Frambozenpudding met Verse Saus en Nougatine

Frambozenpudding met Verse Saus en Nougatine

Een fris en fruitig dessert van romige frambozenpudding met een zelfgemaakte frambozensaus en een knapperige topping van nougatine.
exclusief afkoelen20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 270kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje frambozenpuddingpoeder 75 g
  • 125 ml slagroom
  • 375 ml melk
  • 3 blikjes frambozen à 75 g
  • 200 g verse frambozen
  • 60 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • Slagroom uit spuitbus
  • 2 eetlepels nougatine

Instructies

  • Meng in een kom het frambozenpuddingpoeder met de slagroom en klop het geheel goed door.
  • Breng de melk aan de kook in een steelpan en haal de pan van het vuur.
  • Roer het slagroommengsel door de melk en breng opnieuw aan de kook, terwijl je blijft roeren.
  • Laat de pudding nog 2 minuten op zacht vuur koken, terwijl je blijft roeren.
  • Spoel de puddingvormpjes om met koud water en verdeel de pudding over de vormpjes.
  • Dek de vormpjes af met plasticfolie en laat ze 1 uur afkoelen op kamertemperatuur, gevolgd door 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Giet het sap van de blikframbozen af en doe de frambozen met suiker en citroensap in een steelpan.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Druk het frambozenmengsel met de bolle kant van een lepel door een zeef en vang de gladde saus op in een bakje.
  • Snijd de puddinkjes los van de randen van de vormpjes en draai ze om op een bordje.
  • Schep de frambozensaus naast en over de puddinkjes.
  • Spuit een toefje slagroom op elk puddinkje en strooi er nougatine overheen.

Notities

Serveertip:
Serveer de puddinkjes direct uit de koelkast voor een heerlijk fris dessert. Voeg een extra garnering van verse muntblaadjes toe voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte en fruitige dessertwijn zoals Moscato d'Asti. De sprankelende en zoete tonen passen perfect bij de frisse frambozensmaak.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Frambozendessert met Witte Chocoladeroom

Frambozendessert met Witte Chocoladeroom

Dit heerlijke dessert combineert de frisheid van frambozen met de romige zoetheid van witte chocolade en een knapperige laag galettewafels.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g frambozen
  • 200 g witte chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 150 g roomyoghurt met framboos en braam
  • 8 galette wafels

Instructies

  • Was de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
  • Breek 150 g witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie in een kom boven een pan met zacht kokend water.
  • Roer tot een gladde massa.
  • Klop de slagroom in een andere kom bijna stijf.
  • Spatel de roomyoghurt en de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom.
  • Bewaar het mengsel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller krullen van de resterende 50 g witte chocolade.
  • Leg op elk van de vier bordjes twee wafels en

Notities

Serveertip:
Serveer direct, zodat de wafels knapperig blijven en de frambozen hun frisheid behouden.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete witte wijn zoals een late oogst Riesling of een Moscatel. De romige witte chocolade en de frisse frambozensmaak vormen een perfecte match met de fruitige tonen van de wijn.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 32g

Amandelkorst tilapiafilet met mangosalsa

Amandelkorst tilapiafilet met mangosalsa

Krokante tilapiafilet met een smaakvolle amandelkorst en een frisse mangosalsa.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Noten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g tilapiafilet
  • 1 mango geschild en in blokjes gesneden
  • 3 bosuitjes in smalle ringetjes
  • ½ rode peper gewassen en in reepjes
  • 4 eetlepels citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • zakje amandelen à 45 g
  • 1 ei
  • Sojasaus
  • Olie voor het bakken

Instructies

  • Meng de mango-blokjes, bosuitjes, peperreepjes en 2 eetlepels citroensap in een kom.
  • Zet het mengsel in de koelkast tot gebruik.
  • Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en besprenkel ze met de resterende citroensap.
  • Laat 15 minuten intrekken.
  • Maak het amandelschaafsel fijn met een deegroller.
  • Dep de tilapiafilets droog met keukenpapier.
  • Klop het ei in een kom en voeg 2 eetlepels water en sojasaus toe.
  • Haal de vis door het eimengsel en wentel het door het fijngemaakte amandelschaafsel, zodat de filets goed bedekt zijn.
  • Verhit olie in een anti-aanbakpan.
  • Bak de tilapiafilets op matig vuur gedurende ongeveer 5 minuten, keer halverwege.
  • Verdeel de gebakken tilapiafilets over vier borden en serveer met de mangosalsa.
  • Serveer met rijst en een groene salade.

Notities

Serveertip:
Serveer met een paar schijfjes limoen en wat verse koriander als garnering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de lichtzoete mangosalsa en de krokante vis.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g

Zomerfruit strudel met roomkaas en poedersuiker

Zomerfruit strudel met roomkaas en poedersuiker

Een heerlijke strudel met frisse zomerfruitvulling, romige roomkaas en een krokant laagje poedersuiker.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Oostenrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg 270 g
  • 200 g roomkaas
  • 2 tl maizena
  • 35 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 350 g zomerfruit mag ook uit de diepvries
  • 75 g suiker
  • Rasp van ½ citroen
  • 2 el citroensap
  • 2 el maizena
  • 1 ei
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Breng het fruit met de suiker aan de kook in een pan tot het een vloeibaar geheel is.
  • Prak grote stukken fruit met een vork, maar laat kleine stukjes intact.
  • Voeg de maizena, losgeroerd met citroensap en citroenrasp, toe.
  • Laat pruttelen tot de saus gebonden is, voeg indien nodig extra suiker toe.
  • Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer de helft van de roomkaas los met maizena en (vanille)suiker, en meng de andere helft erdoor.
  • Bewaar het roomkaasmengsel in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg uit op bakpapier.
  • Snijd het deeg in een strook van 11 cm en een van 13 cm.
  • Maak eventueel figuurtjes van de strook van 13 cm en bewaar deze.
  • Verdeel het roomkaasmengsel over de 11 cm brede strook, laat 1,5 cm vrij aan de randen.
  • Voeg de afgekoelde fruitvulling toe.
  • Klop het ei los en bestrijk de randen van de strook.
  • Vouw de strook met de decoraties over de strook met vulling en druk de randen aan met een vork.
  • Bestrijk de bovenkant met ei en plak de decoraties erop.
  • Bak de strudel in de oven gedurende 30 minuten tot hij goudbruin is.
  • Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, accentueert de fruitige smaken van de strudel.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 0.4g | Sugar: 15g

Mihoensalade met teriyaki tilapia

Mihoensalade met teriyaki tilapia

Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Pasta, Roerbakken / Wokken, Salade, Vis
Land van herkomst: Azië, Japan
Servings: 2 pesonen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g mihoen
  • 2 tilapiafilets ca. 200 g
  • 100 ml teriyakimarinade
  • 2 eetlepels roerbakolie
  • 7,5 g koriander
  • 150 g peen julienne

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Laat de mihoen ca.
  • 5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
  • Halveer de tilapiafilets in de lengte.
  • Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
  • Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
  • Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
  • Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
  • Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
  • Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
  • Meng de mihoen en peen door de marinade.
  • Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.

Notities

Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Zoete Aardbeienpizza met Mascarpone en Aardbeienjam

Zoete Aardbeienpizza met Mascarpone en Aardbeienjam

Deze romige aardbeienpizza met mascarpone en aardbeienjam is een verrukkelijk dessert, ideaal als afsluiting van een Italiaanse maaltijd of als zoete verwennerij.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Pizza, Taart
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml room
  • 3 eetlepels suiker
  • Het merg van 1 vanillestokje
  • 2-3 eetlepels aardbeienjam
  • 2 eetlepels water
  • 300 g aardbeien gehalveerd
  • Verse muntblaadjes ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte.
  • Rol het pizzadeeg direct uit op het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de bodem gedurende 20 minuten in de oven, tot hij goudbruin en krokant is.
  • Laat de pizzabodem volledig afkoelen.
  • Klop in een kom de mascarpone, room, suiker en vanillemerg tot een gladde en romige massa.
  • Bestrijk de afgekoelde pizzabodem met de mascarponecrème.
  • Verwarm in een steelpan de aardbeienjam met water, roer tot een gladde siroop en bestrijk hiermee de aardbeien.
  • Verdeel de gehalveerde aardbeien over de pizza en druppel de resterende siroop erover.
  • Garneer met verse muntblaadjes.
  • Snijd de pizza in stukken en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer deze aardbeienpizza met een bolletje vanille-ijs voor een extra decadente ervaring.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige rosé, die perfect aansluit bij de zoete en romige smaken.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 30g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Walnoten en Chocolade

Knapperige Bladerdeegpakketjes met Walnoten en Chocolade

Deze knapperige bladerdeegpakketjes gevuld met walnoten, chocolade en een vleugje kaneel zijn perfect als dessert of zoete snack.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht, Gebak, Noten, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g gehakte walnoten
  • 50 g suiker
  • 100 ml melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 50 g grof gehakte chocolade
  • 1 ei losgeklopt
  • Extra:
  • hele walnoten voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Meng in een kom de gehakte walnoten, suiker, melk, kaneel, kardemom en chocolade tot een gelijkmatig mengsel.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Bestrijk de randen van elk stuk deeg met losgeklopt ei.
  • Schep 2 eetlepels van het walnotenmengsel in het midden van elk stuk deeg.
  • Vouw de hoeken van het deeg naar binnen en druk ze stevig aan om pakketjes te vormen.
  • Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met losgeklopt ei en decoreer elk pakketje met een hele walnoot.
  • Bak de pakketjes gedurende 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal de pakketjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom voor extra luxe.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een late harvest Riesling, die mooi aansluit bij de zoete en kruidige smaken.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 12g

Geitenkaasrolletjes met Paprika en Tijm

Geitenkaasrolletjes met Paprika en Tijm

Smakelijke geitenkaasrolletjes gevuld met paprika, tijm en olijven. Perfect als snack, borrelhapje of onderdeel van een feestelijke plank!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Kaas, Snack, Warme hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg
  • 200 g geitenkaas
  • 1 eetlepel melk
  • Verse tijm fijngehakt
  • 80 g grof gehakte peppadew gevulde rode paprika
  • 50 g olijven ontpit en in ringetjes gesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en rol het pizzadeeg direct uit op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
  • Meng in een kom de geitenkaas, melk, fijngehakte tijm, peper en zout tot een smeuïg mengsel.
  • Bestrijk het deeg gelijkmatig met het geitenkaasmengsel, maar laat de randen vrij.
  • Verdeel de grof gehakte peppadew, olijven en fijngesneden rode ui over het geitenkaasmengsel.
  • Rol het deeg strak op tot een rol.
  • Snijd de rol in plakjes van ongeveer 3 cm breed en leg deze plat op het bakblik.
  • Bak de geitenkaasrolletjes gedurende 12-15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de rolletjes enkele minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Serveertip:
Serveer de rolletjes warm met een frisse dip zoals tzatziki of een kruidenyoghurtdip.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino. De frisse tonen van de wijn passen perfect bij de hartige smaak van de geitenkaas.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Frisse Appel-Notensalade met Mosterddressing

Frisse Appel-Notensalade met Mosterddressing

Een knapperige salade met frisse appel, gezouten cashewnoten en een pittige mosterddressing. Perfect als bijgerecht of lichte lunch.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Lunch, Noten, Salade
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 2 appels met rode schil
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • ½ eetlepel mosterd
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 4 eetlepels grof gehakte gezouten cashewnoten
  • 2 eetlepels geknipte peterselie

Instructies

  • Haal de slabladeren los, was ze grondig en droog ze in een slacentrifuge of dep ze droog met keukenpapier.
  • Verwijder de harde nerven van de sla en scheur de bladeren in stukjes.
  • Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
  • Klop een dressing van de olijfolie, het citroensap, de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de sla in een grote kom en verdeel de stukjes appel en de gesnipperde sjalotten erover.
  • Schenk de dressing gelijkmatig over de salade.
  • Bestrooi de salade met de gehakte cashewnoten en de geknipte peterselie.
  • Schep de salade vlak voor het serveren voorzichtig om.

Notities

Serveertip:
Serveer deze frisse salade als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een tartaartje, of als lichte lunch met een sneetje vers brood.
Wijnadvies:
Combineer met een Torrontés wijn zoals Tanguero Torrontés. Deze verfrissende wijn benadrukt de frisse en fruitige smaken van de salade.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g

Gevulde Scholfilet met Salami en Smeltende Kaas

Gevulde Scholfilet met Salami en Smeltende Kaas

Geniet van een heerlijke gevulde scholfilet met hartige salami en smeltende kaas, perfect gebakken tot een goudbruin gerecht. Ideaal met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 scholfilets à 125 g
  • Peper naar smaak
  • 4 plakjes salami
  • 4 plakken belegen kaas
  • 1 ei M
  • Zout naar smaak
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Bestrooi één kant van elke scholfilet met peper.
  • Leg een plakje salami en een plakje kaas op de bestrooide kant van elke filet.
  • Vouw de scholfilets dubbel en steek ze vast met een cocktailprikker.
  • Klop het ei los in een kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Wentel de vispakketjes eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de vispakketjes ongeveer 3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.

Notities

Serveertip:
Serveer deze gevulde scholfilets met gebakken krieltjes en gekookte worteltjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc, zoals Timara Sauvignon Blanc Semillon, die perfect aansluit bij de delicate smaak van de schol en het hartige van de salami.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 27g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 0.5g