Zomerse Rosé Sangria met Aardbeien en Druiven
Een lichte en fruitige sangria met rosé, aardbeien en druiven – hét perfecte drankje voor een zomerse dag.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g aardbeien
- 50 g druiven
- 1 fles rosé wijn gekoeld
- ½ liter Dubbel Fris gekoeld
Halveer de aardbeien.
Halveer de druiven en verwijder eventuele pitjes.
Schenk de rosé en Dubbel Fris in een karaf.
Voeg de gesneden aardbeien en druiven toe aan de karaf.
Roer voorzichtig en laat even rusten in de koelkast.
Schenk de sangria in wijnglazen en serveer direct.
Serveertip:
Serveer de sangria met extra schijfjes sinaasappel of citroen voor een frisse twist. Voeg eventueel ijsblokjes toe voor extra verkoeling.
Wijnadvies:
Gebruik een lichte, fruitige roséwijn voor dit recept, zoals een Grenache Rosé of Pinot Noir Rosé, voor een optimale smaakbeleving.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Geïnfuseerde Rode Vruchten op Brandewijn
Een luxe en smaakvolle traktatie van rode vruchten op brandewijn. Perfect als dessert of als bijzondere toevoeging aan hartige gerechten!
Bereidingstijd15 minuten min
rijptijd42 dagen d
Servings: 8 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 citroen schoongeboend
- 1 zakje gedroogd roodfruit 180 g
- 150 g kristalsuiker
- 500 ml brandewijn
Was de inmaakpot grondig met heet water en droog deze goed af.
Doe het gedroogde rode fruit samen met de suiker en de citroenschil in de inmaakpot.
Schenk de brandewijn over de vruchten totdat alles volledig onderstaat.
Sluit de pot goed af en zet deze minstens 6 weken op een donkere, koele plek.
Schud de pot regelmatig om de smaken goed te laten mengen.
Serveer de rode vruchten in glaasjes met een klein lepeltje, of gebruik ze als topping bij desserts.
Serveer ze bij desserts of maak de jus van eendenborst af met enkele lepels van deze vruchten.
Wijnadvies:
Serveer deze vruchten bij een glas dessertwijn zoals een Sauternes of Muscat, of geniet ervan puur.
Bewaren ca. 6 maanden,
na opening ca. 1 maand houdbaar
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Sannie’s Thaise Currysoep
naar een recept van Sandra Kemna
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram kipgehakt
- 1 bamipakket 450 gram, de rode peper klein gesneden
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 1 extra rode peper buiten die al in het bamipakket zit, klein gesneden
- 300 gram sugarsnaps diepvries of vers
- 1 stengel citroengras gekneusd
- Klein handje gedroogde limoenblaadjes
- 4 mienestjes
- 1 blikje kokosmelk 400 ml
- 1 limoen rasp van de schil en het sap (goed wassen)
- 70 gram Thaise gele curry
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 kippenbouillonblokjes verkruimeld
- Zout en peper naar smaak
- 1 liter kokend water
Voorbereiding:
Snijd de rode pepers klein (1 uit het bamipakket en 1 extra), verwijder de zaadlijsten.
Meng het kipgehakt met 1 rode peper, de limoenrasp, wat peper en zout en draai er kleine soepballetjes van.
Fruit de kruiden:
Verhit de zonnebloemolie in een grote kookpan.
Fruit de rode ui, knoflook en Thaise gele curry kort in de olie.
Voeg groenten toe:
Voeg het bamipakket toe en roerbak een paar minuten.
Bereid de soepbasis:
Voeg 1 liter kokend water, kokosmelk, citroengras, gedroogde limoenblaadjes en verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Kook de soep:
Voeg de soepballetjes, mienestjes, Thaise vissaus en gembersiroop toe.
Laat de soep 10 minuten op laag vuur staan.
Haal het citroengras eruit en voeg de sugarsnaps toe.
Laat deze de laatste 4 minuten meekoken.
Afwerking:
Draai het vuur uit, voeg het limoensap toe en roer door de soep.
Schep de soep met wat mie in een soepkom en maak af met lente-uiringen.
Wijnadvies:
Een frisse, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij deze Thaise currysoep.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Sannie’s Shoarma met Aardappel Anders uit de Oven
naar een recept van Sandra Kemna
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram shoarmavlees
- 1 zak aardappelschijfjes voorgekookt
- 2 uien gesnipperd
- 1 rode paprika in reepjes
- 1 groene paprika in reepjes
- 1 courgette in plakjes
- 200 gram champignons in plakjes
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml crème fraîche lactosevrij indien nodig
- 100 gram geraspte kaas lactosevrij indien nodig
- Peper en zout naar smaak
- 1 eetlepel shoarmakruiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiding van de shoarma:
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees op middelhoog vuur tot het gaar en lichtbruin is.
Voeg de gesnipperde uien, paprika’s, courgette, champignons en knoflook toe aan de pan en bak alles samen nog 5 minuten.
Bereiding van de aardappel anders:
Vet een ovenschaal licht in met olijfolie.
Leg een laag aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel het shoarma-groentemengsel gelijkmatig over de aardappelschijfjes.
Meng de crème fraîche met de shoarmakruiden en breng op smaak met peper en zout.
Giet het crème fraîche mengsel over de shoarma en aardappelen.
Bestrooi de ovenschotel met geraspte kaas.
Oven:
Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
Serveren:
Haal de ovenschotel uit de oven en laat deze een paar minuten afkoelen voor het serveren.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Merlot of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus
naar een recept van Sandra Kemna
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 8 eieren hard gekookt en in de lengte doormidden gesneden
- 1 pak gezeefde tomaat 500 ml
- 1 pot geroosterde gele paprika zonder olie, uitgelekt en gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 4 tenen knoflook geplet en fijngehakt
- 3 tomaten in blokjes
- 1 rode peper zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
- ½ eetlepel Garam Masala kruiden Jonnie Boer
- ½ eetlepel sambal badjak
- ½ eetlepel gerookt paprikapoeder
- 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
- 150 ml Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels limoensap
- Zwarte peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels Becel light
Voorbereiding:
Verhit de Becel light in een koekenpan op middelhoog vuur.
Fruit de gesnipperde ui, rode peper en knoflook tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Bereiding van de saus:
Voeg de blokjes tomaat en gesneden geroosterde gele paprika toe aan de pan.
Roerbak dit mengsel ongeveer 5 minuten.
Voeg de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam Masala kruiden, sambal badjak, verkruimelde maggiblokjes, balsamicoazijn en limoensap toe.
Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Serveer de eieren in pittige paprika-tomatensaus met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui.
- Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Krokante Vegetarische Loempia’s met Zoete Chilisaus
Heerlijke knapperige loempia’s met kool, taugé en vegetarisch gehakt, geserveerd met zoete chilisaus. Perfect als snack of voorgerecht.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Klaar
- 1 cm verse gember
- 1 pakje Alpro® Soya Fijngehakt
- 1 pakje diepvries loempiadeeg
- 1 spitskool of Chinese kool
- 1 teen knoflook
- 2 bosuitjes
- 30 g hazelnoten
- 250 g taugé
- ½ verse chilipeper
- Maïzena
- Verse koriander naar smaak
- Zoete chilisaus
Snijd de bosuitjes, knoflook, chilipeper en gember fijn.
Fruit dit mengsel 5 minuten in een beetje olie tot het glazig is.
Snijd de spitskool in fijne reepjes.
Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt en de spitskool toe aan de pan en bak nog 5 minuten mee tot de kool zacht wordt.
Kneus de hazelnoten en voeg ze samen met taugé en koriander toe.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Vul het loempiadeeg met het koolmengsel.
Rol de loempia’s op en plak dicht met een papje van maïzena en water.
Frituur de loempia’s op 180°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met zoete chilisaus.
Serveertip:
Serveer met extra koriander en partjes limoen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Combineer met een koele glas rosé of een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 13g | Vet: 21g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Pastasaus met Gehaktballetjes uit de Optigrill
Geniet van een smaakvolle pastasaus met gehaktballetjes, eenvoudig bereid met de Optigrill. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 750 gram half om half gehakt
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel pikant paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 75 gram oude geraspte kaas
Voor de saus:
- 1 flinke ui gesnipperd
- 150 gram bacon broodbeleg klein gesneden
- 400 gram Italiaanse wokgroente
- 495 gram Heinz tomato frito creations Roasted Peppers & Onions 1 fles
- 390 gram Heinz tomatenblokjes naturel 1 pakje
- 1 eetlepel knoflook wokgemak
- 2 eetlepels Greensweet Stevia Syrup of honing
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 blokje groentebouillon verkruimeld
- Beetje spray olie
Meng het gehakt met de oregano, pikante paprikapoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, zout, geraspte kaas, ei en paneermeel.
Vorm stevige kleine balletjes ter grootte van pingpongballen.
Verwarm de Optigrill voor op de rode stand.
Spuit wat spray olie in de bak van de Optigrill en voeg de gesnipperde ui, bacon en knoflook wokgemak toe.
Sluit de deksel en laat het 5 minuten garen.
Voeg de gehaktballetjes toe, sluit de deksel en laat 10 minuten garen op de oranje stand.
Voeg vervolgens de Italiaanse groente, gedroogde Italiaanse kruiden, Heinz tomato frito, Heinz tomatenblokjes, Greensweet Stevia Syrup (of honing), sambal, balsamico azijn en het verkruimelde groentebouillonblokje toe.
Roer alles goed door.
Sluit de deksel en laat het geheel nog 10 minuten garen op de gele stand.
Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de pastasaus met de gehaktballetjes over de gekookte pasta.
Serveer met een volle rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 40g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Loempia’s met Kip, Groenten en Omelet
Deze zelfgemaakte loempia's zijn rijk gevuld met kip, omelet, groenten en specerijen. Krokant gebakken en perfect als snack of voorgerecht!
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd29 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 20 loempia’s
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 1 el peterselie
- 1 ons kipfilet of varkensvlees
- 2 el sesamolie of arachideolie
- 2 bosuitjes
- 2 schijfjes gember
- 2 tenen knoflook
- 3 eieren
- 4 champignons
- ½ el sambal of ½ rode peper
- ½ rode paprika of groene paprika
- ½ tl bouillonpoeder
- ½ tl kerrie
- ½ tl trassi
- ½ winterwortel
- 1 snufje gemalen kummel
- 20 loempiavellen diepvries
- 350 g witte kool
- Fijngehakte prei
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- ± 1 dl water
Klop de eieren los met een snuf zout en 1 el water.
Bak een dunne omelet in een ingevette pan op laag vuur, laat afkoelen en snijd in reepjes van ca.
1 cm.
Breng in een pannetje ½ liter water aan de kook met 1 tl bouillonpoeder.
Pocheer de kipfilet hierin op laag vuur in ca.
20 minuten.
Laat uitlekken en afkoelen, snijd in kleine stukjes.
Snipper ui, gember, knoflook en hak de peper fijn.
Snijd kool, wortel, paprika en champignons in stukjes of reepjes.
Snijd prei en bosuitjes in ringen.
Wrijf de kummel fijn in een vijzel.
Verhit olie in een wok en fruit ui, gember en knoflook glazig.
Voeg sambal of peper, en trassi toe.
Voeg kool, wortel en kummel toe en bak ca.
5 minuten.
Voeg prei en paprika toe, bak 2 minuten mee.
Voeg champignons, bosuitjes en taugé toe en bak nog 1 minuut.
Laat de massa goed afkoelen.
Ontdooi de loempiavellen.
Meng de afgekoelde groenten met kip, omelet en peterselie.
Breng op smaak met bouillonpoeder, zout en peper.
Leg een loempiavel schuin, schep er ca.
1 el vulling op.
Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de randen met water.
Rol op als een envelop tot een stevig pakketje.
Laat de loempia’s ca.
1 uur drogen.
Frituur tot goudbruin of vries ze in (individueel verpakt in folie en afgesloten doos).
Serveertip:
Serveer met zoete chilisaus of ketjap manis als dip.
Wijnadvies:
Past goed bij een fruitige rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Appeltaart van Bestuur Tesselschade Arbeid Adelt Breda
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 12 sneetjes oud brood zonder korst
- 250 gram krenten
- Diep bord vol met schijfjes renetten of bellefleurs ongeveer 4-5 appels
- 150 gram gesmolten boter
- 300 gram bruine suiker
- Kaneel naar smaak
- Kokende melk voor het weken van het brood
- Basterdsuiker of rosé suiker voor garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een grote ronde vuurvaste schaal goed in met boter.
Week enkele sneetjes brood in kokende melk en leg deze in het midden van de schaal.
Leg daarop de helft van de schijfjes appel, gevolgd door de helft van de krenten, de helft van de bruine suiker, een flinke hoeveelheid kaneel en de helft van de gesmolten boter.
Herhaal deze lagen met de resterende sneetjes brood, appels, krenten, bruine suiker en kaneel.
Giet de resterende gesmolten boter over de bovenste laag.
Dek de schaal af met een deksel en bak de appeltaart ongeveer een uur in de oven.
Zorg voor een flinke schaal om te voorkomen dat het mengsel overloopt.
Laat de taart volledig afkoelen en laat deze een nacht in de koelkast staan.
Stort de taart vlak voor het serveren en strooi er basterdsuiker of rosé suiker over.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een zoete Riesling past goed bij deze appeltaar
Calories: 450kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50
Thaise Viscurry met Kokosmelk
Een heerlijke Thaise viscurry met pangasius, kokosmelk en frisse limoen. Perfect met rijst en zoetzure komkommer.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 750 gram pangasiusfilet in niet te kleine stukken gesneden
- 400 gram Thaise wokgroente 1 zak
- 1 ui gesnipperd
- ½ eetlepel knoflook wokgemak
- 70 gram gele curry kruidenpasta 1 zakje, Fairtrade Original
- 400 ml kokosmelk 1 blikje
- 1 limoen rasp en sap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- Naar smaak zout
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
- 2 eetlepels knoflook-chili olie
Verhit de knoflook-chili olie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui met de knoflook wokgemak.
Voeg de bruine basterdsuiker toe en roerbak kort.
Voeg de gele curry kruidenpasta toe en roerbak 1 minuut.
Voeg de Thaise wokgroente toe en roerbak kort.
Schenk de kokosmelk in de pan en voeg het korianderpoeder, Thaise vissaus, limoensap en limoenrasp toe.
Breng het geheel aan de kook.
Proef en breng op smaak met zout naar wens.
Leg de stukken pangasiusfilet in de pan, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de vis in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Serveer de curry met rijst en garneer met lente-ui ringen.
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc om de pittige en zure tonen van de curry te complementeren.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 50