Hartige Bladerdeeghapjes met Salami en Tomatensaus

Hartige Bladerdeeghapjes met Salami en Tomatensaus

Deze knapperige bladerdeeghapjes gevuld met salami, komkommer en tomatensaus zijn perfect voor elke borrel of feestje. Snel, simpel en heerlijk!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 10 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 150 g salami in blokjes
  • ¼ komkommer zonder zaadjes, in blokjes
  • 2 takjes peterselie fijngehakt
  • 4 el tomatensaus Tomato Frito
  • Bloem voor bestuiven van werkblad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Klop het ei los met 1 eetlepel water.
  • Snijd de salami en komkommer in kleine blokjes en doe in een kom.
  • Voeg de fijngehakte peterselie en tomatensaus toe en meng goed.
  • Schep 1 eetlepel vulling op elk plakje bladerdeeg.
  • Bestrijk de randen met losgeklopt ei en vouw het bladerdeeg dubbel.
  • Druk de randen goed dicht met een vork om een kartelrand te maken.
  • Bestrijk de bovenkant met een beetje ei.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en plaats de bladerdeeghapjes erop.

Notities

Serveertip:

Serveer warm met een frisse yoghurtdip of een pittige chilisaus.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze hartige hapjes.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Romige Biersoep met Citroen en Kaneel

Romige Biersoep met Citroen en Kaneel

Deze romige biersoep met citroen en kaneel is een unieke en hartverwarmende specialiteit. Het opgeklopte eiwit maakt het extra luchtig!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Duitsland
Jaargetijde:: Herfst
Feestdagen etc: oktoberfest
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ el suiker
  • ½ el aardappelzetmeel
  • 1 l De Leeuw Super bier
  • 1 citroenschil
  • ½ tl kaneel

Instructies

  • Klop in een diepe kom de eidooiers met de suiker en het aardappelzetmeel goed door elkaar.
  • Verwarm het bier in een pan met de citroenschil en de kaneel en laat het zachtjes trekken.
  • Giet al kloppend het hete bier langzaam bij de losgeklopte eidooiers.
  • Blijf het mengsel nog enkele minuten krachtig kloppen tot het licht schuimig wordt.
  • Klop de eiwitten stijf in een aparte kom.
  • Serveer de soep warm in kommen en schep het opgeklopte eiwit er als luchtige topping bovenop.

Notities

Serveertip:

Serveer met een stuk versgebakken brood en een glas koud bier voor een complete beleving.

Wijnadvies:

Niet van toepassing, deze soep wordt het best gecombineerd met een licht en kruidig bier.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 5g

Griekse Stifado – Rijke Stoofschotel met Rundvlees

Griekse Stifado – Rijke Stoofschotel met Rundvlees

Deze authentieke Griekse stifado is een smaakvolle rundvleesstoof met ui, tomaten, kruiden en een vleugje kaneel. Heerlijk mals en perfect met pasta of aardappelpuree!
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Griekenland
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg mager rundvlees stoofvlees
  • 1 kg uien sjalotten of kleine uien
  • 125 ml olijfolie
  • 500 g tomaten gepureerd
  • 150 ml rode wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 5 pimentkorrels
  • 1 tl suiker
  • ½ kop peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • ½ tl kaneel

Instructies

  • Snijd het rundvlees in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Halveer de uien en snijd ze in plakjes, of gebruik kleine sjalotten in hun geheel.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin.
  • Blus het vlees af met de rode wijn en laat kort inkoken.
  • Voeg de uien toe en bak ze kort mee.
  • Doe de gepureerde tomaten, laurierblaadjes, pimentkorrels, suiker en kaneel in de pan.
  • Laat het geheel ongeveer 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan tot het vlees mals is.
  • Voeg de peterselie toe en laat nog 2 minuten zachtjes stoven.
  • Breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.

Notities

Serveertip:

Serveer met frietjes, Griekse pasta (kritharakia) of aardappelpuree en een stukje feta.

Wijnadvies:

Een volle Griekse rode wijn zoals Xinomavro of Agiorgitiko past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 45g | Vet: 35g | Zout: 1.2g | Sugar: 12g

Maaltijdsalade met haring en tomaten

Maaltijdsalade met haring en tomaten

Een frisse maaltijdsalade met haring, tomaten, en een romige dressing – een perfecte combinatie van smaken voor iedere gelegenheid!
Bereidingstijd26 minuten
Recept categorieën: Salade, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels geschild
  • Zout
  • 250 gram worteltjes
  • ½ krop ijsbergsla
  • 400 gram tomaten
  • 6 zoute haringen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 1 theelepel knoflook
  • Peper
  • 4 eetlepels dille gekapt

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout tot ze net gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
  • Schrap de worteltjes, snijd ze in schuine plakjes en kook ze 3 minuten in water met zout.
  • Snijd de sla in dunne reepjes, was deze en droog de sla in een sla-centrifuge.
  • Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Snijd de haringen in stukjes.
  • Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de knoflook, peper en zout naar smaak en 3 eetlepels van de dille.
  • Schep de aardappel, wortel, sla, tomaten, haring en de dressing door elkaar.
  • Bestrooi de salade met de rest van de dille.
  • Serveer de salade met stokbrood.

Notities

Serveertip:
Deze maaltijdsalade is perfect voor een lunch of een lichte avondmaaltijd. Voeg wat stokbrood toe voor een extra crunch.
Wijnadvies:
Een Stefano Fino Sherry past uitstekend bij de zoute haring en de frisse groenten in de salade.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Romige Lasagnerolletjes met Spinazie en Belegen Kaas

Romige Lasagnerolletjes met Spinazie en Belegen Kaas

Heerlijke lasagnerolletjes gevuld met een romige spinazievulling en belegd met gesmolten kaas – een smakelijk en gemakkelijk gerecht voor het hele gezin.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 12 velletjes Honig Lasagne naturel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 350 gram spinazie à la crême diepvries
  • 275 gram belegen kaas grof geraspt
  • 2 eetlepels rode pesto Grand'italia
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Leg de lasagnevelletjes 5 minuten in kokend heet water en laat ze zacht worden.
  • Verhit intussen de olie en fruit de ui al omscheppend 3 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en laat deze op een laag vuur ontdooien.
  • Neem de pan van het vuur en meng er 200 g van de kaas, de pesto en peper en zout naar smaak door.
  • Leg de lasagnevelletjes naast elkaar en verdeel het spinaziemengsel erover.
  • Rol de velletjes op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas erover en zet het gerecht onder een voorverwarmde grill in ± 10 minuten om te gratineren.
  • Serveer de lasagnerolletjes met een frisse tomatensalade en krieltjes.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en geroosterde krieltjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een Merlot del Veneto Villa Giorgia past perfect bij de romige smaken van de lasagnerolletjes.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g

Japanse Noedelsalade met Teriyaki Quorn en Lente-ui

Japanse Noedelsalade met Teriyaki Quorn en Lente-ui

Deze frisse Japanse noedelsalade met teriyaki Quorn, shii-takepaddestoelen, en lente-ui is perfect voor een lichte maaltijd. Het gebruik van teriyaki-saus voegt een heerlijke umami-smaak toe aan de salade, terwijl de knapperige sla en noedels een aangename textuur bieden.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Japan
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje Quorn naturel
  • 6 lente-ui
  • 150 gram shii-takepaddestoelen
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • ½ pak 125 gram Conimex Wok Noedels
  • Conimex Teriyaki
  • Conimex Wok Olie
  • 1 citroen

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca.
  • 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en uit laten lekken.
  • Meng de Quorn met 4 eetlepels teriyaki en laat een paar minuten staan.
  • Was en snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen en de shii-take in vieren (kleine kun je heel laten).
  • Haal de 2 buitenste grote bladen van de krop sla af, was en droog ze.
  • Leg ze op een bord.
  • Snijd de rest van de sla in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de Quorn met de shii-takes 3 minuten.
  • Neem de wok van het vuur.
  • Voeg 6 eetlepels teriyaki, 4 eetlepels olie, citroensap naar smaak (ca.
  • 2 eetlepels) en de afgekoelde noedels toe.
  • Goed mengen!
  • Hussel vervolgens de reepjes sla en lente-uitjes erdoor.
  • Schep de salade in de slabladeren op de borden.

Notities

Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de shii-take door champignons en gebruik gerookte kip in plaats van Quorn (Quorn is al gaar en hoeft niet gemarineerd of gebakken te worden. Voeg bij gebruik van Quorn iets meer teriyaki aan de salade toe.)
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte en smaakvolle salade.

Italiaans Broodje met Kip-Pesto en Rucola

Italiaans Broodje met Kip-Pesto en Rucola

Een heerlijk Italiaans broodje belegd met romige kip-pestosalade, verse rucola en tomaat. Simpel, smaakvol en perfect voor de lunch!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brood, Kip, Lunch
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen of witte pistoletjes
  • 100 g kip-pestosalade
  • 30 g rucola
  • 4 tomaten in dunne plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak de broodjes 5 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
  • Snijd de broodjes open en bestrijk de onderste helft met de kip-pestosalade.
  • Verdeel de rucola en tomatenplakjes over de broodjes.
  • Sluit de broodjes en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Serveer met een klein bakje olijven of een kopje Italiaanse soep voor een complete lunch.

Wijnadvies:

Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit broodje.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Indische Sperzieboontjes met Kip en Sweet & Sour Saus

Indische Sperzieboontjes met Kip en Sweet & Sour Saus

Deze snelle en smaakvolle Indische sperzieboontjes met kip en sweet & sour saus zijn perfect voor een doordeweekse maaltijd. Heerlijk met witte rijst!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Magnetron koken
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 el wokolie
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 cm gember geraspt
  • 1 blik sperzieboontjes Bonduelle, uitgelekt
  • 125 ml woksaus sweet & sour

Instructies

  • Verhit de wokolie in een wok op middelhoog vuur.
  • Bak de kipreepjes al omscheppend goudbruin.
  • Voeg de gesnipperde ui, knoflook en geraspte gember toe en bak 5 minuten mee.
  • Schep de uitgelekte sperzieboontjes en de sweet & sour woksaus door de kip.
  • Roerbak het geheel nog enkele minuten tot alles goed verwarmd is.
  • Serveer direct met witte rijst.

Notities

Serveertip:

Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Moselland rosé Qualitätswein Mosel-Saar-Ruwer past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 30g | Vet: 12g | Zout: 1.8g | Sugar: 9g

Snelle Groente Roerbak met Kip en Haricots Verts

Snelle Groente Roerbak met Kip en Haricots Verts

Deze snelle en gezonde groente-roerbak met kip, paprika, haricots verts en champignons is ideaal voor een doordeweekse maaltijd. Lekker met rijst!
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui in partjes
  • 400 g kipfilet in stukjes
  • 1 paprika in stukjes
  • 250 g haricots verts schoongemaakt
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 zakje kipkruiden
  • 300 ml water

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een wok op hoog vuur.
  • Roerbak de ui 3 minuten tot deze glazig is.
  • Voeg de stukjes kip toe en bak al omscheppend 5 minuten goudbruin.
  • Doe de paprika en haricots verts erbij en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg de champignons, het water en de kipkruiden toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat nog 6 minuten sudderen tot alles gaar is.
  • Serveer direct met witte rijst.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade en wat kroepoek voor extra smaak.

Wijnadvies:

Machon Beaujolais is een heerlijke match bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 35g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Pizza Tosti met Tomatensaus, Kaas en Salami

Pizza Tosti met Tomatensaus, Kaas en Salami

Een knapperige tosti met de smaak van een pizza! Belegd met tomatensaus, gesmolten kaas, salami en Italiaanse kruiden.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Lunch, Snack, Tosti's
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood wit of bruin
  • 4 el tomatensaus
  • 4 plakjes salami
  • 2 handjes geraspte kaas bijv. mozzarella of jong belegen
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Optioneel:

  • champignons
  • bosui
  • olijven

Instructies

  • Besmeer twee sneetjes brood met tomatensaus.
  • Verdeel de kaas gelijkmatig over de tomatensaus.
  • Leg de plakjes salami erop en bestrooi met Italiaanse kruiden.
  • Voeg optioneel extra toppings toe, zoals champignons, bosui of olijven.
  • Leg de andere sneetjes brood er bovenop en druk licht aan.
  • Bak de tosti’s in een tosti-ijzer of grillpan tot ze goudbruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
  • Snijd de tosti’s doormidden en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een dipsaus zoals knoflooksaus of pesto.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti past perfect bij de hartige smaken van deze pizza tosti.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 18g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 5g