Gegrilde Rundsbrochetten met Paprika en Ajuin
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar
BBQ of grill
Satéstokjes (4 stuks)
- 2 stukken biefstuk ongeveer 300g totaal
- 1 ajuin
- 1 rode paprika
- Peper en zout naar smaak
Snijd de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 cm.
Snijd de ajuin in vieren en haal de partjes uit elkaar.
Haal de zaadjes uit de paprika en snijd deze in kleine partjes.
Rijg afwisselend een stukje vlees, een partje ajuin en een partje paprika aan de satéstokjes.
Kruid de brochetten met peper en zout naar smaak.
Verhit de BBQ of grill en bak de brochetten aan beide zijden mooi bruin en gaar (ongeveer 4-5 minuten per kant).
Wijnadvies
Serveer met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec. Deze wijnen hebben een volle body en rijke smaak die goed passen bij het gegrilde rundvlees en de geroosterde groenten.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 28g | Vet: 12g | Zout: 0.7g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Marokkaanse Hamburgers met Ras El Hanout
Bereidingstijd18 minuten min
Servings: 3 personen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 250 gram gehakt of lamsgehakt naar keuze
- 1 eetlepel Ras El Hanout
- Zout en peper naar smaak
- Snufje cayennepeper
Meng in een kom het gehakt met de Ras El Hanout, zout, peper en cayennepeper.
Rol van het gehaktmengsel balletjes met een diameter van ongeveer 4 cm.
Druk de balletjes plat met je hand tot hamburgers.
Verhit de BBQ of grill en bak de hamburgers aan beide zijden mooi bruin en gaar (ongeveer 4-5 minuten per kant).
Wijnadvies
Serveer met een fruitige rode wijn zoals een Grenache of een Côtes du Rhône. Deze wijnen passen goed bij de warme, aromatische specerijen van de Ras El Hanout en het rijke vlees van de hamburgers.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 20g | Vet: 13g | Zout: 0.6g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Geroosterde Italiaanse Kalkoenfilets
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kalkoenfilets ongeveer 500g totaal
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 theelepel gedroogde oregano
Snijd elke kalkoenfilet doormidden zodat je vier stukken hebt.
Snijd elk stuk overlangs in zonder helemaal door te snijden, zodat er een zakje ontstaat.
Vul elk zakje met Parmezaanse kaas en een snufje oregano.
Vouw de kalkoenfilets dicht en bevestig de randen met cocktailprikkers.
Wijnadvies
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino. Deze wijnen hebben een frisse en fruitige smaak die goed samengaat met de geroosterde kalkoen en Parmezaanse kaas.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 35g | Vet: 7g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Pittige bonenchili met rundvlees en drie bonensoorten
Een goedgevulde chili bomvol smaak, boordevol groenten en drie soorten bonen. Perfect voor koude dagen of als stevig comfortfood.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 489kcal
Author: Cor Klaar
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 tl gehaktkruiden zonder zout
- 200 g haricots verts geblancheerd
- 250 g soepgroenten grof
- 3 el olijfolie of zonnebloem-/maïsolie
- 3 tl chilipoeder
- 400 g kidneybonen uit blik
- 400 g mager rundergehakt
- 500 g tomatenpulp uit pak
- 700 g kapucijners uit pot
Laat de kidneybonen, haricots verts en kapucijners uitlekken.
Verwijder de zaadjes uit de paprika en snijd in blokjes.
Pel de ui en snijd ook in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan.
Bak het gehakt met chilipoeder en gehaktkruiden 5 minuten rul.
Voeg de soepgroenten, paprika en ui toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de bonen en haricots verts toe.
Voeg de tomatenpulp toe en roer goed door.
Laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Proef en voeg eventueel extra chilipoeder toe naar smaak.
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade of wat knapperig (mais)brood om mee te dippen.
Wijnadvies:
Drink hierbij een krachtige rode wijn zoals een Malbec of een kruidige Shiraz.
Calories: 489kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 34g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Krokante Tortilla Flautas met Kip
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kipfilet in kleine reepjes
- 1 ui gesnipperd
- ½ groene paprika in kleine blokjes
- 1 jalapeñopeper fijngesneden, zaadjes verwijderd
- 50 gram maïskorrels blik, uitgelekt
- 4 zwarte olijven zonder pit fijngesneden
- 8 tarwetortilla's
- Zout naar smaak
- Zure room optioneel, voor serveren
- Guacamole optioneel, voor serveren
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de kipfilet, ui, groene paprika en jalapeñopeper toe en bak al omscheppend gedurende 10 minuten tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
Voeg de maïskorrels en fijngesneden olijven toe aan het mengsel en roer goed door.
Breng op smaak met zout.
Verdeel het kip- en groentemengsel gelijkmatig over de tarwetortilla's en rol ze stevig op.
Verwarm de barbecue of grill op middelhoog vuur en rooster de opgerolde tortilla's lichtbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze krokant zijn.
Serveer de flautas met zure room en guacamole naar smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino past goed bij dit gerecht. De lichte zuren en frisse smaken van de wijn complementeren de pittige en hartige smaken van de flautas.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Involtini di pollo con tonno e spicaci
Kipfilet gevuld met Tonijn & Spinazie
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
huishoudfolie
of
rollade-touw;
of
houten keukenhamer
- 2 grote kipfilets
- 1 pot tonijn stukken
- 75 gram spinazie
- boter of olie om in te braden
- peper & zout
- 100 ml room koksroom (light)
- sap en rasp van een halve citroen
- 2 eetlepel(s) boter voor de saus
Snijd de kipfilets open tot platte dubbel zo grote lapjes.
Bij grote kipfilets kun je dit soms wel twee keer doen.
Indien mogelijk met koksmes of houten keukenhamer en een stuk huishoudfolie de filetjes nog platter drukken of slaan.
Zorg dat je vier mooie platte lapjes hebt om te kunnen vullen.
Strooi op beide zijden een beetje zout en peper.
Was de spinazie en verwijder eventuele dikkere steeltjes.
Bedek iedere kipfilet met blaadjes spinazie en leg daarop een uitgelekt stuk tonijn.
Voor liefhebbers kun je op iedere stuk tonijn een ansjovisfilet leggen.
Rol of vouw de gevulde kipfilet. Steek vast met cocktailprikkers of gebruik rollade-touw om dicht te binden.
Bak op hoog vuur de gevulde kipfilets even aan en laat ze op laag vuur 10 minuten nagaren.
Doe er eventueel een beetje water bij.
Omdat de vulling bestaat uit gare tonijn en een paar blaadjes spinazie zijn ze relatief snel gaar.
Neem de gevulde kipfilets uit de pan en leg deze op een voorverwarmd bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
Zet het vuur hoger en maak van het overgebleven braadvocht, citroenrasp, citroensap en room een sausje.
Eventueel op smaak brengen met zout & peper en de saus monteren met een klontje boter, waardoor de saus een dikkere en zachtere structuur en een vollere smaak krijgt.
Tip:
goed proeven, wanneer de saus iets te zuur is, kun je een klein schepje suiker toevoegen.
Heerlijk te combineren met spinazie (of andere groene groente) en wellicht een stukje aardappel. Oh, en een glas lekkere Italiaanse witte wijn *
* wijntip:
spinazie is een moeilijke groente om te combineren met wijn, vanwege de wat ijzerachtige smaak en het zogenaamde vegetale karakter (wat lijkt op de smaak van onrijpe vruchten). Soms wordt geadviseerd een rode wijn te drinken. Indien je –net als wij kiest voor witte wijn kiest, neem dan een krachtige wijn, zoals een Sauvignon.
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Krokante Italiaanse Schiacciata met Rozemarijn
Een traditioneel Italiaans pizzabrood, krokant van buiten en luchtig van binnen. Perfect als snack of bijgerecht, afgewerkt met olijfolie en geurige rozemarijn.
(inclusief rijstijd)45 minuten min
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 15 g verse gist
- 350 g bloem
- Zout naar smaak
- 2-3 el olijfolie
- Rozemarijn of salie naar smaak
- 1,5 dl handwarm water
erkruimel de gist en los deze op in ongeveer 1,5 dl handwarm water.
Laat het gistmengsel 3 minuten rusten.
Meng de bloem en zout, en stort dit op het werkvlak.
Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en schenk het gistmengsel en 1 eetlepel olijfolie erin.
Meng de bloem beetje bij beetje met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat, en kneed het daarna in ongeveer 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats ongeveer 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Duw het deeg met je handen uit tot de grootte van de bakplaat, leg het op de bakplaat en prik het regelmatig in met een vork.
Bestrijk het deeg met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en rozemarijn (of salie) over.
Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de schiacciata iets afkoelen voordat je het in stukken snijdt en serveert.
Geniet van dit brood met een glas Chianti of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 1.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Mediterrane Visstoofpot
Een smaakvolle Mediterrane visstoofpot, rijk aan verse kruiden en tomaten. Deze stoofpot is perfect voor een gezellige maaltijd met een vleugje Zuid-Europese flair.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g gemengde visfilets ontveld en ontgraat, in stukken gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 1 el azijn
- 1 el versgehakte peterselie
- 1,8 dl olijfolie
- 1 liter heet water
Bereid de visfilets voor door eventuele schubben en graten te verwijderen.
Snijd de vis in stukken en spoel ze kort af met kokend water.
Dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de visstukken goudbruin.
Laat de vis op laag vuur rustig garen.
Haal de vis vervolgens uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan, bak de fijngesnipperde ui, knoflook en peterselie tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door.
Voeg daarna de azijn toe en giet er 1 liter heet water bij.
Roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Voeg de gebakken vis weer toe aan de pan en verwarm alles goed door.
Serveer de stoofpot heet, eventueel met croûtons om het gerecht compleet te maken.
Serveer met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Chardonnay om de rijke smaken van de visstoofpot te complementeren.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 40g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Italiaanse Mossel-Pesto Soep met Verse Basilicum
Een romige Italiaanse soep met mosselen en pesto, perfect voor een smaakvolle lunch of voorgerecht. De toevoeging van verse basilicum geeft deze soep een heerlijke mediterrane toets.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g gekookte mosselen
- 1 ui gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij in dunne boogjes gesneden
- 25 g boter
- 3 el bloem
- 1 ½ visbouillontablet
- 1 dl slagroom
- 2 el pestosaus
- 1 el verse basilicum fijngesneden (of uit de diepvries)
- 8 dl water
Pel en snipper de ui.
Was de bleekselderij en snijd de stengels in dunne boogjes.
Smelt de boter in een diepe pan en bak de ui samen met de bleekselderij gedurende 5 minuten, tot ze glazig zijn.
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen om de bloem te garen.
Voeg al roerend beetje bij beetje 8 dl water toe en breng de soep aan de kook.
Voeg de visbouillontabletten toe en roer tot ze zijn opgelost.
Kook de soep op matig vuur gedurende 10 minuten.
Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de slagroom en de pestosaus toe.
Roer goed door.
Verdeel de rest van de slagroom over de soepkommen, schep de soep erover en strooi de fijngesneden basilicum erover.
Serveer direct.
Serveer deze soep met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een P
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20
Italiaanse Zoetwatervissoep met Snoek en Groenten
Een hartverwarmende Italiaanse soep met verse zoetwatervis, groenten en kruiden. Perfect geserveerd met geroosterd brood voor een authentieke maaltijd.
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1,5 kg snoek of andere zoetwatervis zoals zeelt of paling, vermijd karper
- 50 g ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij fijn gesneden
- ½ bosje peterselie gehakt
- 1 l gepelde tomaten uit blik
- 300 g kalmoes snijbiet of paksoi, schoongemaakt en in repen gesneden
- 4 el olie
- ⅛ l witte wijn
- 1 laurierblaadje
- Zout en peper naar smaak
Maak de vis schoon, spoel deze zorgvuldig af onder koud water, dep droog met keukenpapier en snijd in stukken.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in kleine stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Laat de tomaten uitlekken, snijd het vruchtvlees fijn en bewaar het opgevangen vocht.
Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de ui, knoflook, bleekselderij, kalmoes of paksoi en peterselie zachtjes.
Voeg de gesneden tomaten toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de witte wijn, het opgevangen tomatensap en het laurierblaadje toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de stukken vis in de soep en laat het geheel 30 minuten zachtjes trekken op laag vuur, totdat de vis gaar is.
Serveer de soep warm, eventueel met geroosterd brood, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met zout en peper.
Serveer deze soep met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino om de lichte, frisse smaken van de vis en groenten te complementeren.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 20