Eieren gevuld met Krab
Luxe gevulde eieren met krab, mayonaise en zwarte olijven, perfect als verfijnd voorgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 6
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 6 eieren
- 1 blik krab 400 g
- 100 g zwarte olijven
- 1 krop sla
- 1 groot kommetje mayonaise
Kook de eieren 12 minuten hard en spoel af onder koud water.
Pel de eieren en snijd ze overlangs doormidden.
Haal de eidooiers eruit en meng met een beetje mayonaise.
Laat de krab uitlekken en meng deze met de eidooiers en de helft van de fijngehakte olijven.
Vul de eihelften met dit mengsel.
Bedek een serveerschaal met slabladeren en leg de gevulde eieren erop.
Garneer met extra mayonaise en citroenschijfjes.
Serveertip:
Serveer gekoeld met extra citroen en verse peterselie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Saumur past perfect bij dit gerecht.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Gegrilde Brochettes met Lever en Niertjes
Heerlijke gegrilde brochettes met lever, niertjes en gerookt spek, gemarineerd in rode wijn en kruiden.
incl. marineren2 uur uur 30 minuten min
Servings: 6
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
satéprikkers
Grill (of barbecue)
mes
- 600 g kalfs- of varkensnieren
- 2 sneden kalfslever 300 g elk
- 12 dunne sneden gerookt spek
- 6 kleine tomaten
- 2 uien
- Voor de marinade:
- 100 ml arachideolie
- 100 ml lichte rode wijn
- 1 takje tijm
- 4 jeneverbessen
- 6 geplette groene peperbollen
- Zout
Snijd de nieren en lever in blokjes en marineer minstens 2 uur in de wijn, olie, tijm, jeneverbessen en peperbollen.
Rijg afwisselend vlees, spek, tomaten en uiringen aan spiesen.
Grill de brochettes 10-15 minuten, regelmatig draaiend.
Breng op smaak met zout en serveer met mosterdsaus of tomatensaus.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Médoc of een jonge Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 27g | Vet: 18g | Zout: 0.9g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Traditionele Franse Boerenpastei
Een rustieke Franse paté met varkenslever en spek, op smaak gebracht met tijm en cognac. Perfect als voorgerecht of borrelhapje
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 800 g varkensgehakt
- 250 g varkenslever
- 150 g vet spek
- 2 eieren
- 1 klein glas cognac
- 100 ml rode porto of madeira
- 3 takjes tijm
- 1 laurierblad
- Peper
- Zout
Hak de lever en het spek fijn en meng met het varkensgehakt.
Voeg de eieren, porto, cognac, zout en peper toe en kneed goed door.
Bekleed een terrinevorm met een plak spek en schep het vleesmengsel erin.
Leg er een tweede plak spek bovenop en garneer met tijm en laurier.
Dek af en plaats de terrine in een ovenschaal met heet water (bain-marie).
Bak 1,5 uur op 160°C, verwijder het deksel en bak nog 15 minuten.
Laat afkoelen met een gewicht erbovenop om de pastei samen te drukken.
Serveer koud met augurken en uitjes.
Serveertip:
Serveer met knapperig brood en Dijonmosterd.
Wijnadvies:
Een rode Beaujolais of Pinot Noir past perfect bij deze pastei.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 28g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Krokante Rijstbeignets met Vanille
Knapperige beignets gevuld met een romige rijstvulling op smaak gebracht met saffraan en vanille, perfect voor een zoete traktatie.
inclusief rusttijd2 uur uur
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 ml melk
- 75 g suiker
- 1 snufje saffraandraden
- 3 eierdooiers
- Suiker of confituursaus
- Voor het deeg:
- 200 ml water
- 1 tl suiker
- 40 g boter
- 125 g bloem
- 3-4 eieren
- 1 el rum cognac of oranjebloesemwater
- Snufje zout
- Frituurolie
Breng het water aan de kook met zout, suiker en boter.
Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot het deeg een bal vormt.
Haal van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor.
Voeg de rum of oranjebloesem toe en laat 2 uur rusten.
Kook de rijst 5 minuten in gezouten water, giet af en voeg warme melk toe.
Laat op een lage temperatuur koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
Voeg suiker, saffraan en eierdooiers toe en laat afkoelen.
Vorm kleine balletjes van de rijst, dompel ze in het deeg en frituur tot goudbruin.
Bestrooi met suiker en serveer met fruitsaus of compote.
Serveertip:
Serveer warm met een frambozensaus of vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Beignets van Langoestines met Gribiche-saus
Krokante beignets van langoestines, geserveerd met een frisse Gribiche-saus op basis van eieren en augurken
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
- 6 gekookte langoestines
- 6 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 3 el droge witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 6 peperkorrels
- 1 takje peterselie
- 2 citroenen
Voor het beignetbeslag:
- 125 g bloem
- 5 g bakkersgist
- 1 ei
- 200 ml melk of blond tafelbier
- Peper
- Zout
- Voor de Gribiche-saus:
- 4 hardgekookte eieren
- 1 el mosterd
- 300 ml olie
- 1-2 el azijn
- 4 augurken op azijn
- 1 el kappertjes
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el gehakte kervel
- Snufje dragon
- Peper
- Zout
Zeef de bloem en meng met peper en zout.
Maak een kuiltje in de bloem en los de gist op in een beetje lauwe melk.
Laat even rusten en meng daarna met de eierdooier en de rest van de melk tot een glad beslag.
Laat het beslag 30 minuten rijzen en spatel dan voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor.
Pel de langoestines en marineer ze minstens 1 uur in olijfolie, citroensap, witte wijn, geplette peperkorrels, knoflook en peterselie.
Maak ondertussen de Gribiche-saus:
Hak de eiwitten fijn en plet de eierdooiers.
Meng de dooiers met mosterd, peper en zout.
Voeg geleidelijk de olie toe, terwijl je blijft kloppen.
Meng met azijn, fijngehakte augurken, kappertjes en kruiden.
Haal de langoestines uit de marinade en dep droog.
Dompel ze in het beignetbeslag en frituur tot ze goudbruin zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de Gribiche-saus en partjes citroen.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en extra citroenpartjes.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Blanc de Blancs of Mâcon past uitstekend bij de langoestines.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Krokante Aardappelbeignets met Kaas
Heerlijke krokante aardappelbeignets met gesmolten kaas, perfect als hartige snack of bijgerecht.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g aardappelen
- 200 ml melk
- 125 g boter
- 150 g bloem
- 5 eieren
- 100 g geraspte gruyère
- Snufje nootmuskaat
- Peper
- Zout
- Frituurolie
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water.
Giet af en stamp tot een droge puree.
Breng de melk met boter aan de kook in een pan.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
Roer de bloem in één keer door het mengsel en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan.
Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe, goed mengen na elke toevoeging.
Voeg de geraspte kaas toe en meng goed.
Vorm kleine bolletjes van het deeg en laat ze even opstijven.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de beignets goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of pittige tomatensaus.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige beignets.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 19g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Romige witte kaas met rumrozijnen en amandelen
Een eenvoudig maar luxueus dessert met romige witte kaas, rumrozijnen en knapperige amandelen. Perfect als afsluiter van een diner.
Bereidingstijd10 minuten min
weken1 uur uur
Servings: 6
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 2 of 3 eetlepels rum
- 2 eetlepels melk
- 75 g amandelschilfers
- 75 g rozijnen
- 125 g poedersuiker
- 400 g witte kaas
Laat de rozijnen 1 uur weken in de rum.
Meng de witte kaas met de melk en klop enkele minuten krachtig tot een luchtige massa.
Voeg de geweekte rozijnen, amandelschilfers, rum en poedersuiker toe.
Meng goed en verdeel over kleine kommetjes.
Plaats in de koelkast en serveer goed gekoeld.
Serveertip:
Garneer met extra amandelschilfers of een muntblaadje voor een mooie presentatie.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of een glas rum past perfect bij dit gerecht.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Poché Zalm met Kruidenmayonaise en Visgelei
Deze verfijnde poché zalm wordt geserveerd met een romige kruidenmayonaise en een glanzende laag visgelei. Een klassiek gerecht dat perfect past bij een stijlvol voorgerecht.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
blender of keukenmachine
Grote kookpan
- 1 krop sla
- 1 liter water
- 1 takje dragon
- 1 takje pimpernel
- 2 hardgekookte eierdooiers
- 2 schijven ui
- 2 tomaten
- 20 g kervel
- 40 g peterselie
- 50 g spinazie
- 50 g waterkers
- 6 moten zalm
- ½ komkommer
- ¼ liter visgelei
- 4 dl mayonaise met citroen
- 2 rondjes wortel
- Kruidenbosje peterselie, tijm, laurier
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Breng het water in een grote pan aan de kook met ui, wortel, kruidenbosje, zout en peper.
Laat dit 20 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
Plaats de zalmmoten in de afgekoelde court-bouillon en verwarm langzaam tot het suddert.
Laat de vis 4-6 minuten pocheren, afhankelijk van de dikte.
Laat de zalm in het kookvocht afkoelen.
Maak de saus door de spinazie, waterkers, peterselie, kervel, dragon en pimpernel kort te blancheren.
Laat uitlekken en pureer ze fijn.
Meng de kruidenpuree met de mayonaise en voeg de fijngemaakte eierdooiers toe.
Haal de zalm uit de bouillon en laat uitlekken.
Schik de moten op slabladeren op een serveerschaal.
Giet de visgelei over de zalm en laat opstijven op een koele plaats.
Garneer met plakjes tomaat en komkommer.
Serveer de kruidenmayonaise apart.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge, witte wijn zoals Chablis of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 32g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Engelse crème
Een zijdezachte en romige Engelse crème, perfect als basis voor desserts zoals ijs, custard of pudding.
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Engeland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 ltr(genoeg voor 6 personen)
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 500 ml melk
- 500 ml slagroom
- 6 eidooiers
- 150 g suiker
- 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
Doe de melk, slagroom, vanillezaadjes en het vanillestokje in een grote pan en breng langzaam aan de kook.
Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
Klop in een mengkom de eidooiers en suiker samen tot een licht en romig mengsel.
Giet een klein beetje van het warme melkmengsel bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen (tempereren).
Voeg geleidelijk de rest van de melk toe terwijl je blijft kloppen.
Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur.
Roer constant met een houten lepel tot de crème dikker wordt en de achterkant van de lepel bedekt.
Laat het niet koken, anders gaat het schiften.
Haal van het vuur en giet de crème door een fijne zeef om klontjes en het vanillestokje te verwijderen.
Laat afkoelen en gebruik als basis voor je vanille-ijs of andere desserts.
Serveertip:
Gebruik deze Engelse crème als saus bij desserts zoals appeltaart, brownies of pudding, of als basis voor zelfgemaakt ijs.
Serving: 150ml | Calories: 200kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3
Klassiek vanille-ijs
Een klassiek recept voor romig vanille-ijs, eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid.
+ vries- en wachttijd10 minuten min
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Klaar
Bereid de Engelse crème volgens het basisrecept.
Voeg de slagroom toe aan de afgekoelde Engelse crème en klop stevig met een garde of mixer om het mengsel luchtig te maken.
Giet het mengsel in een ijsemmer of een grote, diepvriesbestendige schaal.
Plaats in de vriezer en roer het ijsmengsel drie tot vier keer door, met tussenpozen van 20 minuten, om ijskristallen te voorkomen.
Haal het ijs 10 minuten voor serveren uit de vriezer als het in de diepvries heeft gestaan.
Serveertip:
Serveer het vanille-ijs zoals het is, of garneer met chocoladesaus, karamelsaus of vers fruit. Het ijs kan ook dienen als basis voor desserts zoals dame blanche of melba perziken.
Wijnadvies:
Combineer met een mousserende dessertwijn zoals een Moscato d’Asti.
Receptenplein.nl
Home / Mengkom / Pagina 3