Romige Groentelasagne
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 venkelknollen
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 g winterpeen in dunne plakjes
- 250 g sperziebonen schoongemaakt
- 2 rode uien in ringen
- 2 takjes rozemarijn naaldjes grofgehakt
- 1 blikje ansjovisfilets
- 250 ml slagroom
- 250 ml melk
- 1 pak koelverse lasagnavellen 250 g
- 300 g geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de venkel in de lengte en snijd deze in dunne plakjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de venkel, winterpeen, sperziebonen, ui en rozemarijn gedurende 3-4 minuten.
Voeg een scheutje water toe en laat de groenten nog 5 minuten gaar worden.
Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie.
Hak de ansjovis fijn en laat deze al roerend smelten in de warme olie.
Voeg de slagroom en melk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus uit over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Leg twee lasagnavellen erop.
Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover.
Herhaal deze volgorde nog drie keer.
Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot hij gaar is.
Haal de lasagne uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan zodat hij stevig wordt.
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze romige groentelasagne.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 18g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Gegratineerde Koolvis met Amandelkorstje en Bloemkoolpuree
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 bloemkool in roosjes
- 900 g aardappelpuree koelvers
- 4 koolvisfilets ontdooid
- 1 ei losgeklopt
- 55 g amandelschaafsel
- 1 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de bloemkoolroosjes in een aparte pan in weinig water met zout gedurende 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
Verwarm de aardappelpuree in een vuurvaste schaal gedurende 15 minuten in het midden van de oven.
Houd warm onder aluminiumfolie, maar laat de oven aan.
Dep de koolvisfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout en peper.
Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
Strooi het amandelschaafsel over de vis en druk lichtjes aan.
Zet de koolvisfilets in de oven en bak ze gedurende 10 minuten gaar tot ze een goudbruin korstje hebben.
Giet de bloemkool af en meng de versgeraspte nootmuskaat met de olijfolie.
Besprenkel de bloemkool met de nootmuskaatolie.
Verdeel de koolvis over de borden en schep de puree en bloemkool ernaast.
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De citrus- en kruidige tonen van de wijn vullen de vis en de nootachtige smaak van de amandelen mooi aan.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Romige Kippenleverpaté op Crostini
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 stengels bleekselderij + blad in kleine blokjes gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 150 g bospeen in kleine stukjes
- ½ eetlepel gedroogde tijm
- 500 g kippenlevers schoongemaakt en drooggedept
- 2 eetlepels cognac
- 75 g roomboter
- ½ zakje verse peterselie 30 g, gehakt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 stokbrood
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes bleekselderij, sjalotten, bospeen en tijm gedurende 10 minuten zachtjes.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Bestrooi de kippenlevers met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de kippenlevers op hoog vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de cognac toe en laat verdampen.
Pureer de kippenlevers grof met de roomboter in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de gebakken groenten, gehakte peterselie en fijngesneden bleekselderijblad door de leverpuree.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de knoflook door de resterende olie.
Snijd het stokbrood schuin in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie.
Rooster de plakken lichtbruin in de oven.
Bestrijk de geroosterde sneetjes stokbrood royaal met de kippenleverpaté.
Serveer de crostini met romige kippenleverpaté als voorgerecht of bij de borrel.
Je kunt de kippenleverpaté tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Gevulde Kipcordon Bleu met Groene Olijventapenade
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 1 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 grote aardappel
- 125 g dun gesneden kipfilet
- 2 plakken Coburger rauwe ham
- 3 plakken brie dun gesneden
- 3 eetlepels verse groene olijventapenade
- 50 g eikenbladsla
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Boen de aardappel schoon en prik deze een paar keer in met een vork.
Verwarm de aardappel vervolgens in de magnetron gedurende 10 minuten op vol vermogen (700 watt).
Snijd de aardappel in en laat hem nog even nagaren in een theedoek of aluminiumfolie.
Leg de dun gesneden kipfilet in een ovenschaal en bestrooi deze met peper.
Beleg de kipfilet met plakken Coburger rauwe ham en dun gesneden brie.
Druppel hier 1/2 eetlepel olijventapenade overheen.
Plaats de kip in het midden van de oven en laat deze in 8-10 minuten gaar worden.
Meng de eikenbladsla met de rest van de olijventapenade en leg dit op een bord.
Leg de gevulde kipcordon bleu en de aardappel naast de salade op het bord.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige Franse Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht. De romigheid van de wijn sluit mooi aan bij de brie en de olijventapenade, terwijl de frisheid ervoor zorgt dat het geheel niet te zwaar wordt.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 40g | Vet: 32g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Gegratineerde Kaasomelet met Broccolisalade
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 750 g vastkokende aardappels in kleine blokjes
- 8 eetlepels olijfolie
- 300 g broccoli in kleine roosjes
- 6 eieren losgeklopt
- 100 ml melk
- 100 g belegen kaas geraspt
- 2 eetlepels citroensap
- ½ krop ijsbergsla in dunne reepjes
Verwarm de oven voor op 225°C.
Dep de aardappelblokjes droog en meng ze in een kom met 3 eetlepels olie, zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten in de oven goudbruin, af en toe omscheppen.
Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Klop de eieren los met melk, zout en peper.
Verwarm 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet het eiermengsel erin.
Schuif met een spatel het gestolde ei steeds naar het midden en laat het nog vloeibare ei over de bodem uitvloeien.
Verwarm de omelet tot de bovenkant bijna gestold is en de onderkant goudbruin is.
Strooi de geraspte kaas erover en laat smelten.
Klop het citroensap met de rest van de olie, zout en peper tot een dressing.
Meng de broccoli en ijsbergsla en schep de dressing erdoor.
Snijd de omelet in vieren en laat deze op borden glijden.
Serveer met de aardappelblokjes en de broccolisalade.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze gegratineerde kaasomelet met broccolisalade. De wijn vormt een verfrissende aanvulling op de smaken van de kaas en de groenten.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Gesmolten Camembert uit de Oven
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 camembertkaasje in doosje
- 1 mespunt komijn djinten
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil en was de winterpeen.
Snijd de winterpeen vervolgens in dikke plakken en daarna in dikke repen.
Snijd de onderkant van de bleekselderij af en verwijder eventuele harde draden door ze met een scherp mesje af te trekken.
Halveer de bleekselderij en snijd deze in de lengte in repen.
Verwijder het papier van het camembertdoosje en haal het kaasje uit het plastic papiertje.
Verwijder eventuele stickers.
Snijd een kruislings patroon in de korst van de camembert en bestrooi deze met komijn.
Plaats de camembert terug in het doosje.
Leg de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het gedurende 15 minuten smelten in het midden van de oven.
Serveer de gesmolten camembert in het geopende doosje.
Dompel de repen wortel en bleekselderij in de gesmolten camembert.
Serveer de gesmolten camembert met warm stokbrood of crackers voor een heerlijk voorgerecht.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Hertenbiefstuk met Sjalotten-Rode Wijnsaus
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 350 ml volle rode wijn
- 1 pot wildfond 380 ml
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g boter
- 250 g sjalotten gepeld en gehalveerd
- 3 cm verse gemberwortel geschild en in plakjes gesneden
- 2 eetlepels appelstroop
- 8 hertenbiefstukjes op kamertemperatuur
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- 1 theelepel gemalen kardemom
- Zout en peper naar smaak
In een pan de rode wijn met de wildfond op hoog vuur tot eenderde laten inkoken.
Verhit in een andere pan de olijfolie en 25 g boter.
Bak hierin de sjalotten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar, regelmatig omscheppen.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet de sjalotten apart tot gebruik.
Roer de appelstroop door de sjalotten en verwarm het geheel opnieuw zacht.
Verwarm de oven voor op 100°C.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de hertenbiefstukjes in 3 minuten aan beide zijden bruin.
Leg de biefstukjes in een ovenschaal of op een bakplaat en laat ze in de oven nog 8-10 minuten rosé worden.
Roer de gember, 1 eetlepel tijm en kardemom door het bakvet in de koekenpan en bak 1-2 minuten.
Voeg het ingekookte wijnmengsel toe en laat de jus nog 3 minuten op hoog vuur inkoken.
Schenk de jus door een zeef in een sauskom.
Verdeel de hertenbiefstukjes, sjalotten en jus over vier borden en bestrooi met de overgebleven tijm en peper.
Serveer deze heerlijke hertenbiefstuk met sjalottenjus met risotto met morieljes of verse aardappelpuree met knolselderij en oude kaas.
Wijnadvies:
Een mooie begeleidende wijn voor dit gerecht is een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Smakelijke Ham Croissants
Servings: 4 personen
Calories: 178kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 blikje croissantdeeg glutenvrij indien nodig
- 4 plakjes Ardennerham
Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van het croissantdeeg.
Rol de inhoud van het croissantdeeg uit en verdeel het in de afzonderlijke driehoekjes.
Leg op elk driehoekje deeg een plakje Ardennerham.
Rol de croissants op, beginnend bij de brede kant, en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking van het croissantdeeg, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de warme ham croissants direc
Wijnadvies:
Deze Smakelijke Ham Croissants passen goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn vormt een mooi contrast met de hartige smaak van de ham, terwijl de fruitige tonen de croissants aanvullen.
Calories: 178kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Gevulde Tomaten met Ei en Geitenkaas
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 185kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
keukenpapier
Ovenschaaltje
theelepel
Snijplank en mes
- 4 grote stevige tomaten
- 1 sneetje oud witbrood glutenvrij indien nodig
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels verse basilicum fijngesneden
- 25 g geraspte geitenkaas of lactosevrije kaas
- Versgemalen zwarte peper
- 4 medium eieren
- 1 eetlepel olijfolie
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten voorzichtig uit met een theelepel.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier gedurende 5 minuten.
Verkruimel het sneetje brood (met korst) in een keukenmachine tot fijne kruimels.
Meng het broodkruim met de fijngesnipperde ui, basilicum en geraspte geitenkaas.
Breng op smaak met zout en peper.
Dep de binnenkant van de tomaten voorzichtig droog met keukenpapier en plaats ze in een ingevet ovenschaaltje.
Breek boven elke tomaat een ei en laat het ei voorzichtig in de tomaat glijden.
Bedek het ei met een dikke laag van het broodkruimmengsel en besprenkel met olijfolie.
Bak de gevulde tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Serveer de gevulde tomaten met versgeroosterd brood.
Wijnadvies:
Probeer een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De levendige smaak zal goed samengaan met de tomaten en het ei, terwijl het de geitenkaas accentueert.
Calories: 185kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 9g | Vet: 13g | Zout: 0.7g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27
Amandelgevulde Speculaas
Servings: 4 personen
Calories: 764kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- 150 g koude ongezouten plantaardige boter
- 2 eetlepels melk plantaardige melk voor lactosevrij
- 2 eieren
- 300 g amandelspijs
- 55 g garneeramandelen
- Bloem om te bestuiven
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden, en een mespunt zout in een kom.
Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het met het meelmengsel tot een kruimelig deeg.
Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Klop de eieren los met 1 eetlepel water in een kom.
Verkruimel de amandelspijs en meng de helft van het losgeklopte ei erdoor tot een smeuïge massa.
Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot twee lappen van ongeveer 15 x 30 cm.
Leg één lap deeg op de bakplaat en verdeel de amandelspijs erover, laat een randje vrij.
Bedek met de tweede lap deeg en druk de randen goed aan.
Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei.
Druk de halve amandelen in het deeg ter decoratie.
Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de speculaas afkoelen op de bakplaat voordat je hem serveert.
Wijnadvies:
Een glas Moscatel de Valencia, met zijn rijke smaak en hints van gedroogd fruit, past perfect bij de zoete en kruidige tonen van deze amandelgevulde speculaas.
Calories: 764kcal | koolhydraten: 99g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 0.5g | Sugar: 60g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 27