Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Ratatouille en Gehakt

Deze knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met een smakelijk gehaktmengsel van ratatouille en rundergehakt zijn perfect voor lunch of als onderdeel van een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeegplakjes ongeveer 10 plakjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 potje of blikje ratatouille
  • 1 zakje hamburgermix
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het rundergehakt met de hamburgermix, ratatouille en tomatenpuree in een kom en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Maak de randen van de bladerdeegplakjes nat met je vinger, zodat ze beter dichtgevouwen kunnen worden.
  • Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de bladerdeegplakjes.
  • Vouw de bladerdeegplakjes dicht en druk de randen goed aan met een vork om ze te sluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met het losgeklopte ei.
  • Plaats de bladerdeegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de heerlijke bladerdeegpakketjes als een smakelijke toevoeging aan je lunch of brunch.

Notities

Serveertip:
Deze bladerdeegpakketjes zijn heerlijk te combineren met een frisse groene salade of wat geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze bladerdeegpakketjes gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van het gehakt en de ratatouille mooi aan.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g

Romig bitterkoekjesijs met peer en chocolade

Romig bitterkoekjesijs met peer en chocolade

Een romig dessert met de unieke smaak van bitterkoekjes, sappige peer en een vleugje chocolade.
Bereidingstijd20 minuten
opstijven in de vriezer1 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • mes
  • Lege ijsdoos

Ingrediënten

  • 500 ml roomijs
  • 5 bitterkoekjes
  • ½ sinaasappel
  • Snufje kaneel
  • 8 halve peren uit blik
  • Chocoladesaus uit een flesje

Instructies

  • Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes.
  • Pers het sap van de halve sinaasappel.
  • Laat de bitterkoekjes 15 minuten weken in het sinaasappelsap.
  • Meng de geweekte bitterkoekjes en het sap met een snufje kaneel door het roomijs.
  • Schep het mengsel in een lege ijsdoos en strijk het glad.
  • Laat het ijs minstens 1 uur opstijven in de vriezer.
  • Snijd voor elk bord twee perenhelften doormidden.
  • Snijd plakken van het bitterkoekjesijs en leg op elk bord een plak.
  • Leg twee stukken peer tegen of over beide zijden van de plak ijs.
  • Giet de chocoladesaus zigzaggend over de plak, zodat er een mooi strepenpatroon ontstaat.

Notities

Serveertip:
Serveer met een sprankeltje sinaasappelrasp als extra garnering.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals Moscato d’Asti past perfect bij de frisse, zoete smaken van dit nagerecht.

Nutrition

Calories: 230kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.3g | Sugar: 24g

Frisse Bieslookmayonaise

Frisse Bieslookmayonaise

Een romige en frisse bieslookmayonaise die perfect past bij tal van gerechten.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje bieslook
  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml crème fraîche
  • Een paar druppels citroensap
  • Peper

Instructies

  • Was de bieslook grondig onder koud stromend water en laat deze goed drogen.
  • Snijd de bieslook fijn met een scherp mes.
  • Meng in een kom de mayonaise en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Breng het mengsel op smaak met enkele druppels citroensap en peper naar wens.
  • Voeg de fijngesneden bieslook toe en roer goed door tot de bieslook gelijkmatig verdeeld is.
  • Serveer de bieslookmayonaise als bijgerecht bij vis, vlees, groenten of als dipsaus.

Notities

Heerlijk bij gegrilde vis, gebakken aardappeltjes of als frisse dip voor rauwkost.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de romige en frisse smaak van deze bieslookmayonaise.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 1g | Vet: 22g | Zout: 0.5g | Sugar: 0.5g

Gegrilde Biefstuksalade met Mango en Paprika

Gegrilde Biefstuksalade met Mango en Paprika

Een frisse en kleurrijke biefstuksalade met sappige mango, knapperige paprika en een kruidige limoendressing. Perfect als lichte lunch of zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
marineren1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Rundvlees, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 biefstukken van elk 100 g
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 2 mango's geschild en in blokjes
  • 100 g veldsla
  • 15 g koriander

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en grill ze ongeveer 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze vervolgens in dunne reepjes.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng in een kom de limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Roer er de rest van de olijfolie door om een dressing te maken.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat dit 1½ uur marineren.
  • Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de mango met de veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over 4 borden en leg de gemarineerde biefstukreepjes er bovenop.

Notities

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse limoen-muntsaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte Sauvignon Blanc past goed bij deze biefstuksalade.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 26g | Vet: 23g | Zout: 2.1g | Sugar: 22g

Arabische kipburger wraps met knoflookmayonaise

Arabische kipburger wraps met knoflookmayonaise

Heerlijke kipburger wraps met knoflookmayonaise, sla, tomaat en ui, een smaakvolle en makkelijke maaltijd.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd35 minuten
Recept categorieën: Brood, Hoofdgerechten, Kip, Wraps
Land van herkomst: Arabisch, Midden Oosten
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 kant-en-klare of zelfgemaakte naanbroden
  • 300 gram kippengehakt
  • 45 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • Olijfolie
  • 8 blaadjes kropsla
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Verse knoflook

Instructies

  • Bak de naanbroden af volgens de verpakking en houd warm.
  • Was de sla, snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
  • Meng de mayonaise met geperste knoflook.
  • Meng het kippengehakt met ei, paneermeel, paprikapoeder, mosterd, peper, zout en geperste knoflook.
  • Vorm hamburgers van het gehakt.
  • Bak de hamburgers gaar in olijfolie.
  • Beleg de naanbroden met sla, tomaat en ui.
  • Leg de hamburgers op de naanbroden.
  • Voeg knoflookmayonaise toe en vouw dubbel.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of frietjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Gestoomde Bak Pao Broodjes met Gehakt en Pittige Saus

Gestoomde Bak Pao Broodjes met Gehakt en Pittige Saus

Heerlijke Oosterse broodjes gevuld met gekruid gehakt en geserveerd met een pittige tomatensaus.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Hapjes, Lunch
Land van herkomst: Indonesië, Oosters
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • stoompan
  • klein pannetje

Ingrediënten

Voor de broodjes:

  • 1 pak broodjesmix wit
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 150 g prei in ringen
  • eetlepel olie
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 4 eetlepels bloem
  • Tabasco naar smaak
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel ketoembar koriander
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • Zout

Voor de saus:

  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 4 druppels tabasco
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels ketjap asin
  • 1 theelepel gemberpoeder djahé
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel water

Instructies

Broodjes:

  • Maak het deeg volgens de instructies op het pak broodmix en laat het 15 minuten rijzen, afgedekt met plasticfolie.
  • Kneed het deeg opnieuw en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en prei 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Roer 2 eetlepels bloem, tabasco, laospoeder, ketoembar, ketjap en zout door het mengsel en bak nog 2 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Verdeel het deeg in 12 porties, maak bolletjes en laat ze 15 minuten rijzen.
  • Rol elk bolletje uit tot een cirkel van 10 cm.
  • Schep 1 eetlepel gehaktvulling in het midden, bevochtig de randen met water en vouw het deeg om de vulling.
  • Vorm bolletjes met de naad naar beneden.
  • Laat de bolletjes nogmaals 15 minuten rijzen.
  • Stoom de broodjes in een ingevette stoompan in 15 minuten gaar.

Saus:

  • Meng in een pan water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder.
  • Breng aan de kook.
  • Meng maïzena met 1 eetlepel water tot een gladde massa en voeg toe aan de saus.
  • Laat de saus binden.

Serveertip:

  • Serveer de gestoomde broodjes warm met de pittige saus.

Notities

Als de broodjes koud zijn geworden, kun je ze in ongeveer 2 minuten opnieuw stomen of in de magnetron opwarmen.
Wijnadvies:
Combineer met een licht zoete witte wijn zoals Riesling of serveer met thee.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Gegratineerde Karnemelkcrêpes met Kalfsgehakt en Emmentaler

Gegratineerde Karnemelkcrêpes met Kalfsgehakt en Emmentaler

Heerlijke karnemelkcrêpes gevuld met kruidig kalfsgehakt, gegratineerd met kaas en kalfsfond.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

Voor de crêpes:

  • 1 kopje karnemelk
  • 1 kopje bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olie
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Voor de vulling:
  • 350 g kalfsgehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel peterselie fijngesneden
  • 1 lente-uitje versnipperd
  • 1 stukje wortel fijngehakt
  • ¼ ui fijngesneden
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper

Voor de gratin:

  • 250 ml kalfsfond
  • 2 eetlepels geraspte Emmentaler
  • 100 g boter

Instructies

Bereiding van de crêpes:

  • Meng de karnemelk, bloem, ei, olie, zout en een snufje nootmuskaat tot een glad beslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak dunne crêpes.
  • Zet apart.

Bereiding van de vulling:

  • Meng het kalfsgehakt met paneermeel, peterselie, wortel, ui, lente-uitje en ei.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Vullen en gratineren:

  • Bestrijk elke crêpe met een laagje gehaktmengsel, rol ze op en snijd ze schuin doormidden.
  • Vet een ovenvaste schaal in met boter en leg de crêpes met de snijkant naar boven in de schaal.
  • Bestrooi de crêpes met geraspte Emmentaler.
  • Giet de kalfsfond over de crêpes.
  • Bak de crêpes in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 25-30 minuten, tot ze gaar en mooi goudbruin zijn.

Serveertip:

  • Serveer warm met een frisse groene salade.

Notities

Wijnadvies:
Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een volle witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Gegratineerde Griet met Kaas, Mosterd en Tomaat

Gegratineerde Griet met Kaas, Mosterd en Tomaat

Een verfijnd gerecht van grietfilets gegratineerd met kaas, mosterd en tomaat.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grietfilets ca. 150 g per stuk
  • 200 g geraspte belegen kaas of Gruyère
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de grietfilets af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
  • Bestrooi de vis met peper, zout en kerriepoeder.
  • Vet een platte ovenschaal licht in en leg de visfilets naast elkaar in de schaal.
  • Meng de geraspte kaas met de mosterd en crème fraîche in een kom.
  • Verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de grietfilets.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 15-20 minuten, tot de vis gaar is en het kaasmengsel lichtbruin is.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
  • Kruis de kerstomaatjes in en voeg ze de laatste 5 minuten toe aan de ovenschaal.
  • Strooi de gehakte peterselie over het gerecht vlak voor het serveren.
  • Serveer warm met gebakken aardappeltjes en een frisse tomaten-komkommersalade.

Notities

Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Chablis of een Sancerre.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Citroen-Kruiden Penne met Parmezaanse Kaas

Citroen-Kruiden Penne met Parmezaanse Kaas

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 blaadjes basilicum in reepjes
  • 3 eetlepels peterselie grofgehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Sap en rasp van 2 citroenen
  • 500 g penne
  • 75 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.
  • Meng olijfolie, basilicum, peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap in een kom.
  • Kook de penne in het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de penne af en doe terug in de warme pan.
  • Voeg de citroen- en kruidenolie toe aan de penne en schep de pasta goed om.
  • Bestrooi met de fijngeraspte Parmezaanse kaas en schep weer goed om.
  • Kruid met peper en zout naar smaak.

Notities

Deze citroen-kruiden penne met Parmezaanse kaas is heerlijk als hoofdgerecht en kan worden geserveerd met een frisse salade.

Wijnadvies:

Geniet ervan met een glas Italiaanse witte wijn, zoals een Pinot Grigio.

Verfrissende Citroenmousse met Mascarpone

Verfrissende Citroenmousse met Mascarpone

Voorbereidingstijd15 minuten
rusttijd in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 3 eieren

Instructies

  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer.
  • Meng in een kom de eidooiers met suiker en klop tot een luchtige massa.
  • Voeg de mascarpone, geraspte citroenschil en citroensap toe aan het eidooiermengsel.
  • Meng goed.
  • Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan het mascarponemengsel.
  • Vouw ze er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
  • Giet de bereiding in kleine kommetjes en laat minimaal twee uur rusten in de koelkast.

Notities

Serveer deze verfrissende citroenmousse als een licht en luchtig dessert na een zomerse maaltijd.

Wijnadvies:

Het past goed bij een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti.