Chorizo aardappel ui tortilla
AllerHande mei 2000
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ui
- 250 g panklare aardappelblokjes
- zout
- peper
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 5 eieren
- 100 g chorizo stukje
Ui pellen en snipperen.
In pan 2 eetlepels olie verhitten.
Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken.
Af en toe omscheppen.
Aardappels met zout en peper bestrooien.
In kom eieren loskloppen.
Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren.
Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren.
In koekenpan rest van olie verhitten.
Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen.
Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is.
Tortilla in pan af laten koelen.
Tortilla in 16 puntjes snijden.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Chocolade roomkwark met pruimen
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 pruimen
- 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter,
- 25 g blanke hazelnoten zakje á 65 g, Baukje,
- 100 g melkchocolade
- 1 beker koude slagroom 125 ml,
- 2 eetlepel(s) poedersuiker
- ½ bak koude magere kwark á 450 g,
VOORBEREIDEN:
Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen.
Pruimen in partjes snijden en besprenkelen met likeur.
Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Chocolade boven magnetronschaal in stukjes breken.
In magnetron chocolade onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen (700 Watt) laten smelten.
Tussentijds 2 keer doorroeren.
Gesmolten chocolade goed doorroeren en iets laten afkoelen.
In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
Kwark luchtig erdoor scheppen.
Al omscheppend gesmolten chocolade erbij schenken.
Chocolade goed door roomkwark verdelen.
Chocolade-roomkwark over coupes verdelen en tot gebruik in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Coupes met chocolade-roomkwark garneren met partjes pruim.
Bestrooien met hazelnoten.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Champignonsoep met broccoli, maïs en kip
AllerHande maart 2003
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 meergranenpistolets (àfbakbrood pak à 4 stuks
- 2 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 200 g kipfilet in blokjes
- ½ zakje panklare broccoli à 300 g
- 1 blikje maïskorrels 150 g
- 1 zak verse champignonsoep 500 ml
- 2 eetlepel(s) fijne kruiden diepvries, strooibusje
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Pistolets in 8-9 minuten afbakken.
In koekenpan olie verhitten.
Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
Broccoliroosjes zo nodig kleiner snijden.
Maïs afgieten.
In pan champignonsoep en broccoli verwarmen en zachtjes tegen de kook aan houden, tot broccoli beetgaar is.
Maïs en kruiden erdoor roeren en nog even meewarmen.
Kipblokjes en soep over twee grote kommen verdelen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Champignons in room-wijnsaus
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 sjalotje
- 1 doosje champignons fijn 250 g,
- 1 eetlepel(s) boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepel(s) droge witte wijn
- ½ theelepel tijm
- ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
- 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
- ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
- versgemalen zwarte peper,
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Sjalotje pellen en fijn snipperen.
Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper.
Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Champignonhoedjes met chorizo
Aller Hande 1997
Servings: 20 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 20 kastanjechampignons bakje á 250 g, AH,
- ¼ rode paprika
- 50 g chorizo stukje,
- ¼ zakje verse peterselie
- 1 theelepel bouillonpoeder
- ½ eetlepel(s) olijfolie,
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- 3 eetlepel(s) medium dry sherry
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien.
Paprika schoonmaken en wassen.
Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn hakken.
In kopje peterselie fijnknippen.
In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
In koekenpan olie verhitten.
Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen.
Peterselie erdoor scheppen.
Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel.
Aandrukken.
Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten.
Paneermeel erover strooien.
Bouillon en sherry ertussen schenken.
In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.
Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Champignonbroodjes van Allerhande
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 sneetjes witbrood
- 1 doosje(s) grotchampignons 250 g,
- 2 eetlepel boter of magarine
- 1 teentje knoflook
- zout
- versgemalen peper,
- 4 plakken jong belegen kaas
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Van brood korstjes afsnijden.
Sneetjes in broodrooster lichtbruin roosteren.
Champignons met keukenpapier schoonvegen.
Onderste stukjes van champignons snijden.
Grote champignons in vieren delen, kleine champignons halveren.
In koekenpan boter verhitten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Champignons toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Korstjes van kaas snijden.
Op elk sneetje geroosterd brood 1/4 deel van de gesmoorde champignons scheppen.
Plakken kaas dubbelvouwen en op champignons leggen.
Canapés ca. 1 minuut onder grill leggen tot kaas begint te smelten.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Carpaccio met rucola
AllerHande oktober 2001
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 25 g pijnboompitten
- 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
- 5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 2 bakjes rucola à 30 g
- 400 g carpaccio vleeswaren
In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
Op bordje laten afkoelen.
In kommetje azijn en olie tot dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Rucola in grove stukken snijden.
In kom rucola en 1 eetlepel dressing door elkaar scheppen.
Carpaccio op vier borden uitspreiden.
Zout en peper erboven malen.
Besprenkelen met dressing.
Pijnboompitten erover strooien en rucola in midden erop leggen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Broodje roerei met paddestoelen
AllerHande april 2002
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 bakje kastanjechampignons gesneden / 125 g
- 25 g boter
- 1 tomaat in blokjes
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 eieren
- 2 meergranenbolletjes met zonnepitten of 3-4 sneetjes volkerenbrood
- 1 zakje rucolasla 30 g
In koekenpan champignons in 1 eetlepel boter in 3 minuten bruinbakken.
Tomaat met tijm door champignons scheppen.
Nog 2 minuten bakken.
Eieren loskloppen met 1 eetlepel water.
Ei in pan schenken en met spatel blijven omscheppen tot ei gestold en romig is.
Roerei op smaak brengen met zout en peper.
Broodjes opensnijden en besmeren met rest van boter.
Roerei en rucola over broodjes (of geroosterde boterhammen) verdelen
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Broccoli omelet met zalm
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 middelgrote vastkokende aardappel
- 300 g broccoli
- zout
- 1 sjalotje
- ½ kropje eikebladsla
- 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel Khne,
- 4 eetlepel(s) zure room
- 4 plakjes licht roggebrood
- 1 eetlepel(s) olie
- 200 g gerookte zalm á 100 g, AH,
- 4 eieren
- ⅛ liter slagroom
- peper
VOORBEREIDEN:
Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
Broccoli schoonmaken, kleine roosjes van stronk snijden (stronk wordt niet gebruikt) en wassen.
In pan met ruim water en zout aardappelblokjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Overdoen in vergiet en onder koud stromend water afspoelen.
Broccoli op zelfde manier koken en afspoelen.
Sjalotje pellen en snipperen.
Sla wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
In kommetje mierikswortel en zure room door elkaar roeren.
Sneetjes roggebrood diagonaal halveren.
BEREIDEN:
In koekenpan olie verhitten.
Aardappelblokjes al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken.
Sjalot en broccoli erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Intussen 1/4 deel van zalm in dunne reepjes snijden.
Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Zalmreepjes erdoor scheppen.
Eiermengsel over groente schenken.
Mengsel afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes laten stollen.
Omelet op deksel keren en onderkant nog ca. 2 minuten bakken.
Omelet in 8 punten snijden.
Sla over vier -borden verdelen.
Omeletpunten erop leggen.
Rest van zalmplakjes losjes dubbelgevouwen en met sneetjes roggebrood naast omeletpunten leggen. Mierikswortelsaus half over zalm scheppen.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57
Bospeenbundeltjes met rauwe ham
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 bos(jes) bospeen
- zout
- ½ zakje verse peterselie á 30 g,
- 8 plakjes iets dikker gesneden rauwe ham ca. 160 g,
- 25 g boter of margarine
VOORBEREIDEN:
Wortels wassen, schoonmaken en in lucifer dunne reepjes snijden.
Reepjes halveren. In pan met ruim water en zout wortelreepjes in ca. 4 minuten beetgaar koken.
Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
In vergiet wortelreepjes afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
Plakjes ham halveren.
Op plank leggen en bestrooien met peterselie.
Wortelreepjes in 16 gelijke porties verdelen.
Elke portie op hamplakje leggen en ham om wortel rollen.
BEREIDEN:
In koekenpan boter verhitten.
Wortelbundeltjes in ca. 5 minuten rondom knapperig bruin bakken.
Serveren met krielaardappeltjes.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 57