Bokkenpootjestaart met Advocaat

Bokkenpootjestaart met Advocaat

Deze heerlijke bokkenpootjestaart met advocaat is een luxe nagerecht dat je makkelijk kunt voorbereiden. Laat het een dag in de koelkast staan en geniet van de zachtheid en rijke smaak!
Bereidingstijd30 minuten
in de koelkast1 dag
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • ½ liter slagroom
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 zakjes Klop Klop
  • fles advocaat
  • 2 pakken bokkenpootjes
  • Kant-en-klare taartbodem

Instructies

  • Doe ½ liter slagroom in een kom.
  • Voeg 6 eetlepels suiker en 2 zakjes Klop Klop toe.
  • Klop de slagroom met een mixer stijf.
  • Voeg de advocaat toe aan het slagroommengsel en zet het vulsel in de koelkast.
  • Snijd alle bokkenpootjes doormidden (niet in de lengte), zodat je twee chocoladekopjes krijgt.
  • Schep 1/3 van het slagroommengsel op de taartbodem.
  • Bedek deze laag met de gehalveerde bokkenpootjes, zodat de chocoladekopjes aan de buitenkant zichtbaar zijn.
  • Vul ook het midden.
  • Voeg opnieuw 1/3 van het slagroommengsel toe.
  • Voeg een tweede laag gehalveerde bokkenpootjes toe.
  • Voeg de rest van het slagroommengsel toe aan de bovenkant.
  • Maak kruimels van de overgebleven bokkenpootjes en strooi deze over de taart.
  • Zet de taart in de koelkast en laat deze 24 uur staan, zodat de bokkenpootjes zachter worden en het mengsel erin trekt.

Notities

 Wacht geduldig, want het wachten maakt de bokkepootjestaart nog smakelijker!
Wijnadvies:
Een frisse, zoete witte wijn zoals een Muscat of een licht dessertwijn past goed bij deze taart. Het complement van de zoetheid van de wijn en het rijke mengsel van slagroom en advocaat maakt de taart extra bijzonder.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 22g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g

Romige Bokkenpootjestaart met Advocaat

Romige Bokkenpootjestaart met Advocaat

Deze romige bokkenpootjestaart met advocaat is een heerlijk en feestelijk nagerecht. Laat het een nacht opstijven in de koelkast en versier het naar eigen wens voor een showstopper!
Bereidingstijd30 minuten
in de koelkast12 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 biscuitbodem
  • ½ liter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 zakjes Klop Klop slagroomversteviger
  • 1 fles advocaat
  • 3 pakjes bokkenpootjes

Instructies

  • Klop de slagroom stijf met de suiker en de twee zakjes Klop Klop slagroomversteviger.
  • Bestrijk de biscuitbodem met de stijfgeklopte slagroom.
  • Roer ½ fles advocaat door de slagroom en meng goed.
  • Snijd de bokkenpootjes in het midden door.
  • Leg de bokkenpootjes op de biscuitbodem die je met slagroom hebt ingesmeerd.
  • Voeg bovenop de bokkenpootjes een laag advocaatslagroom toe.
  • Voeg een tweede laag bokkenpootjes toe, gevolgd door een tweede laag slagroom.
  • Strijk het geheel mooi glad en laat het 12 uur opstijven in de koelkast.
  • De volgende dag kun je de taart naar keuze versieren voor een feestelijke uitstraling.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte, zoete wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze luchtige, romige taart. De frisheid van de wijn vormt een mooi contrast met de rijke advocaat- en slagroomvulling.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 3g | Vet: 30g | Zout: 0.2g | Sugar: 22g

Boerenomelet met Bieslook

Boerenomelet met Bieslook

Een stevige boerenomelet met aardappel, champignons, doperwten en een frisse touch van bieslook. Perfect voor een voedzame lunch of brunch!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Groenten, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 100 g champignons in plakjes
  • 2 aardappelen in kleine stukjes
  • 100 g diepvries doperwten
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • 1 dl melk
  • Zout naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 witte boterhammen
  • Tomatenketchup

Instructies

  • Snijd de champignons in plakjes en de aardappelen in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelstukjes in water met zout gedurende 15 minuten.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelstukjes ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de champignons, doperwten, peterselie en bieslook toe aan de aardappelen.
  • Bak alles nog eens 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Klop de eieren met de melk in een kom los en breng op smaak met zout.
  • Schenk het eimengsel over het aardappel-groentenmengsel in de pan.
  • Laat de omelet op laag vuur langzaam stollen tot deze volledig gaar is.
  • Rooster de witte boterhammen licht.
  • Besmeer de boterhammen met een beetje tomatenketchup.
  • Snijd de omelet in vier stukken en leg elk stuk op een boterham.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke boerenomelet!

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij de lichte smaken van deze boerenomelet.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 16g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g

Romige Bloemkool-Aardappelsoep met Crème Fraîche

Romige Bloemkool-Aardappelsoep met Crème Fraîche

Een romige bloemkool-aardappelsoep die perfect is als voorgerecht, geserveerd met knapperig brood of een lichte salade.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 10kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 750 ml water
  • 1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 groentebouillonblokjes of kippenbouillonblokjes voor niet-vegetarische optie
  • Halve bloemkool in roosjes gesneden
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Breng 750 ml water aan de kook in een grote pan en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en schil en snijd de aardappel in blokjes.
  • Kook de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes ongeveer 15 minuten in de bouillon, tot ze zacht zijn.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voeg de crème fraîche toe aan de soep en breng het nog even aan de kook.
  • Proef de soep en voeg indien nodig zout en peper toe naar smaak.
  • Serveer de soep als voorgerecht, eventueel gegarneerd met een takje peterselie of een scheutje olijfolie.

Notities

Een lichte Chardonnay of een droge Riesling past uitstekend bij deze romige soep.

Nutrition

Calories: 10kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 2g | Sugar: 33g

Kruidige Garnalen met Bloemkool in Kokossaus: Een Exotische Smaakexplosie

Kruidige Garnalen met Bloemkool in Kokossaus: Een Exotische Smaakexplosie

Een exotisch gerecht met sappige garnalen, knapperige bloemkool en romige kokossaus. Perfect op smaak gebracht met aromatische specerijen en frisse limoen!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 450 g gepelde grote garnalen
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 grofgehakte ui
  • 2 teentjes knoflook grofgehakt
  • 1 Spaanse peper zonder zaad, grofgehakt
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gemalen steranijs
  • 2 theelepels fenegriek
  • 1 theelepel kardemom
  • 5 dl santen kokosmelk
  • 1 eetlepel nuoc mam vissaus
  • Versgemalen zwarte peper
  • Korianderblad ter garnering

Instructies

  • Marineer de garnalen in het limoensap en zet ze apart.
  • Verhit de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en Spaanse peper tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg suiker, gemalen steranijs, fenegriek, kardemom en santen toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen tot de saus is ingedikt en de bloemkool gaar is.
  • Voeg de gemarineerde garnalen en het limoensap toe.
  • Laat de garnalen kort meekoken tot ze ondoorschijnend zijn.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en nuoc mam.
  • Garneer met korianderblad en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer dit gerecht met geurige pandanrijst of jasmijnrijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past uitstekend bij de kruidige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g

Knapperige Bloemkoolbeignets op een Bedje van Spinazie

Knapperige Bloemkoolbeignets op een Bedje van Spinazie

Heerlijke krokante bloemkoolbeignets geserveerd op een bedje van kort gebakken spinazie. Een smakelijke combinatie die perfect is als bijgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool ongeveer 600 g
  • 200 g spinazie
  • 2 eieren
  • Bloem of glutenvrije bloem
  • Aceto balsamico
  • Olijfolie om te frituren
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Was de bloemkool grondig en verwijder de buitenste bladeren.
  • Kook de bloemkool in gezouten water gaar.
  • Giet de bloemkool af en laat iets afkoelen.
  • Pureer 150 g van de gekookte bloemkool met de eieren, een snufje zout en 1 eetlepel bloem tot een beslag.
  • Snijd de rest van de bloemkool in plakjes en meng deze door het beslag.
  • Verhit de olijfolie in een frituurpan tot 150°C.
  • Haal met een lepel een plakje bloemkool uit het beslag en bak deze in de hete olie tot ze goudgeel zijn.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier.
  • Roerbak de spinazie kort in een koekenpan met een beetje olie, zout en enkele druppels aceto balsamico.
  • Serveer de krokante bloemkoolbeignets op een bedje van de gebakken spinazie.

Notities

Serveertip:
Garneer de bloemkoolbeignets met een extra scheutje aceto balsamico en serveer ze warm voor de beste smaakervaring.
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Gris of een Chardonnay sluit perfect aan bij de knapperige bloemkoolbeignets en de licht zure toets van de balsamico.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 9g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Pittige Bloemkool Curry met Yoghurt en Specerijen

Pittige Bloemkool Curry met Yoghurt en Specerijen

Een pittige en smaakvolle bloemkoolcurry vol specerijen, yoghurt en groenten – perfect voor een verwarmende maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 2 wortelen schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 bloemkool gewassen en verdeeld in roosjes
  • 1 rode peper zaad verwijderd en fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 eetlepel verse gember geraspt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel garam masala
  • 150 ml groentebouillon
  • 100 g diepvries tuinerwten
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels olie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de olie in een pan en fruit de rode ui gedurende 3-4 minuten tot ze zacht is.
  • Voeg de wortelen, bloemkool, rode peper, knoflook, gember en de specerijen toe.
  • Bak het mengsel nog 3 minuten terwijl je alles omschept.
  • Schenk de groentebouillon erbij, dek de pan af en laat het 6-7 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
  • Haal de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
  • Breng op smaak met zout.
  • Serveer de bloemkoolcurry met rijst.

Notities

Serveertip:
Serveer met basmatirijst of naanbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij de kruidige smaken van deze bloemkoolcurry.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Romige Bloedworst met Karameliseerde Ui en Mangochutney

Romige Bloedworst met Karameliseerde Ui en Mangochutney

Een hartige, romige bloedworst geserveerd met zoete, karameliseerde ui en een vleugje mangochutney voor extra smaakdiepte.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien in dunne ringen
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 plakken bloedworst

Instructies

  • Snijd de uien in dunne ringen.
  • Wentel de plakken bloedworst door de bloem.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de uienringen tot ze goudbruin en karamelachtig zijn, ongeveer 8-10 minuten.
  • Voeg de bloedworst toe aan de pan en bak deze 3 minuten aan elke kant, of totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant goed gaar.
  • Leg de gebakken bloedworst op een serveerschaal.
  • Roer de mangochutney door de gebakken uien in de pan en laat het geheel nog een minuut sudderen.
  • Verdeel het ui-mangochutney mengsel over de bloedworst.
  • Serveer direct en geniet van de heerlijke combinatie van romige bloedworst en zoete uien.

Notities

Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Beaujolais past goed bij de rijke smaak van bloedworst en de zoetheid van de uien.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 16g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Romige Bleekselderijstamppot met Paprika en Pepersteaks

Romige Bleekselderijstamppot met Paprika en Pepersteaks

Romige stamppot van bleekselderij en paprika, geserveerd met sappige pepersteaks en rijke jus – een heerlijke combinatie voor een stevige maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zak aardappelen kruimig kokend à 1 kg
  • 1 struik bleekselderij in boogjes gesneden
  • Rode paprika in kleine blokjes
  • eetlepels plantaardige olie voor bakken en braden
  • 1 zakje vleesjus met uitjes let op glutenvrije opties indien nodig
  • 4 pepersteaks
  • Versgemalen peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen in een pan met weinig water en een snufje zout gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Maak de bleekselderij schoon, verwijder de taaie draden en snijd de stengels in boogjes.
  • Kook de bleekselderij in een aparte pan met zout water gedurende ongeveer 5 minuten, tot ze beetgaar zijn.
  • Verhit de plantaardige olie in een koekenpan en bak de pepersteaks aan beide zijden goudbruin en net gaar volgens jouw voorkeur.
  • Giet de aardappelen af en laat ze even uitdampen.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de gekookte bleekselderij en de blokjes rode paprika.
  • Voeg indien nodig een beetje van het kookwater toe om de stamppot smeuïg te maken.
  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Haal de pepersteaks uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Bereid de jus door het bakvet in de pan te combineren met water en het jusmixpoeder, volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer de romige bleekselderijstamppot met de pepersteaks en de warme jus.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gebakken groenten voor een gezonde toevoeging.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn zoals Merlot past goed bij de rijke smaken van de pepersteaks en de romige stamppot.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 35g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g

Oosterse bleekselderij in sojasaus

Oosterse bleekselderij in sojasaus

Een pittig en smaakvol bijgerecht met knapperige bleekselderij en een rijke taotjosaus.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • Wok of grote koekenpan
  • mes

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 5 eetlepels taotjo gefermenteerde sojabonenpasta
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in schijfjes gesneden
  • 4 eetlepels water

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sesamolie, knoflook, rode peper en bleekselderij toe.
  • Roerbak de bleekselderij tot deze beetgaar is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de droge sherry, taotjo en water toe aan de pan.
  • Roerbak verder tot de bleekselderij gaar is en de saus iets is ingedikt, ongeveer 3-5 minuten.
  • Schep de groente op een serveerschaal en serveer warm als bijgerecht.

Notities

Serveertip:
Strooi wat geroosterde sesamzaadjes over de bleekselderij voor extra smaak en crunch.
Wijnadvies:
Een licht en fris Aziatisch bier zoals een Tsingtao zou goed samengaan met de pittige smaak van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g