Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer

Gepofte Aardappelen met Salami en Groenten uit de Airfryer

Geniet van deze heerlijke gepofte aardappelen uit de airfryer, gevuld met een smaakvolle mix van salami, rode paprika, doperwten en zure room. Perfect als hoofdgerecht of bijgerecht, en gemakkelijk aan te passen met je favoriete kruiden en groenten.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el zure room
  • 1 el verse kruiden zoals bieslook dragon of peterselie (optioneel)
  • 100 g doperwten vers of diepvries
  • ½ rode paprika
  • 6 tot 8 plakken salami of chorizo
  • 6 aardappelen
  • Peper en zout pezo
  • 1 rode ui of 2 lente-uitjes

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
  • Maak de buitenkant van de ongeschilde aardappelen goed schoon en droog ze met keukenpapier.
  • Plaats de aardappelen in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 25 minuten totdat ze gaar zijn.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de salami en rode paprika in hapklare stukjes.
  • Kook de doperwten enkele minuten gaar, spoel ze af met koud water, laat uitlekken, en zet ze weg.
  • Als de aardappelen gaar zijn, laat ze afkoelen totdat ze hanteerbaar zijn.
  • Snijd de bovenkant van elke aardappel af en schep de kruimige binnenkant voorzichtig in een kom.
  • Meng de zure room met de aardappelkruim, en voeg de gesneden salami, paprika, doperwten en verse kruiden toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de gepofte aardappelen met het mengsel en serveer ze direct.

Notities

Combineer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een koele witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Gouden Knakworstrolletjes uit de Airfryer

Gouden Knakworstrolletjes uit de Airfryer

Maak in een handomdraai deze heerlijke gouden knakworstrolletjes in de airfryer. Perfect voor feestjes, borrels, of als smakelijk tussendoortje. De combinatie van knapperig bladerdeeg, hartige knakworstjes, en smeuïge kaas zorgt voor een onweerstaanbare snack!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Dieët: Suikervrij
Servings: 8 32 rolletjes
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ el dijonmosterd
  • 1 middelgroot ei
  • 32 partyknaks uit blik
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 50 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Instructies

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Snijd elk plakje bladerdeeg in 4 gelijke vierkanten en snijd deze vierkanten diagonaal door, zodat je in totaal 32 driehoekjes krijgt.
  • Bestrijk de driehoekjes met behulp van een bakkwast met dijonmosterd en bestrooi ze met geraspte kaas.
  • Leg een knakworstje op elk stukje bladerdeeg en rol het deeg om het worstje heen.
  • Herhaal dit proces met de rest van de knakworstjes.
  • Klop het ei los in een kom.
  • Bestrijk elk stukje deeg met het losgeklopte ei om een mooie goudbruine kleur te krijgen.
  • Bak de knakworstrolletjes in drie delen in de airfryer gedurende ongeveer 10 minuten, totdat ze goudgeel en gaar zijn.
  • Serveer de rolletjes warm, eventueel met een dip van mosterd-mayonaise voor extra smaak.

Notities

Combineer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een mousserende wijn voor een feestelijke touch.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.4g | Sugar: 1g

Verfrissende Meloensalade met Aardbeien en Munt

Verfrissende Meloensalade met Aardbeien en Munt

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g watermeloen vruchtvlees
  • 250 g aardbeien
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Enkele blaadjes verse munt fijngesneden
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van de watermeloen en de aardbeien in dunne plakken en verdeel deze over vier borden.
  • Druppel een paar druppels balsamicoazijn over de plakjes meloen en aardbeien.
  • Bestrooi de salade met de fijngesneden muntblaadjes.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Notities

Serveertip:

Serveer deze verfrissende meloensalade als licht voorgerecht of als verfrissend bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Wijnadvies:

Een licht mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige rosé past perfect bij deze verfrissende meloensalade. De fruitige tonen van de wijn vullen de zoete smaak van de meloen en aardbeien aan, terwijl de lichte bubbel zorgt voor een feestelijke touch.

Nutrition

Calories: 90kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 2g | Vet: 0g | Zout: 2g | Sugar: 18g

Romige Kipsalade met Roquefort

Romige Kipsalade met Roquefort

Voorbereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rijpe avocado
  • 100 g walnoten
  • 200 g gerookte kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 75 g roquefort kaas verkruimeld
  • 100 g eikenbladslamelange
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
  • Hak de walnoten grof.
  • Snijd de gerookte kipfilet in kleine plakjes.
  • Roer een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en verkruimelde roquefort en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Meng de eikenbladslamelange met de helft van de dressing.
  • Verdeel de gemengde sla over twee borden.
  • Leg hierop de blokjes avocado, plakjes bleekselderij, walnoten en plakjes gerookte kipfilet.
  • Druppel de resterende dressing over de salade.

Notities

Serveertip:

Serveer deze romige kipsalade met roquefort met grove sneden ciabatta of volkorenbrood voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze romige kipsalade met roquefort past uitstekend bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun fruitige aroma's en verfrissende zuurgraad vormen een mooie aanvulling op de romige kaas en de hartige gerookte kip.

Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt

Gegrilde Kaas-Komkommer Sandwich met Griekse Yoghurt

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels dille diepvries, fijngesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 15 cm komkommer
  • 6 sneetjes tijgerbrood wit
  • 35 gr rucola-sla of waterkers
  • 120 g port salut kaas voorgesneden

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met olijfolie, dille en naar smaak zout en peper.
  • Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de helft van de dille-yoghurt.
  • Bestrijk de sneetjes brood dik met de dille-yoghurt.
  • Verdeel rucola, kaas en pijnboompitten over 4 sneetjes brood.
  • Schep de komkommersalade op 2 sneetjes brood en stapel deze op de andere 2 belegde sneetjes brood.
  • Leg de laatste sneetjes met de yoghurtkant naar beneden op de stapels.
  • Druk de sandwiches iets aan en snijd tweemaal diagonaal door voor serveren.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegrilde kaas-komkommer sandwich. De frisheid van de wijn vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de Griekse yoghurt en de lichte smaak van de kaas en komkommer.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Gegrilde Groentespiesjes met Pittige Pepermarinade

Gegrilde Groentespiesjes met Pittige Pepermarinade

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hoofdgerechten
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • mes
  • Mengkom of hakmolen van keukenmachine (of vijzel)
  • Barbecue of grillpan
  • Barbecuepincet of tang (om de spiesjes te draaien)
  • Spiesjes of satéprikkers
  • Schaal (voor het marineren en serveren)
  • Keukenpapier (om de spiesjes af te deppen)
  • Eventueel een barbecuekwast (om de marinade aan te brengen)

Ingrediënten

  • 1 ratatouillepakket met courgette, aubergine, tomaat, ui, rode en groene paprika
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 2 eetlepels jalapeñopepers uit een potje à 225 g
  • 4 cm gemberwortel geschild en in stukjes
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels lichte sojasaus
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de groenten uit het ratatouillepakket in grove, gelijkmatige stukken.
  • Hak de knoflook en jalapeñopepers fijn.
  • Rasp de gember.
  • Doe de knoflook, pepers, gember, olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in een kleine mengkom of hakmolen van de keukenmachine, of gebruik een vijzel.
  • Pureer het geheel tot een fijne marinade.
  • Meng de groenten in een schaal met de pepermarinade en laat de smaken minstens 1 uur intrekken.
  • Schep regelmatig om.
  • Rijg de gemarineerde groenten afwisselend aan spiesjes.
  • Rooster de spiesjes op de barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  • Keer regelmatig en bestrijk met de overgebleven marinade.
  • Leg de spiesjes op een schaal en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Notities

Wijnadvies:

Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze pittige groentespiesjes. De fruitige tonen van de wijn zorgen voor een mooi contrast met de pittige marinade.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 1.8g | Sugar: 14g

Geroosterd Brood met Paddenstoelen en Appel

Geroosterd Brood met Paddenstoelen en Appel

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 boterhammen dikke zelfgesneden, bijv. Bourgondisch pompoen of donker meergranen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Grof zeezout
  • 1 friszure appel Granny Smith of Goudreinet
  • 250 g paddenstoelenmelange in grove repen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Besprenkel het brood met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.
  • Bak het brood op een rooster in de oven gedurende 10 minuten, of tot het bruin en krokant is.
  • Laat even afkoelen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd vervolgens de plakjes in luciferdunne reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de paddenstoelenmelange, appel, knoflook en sojasaus op hoog vuur al omscheppend gedurende 5-7 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn.
  • Meng de helft van de peterselie door het paddenstoelenappelmengsel.
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  • Verdeel het paddenstoelenappelmengsel over de geroosterde boterhammen en bestrooi met de rest van de peterselie.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn zullen de aardse smaken van de paddenstoelen aanvullen, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat de appel goed tot zijn recht komt.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 6g | Sugar: 1.5g

Avocado en Feta Bruschetta

Avocado en Feta Bruschetta

Bereidingstijd19 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • ½ stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tomaten in zeer kleine blokjes
  • 100 g fetakaas in zeer kleine blokjes
  • 1 avocado in zeer kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk beide zijden dun met olijfolie.
  • Leg de plakjes stokbrood op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 7-8 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Meng in een kom de blokjes tomaten, fetakaas en avocado met het citroensap.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer de avocado en feta bruschetta direct.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit voorgerecht. De citrusaroma's in de wijn zullen de smaken van de avocado en tomaat aanvullen, terwijl de zuurgraad zorgt voor een verfrissende combinatie.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 0.8g

Gemarineerde Speklapjes met Bietenpuree en Appel

Gemarineerde Speklapjes met Bietenpuree en Appel

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 2 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 zakje aardappelpuree à la minute
  • 400 g geraspte bietjes
  • ½ zakje verse bieslook ca. 12,5 g
  • 1 appel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 schaaltje gemarineerde speklapjes à la minute ca. 300 g

Instructies

  • Verwarm de geraspte bietjes in een pan met een scheutje water op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Knip de verse bieslook in stukjes en snijd de appel in blokjes.
  • Laat de verwarmde bietjes uitlekken in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  • Schep de warme aardappelpuree en de bieslook door de bietjes.
  • Houd de puree warm met een deksel op de pan.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de gemarineerde speklapjes aan beide zijden bruin gedurende 2-3 minuten per kant.
  • Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie op een bord.
  • Bak de blokjes appel gedurende 2-3 minuten in het achtergebleven bakvet in de pan, al omscheppend.
  • Verdeel de bietenpuree over twee borden en schep de speklapjes met de gebakken appel ernaast.

Notities

Wijnadvies:

De gemarineerde speklapjes en de zoete bietjespuree vragen om een wijn met voldoende body en fruitigheid om de smaken aan te vullen. Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zou goed passen bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 15g

Verfrissende Gemarineerde Sinaasappel met Yoghurtijs

Verfrissende Gemarineerde Sinaasappel met Yoghurtijs

Bereidingstijd45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 1 perssinaasappel
  • 175 g suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 450 ml yoghurtijs naturel, lactosevrij indien gewenst
  • 2 takjes munt

Instructies

  • Schil de handsinaasappels dik om het witte vlies te verwijderen.
  • Snijd het vruchtvlees vervolgens in dunne plakken.
  • Pers de perssinaasappel uit.
  • Breng in een steelpan het sinaasappelsap met suiker zachtjes aan de kook.
  • Laat het mengsel op laag vuur 5 minuten inkoken tot een siroop ontstaat.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop iets afkoelen.
  • Roer de gemalen kardemom door de siroop.
  • Leg de plakken sinaasappel in een lage schaal en schenk de siroop eroverheen.
  • Laat dit minstens 30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken, af en toe voorzichtig omscheppen.
  • Verdeel de gemarineerde sinaasappelplakken over vier borden.
  • Gebruik een natgemaakte ijsschep om 4 mooie bollen yoghurtijs te scheppen en leg deze naast de sinaasappel.
  • Garneer met reepjes munt.

Notities

Wijnadvies:

Deze verfrissende combinatie van gemarineerde sinaasappel en yoghurtijs vraagt om een lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige aroma's en lichte bubbel van de wijn zullen perfect samengaan met de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de romigheid van het yoghurtijs.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 4g | Vet: 2g | Zout: 0.1g | Sugar: 48g