Italiaanse Gehaktballen
Deze Italiaanse gehaktballen met salami zijn perfect voor een stevige maaltijd, met een rijke smaak die je doet verlangen naar meer.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g salami in reepjes gesneden
- 400 g gehakt
- 1 klein ui gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel zout
- Peper naar smaak
Meng de salami, zout, gesnipperde ui en peper door het gehakt en vorm hier 4 ballen van tussen je handen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.
Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten zachtjes bakken, af en toe keren.
Serveertip:
Serveer de gehaktballen met een frisse groene salade en wat geroosterde broodjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Italiaanse gehaktballen met salami passen goed bij een stevige rode wijn zoals Chianti of Barbera.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 1.2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Antilliaanse Balchi di Karni (Gehaktballen van Rundvlees)
Smaakvolle Antilliaanse gehaktballen met een kruidenmengsel van nootmuskaat, komijn en Worcestershiresaus, gecombineerd met gebakken groenten – perfect voor een stevige maaltijd.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6 stuks
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gemalen biefstuk of zeer fijn gehakt rundvlees
- 250 g gehakt
- 2 sneetjes oud brood geweekt in melk
- ¼ theelepel nootmuskaat
- ¼ theelepel komijnzaad
- 1 ei losgeklopt
- 1 theelepel Worcestershiresaus
- Zout naar smaak
- 4 eetlepels boter of margarine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui gesnipperd
- 1 tomaat in stukjes gesneden
- 1 paprika in reepjes gesneden
Meng het gemalen rundvlees, gehakt, geweekt brood, nootmuskaat, komijnzaad, losgeklopt ei, Worcestershiresaus en zout in een kom.
Vorm hieruit 6 gehaktballen.
Verhit de helft van de boter en olie in een pan en bak hierin de gehaktballen goudbruin.
Verhit de rest van de boter en olie in een andere pan en bak hierin de gesnipperde ui, tomaat en paprika.
Voeg de gebakken groenten toe aan de gehaktballen samen met de bakboter.
Serveertip:
Serveer de gehaktballen met rijst, salade of gebakken plantain voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze stevige Antilliaanse gehaktballen gaan goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Verfrissende Rabarbertaart met Granny Smith Appels en Gember
Een verfrissende rabarbertaart met een krokante bladerdeegkorst, heerlijk gevuld met rabarber, appels en een vleugje gember. Perfect voor de lente!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 650 g rabarber in duimlengte gesneden
- 2 Granny Smith appels ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
- 1,5 cm gember geschild en fijngehakt
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- ½ eetlepel roomboter
- Merg van 1 vanillestokje
- Rietsuiker om te bestrooien
- 1 ei om te bestrijken
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Vet een ovenschaal in en zet apart.
Doe de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het vanillemerg in een grote pan.
Laat het mengsel 10-15 minuten op laag vuur pruttelen totdat de rabarber zacht aanvoelt maar nog steeds zijn structuur behoudt.
Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
Leg het bladerdeeg erbovenop, snijd eventueel te grote overlappende stukken af en gebruik deze voor de decoratie van de taart.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi met rietsuiker.
Maak een paar inkepingen met een mes in het deeg om het vocht te laten ontsnappen.
Bak de taart gedurende 20-25 minuten goudbruin in de oven.
Serveertip:
Serveer de taart met een bolletje vanille-ijs of een beetje geklopte slagroom voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Deze verfrissende rabarbertaart gaat goed samen met een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling uit Duitsland.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.5g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Kruidige Linzencurry met Aromatische Specerijen
Een rijke en kruidige linzencurry, boordevol smaakvolle specerijen en een perfecte balans van warmte en diepte – ideaal voor een hartverwarmende maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g rode linzen
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stuk gember fijngehakt
- 2 tomaten gehakt
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl garam masala
- ½ tl chilipoeder optioneel
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
Voeg de tomaten toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg de kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, garam masala en chilipoeder toe en bak de specerijen kort mee.
Doe de linzen erbij en roer goed door.
Voeg de groentebouillon en kokosmelk toe.
Breng aan de kook en laat het geheel 20-25 minuten zachtjes pruttelen totdat de linzen gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de linzencurry met rijst of naanbrood.
Serveertip:
Garneer met verse koriander en serveer met een frisse komkommer-yoghurtsaus voor extra frisheid.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van deze curry.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Soft Shell Krab in Tempurabeslag met Wasabi Dip
Naar een recept van restaurant 't Zusje
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de krab:
- 4 soft shell krabjes
- 4 bananenbladeren
- 4 schijfjes citroen
Voor het tempurabeslag:
- 3 eieren
- 165 gram bloem
- 500 ml ijskoud water
- Zout en peper naar smaak
Voor de wasabi dip:
- 20 gram wasabipasta
- 5 ml olijfolie
- 100 gram mayonaise
Voorbereiding tempurabeslag:
Meng in een kom de bloem met het ijskoude water tot een gladde massa.
Voeg de eieren toe en roer goed door tot het beslag glad is.
Breng op smaak met zout en peper.
Voorbereiding wasabi dip:
Bereiding van de krab:
Verhit de frituurpan of diepe koekenpan tot 180 graden Celsius.
Haal de soft shell krabjes door het tempurabeslag en laat het overtollige beslag uitlekken.
Frituur de krabjes in de hete olie tot ze krokant en goudbruin zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Opmaak van het bord:
Vouw het bananenblad dubbel (niet plat drukken) en leg het op een bord.
Plaats de gefrituurde soft shell krab tegen het bananenblad.
Serveer met een schijfje citroen op de krab en een schepje wasabi dip ernaast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Pitabroodje Gyros met Huisgemaakte Tzatziki ala 't Zusje
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Voor het pitabroodje gyros:
- 4 mini pitabroodjes
- 200 gram gyrosvlees
- Witte kool fijngesneden
Voor de tzatziki:
- 150 gram Griekse yoghurt
- 100 gram komkommer
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 20 ml citroensap
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken in een schone theedoek of kaasdoek.
Druk het overtollige vocht eruit.
Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommerrasp, citroensap en uitgeperste knoflook.
Voeg een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje dille.
Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking.
Leg een beetje witte koolsalade op een tapasschaaltje en leg hier een opengesneden pitabroodje tegenaan.
Zet er een tipje tzatziki bij.
Bak de gyrosreepjes in een koekenpan totdat ze lekker krokant zijn.
Schep de gebakken gyrosreepjes in de pitabroodjes en serveer met de witte koolsalade en tzatziki.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Javaanse Saté met Satésaus van 't Zusje
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Voor de saté:
- 4 stokjes varkenssaté gemarineerd
- 1 zakje cassavechips
- 20 gram gebakken uitjes
Voor de Javaanse satésaus:
- 20 gram knoflook geperst
- 30 gram basterdsuiker
- 45 gram limoensap
- 15 gram gembersiroop
- 190 gram ketjap manis
- 10 gram komijnzaad
- 15 gram paprikapoeder
- 30 gram espresso
- 200 gram kokosmelk
- Zonnebloemolie
Pers de knoflook uit en fruit deze in een beetje zonnebloemolie in een koekenpan.
Voeg de basterdsuiker, limoensap, gembersiroop, ketjap manis, komijnzaad, paprikapoeder en espresso toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten op laag vuur trekken.
Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel nogmaals aan de kook.
Laat de saus indikken tot de gewenste consistentie.
Verhit een andere koekenpan met een beetje zonnebloemolie en bak de saté om en om bruin totdat deze gaar is.
Leg de saté op een bordje en giet de Javaanse satésaus eroverheen.
Strooi de gebakken uitjes over de saté en leg de cassavechips ernaast op het bordje.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Bieslook Blini's met Zalm en Mierikswortelcrème
Luchtige blini's met een frisse mierikswortelcrème, gerookte zalm en een vleugje bieslook – een elegant hapje voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Rusland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl fijngeraspte mierikswortel
- 25 g bieslook fijngehakt
- 30 g boter
- 100 g zalm
- 125 g crème fraîche
- 150 g poffertjesmix
- 300 ml melk
- Schil van 1 schoongeboende citroen geraspt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Voeg al roerend met een garde eerst de melk en vervolgens het ei toe.
Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer dit erdoor.
Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 ervan door het beslag.
Verhit 10 g boter in een koekenpan.
Bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 minuten goudbruin en gaar.
Draai ze na 2 minuten om.
Herhaal dit met de rest van de boter tot je 12 blini's hebt.
Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout.
Bestrijk elke blini met een laagje mierikswortelcrème.
Verdeel de zalm in 12 stukjes en leg op elke blini een stukje zalm.
Bestrooi met de overgebleven bieslook en eventueel extra peper.
Serveer direct.
Serveertip:
Garneer met een schijfje citroen voor een extra frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse mousserende wijn zoals een Prosecco of een droge Cava past perfect bij dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Italiaanse Crostini met Tomaat, Garnalen en Basilicum
Knapperige crostini belegd met sappige tomaten, garnalen en verse basilicum, perfect als voorgerecht of lichte snack op een zomerse dag.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
Grillplaat of bakplaat
mes
Lepel
- 1 voorgebakken stokbrood
- 1 teen knoflook
- 2 tomaten
- 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel fijngehakte basilicum
- 150 g garnalen
- Hot peppersauce naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Zout naar smaak
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen en fijngehakte basilicum.
Voeg naar smaak zout en enkele druppels hot peppersauce toe.
Laat het mengsel minstens 15 minuten intrekken.
Snijd het stokbrood in dunne plakjes.
Rooster de plakjes stokbrood op een voorverwarmde grillplaat of bakplaat tot ze goudbruin zijn.
Wrijf de geroosterde sneetjes brood direct in met een doorgesneden teen knoflook.
Besprenkel de crostini met extra vierge olijfolie.
Verdeel het tomaten-garnalenmengsel over de crostini.
Maal er royaal versgemalen peper over.
Serveer de crostini op een schaal.
Serveertip:
Serveer met extra verse basilicumblaadjes en een schijfje citroen voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht, dankzij zijn frisse en fruitige smaken.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 1.4g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91
Volkoren Bruschette met Rauwe Ham, Meloen en Basilicum
Een zomerse bruschetta met knapperig volkorenbrood, zoete meloen, zoute rauwe ham en verse basilicum. Perfect voor een lichte lunch of voorgerecht!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Grillpan of broodrooster
mes
Lepel
- ¼ meloen in 8 dunne plakken gesneden
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels basilicum in reepjes gesneden
- 4 dikke sneden donker vloer volkorenbrood
- 4 eetlepels honing
- 8 plakjes rauwe ham
- Peper naar smaak
Rooster de sneden volkorenbrood in een grillpan of broodrooster goudbruin.
Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd het stuk in 8 dunne plakken.
Leg de geroosterde sneden brood op twee borden en besprenkel ze met olijfolie.
Strijk over elk sneetje brood een eetlepel honing uit.
Vouw de plakjes rauwe ham losjes op en leg ze samen met de plakken meloen op het brood.
Maal er eventueel wat zwarte peper over.
Strooi de basilicumreepjes over de sneetjes.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een extra scheutje olijfolie en een partje citroen voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of Prosecco past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 14g | Zout: 1.6g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 91