Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Hartige Crêpes

Crêpes au lard
Geniet van een moderne twist op de klassieke crêpes met een hartige vulling. Dit recept is geïnspireerd op Europese tradities en biedt een smaakvolle ervaring.
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Europa
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 2 deciliter water
  • 2 eiwitten
  • 200 g gerookt mager spek
  • 50 g boter
  • Optioneel:
  • stroop of bruine suiker

Instructies

  • Meng op de gebruikelijke manier bloem, zout, eieren, water en stijfgeslagen eiwitten om een stevig beslag te maken.
  • Snijd het gerookte magere spek in dunne plakjes en verdeel ze vervolgens in lange, smalle reepjes.
  • Verwarm een beetje boter in een flensjespan.
  • Bak de reepjes spek kort, totdat ze knapperig zijn.
  • Bedek de gebakken spekreepjes met een lepel beslag en bak ze snel goudbruin aan beide zijden.
  • Serveer de hartige crêpes warm en voeg naar wens stroop of bruine suiker toe.

Notities

Varieer de vulling met ham in plaats van spek.
Probeer een luxere versie met reepjes ossetong en stukjes truffel, geserveerd met een madera-saus.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember

Crêpes au gingembre
Geniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 4 deciliter melk
  • 75 g suiker
  • Een snufje zout
  • 2 eieren
  • 200 g gember
  • Boter
  • 2 deciliter gembersiroop
  • Poedersuiker
  • 25 g djahé gemberpoeder

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
  • Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
  • Rol ze op en schik ze op een schotel.
  • Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).

Notities

  • Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
  • Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
  • Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
  • Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Crêpes au Convent met Peer

Crêpes au convent
Geniet van een hemelse traktatie met deze Crêpes au convent, zoete en gevulde vruchtenflensjes. Hier is de vernieuwde versie van het recept,
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • Een snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 rijpe peren Doyenne
  • Citroensap
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een beslag voor niet al te dunne flensjes.
  • Snijd ondertussen een paar mooie peren in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Laat de peren even staan.
  • Doe een lepel beslag in de hete pan, verdeel een drietal plakjes peer over het flensje, bak het flensje af en serveer het zo heet mogelijk, bestrooid met poedersuiker.

Notities

Varieer de vulling door de flensjes te vullen met gehalveerde, gesmoorde champignons en laat de poedersuiker weg.
Probeer de flensjes te vullen met flinters bigarreaux of gehalveerde verse kersen.
Geniet van deze heerlijke Crêpes au Convent met peer, perfect voor een zoete verleiding!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Hartige Crêpes met Kaviaar

Crêpes au caviar
Beleef een luxueuze smaakervaring met deze Crêpes au caviar, een hartig en feestelijk gevuld flensje. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 ½ deciliter melk
  • 50 g boter
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 150 g kaviaar eventueel Deense imitatie

Instructies

  • Maak van bloem, eieren, melk, boter en stijfgeslagen eiwitten een beslag.
  • Bak op de gebruikelijke wijze tweezijdig flensjes en laat ze afkoelen.
  • Pareer elk flensje zorgvuldig in een ronde vorm.
  • Leg op de helft van elk flensje een dun laagje uitgelekte en goed gekoelde kaviaar.
  • Vouw de flensjes dicht (eventueel de randen afplakken met wat eiwit).
  • Plaats telkens twee gevulde flensjes op een vuurvaste schaal en verwarm ze kort onder een hete grill aan de buitenkant.

Notities

Experimenteer met gezouten schelvislever en voeg veel cayennepeper toe voor een pittige twist.
Gebruik gepureerde kuit van de zogenaamde Engelse bokking, op smaak gebracht met dillepoeder.
Geniet van deze verfijnde Crêpes au caviar als een gastronomische traktatie voor speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbele Vruchtenflensjes à la Moscovite

zoete, dubbele vruchtenflensjes
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • ½ l ongezoete amandelmelk
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • ½ blikje appelmoes
  • Blikje ananasstukjes
  • Likeurglas Kümmel
  • Poedersuiker
  • ½ l aardbeiencoulis vervangen voor appelmoes
  • Kirsch voor tremperen
  • Veenbessengelei op smaak gebracht met kaneel en gemberpoeder

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bestrijk de helft van de flensjes met een mengsel van appelmoes en stukjes ananas, getrempeerd in Kümmel.
  • Leg een tweede flensje er bovenop.
  • Dresseer de dubbele flensjes naast elkaar op de serveerschotel en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Serveer met een aparte sabayonne, waar een scheut Kümmel aan is toegevoegd.

Notities

  • Probeer aardbeiencoulis als vervanging voor appelmoes en trempeer met Kirsch.
  • Gebruik veenbessengelei, op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel en gemberpoeder, als alternatief voor appelmoes.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Flinterige Notenflensjes

Crêpelines
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 100 g kokosbloesemsuiker een gezondere suikeroptie
  • Snufje zeezout
  • 5 scharreleieren
  • 6 dl ongezoete amandelmelk
  • Boter om te bakken
  • 150 g gemengde noten bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 1 dl ongezoete plantaardige slagroom
  • 1 eetlepel ahornsiroop als suikervervanger
  • Notenlikeur naar keuze

Instructies

  • Maak een glad beslag van gezeefde bloem, kokosbloesemsuiker, zeezout, eieren en amandelmelk.
  • Rooster de gemengde noten lichtjes in een pan en maal ze fijn met behulp van de amandelmolen.
  • Voeg kokosbloesemsuiker toe en breng op smaak met opgeklopte plantaardige slagroom gezoet met ahornsiroop.
  • Bak flinterdunne flensjes met het beslag.
  • Doop de flensjes direct na het bakken in de notenlikeur, rol ze op en rangschik ze naast elkaar op een schaal.
  • Serveer elk flensje met een royale topping van de notenpuree.

Notities

  • Experimenteer met verschillende notencombinaties, zoals walnoten of amandelen.
  • Voeg een vleugje rum of cognac toe aan de notenlikeur voor een extra vleugje luxe.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 10g | Sugar: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Célestines au foie gras

Geniet van deze verfijnde Célestines met foie gras met dit heerlijke recept.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Gevogelte, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • Een snufje zout
  • 2,5 deciliter water
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • Boter
  • 30 g bloem
  • 25 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 100 g champignons
  • 100 g ganzelever
  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Optioneel:

  • maderasaus

Instructies

  • Maak van bloem, zout, eieren, water, boter en stijfgeslagen eiwitten op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en bak zeer dunne flensjes.
  • Bedek elk flensje met een dikke ragoût van gesmoorde champignons en dresspeer in het midden een smalle, dunne plak gebakken ganzelever.
  • Rol het flensje op en sluit het met een tandenstoker.
  • Paneer de gevulde flensjes à l'anglaise en bak ze goudgeel in de hete frituur.
  • Serveer met eventueel een aparte maderasaus.

Notities

  • Varieer met gesmoorde kippenlevers in een dikke saus als alternatieve vulling.
  • Gebruik leverpastei of plakjes leverkaas tussen een laagje ragoût voor een andere smaakbeleving.
Geniet van deze culinaire Célestines au Foie Gras als een smaakvolle traktatie!

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bliny

Geniet van deze heerlijke hartige gistpannenkoekjes, bekend als Bliny, met dit Russische recept.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 15 g gist
  • 1 liter melk
  • 200 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eidooiers
  • 50 g boter
  • Een snufje zout
  • 1 deciliter melk
  • 200 g bloem
  • 2 eiwitten
  • Boter
  • Kaviaar

Instructies

  • Los de gist op in de melk en meng met de helft van de bloem.
  • Laat het mengsel afgedekt rijzen.
  • Voeg vervolgens suiker, eidooiers, gesmolten boter en zout toe.
  • Voeg voorzichtig de lauwe melk en de rest van de bloem toe.
  • Laat opnieuw rijzen en meng dan met de stijfgeslagen eiwitten.
  • Bak in ruim boter kleine, dunne pannenkoekjes en serveer ze warm, bedekt met gesmolten boter en stukjes kaviaar.

Notities

  • Varieer door de bliny te kruiden met kervel en te serveren met gerookte zalm.
  • Meng rozijnen door het beslag en gebruik in plaats van melk zure room voor een zoete variant.
Geniet van deze authentieke Bliny als een smakelijk gerecht voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 8g | Vet: 7g | Zout: 0.5mg | Sugar: 3g