | Vet: 26g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Langzaam Getrokken Ossestaartsoep met Kruidige Paddenstoelen

Langzaam Getrokken Ossestaartsoep met Kruidige Paddenstoelen

Een rijke en hartverwarmende ossestaartsoep, langzaam getrokken voor een diepe smaak en verrijkt met kruidige paddenstoelen. Perfect voor koude dagen of feestelijke diners!
Bereidingstijd4 uur
Recept categorieën: Rundvlees, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 kg ossestaart in stukken gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 1 grote winterwortel in stukken gesneden
  • 10 hele peperkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 stukje foelie
  • 2 takjes tijm
  • 6 takjes selderij
  • 1 handvol verse peterselie
  • Zout naar smaak
  • 200 g paddenstoelen bijv. champignons, shiitake, in plakjes gesneden

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak de stukken ossestaart rondom bruin.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk 2 liter water in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Verwijder regelmatig het schuim dat zich vormt op de bovenkant.
  • Voeg de uien, wortel, peperkorrels, kruidnagels, laurierblaadjes, foelie, tijm, selderij en peterselie toe.
  • Laat de soep 3,5 uur zachtjes trekken op laag vuur.
  • Zeef de soep en verwijder de ossestaart.
  • Haal het vlees van de botten en voeg het vlees terug in de soep.
  • Breng op smaak met zout.
  • Bak de paddenstoelen in een koekenpan met een eetlepel olijfolie gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de soep.
  • Garneer de soep met gehakte peterselie en selderij.

Notities

Serveertip:
Serveer de soep met knapperig brood en een scheutje sherry voor een extra rijke smaakervaring.
Wijnadvies:
Kies voor een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Malbec. De diepe smaken van de ossestaart passen perfect bij de krachtige tonen van deze wijnen.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.1g | Sugar: 4g

Kruidige Reerugfilet in Spekjasje met Rode Wijnsaus

Kruidige Reerugfilet in Spekjasje met Rode Wijnsaus

Deze feestelijke reerugfilet, gewikkeld in ontbijtspek en met een kruidige korst, wordt geserveerd met een rijke rode wijnsaus voor een ultieme smaakervaring.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Wild
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 100 g champignons zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel madeira
  • 30 g verse kruiden peterselie, dragon, koriander, dille, marjoraan, fijngehakt
  • 2 eetlepels droog broodkruim
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 g ontbijtspek in plakjes
  • 600 g reerugfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl rode wijn
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 eetlepel rode bessengelei
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • Smelt 30 g boter in een pan en bak de sjalotjes gedurende 5 minuten zacht.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten tot het vocht is verdampt.
  • Meng madeira, kruiden, broodkruim, zout en peper door het champignonmengsel en laat afkoelen.
  • Leg de ontbijtspekplakjes iets overlappend op een werkvlak.
  • Verdeel het kruidenmengsel over het ontbijtspek en leg de reerugfilet erop.
  • Rol de reerugfilet stevig in het ontbijtspek en zet vast met keukentouw.
  • Laat het vlees ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm olie in een koekenpan en voeg de resterende boter toe.
  • Bak de reerugfilet aan elke kant ongeveer 4 minuten goudbruin.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Voeg rode wijn en kalfsfond toe aan de pan en laat dit tot de helft inkoken.
  • Roer de rode bessengelei en slagroom erdoor en laat de saus verder indikken.
  • Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de rollade in plakken en serveer per persoon twee plakken met de saus.
  • Garneer met verse kruiden.

Notities

Serveertip:
Serveer deze reerugfilet met aardappelpuree, seizoensgroenten zoals spruitjes of geroosterde wortelen, en een glas volle rode wijn.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Franse Bordeaux of een Pinot Noir past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 48g | Vet: 38g | Zout: 2.1g | Sugar: 4g

Luchtige Griesmeeltimbaaltjes met Boerenjongens en Rode Bessensaus

Luchtige Griesmeeltimbaaltjes met Boerenjongens en Rode Bessensaus

Deze luchtige griesmeeltimbaaltjes met boerenjongens en een verfijnde rode bessensaus vormen een feestelijk dessert dat perfect is voor de feestdagen!
inclusief opstijftijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de timbaaltjes:

  • 1 liter melk
  • 90 g suiker
  • 100 g griesmeel
  • 1 wijnglas boerenjongens met brandewijn
  • 35 g vanillelikeur of 1 theelepel vanille-extract opgelost in 2 eetlepels brandewijn
  • 2 eieren gesplitst
  • 2 eetlepels geraspte amandelen
  • ¼ liter slagroom

Voor de rode bessensaus:

  • 1 flesje rode bessensap
  • 2 theelepels kaneel of 0 5 dl kaneellikeur
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel opgelost in 2 eetlepels water

Instructies

  • Breng de melk aan de kook in een pan.
  • Meng de suiker met het griesmeel en voeg dit al roerend toe aan de kokende melk.
  • Laat het mengsel onder voortdurend roeren indikken.
  • Voeg de boerenjongens, vanillelikeur en geraspte amandelen toe en meng goed.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
  • Spoel de timbaaltjes af met koud water en vul ze met het griesmeelmengsel.
  • Laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Maak de rode bessensaus door het bessensap, kaneel, suiker en water in een pan te verwarmen.
  • Laat de alcohol verdampen en bind de saus met aardappelzetmeel.
  • Stort de opgesteven timbaaltjes op borden en serveer met rode bessensaus en stijfgeklopte slagroom.

Notities

Serveertip:
Serveer deze heerlijke timbaaltjes op een feestelijk bord, gegarneerd met extra boerenjongens en een takje munt.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Muscat of een licht gekoelde Sauternes, past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Lamskoteletten met Mosterdkorst en Romige Saus

Lamskoteletten met Mosterdkorst en Romige Saus

Sappige lamskoteletten met een knapperige mosterdkorst, geserveerd met een romige saus van kalfsfond. Een culinair hoogstandje voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 dl mosterd
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 eetlepel ketjap manis zoete sojasaus
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 dikke lamskoteletten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 dl kalfsfond
  • liter slagroom
  • Optioneel:
  • Geconfijte kerstomaatjes als bijgerecht

Instructies

  • Meng de mosterd met basterdsuiker, knoflook, ketjap manis, tijm en olijfolie tot een gladde massa.
  • Smeer de lamskoteletten aan beide zijden in met het mosterdmengsel en laat ze 30 minuten marineren.
  • Bak de fijngehakte sjalot in boter ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg eventueel achtergebleven vleesschaafsel toe en bak nog 5 minuten bruin.
  • Blus af met azijn en laat bijna volledig inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat tot ¾ inkoken.
  • Voeg slagroom toe en laat de saus zachtjes indikken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de lamskoteletten op een rooster en bak ze 8-10 minuten tot ze rosé zijn.
  • Verwarm de saus zachtjes en voeg indien gewenst extra mosterd toe.
  • Serveer de lamskoteletten met de romige mosterdsaus en eventueel geconfijte kerstomaatjes.

Notities

Serveertip:
Serveer de lamskoteletten met geroosterde aardappeltjes en gegrilde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Côtes du Rhône of een Bordeaux past uitstekend bij de rijke smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 38g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g

Krokante Konijnerugfilets met Mosterdsaus

Krokante Konijnerugfilets met Mosterdsaus

Heerlijke krokante konijnerugfilets, bedekt met een romige mosterdsaus en geserveerd met geconfijte kerstomaatjes. Een verfijnd gerecht voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 ¼ dl crème fraîche
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 4 dikke lamskoteletten
  • 4 dl kalfsfond
  • 8 ansjovisfilets uitgelekt en afgespoeld
  • 24 kappertjes
  • Zout
  • Zwarte peper

Instructies

  • Smeer de konijnerugfilets in met mosterd, suiker, knoflook, ketjap manis en tijm.
  • Laat het vlees 30 minuten intrekken.
  • Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes lichtbruin.
  • Voeg azijn toe en laat bijna volledig inkoken.
  • Voeg de kalfsfond toe en laat tot ¾ inkoken.
  • Roer de crème fraîche door de saus.
  • Bak de konijnerugfilets in een grillpan tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de filets met de saus en garneer met geconfijte kerstomaatjes.

Notities

Serveertip:
Serveer de konijnerugfilets op een bedje van knapperige sla en geconfijte tomaatjes. Voeg eventueel verse pasta toe als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Pinot Noir of een zachte Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Romige Spinazie-Champignon Gratin uit de Oven

Romige Spinazie-Champignon Gratin uit de Oven

Een romige spinazie-champignon gratin met béchamelsaus en een krokant goudbruin korstje. Een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vlees of vis!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 600 g ontdooide diepvriesspinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g boter
  • 3 dl béchamelsaus
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels slagroom
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Knijp het overtollige vocht uit de ontdooide spinazie.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook zachtjes tot het lichtbruin is (ongeveer 3 minuten).
  • Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog 4 minuten.
  • Verwarm de béchamelsaus en roer de helft ervan samen met zout en peper door de spinazie.
  • Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de grill voor.
  • Bak de champignons in de rest van de boter gedurende 5 minuten.
  • Schep 2 eetlepels champignons uit de pan en zet apart.
  • Voeg de rest van de béchamelsaus toe aan de pan met champignons.
  • Klop de slagroom lobbig, meng dit met de eidooiers en roer dit mengsel door de champignonsaus.
  • Verdeel de champignonsaus over de spinazie in de ovenschaal en schep de apart gehouden champignons erover.
  • Gratineer het gerecht ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het goudbruin kleurt.

Notities

Serveertip:
Serveer deze romige gratin als bijgerecht bij een stuk gebakken zalm, gegrilde kipfilet of een vegetarische quiche voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een volle Chardonnay past perfect bij de romige textuur en aardse smaken van deze gratin.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 9g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g