Rozijnenbroodtosti met Banaan en Honing

Rozijnenbroodtosti met Banaan en Honing

Een zoete en fruitige rozijnenbroodtosti met banaan, honing en roomkaas. Perfect voor een snel ontbijt of een heerlijke traktatie tussendoor!
Bereidingstijd6 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Lunch, Ontbijt, Tosti's
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 sneetjes rozijnenbrood
  • 2 eetlepels magere roomkaas
  • 4 theelepels vloeibare honing
  • ½ banaan in plakjes gesneden

Instructies

  • Bestrijk beide sneetjes rozijnenbrood met magere roomkaas.
  • Druppel 1 theelepel vloeibare honing over elk sneetje.
  • Verdeel de plakjes banaan over één sneetje rozijnenbrood.
  • Leg het andere sneetje brood erop met de besmeerde kant naar beneden.
  • Bak de tosti in een tostiapparaat tot hij mooi goudbruin is.
  • Snijd de tosti schuin doormidden en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kop thee of koffie voor een complete zoete pauze.
Wijnadvies:
De zoete en fruitige smaken van deze tosti combineren uitstekend met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco. De bubbels en fruitige tonen vullen de zoete en hartige smaken mooi aan.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 24g

Verfijnde Mini-Croissants met Chocolade en Frambozen

Verfijnde Mini-Croissants met Chocolade en Frambozen

Deze verfijnde mini-croissants met chocoladepasta, frambozenjam en verse munt zijn een ware traktatie. Perfect voor een feestelijk ontbijt of een zoet tussendoortje!
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Chocolade, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 12 Stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 12 mini-croissants
  • 1 banaan in plakjes gesneden
  • 125 g frambozen
  • 3-4 eetlepels chocoladepasta
  • 3-4 eetlepels frambozenjam
  • 3 plakjes kokosbrood in reepjes gesneden
  • 3 blaadjes verse munt fijngehakt

Instructies

  • Snijd de mini-croissants overlangs doormidden.
  • Bestrijk de onderkanten van 6 croissants royaal met chocoladepasta en leg de plakjes banaan er dakpansgewijs op.
  • Bestrijk de onderkanten van de andere 6 croissants met frambozenjam en verdeel het kokosbrood erover.
  • Verdeel een paar frambozen over alle croissants en strooi de fijngesneden munt erover.
  • Dek de croissants af met de bovenkanten en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer op een feestelijke schaal met een extra takje verse munt ter decoratie. Perfect voor brunches of high tea!
Wijnadvies:
Deze zoete mini-croissants combineren uitstekend met een lichte en fruitige mousserende wijn, zoals een Moscato d'Asti. De sprankelende zoetheid en fruitige tonen passen perfect bij de smaken van chocolade, jam en vers fruit.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Verfrissende Club Sandwich met Limoenricotta en Aardbeien

Verfrissende Club Sandwich met Limoenricotta en Aardbeien

Een lichte en verfrissende club sandwich met maïsbrood, limoenricotta, peer en aardbeien. Perfect als snelle lunch of zomerse snack!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 sneetjes maïsbrood
  • 1 limoen
  • 125 g ricotta
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 kleine peer
  • 125 g aardbeien
  • Blaadjes verse munt

Instructies

  • Rooster de sneetjes maïsbrood goudbruin in de broodrooster.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
  • Roer de ricotta los in een kom met 1 eetlepel limoensap, basterdsuiker en de geraspte limoenschil.
  • Schil de peer, snijd deze in dunne schijfjes en besprenkel met limoensap.
  • Snijd de aardbeien in vieren en laat ze samen met de peer uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrijk elk sneetje maïsbrood royaal met limoenricotta.
  • Verdeel de plakjes peer, aardbeien en blaadjes munt over vier sneetjes brood.
  • Leg steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes brood, met de limoenricotta naar beneden.
  • Snijd de sandwiches diagonaal in vieren en steek een satéstokje in elk stapeltje.
  • Verdeel de sandwiches over vier borden en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas koude limonade voor een zomerse lunch.
Wijnadvies:
De frisse en fruitige smaken van deze club sandwich combineren uitstekend met een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn versterken de frisheid van de limoenricotta en het zoete fruit.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g

Feestelijke Paasbrood Tosti met Appel of Banaan

Feestelijke Paasbrood Tosti met Appel of Banaan

Een snelle en feestelijke paasbrood tosti met een zoete vulling van amandelspijs, appel of banaan. Perfect om Pasen heerlijk mee te beginnen!
Bereidingstijd4 minuten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Lunch, Tosti's, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 1
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Tosti-apparaat of tosti-ijzer
  • mes

Ingrediënten

  • 2 sneetjes paasbrood
  • ½ kleine appel of banaan in dunne plakjes gesneden
  • Vloeibare margarine

Instructies

  • Verwijder het amandelspijs uit de sneetjes paasbrood en strijk het gelijkmatig over de sneetjes uit.
  • Snijd de appel of banaan in dunne plakjes en leg ze op één sneetje paasbrood.
  • Leg het andere sneetje paasbrood erop, met de spijskant naar beneden.
  • Bestrijk de buitenkant van de tosti dun met vloeibare margarine.
  • Bak de tosti in een tosti-apparaat of tosti-ijzer tot hij goudbruin is.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kop koffie of een glas verse jus d’orange voor een compleet paasontbijt.
Wijnadvies:
Een glas mousserende wijn, zoals een Prosecco, past uitstekend bij de zoete en feestelijke smaken van deze paasbrood tosti. De bubbels versterken de smaken en geven een feestelijk tintje.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 18g

Hollands Meerzadenbroodje met Mosterdkaas en Abrikoenspread

Hollands Meerzadenbroodje met Mosterdkaas en Abrikoenspread

Een heerlijk Hollands meerzadenbroodje met mosterdkaas, tuinkers en een verrassende abrikoenspread. Perfect voor een smaakvol ontbijt of een snelle lunch!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Kaas, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meerzadenbroodjes
  • 2 eetlepels halvarine of margarine
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 plakjes mosterdkaas
  • ½ bakje tuinkers

Instructies

  • Meng in een kom de halvarine, abrikozenjam en mosterd goed door elkaar tot een smeuïge spread.
  • Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer beide snijvlakken royaal met de abrikoenspread.
  • Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel.
  • Leg een plakje kaas op de onderste helften van de broodjes.
  • Verdeel de tuinkers over de kaas en leg er nog een losjes dubbelgevouwen plakje kaas bovenop.
  • Plaats de bovenkanten van de broodjes erop en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een glas versgeperste sinaasappelsap voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de combinatie van mosterdkaas en de zoete abrikoenspread.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g

Verfijnde Krentenbol met Appel en Basilicum

Verfijnde Krentenbol met Appel en Basilicum

Een verfijnde krentenbol met een frisse twist van appel, basilicum en een romige zuivelspread. Ideaal voor een snel ontbijt of een lichte snack!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Brood, Fruit, Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krentenbol
  • 1 appel met rode schil in dunne partjes gesneden
  • 1 eetlepel zuivelspread light
  • 3 blaadjes verse basilicum

Instructies

  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne partjes.
  • Snijd de krentenbol open en bestrijk beide snijvlakken met zuivelspread.
  • Leg de appelpartjes op de onderkant van de krentenbol en garneer met de blaadjes basilicum.
  • Leg de bovenkant van de krentenbol erop en druk licht aan.
  • Verpak de krentenbol strak in huishoudfolie voor onderweg, of serveer direct.

Notities

Serveertip:
Vervang de appel eens door nectarine, perzik, pruim of druiven voor variatie. Perfect met een kopje thee of koffie.
Wijnadvies:
De fruitige en licht zoete smaken van deze krentenbol combineren uitstekend met een lichte witte wijn, zoals een Riesling. De frisse citrusaroma's van de wijn versterken de smaken van het gerecht en maken de maaltijd compleet.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 4g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g

Glutenvrije Veggie Wrap met Romige Kaas

Glutenvrije Veggie Wrap met Romige Kaas

Een snelle en gezonde veggie wrap met romige kaas, rucola en worteljulienne. Perfect voor een voedzame lunch onderweg of een lichte maaltijd!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Lunch, Ontbijt, Warme hapjes, Wraps
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 glutenvrije tortilla wrap
  • 1 eetlepel smeerbare kaas glutenvrij indien nodig
  • Een handvol rucola of veldsla
  • 20 g worteljulienne

Instructies

  • Leg de tortilla wrap plat op een snijplank.
  • Bestrijk de tortilla gelijkmatig met de smeerbare kaas.
  • Verdeel de rucola of veldsla en de worteljulienne in de lengte over de kaas.
  • Rol de wrap stevig op, beginnend aan de onderkant.
  • Snijd de wrap schuin doormidden en verpak de helften strak in huishoudfolie om gemakkelijk mee te nemen.

Notities

Serveertip:
Serveer de wrap met een frisse salade of een kop soep voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de frisse en romige smaken van deze wrap.

Nutrition

Calories: 190kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.7g | Sugar: 3g

Fruitige Geitenkaas Panini met Sinaasappel

Fruitige Geitenkaas Panini met Sinaasappel

Geniet van een heerlijke fruitige panini met geitenkaas en sinaasappel. Een verrassende combinatie van zoet en hartig, perfect voor een snelle lunch!
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Ontbijt, Tosti's
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 1
Calories: 260kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 krentenbol
  • 4 dun geschaafde plakjes geitenkaas
  • Enkele partjes sinaasappel
  • Verse koriander optioneel

Instructies

  • Snijd de krentenbol open en beleg de onderste helft met 2 plakjes geitenkaas.
  • Leg de partjes sinaasappel op de kaas en voeg naar wens een paar blaadjes verse koriander toe.
  • Bedek de sinaasappel en koriander met 1-2 plakjes geitenkaas.
  • Plaats de bovenste helft van de krentenbol erop.
  • Bak de panini in een contactgrill of tostiapparaat tot hij knapperig en goudbruin is.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Varieer met plakjes appel of ananas in plaats van sinaasappel voor een andere fruitige twist.
Wijnadvies:
De fruitige smaken van sinaasappel en geitenkaas combineren perfect met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals Chardonnay.

Nutrition

Calories: 260kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 0.6g | Sugar: 16g

Meergranenbroodjes met Lichte Eiersalade

Meergranenbroodjes met Lichte Eiersalade

lunch of stevig ontbijt!
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 3
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 hardgekookte eieren
  • 3 eetlepels yoghurtmayonaise of yoghurtdressing
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 3 meergranenbroodjes
  • Halvarine of margarine
  • 50 g gemengde jonge bladsla

Instructies

  • Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes en meng ze in een kom met de yoghurtmayonaise of yoghurtdressing en fijngehakte bieslook.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Snijd de meergranenbroodjes open en besmeer beide snijvlakken dun met halvarine of margarine.
  • Leg een handvol gemengde jonge bladsla op de onderkant van elk broodje.
  • Schep 2-3 eetlepels eiersalade op de sla en plaats de bovenkant van de broodjes erop.
  • Serveer de broodjes direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een glas verse jus d’orange of een lichte groene salade als bijgerecht.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio sluit mooi aan bij de lichte en frisse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 0.7g | Sugar: 2g

Minisandwiches met Lichte Eiersalade

Minisandwiches met Lichte Eiersalade

Deze lichte en gezonde minisandwiches met eiersalade, veldsla en komkommer zijn perfect voor een voedzaam ontbijt, lunch of als handige meeneemhap!
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Brood, Broodbeleg, Brunch, Ei, Lunch, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • diep bord
  • mes
  • huishoudfolie

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • 4 plakjes komkommer
  • Handje veldsla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Prak het hardgekookte ei fijn in een diep bord.
  • Meng de Griekse yoghurt met de fijngehakte peterselie, bieslook, en zout en peper naar smaak.
  • Voeg dit toe aan het geprakte ei en meng goed.
  • Bestrijk beide sneetjes volkorenbrood met de eiersalade.
  • Leg de plakjes komkommer en een handje veldsla op één van de sneetjes brood.
  • Plaats het andere sneetje brood met de eiersalade naar beneden erop en druk lichtjes aan.
  • Snijd de sandwich diagonaal in 4 kleine driehoekjes om minisandwiches te maken.
  • Verpak elke minisandwich strak in huishoudfolie om ze gemakkelijk mee te nemen.

Notities

Serveertip:
Serveer direct of neem mee als een handige snack voor onderweg. Voeg een handjevol druiven of noten toe als extra bijgerecht.
Wijnadvies:
Een sprankelende witte wijn zoals Prosecco past perfect bij de frisse en lichte smaken van deze minisandwiches.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 6g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g