Chinese tomatensoep met kip en ketjap
Deze smaakvolle Chinese tomatensoep met kip en ketjap manis heeft een heerlijke balans tussen zoet en hartig. Perfect voor een warme, troostrijke maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 2 uien fijngesneden
- 1 prei in ringen gesneden
- 3 eetlepels suiker
- ¼ fles ketjap manis
- 3 eetlepels bloem
- 3 bouillonblokjes
- 700 gram tomaten in parten gesneden
- 500 gram kipfilet
- Zout en peper naar smaak
- Knoflookpoeder naar smaak
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
Voeg de kipfilet toe en laat deze gaar koken.
Haal de kip uit de pan en snijd deze in stukjes.
Zet apart.
Kook de tomaten in een andere pan met een beetje zout tot ze zacht zijn.
Verhit een koekenpan en bak de ui glazig.
Voeg de bloem, peper, zout en knoflookpoeder toe en roer goed door.
Schenk een deel van de koude bouillon erbij en blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat.
Voeg de gesneden kip en prei toe aan de pan.
Schenk de tomatensaus erbij en roer goed door.
Breng op smaak met ketjap manis en suiker.
Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met een knapperig stokbroodje of een handje gebakken uitjes voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals Merlot of een lichtzoete witte wijn zoals Gewürztraminer past perfect bij deze soep.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 30g | Vet: 5g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Kruidige Chinese sperziebonensoep met kalkoen
Deze smaakvolle Chinese sperziebonensoep met kalkoen en mie heeft een heerlijke kruidige twist dankzij vijfkruidenpoeder. Een voedzaam en verwarmend gerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel arachideolie
- 1 bosuitje in ringetjes
- 1 mespunt vijfkruidenpoeder
- 3 worteltjes in schuine plakjes
- 7 deciliter kippenbouillon
- 200 gram kalkoenfilet in dunne reepjes
- 250 gram Chinese mie
- 250 gram sperziebonen schoongemaakt en in stukjes gebroken
- Peper en zout naar smaak
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
Verhit de arachideolie in een grote soeppan.
Voeg de sperziebonen en wortel toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze 2 minuten al omscheppend mee.
Schenk de hete kippenbouillon erbij en breng alles aan de kook.
Laat de soep 7 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Schep de mie erdoor en warm de soep goed door.
Breng op smaak met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
Garneer met bosui en serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze soep met een scheutje sojasaus of een paar druppels sesamolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 8g | Zout: 1.7g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Chinese kipsalade met pindadressing
Deze frisse Chinese kipsalade met komkommer, wortel en een romige pindadressing is een heerlijke combinatie van knapperige groenten en sappige kip.
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Azië, China Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kleine gegrilde kip kant-en-klaar, in stukjes
- ½ komkommer in smalle reepjes
- 100 gram worteltjes in smalle reepjes
- 50 gram waterkers
Voor de dressing:
- 2 eetlepels pindakaas
- 1½ eetlepel azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- ½ eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 theelepel suiker
- ½ deciliter water
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- Zout naar smaak
Haal het vlees van de gegrilde kip en verdeel het in stukjes.
Schil de komkommer en snijd deze in dunne reepjes.
Schrap de worteltjes en snijd ze in smalle reepjes.
Pluk de blaadjes van de waterkers.
Klop een dressing van de pindakaas, azijn, sojasaus, sesamolie, sherry, suiker en water.
Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout.
Meng de kip, komkommer en worteltjes in een kom en schep de dressing erdoor.
Rangschik de waterkers eromheen en serveer direct.
Serveertip:
Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en gehakte pinda’s voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij de romige pindadressing en de knapperige groenten.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 28g | Vet: 15g | Zout: 2.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Chinese kippensoep met mihoen en omeletreepjes
Deze klassieke Chinese kippensoep is gevuld met zachte mihoen, smaakvolle kip en fijne reepjes omelet. Een heerlijke, hartverwarmende soep met een authentieke twist!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 200 gram kip
- 1½ liter kippenbouillon
- 50 gram mihoen
- 1 prei fijngesneden
- 1 ui fijngesneden
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel sojasaus
- Snufje ve-tsin
- 1 ei
- Verse selderij fijngehakt
Breng 2 liter water aan de kook en kook hierin de kip gaar.
Haal de kip uit de pan en bewaar de bouillon.
Snijd de kip in kleine stukjes.
Week de mihoen in warm water en breek deze in kleine stukjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de fijngesneden kip, ui en prei toe en laat de soep 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de geweekte mihoen, zout, sojasaus en ve-tsin toe en roer goed door.
Klop het ei los en bak er in een koekenpan een dunne omelet van.
Snijd de omelet in dunne reepjes.
Schep de soep in kommen en garneer met de omeletreepjes en fijngesneden selderij.
Serveertip:
Serveer de soep met een scheutje extra sojasaus of een snufje witte peper voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een Verdejo past goed bij de delicate smaken van deze soep.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 18g | Vet: 5g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Chinese kippensoep met mihoen en ei
Deze lichte en smaakvolle Chinese kippensoep met mihoen, champignons en ei is heerlijk als voorgerecht of lichte maaltijd. Simpel en snel te bereiden!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 1 liter kippenbouillon
- 100 gram mihoen
- 100 gram champignons in dunne plakjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 kleine prei in dunne schijfjes
- 2 eieren
Was de champignons en snijd ze in dunne plakjes.
Was de prei en snijd deze in uiterst dunne schijfjes.
Breng een pan met water aan de kook en blancheer de prei 2 minuten.
Laat uitlekken.
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de mihoen en de champignons toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de geblancheerde prei en een scheutje sojasaus toe.
Klop de eieren los en giet ze al roerend langzaam in de soep, zodat er lange draden ontstaan.
Serveer de soep heet.
Serveertip:
Serveer met een snufje witte peper en een scheutje extra sojasaus voor meer diepgang in smaak.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaken van deze soep.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1.4g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Gepofte Aardappelen met Vegetarisch Gehakt en Aubergine
Deze gepofte aardappelen met vegetarisch gehakt, aubergine en romige kruiden zijn een heerlijk en voedzaam plantaardig gerecht.
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappelen
- 1 aubergine
- 1 blik cannellinibonen uitgelekt
- 1 ui gesnipperd
- 1 teen knoflook fijngehakt
- ½ tl komijnpoeder
- ¼ tl chilipoeder
- 1 pakje plantaardige kookroom Alpro® soya Cuisine
- 1 pak plantaardig fijngehakt Alpro® soya Fijngehakt
- 1 el plantaardige boter of olie
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi een ovenplaat met een beetje zout en leg de aardappelen en aubergine erop.
Pof de aardappelen en aubergine ongeveer 1 uur in de oven.
Bak de knoflook en ui glazig in een pan met plantaardige boter of olie.
Voeg de bonen, het plantaardige gehakt, komijn- en chilipoeder en de plantaardige kookroom toe.
Laat dit geheel zachtjes sudderen.
Halveer de aubergine, lepel het vruchtvlees eruit en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
Snijd de gepofte aardappelen kruislings in en duw ze open.
Schep het gehakt-auberginemengsel over de aardappelen en serveer warm.
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of koriander voor extra smaak en serveer met een frisse salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de aardse smaken van aubergine en kruiden.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing
Deze frisse Italiaanse salade met tomaat, olijven en een knoflookdressing is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor zomerse maaltijden.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g tomaten in partjes
- 1 zak familie zomermix 400 g
- 1 rode ui in dunne ringen
- 75 g olijven groen of zwart
- ½ cup zongedroogde tomaten in stukjes
- 1 cup sladressing met knoflook
Was en snijd de tomaten in partjes.
Doe de slamix in een grote kom en voeg de tomaten en rode ui toe.
Giet de knoflookdressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de zongedroogde tomaten en olijven over de salade.
Schep de salade pas aan tafel om zodat de smaken goed intrekken.
Serveertip:
Lekker bij gegrilde karbonade en gebakken aardappeltjes, of als frisse lunchsalade.
Wijnadvies:
Een Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze lichte salade.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Traditionele Boerensoep met Verse Groenten
Warm op met deze traditionele boerensoep vol verse groenten, perfect voor koude dagen.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
Grote soeppan
mes
Lepel
schilmesje
- 2 uien
- 2 preien
- 6 wortelen
- ¼ witte kool
- 1 kleine knolselderij
- 8 radijsjes
- 4 aardappels
- 2 liter bouillon
- 1 theelepel suiker
- Peper en zout naar smaak
- 1 kruidentuiltje
- 25 g peterselie gehakt
- Broodstengels of geroosterd brood
- Boter
- Nootmuskaat naar smaak
Maak de uien, prei en wortelen schoon en snijd ze in grove stukken.
Was de witte kool en snijd deze in stukken.
Schil de knolselderij, was hem en snijd in stukken.
Verwijder het loof van de radijsjes en was ze.
Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de gesneden groenten, kruiden en suiker toe aan de kokende bouillon.
Laat de soep sudderen tot de groenten gaar zijn.
Verwijder dan het kruidentuiltje.
Voeg vlak voor het serveren de gehakte peterselie toe aan de soep.
Serveer de soep met broodstengels of geroosterd brood, besmeerd met boter en bestrooid met een beetje nootmuskaat.
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past goed bij deze soep.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Verfrissende Strawberry Caipiroska
Een zomerse variant op de klassieke Caipiroska, met verse aardbeien, limoen en wodka. Fris, fruitig en perfect voor een zomerse avond!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 140kcal
Author: Cor Klaar
glas
Muddler (stamper)
Lepel
- 50 ml wodka
- ½ limoen in partjes
- 2 tl suiker
- 3 aardbeien gestampt
- IJsblokjes
Doe de suiker in een glas en voeg een partje limoen toe.
Stamp de limoen fijn met de suiker zodat de sappen vrijkomen.
Voeg de wodka en de gestampte aardbeien toe.
Vul het glas met ijsblokjes en roer goed door.
Serveertip:
Garneer met een schijfje limoen en een verse aardbei op de rand van het glas.
Calories: 140kcal | koolhydraten: 12g | Sugar: 11g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21
Warme Café d'Amour met Cointreau en Kaneel
Deze warme Café d'Amour combineert de intense smaak van sterke koffie met een vleugje cacao, kaneel en Cointreau. Perfect voor een knusse avond!
Voorbereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 50kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kopje sterke koffie
- 1 mespuntje cacaopoeder
- 1 snufje kaneelpoeder
- 2 cl Cointreau
- 1 kaneelstokje
Vul een kopje voor ongeveer ¾ met de hete, sterke koffie.
Voeg de kaneelpoeder en het cacaopoeder toe en roer goed door.
Giet de Cointreau erbij en roer nogmaals.
Plaats het kaneelstokje in het kopje en gebruik het om de koffie te roeren.
Serveertip:
Serveer met een klein stukje pure chocolade voor een luxe ervaring.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Calories: 50kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Lepel / Pagina 21