Chorizo aardappel ui tortilla

Chorizo aardappel ui tortilla

AllerHande mei 2000
Recept categorieën: Groenten, Tortilla, Varkensvlees
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g panklare aardappelblokjes
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 eieren
  • 100 g chorizo stukje

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • In pan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Aardappels met zout en peper bestrooien.
  • In kom eieren loskloppen.
  • Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren.
  • Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren.
  • In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen.
  • Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is.
  • Tortilla in pan af laten koelen.
  • Tortilla in 16 puntjes snijden.

Chocolade roomkwark met pruimen

Chocolade roomkwark met pruimen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Zuivel
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 pruimen
  • 2 eetlepel(s) sinaasappellikeur slijter,
  • 25 g blanke hazelnoten zakje á 65 g, Baukje,
  • 100 g melkchocolade
  • 1 beker koude slagroom 125 ml,
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker
  • ½ bak koude magere kwark á 450 g,

Instructies

  • VOORBEREIDEN:
  • Pruimen wassen, halveren en pitten verwijderen.
  • Pruimen in partjes snijden en besprenkelen met likeur.
  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Chocolade boven magnetronschaal in stukjes breken.
  • In magnetron chocolade onafgedekt in ca. 2 minuten op vol vermogen (700 Watt) laten smelten.
  • Tussentijds 2 keer doorroeren.
  • Gesmolten chocolade goed doorroeren en iets laten afkoelen.
  • In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
  • Kwark luchtig erdoor scheppen.
  • Al omscheppend gesmolten chocolade erbij schenken.
  • Chocolade goed door roomkwark verdelen.
  • Chocolade-roomkwark over coupes verdelen en tot gebruik in koelkast zetten.
  • BEREIDEN:
  • Coupes met chocolade-roomkwark garneren met partjes pruim.
  • Bestrooien met hazelnoten.

Champignonsoep met broccoli, maïs en kip

Champignonsoep met broccoli, maïs en kip

AllerHande maart 2003
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Kip, Soep, Voorgerechten
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meergranenpistolets (àfbakbrood pak à 4 stuks
  • 2 eetlepel(s) olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • ½ zakje panklare broccoli à 300 g
  • 1 blikje maïskorrels 150 g
  • 1 zak verse champignonsoep 500 ml
  • 2 eetlepel(s) fijne kruiden diepvries, strooibusje

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Pistolets in 8-9 minuten afbakken.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Kipblokjes in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Broccoliroosjes zo nodig kleiner snijden.
  • Maïs afgieten.
  • In pan champignonsoep en broccoli verwarmen en zachtjes tegen de kook aan houden, tot broccoli beetgaar is.
  • Maïs en kruiden erdoor roeren en nog even meewarmen.
  • Kipblokjes en soep over twee grote kommen verdelen.

Notities

Serveren met brood.

Champignons in room-wijnsaus

Champignons in room-wijnsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 doosje champignons fijn 250 g,
  • 1 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel(s) droge witte wijn
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
  • ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
  • versgemalen zwarte peper,

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotje pellen en fijn snipperen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
  • Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
  • Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.

Notities

Serveren met stokbrood.

Champignonhoedjes met chorizo

Champignonhoedjes met chorizo

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Hapjes, Warme hapjes
Servings: 20 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 20 kastanjechampignons bakje á 250 g, AH,
  • ¼ rode paprika
  • 50 g chorizo stukje,
  • ¼ zakje verse peterselie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel(s) olijfolie,
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 3 eetlepel(s) medium dry sherry

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien.
  • Paprika schoonmaken en wassen.
  • Champignonsteeltjes, paprika en chorizo heel fijn hakken.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • In kommetje bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Chorizo ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen.
  • Peterselie erdoor scheppen.
  • Champignonhoedjes vullen met chorizomengsel.
  • Aandrukken.
  • Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Paneermeel erover strooien.
  • Bouillon en sherry ertussen schenken.
  • In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.

Notities

Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.

Champignonbroodjes van Allerhande

Champignonbroodjes van Allerhande

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 doosje(s) grotchampignons 250 g,
  • 2 eetlepel boter of magarine
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper,
  • 4 plakken jong belegen kaas

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Van brood korstjes afsnijden.
  • Sneetjes in broodrooster lichtbruin roosteren.
  • Champignons met keukenpapier schoonvegen.
  • Onderste stukjes van champignons snijden.
  • Grote champignons in vieren delen, kleine champignons halveren.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Champignons toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Op elk sneetje geroosterd brood 1/4 deel van de gesmoorde champignons scheppen.
  • Plakken kaas dubbelvouwen en op champignons leggen.
  • Canapés ca. 1 minuut onder grill leggen tot kaas begint te smelten.

Carpaccio met rucola

Carpaccio met rucola

AllerHande oktober 2001
Recept categorieën: Rundvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel(s) balsamicoazijn
  • 5 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 2 bakjes rucola à 30 g
  • 400 g carpaccio vleeswaren

Instructies

  • In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren.
  • Op bordje laten afkoelen.
  • In kommetje azijn en olie tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Rucola in grove stukken snijden.
  • In kom rucola en 1 eetlepel dressing door elkaar scheppen.
  • Carpaccio op vier borden uitspreiden.
  • Zout en peper erboven malen.
  • Besprenkelen met dressing.
  • Pijnboompitten erover strooien en rucola in midden erop leggen.

Broodje roerei met paddestoelen

Broodje roerei met paddestoelen

AllerHande april 2002
Recept categorieën: Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1 persoon
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje kastanjechampignons gesneden / 125 g
  • 25 g boter
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eieren
  • 2 meergranenbolletjes met zonnepitten of 3-4 sneetjes volkerenbrood
  • 1 zakje rucolasla 30 g

Instructies

  • In koekenpan champignons in 1 eetlepel boter in 3 minuten bruinbakken.
  • Tomaat met tijm door champignons scheppen.
  • Nog 2 minuten bakken.
  • Eieren loskloppen met 1 eetlepel water.
  • Ei in pan schenken en met spatel blijven omscheppen tot ei gestold en romig is.
  • Roerei op smaak brengen met zout en peper.
  • Broodjes opensnijden en besmeren met rest van boter.
  • Roerei en rucola over broodjes (of geroosterde boterhammen) verdelen

Broccoli omelet met zalm

Broccoli omelet met zalm

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ei, Groenten, Lunch, Vis, Zalm
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 middelgrote vastkokende aardappel
  • 300 g broccoli
  • zout
  • 1 sjalotje
  • ½ kropje eikebladsla
  • 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel Khne,
  • 4 eetlepel(s) zure room
  • 4 plakjes licht roggebrood
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 200 g gerookte zalm á 100 g, AH,
  • 4 eieren
  • liter slagroom
  • peper

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • Broccoli schoonmaken, kleine roosjes van stronk snijden (stronk wordt niet gebruikt) en wassen.
  • In pan met ruim water en zout aardappelblokjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • Overdoen in vergiet en onder koud stromend water afspoelen.
  • Broccoli op zelfde manier koken en afspoelen.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • Sla wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
  • In kommetje mierikswortel en zure room door elkaar roeren.
  • Sneetjes roggebrood diagonaal halveren.

BEREIDEN:

  • In koekenpan olie verhitten.
  • Aardappelblokjes al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken.
  • Sjalot en broccoli erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Intussen 1/4 deel van zalm in dunne reepjes snijden.
  • Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Zalmreepjes erdoor scheppen.
  • Eiermengsel over groente schenken.
  • Mengsel afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes laten stollen.
  • Omelet op deksel keren en onderkant nog ca. 2 minuten bakken.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Sla over vier -borden verdelen.
  • Omeletpunten erop leggen.
  • Rest van zalmplakjes losjes dubbelgevouwen en met sneetjes roggebrood naast omeletpunten leggen. Mierikswortelsaus half over zalm scheppen.

Bospeenbundeltjes met rauwe ham

Bospeenbundeltjes met rauwe ham

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bos(jes) bospeen
  • zout
  • ½ zakje verse peterselie á 30 g,
  • 8 plakjes iets dikker gesneden rauwe ham ca. 160 g,
  • 25 g boter of margarine

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Wortels wassen, schoonmaken en in lucifer dunne reepjes snijden.
  • Reepjes halveren. In pan met ruim water en zout wortelreepjes in ca. 4 minuten beetgaar koken.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • In vergiet wortelreepjes afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Plakjes ham halveren.
  • Op plank leggen en bestrooien met peterselie.
  • Wortelreepjes in 16 gelijke porties verdelen.
  • Elke portie op hamplakje leggen en ham om wortel rollen.

BEREIDEN:

  • In koekenpan boter verhitten.
  • Wortelbundeltjes in ca. 5 minuten rondom knapperig bruin bakken.
  • Serveren met krielaardappeltjes.