Rundersgebraad met Groenten
Geniet van een klassiek rundersgebraad met groenten, aardappelen en een rijke bouillonsaus. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1,200 kg rundvlees om te roosteren
- 3 uien
- 300 g jonge erwten
- 300 g wortelen
- 300 g prinsessenbonen
- 1 snede gerookt spek
- 250 g kleine aardappelen
- 1 krop sla
- 1 glas vleesbouillon
- 1 laurierblad
- Peper en zout
Bruin het rundvlees in een geboterde braadpan.
Maak de groenten schoon.
Schrap de wortelen en schil de aardappelen.
Voeg de in schijfjes gesneden wortelen en uien, het in repen gesneden spek en het laurierblad toe aan het vlees.
Voeg de bouillon toe en laat alles onafgedekt sudderen op een klein vuur gedurende 2 uur.
Voeg ½ uur voor het einde van de braadtijd de aardappelen toe en laat alles zacht gaar worden.
Verwijder het laurierblad.
Kook intussen de erwten en de sla.
Voeg een koffielepel suiker toe aan de erwten zodra ze zijn afgegoten.
Leg het vlees en de groenten op een dienschotel en serveer met de aangelengde saus in een apart kommetje.
Serveertip:
Serveer het rundvlees met de groenten en aardappelen op een grote schaal. Voeg de saus apart toe voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze maaltijd gaat goed samen met een Crozes-Hermitage, een volle rode wijn uit de Rhône.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 40g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember
Heerlijke biefstuksaté geserveerd met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember, perfect voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Oosters Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
- 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
- 300 g broccoliroosjes
- 3 eetlepels Conimex Ketjap Asin
- 400 g biefstuk in blokjes van 2 cm gesneden
- 400 g witte rijst
- 8 Conimex Satéstokjes
- 1 eetlepel bakgember
- Conimex Wok Olie naar smaak
- 1 zakje Conimex Saté Marinademix
Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de biefstuk in blokjes van ca.2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
Rijg de biefstukblokjes aan de satéstokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill 3-5 minuten gaar en goudbruin, keer tussentijds.
Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
Meng de helft van het mengsel door de groenten.
Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.
Serveertip:
Zet voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.
Variatietip:
Gebruik in plaats van biefstuk ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet voor een andere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Biefstuk Stroganoff met Romige Pasta
Een klassiek gerecht met malse biefstukreepjes in een romige stroganoffsaus, geserveerd met perfect gekookte pasta.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Cor Klaar
Deegroller of vleeshamer
kookpan
plasticfolie
- 0,6 dl rode wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kleine ui gesnipperd
- 3 dl room
- 30 g bloem gemengd met zout en peper
- 300 g champignons in dikke plakken
- 380 g fettuccine of tagliatelle
- 40 g boter
- 60 g boter
- 600 g rib eye steak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Wikkel de rib eye steaks in plasticfolie en sla ze plat met een deegroller of vleeshamer tot ze half zo dik zijn.
Snijd de steaks in repen van 1 centimeter breed.
Doe de reepjes in een plastic zakje met bloem, zout en peper, en schud tot ze gelijkmatig bedekt zijn.
Kook de pasta al dente in een grote pan met licht gezouten water.
Smelt 40 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 minuten.
Bak het vlees in porties, elk 5 minuten, tot het egaal bruin is.
Haal het vlees uit de pan en houd warm.
Verhit de resterende boter in de pan en bak de champignons 2-3 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe en roer goed door.
Laat 2 minuten inkoken tot de saus dikker wordt.
Voeg het vlees weer toe aan de pan en giet de room erbij.
Draai het vuur laag en laat 1 minuut sudderen tot de saus is ingedikt.
Serveer de biefstuk Stroganoff met de gekookte pasta.
Serveertip:
Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Merlot past perfect bij dit gerecht.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 42g | Vet: 32g | Zout: 1.9g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje
Perfect gebakken biefstuk geserveerd op een kleurrijk bedje van knapperige groenten zoals asperges, peultjes en sperziebonen.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
Grillpan of koekenpan
kookpan
- 100 g peultjes afgehaald
- 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
- 150 g groene asperges in stukjes van 6 cm
- 4 biefstukjes
- Olijfolie naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Besprenkel de biefstukken met olijfolie en masseer dit in het vlees.
Wrijf zout en peper naar smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
Bak de biefstukjes in 2 minuten per kant mooi bruin.
Neem de biefstukken uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
Giet de groenten af en spoel ze kort af met koud water.
Verhit een wok met olijfolie en roerbak de groenten in ca.
3 minuten warm.
Verdeel de groenten over de borden.
Leg de biefstukjes erop en druppel wat jus over het gerecht.
Serveertip:
Serveer met een luchtige aardappelpuree of knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige Pinot Noir of een zachte Merlot past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Romige Eiersalade met Rookvlees en Augurk
Deze romige eiersalade met rookvlees en frisse augurk is een heerlijke combinatie van smaken. Perfect op toast, stokbrood of als bijgerecht!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eieren
- 50 g rookvlees
- 2 augurken
- 1 sjalotje
- 2½ eetlepel mayonaise
- 1 theelepel Silvo Peterselie
- Silvo Witte Peper Gemalen naar smaak
Kook de eieren in ongeveer 9 minuten hard.
Spoel de eieren af onder koud water, pel ze en hak ze fijn.
Snijd het rookvlees in dunne reepjes.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Pel het sjalotje en snijd het zeer fijn.
Doe de fijngehakte eieren, rookvlees, augurkjes, sjalotje, mayonaise en peterselie in een mengkom.
Schep alles goed door elkaar.
Breng de eiersalade op smaak met gemalen witte peper.
Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Serveertip:
Serveer deze eiersalade op knapperig stokbrood, toastjes of als vulling in een sandwich.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio sluit mooi aan bij de romige textuur en hartige smaken van de salade.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Romige Champignon-Soep met Kruidenroomkaas
Een heerlijke romige champignonsoep met kruidenroomkaas, perfect als warm voorgerecht tijdens koude dagen.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 125 g champignons in partjes of plakjes gesneden
- Klontje boter of margarine
- 500 ml koud water
- 1 kruidenbouillontablet
- 40 g roomkaas met kruiden
- 1 theelepel Silvo peterselie
- Zwarte peper versgemalen, naar smaak
Pel en snipper het sjalotje fijn.
Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes of plakjes.
Verhit een klontje boter of margarine in een pan en fruit het sjalotje en de champignons gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
Voeg het koude water en het bouillontablet toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
Roer de roomkaas en peterselie door de soep.
Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken totdat de roomkaas volledig is opgelost.
Breng op smaak met een vleugje versgemalen zwarte peper.
Serveer direct en geniet van deze romige soep.
Serveertip:
Serveer deze romige champignonsoep met een stuk knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor extra textuur.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay, voor een perfecte balans.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Broccolistamppot met Oude Kaas en Notenkorst
Een romige broccolistamppot met een knapperige notenkorst en gesmolten oude kaas. Een voedzame en verrassende twist op een klassieke stamppot!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
Grill (oven)
pureestamper
- 750 g kruimige aardappelen
- 400 g broccoli in roosjes, stronk in dunne plakjes
- 1 vleestomaat in blokjes, zaadjes verwijderd
- 4 eetlepels zure room
- 1 ei
- 1 eetlepel kruidenmix stamppot zuurkool
- 1 theelepel mosterd
- 100 g geraspte oude kaas
- 200 g gemengde noten grof gehakt
- Zout en peper naar smaak
Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en was ze.
Kook de aardappelen in een pan met een beetje gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd de broccoli in roosjes, de stronk in dunne plakjes, en was ze.
Kook de broccoli in een aparte pan met een laagje kokend water in ongeveer 10 minuten gaar.
Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de gemengde noten grof.
Verwarm de grill van de oven voor.
Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze samen tot een smeuïge stamppot.
Roer de tomatenblokjes, zure room, het ei, kruidenmix, mosterd, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in een ovenvaste schaal en verdeel de rest van de noten en de geraspte kaas over de bovenkant.
Plaats de schaal onder de hete grill en laat in 6-8 minuten goudbruin worden.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke broccolistamppot!
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc, past uitstekend bij de romige en hartige smaken van deze stamppot.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Romige Broccolisoep met Bieslook en Slagroom
Een fluweelzachte broccolisoep met een romige touch van slagroom en een frisse hint van bieslook. Ideaal als voorgerecht of lichte maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
Staafmixer of blender
Lepel
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels boter
- 1 liter koud water
- 2 kruidenbouillontabletten
- 500 g broccoliroosjes
- 1 eetlepel bieslook fijngehakt
- 4 eetlepels slagroom
Pel de ui en snipper deze fijn.
Verhit de boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur tot deze glazig is.
Voeg het koude water, de kruidenbouillontabletten en de broccoliroosjes toe.
Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met de fijngehakte bieslook.
Serveer de soep warm en garneer eventueel met extra bieslook en een scheutje slagroom.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past uitstekend bij de romige textuur van deze broccolisoep.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Turkse Kip met Groenten uit de Römertopf
Sappige Turkse kip met een kleurrijke mix van groenten, langzaam gegaard in de Römertopf voor een authentieke smaakervaring.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Land van herkomst: Turkije Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
römertopf
scherp mes
kookpan
- 1 poularde ca. 1.200 g
- 250 g sperziebonen
- 2 uien
- 2 courgettes
- 2 aubergines
- 2 el boter
- 3 tomaten
- Zout
- Peper
- 1 tl milde paprikapoeder
Voorbereiding van de kip:
Wrijf de buitenkant en de buikholte van de kip royaal in met zout.
Kook de kip 10 minuten in water met zout of bouillon.
Haal de kip eruit en zet apart.
Voorbereiding van de groenten:
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Snijd de courgettes in plakjes.
Kook de sperziebonen, uien en courgettes 5-7 minuten in de bouillon.
Snijd de aubergines in schijven.
Bak de aubergines snel goudbruin in een pan met boter.
Opbouwen in de Römertopf:
Snijd de kip in stukken en leg ze samen met de groenten in de Römertopf.
Ontvel de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de Römertopf.
Giet 1,5 dl bouillon over het geheel.
Bestrooi met zout, peper en milde paprikapoeder.
Bereiding in de oven:
Plaats de Römertopf in een koude oven.
Stel de oven in op 180°C en laat de kip 60-70 minuten garen.
Controleer of de kip gaar is (het sap moet helder zijn).
Serveer met bulgur, rijst of knapperig Turks brood en een frisse yoghurtsaus.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 40g | Vet: 28g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6
Rode Uienconfituur met Rode Wijn en Port
Een zoet-pittige rode uienconfituur, zacht gestoofd met rode wijn, port en tijm – heerlijk bij paté, foie gras of fijne vleeswaren.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 1 pot (ongeveer 250 ml
Calories: 45kcal
Author: Cor Klaar
- 3 grote rode uien fijngesnipperd
- 3 el maïsolie
- 8 el bruine suiker
- 2 el rode port
- 2 el rode wijn
- 1 takje verse tijm
- 3 el rode wijnazijn
- 2 druppels Worcestershiresaus
- Peper
- Zout
Verhit de maïsolie in een kookpan op laag vuur.
Voeg de fijngesnipperde rode uien toe en laat ze langzaam glazig worden.
Voeg de bruine suiker, rode port en rode wijn toe.
Voeg het takje tijm toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes koken.
Blus af met rode wijnazijn en voeg de Worcestershiresaus toe.
Laat het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen totdat bijna al het vocht verdampt is en de confituur een stroperige structuur heeft.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de uienconfituur in een schone glazen pot, sluit deze goed af en laat afkoelen.
Heerlijk bij paté, foie gras, wildgerechten zoals everzwijn, of bij een kaasplankje. Ook lekker als broodbeleg bij een stukje brie.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een volle rode wijn zoals Merlot.
Calories: 45kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 0.5g | Vet: 1g | Zout: 0.1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 6