Miniquiches met shii-take
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries
- 300 g shii-takes
- 1 eetlepel olijfolie
- 12½ g bieslook verse
- 25 g pijnboompitten
- zout
- peper versgemalen
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- boter om in te vetten
- 2 teentjes knoflook
Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
Shii-takes schoonvegen en in plakjes snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
In koekenpan olie verhitten, shiitakes en knoflook ca.2min al omscheppend bakken.
Pan van vuur nemen.
Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen.
Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper.
In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
(In magnetron) boter smelten.
Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden.
Overhangend deeg langs rand afsnijden.
Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen.
Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand.
Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken.
Quiches uit oven nemen en warm serveren.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 9g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Mini ricotta cheesecakejes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
muffinvorm
Papieren cakevormpjes
- 6 volkoren biskwietjes
- 50 g boter
- mespunt kaneel
- 1 citroen
- 1 el maizena
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 4 el lemon jelly marmelade
- 250 gr ricotta
- 125 ml crème fraîche
- ½ mango
In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
(In magnetron) boter smelten.
Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
Halve citroen uitpersen.
Maizena oplossen in citroensap.
In kom eieren met suiker loskloppen.
Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
Muffinvorm uit koelkast halen.
Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
Pan van vuur nemen.
Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
Mango over cakejes verdelen.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Lamsrack met tuinerwtjespuree
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 265kcal
Author: Cor Kevenaar
- 500 g aardappels kruimig
- zout
- ½ pak tuinerwten (à 450 g diepvries
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 schaaltje lamsracks met 6 karbonaadjes
- peper versgemalen
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes munt
Oven voorverwarmen op 200 ºC.
Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10minuten koken.
Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn.
Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken.
Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken.
Halverwege baktijd omdraaien.
Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten.
Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren.
Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen.
Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden.
Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken.
In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.
Calories: 265kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 17g | Vet: 14g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten tijmsaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 445kcal
Author: Cor Kevenaar
plasticfolie
lage ovenschaal
- 250 gr sjalotjes
- 7,5 gr tijm verse
- 1 sinaasappel
- 50 g boter
- 4 eetlepels whisky slijter
- ½ pot marmelade met whisky
- 4 hazenrugfilets a ca. 250 g
- 4 plakken Jambon d'Ardenne ham
Sjalotjes pellen en in grove stukken snijden.
Tijmblaadjes van takjes rissen.
Sinaasappel schoonboenen, schil raspen en sinaasappel uitpersen.
In pan 25 g boter verhitten ensjalotjes in ca. 5 minuten zachtjes bruinbakken.
Helft van whisky erover schenken en ca. 2minuten laten sudderen.
Tijm, sinaasappelrasp en -sap toevoegen.
Sjalotjes in ca. 10minuten zachtjes gaar sudderen, vocht laten verdampen.
Marmelade erdoor scheppen.
Hazenrugfilets uitspreiden en smalle punten zover terug klappen dat filets overal even dik zijn.
Rond elke filet plakje ham wikkelen.
Filets tot gebruik in plasticfolie gewikkeld in koelkast leggen.
Filets uit folie nemen en in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 150 °C.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Filets in ca. 2 minuten bruinbakken.
Vlees in schaal leggen en in oven in ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden.
Rest van whisky door bakvet roeren en laten verdampen.
Sjalottensaus erdoor roeren en even mee warmen.
Filets schuin in plakken snijden en op vier borden leggen.
Sjalottenmarmelade in midden scheppen.
Serveren met knolselderijpuree.
Calories: 445kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 37g | Vet: 17g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Hawaï Rijst
Allerhande 2002
Bereidingstijd1 uur uur 5 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar
- 250 g rijst
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 2 blikjes tonijn naturel a 200 g
- 1 blik ananasstukjes op zware siroop / 567 g
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- 2 eetlepels olie
- 1 blikje tomatenpuree 140 g
- zout
- peper
- 150 g geraspte belegen kaas
- boter om in te vetten
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Ui pellen en fijnsnijden.
Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
Kruiden fijnhakken.
In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Ovenschaal invetten.
Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
Zo nog een laag maken.
Tot gebruik afgedekt bewaren.
Oven voorverwarmen op 220 °C.
Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 71g | Protein: 34g | Vet: 20g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Appelbeignets met Gemberchutney
Verwarmende appelbeignets met een verrassende gemberchutney en een vleugje amandelspijs. Een feestelijk dessert met een zoete en pittige smaakcombinatie.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 4 appels
- 50 gram amandelspijs
- 3 eetlepels bier
- 70 gram bloem
- 150 gram boter gesmolten
- 1 dl citroensap
- 1 ei
- frituurvet of -olie
- 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember
- 1-2 theelepels kaneel
- 4 blaadjes munt
- 160 gram suiker
- 10 gram suiker
- ½ theelepel gist droge
- zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil 4 appels en verwijder met een appelboor de klokhuisen.
Bestrijk de appels met 150 gr gesmolten boter en bestrooi ze met 150 gr suiker.
Bak ze in het midden van de oven in 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.
Haal de appels uit de schaal en bestrooi ze met kaneel.
Roer de aanbaksels met 1 dl citroensap los en roer 2 eetlepels fijngesneden geconfijte gember door de saus.
Vul de holten van de appel met 50 gram amandelspijs en een blaadje munt.
Roer een beslag van 1 ei, 70 gram bloem, 3 eetlepels bier, ½ theelepel gist (droge), 10 gr suiker en een snufje zout.
Verhit het frituurvet tot 180°C.
Doop de appels in het beslag en frituur ze snel krokant.
Serveer de beignets met het gemberchutney sausje.
Serveertip:
- Serveer de appelbeignets warm, direct na het frituren.
- Garneer eventueel met wat extra poedersuiker.
Wijnadvies:
- Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, of een mousserende wijn past goed bij dit zoete gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.5g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Vlaamse saucijzenragoût
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 plakjes bladerdeeg
- 300 gr rundergehakt
- 2 theelepels kruidenmelange voor vlees Maggi
- 2 eetlepels olie
- 2 zakjes culinaire witte wijnsaus Maggi
- 4 lente-uitjes in ringen
- zout
- peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol de plakjes deeg iets dunner uit en bekleed er de vormpjes mee.
Dek het deeg met bakpapier af en vul het met de steunvulling.
Bak de bakjes ± 15 minuten in de oven.
Verwijder de vulling en het papier en bak de bakjes nog ± 5 minuten.
Laat ze iets afkoelen en neem de bakjes voorzichtig uit vormpjes.
Maak het gehakt aan met de kruidenmelange en vorm het tot kleine dunne worstjes.
Bak de worstjes in de olie rondom aan, temper het vuur en bak de worstjes in nog ± 3 minuten.
Maak met het sauspoeder en 5 dl koud water een saus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de worstjes en de lente-ui aan de saus toe en warm de ragoût goed door. Breng op smaak met zout en peper.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Varkensfilet met romige biersaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
keukenpapier
ovenschaal ,inh. ± 1 liter
ovenschaal, van ± 20 x 30 cm
- 4 vastkokende aardappels ± 500 gr
- 100 gr boter
- 100 gr champignons
- 100 gr Ardennerham in plakjes
- 700 gr varkensfilet
- zout peper
- 1 flesje Westmalle Dubbel bruin Trappistenbier
- 1 beker crème fraîche 200 ml
Verwarm de oven voor op 200°C of gasovenstand 4.
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in blokjes.
Smelt in een pan de helft van de boter.
Bak de aardappelblokjes tot ze licht zijn gebruind.
Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de ham in reepjes.
Bak de champignons en de ham 1-2minuten met de aardappelblokjes mee en schep het aardappelmengsel dan in een ovenschaal.
Bak het ± 20 minuten in het midden van de oven.
Snijd de varkensfilet intussen in 12 medaillons en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak de medaillons aan beide kanten bruin.
Doe ze over in een ovenschaal en zet ze ± 8 minuten in de oven erbij.
Neem ze uit de oven en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Schenk het bier bij het bakvet van de medaillons en laat het ± 5 minuten koken.
Roer de crème fraîche erdoor en laat nog 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep op de borden elk 3 eetlepels saus, verdeel de medaillons over de borden en schep het aardappelmengsel ernaast.
Serveer de rest van de saus er apart bij.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Prei-kaas quiche
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 10 plakjes bladerdeeg
- wat olie of boter
- 1 pak Tivall spekreepjes 150 gr, AH
- 3 stengels prei
- 3 eieren
- 200 ml slagroom of sojaroom
- 100 gr geraspte kaas
- peper
- nootmuskaa
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bekleed een springvorm met de plakjes deeg.
Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen van de taartvorm helemaal zijn bedekt.
Bak in olie of boter de preiringen 3 minuten al omscheppend op hoog vuur.
Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, spekreepjes, prei en wat peper/nootmuskaat door.
Schenk het eimengsel in de beklede springvorm.
Bak de quiche in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Haal de quiche uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan voor je hem in punten snijdt.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41
Pastinaak spinaziegratin met Kaas
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 grote pastinaken
- 500 gram spinazie of snijbiet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- zout
- peper
- 125 ml room
- 2 dl kwark
- 1 ei
- 100 g Edammer kaas geraspt
Snij de pastinaken in de lengterichting in 15 to 20 cm lange reepjes en stoom ze boven kokend water in 3 à 4 minuten gaar.
Was de spinazie en hak het grof.
Hak de ui en het teentje knoflook fijn en fruit ze in olijfolie.
Voeg de spinazie toe en laat dit met het deksel op de pan gaar worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de room, de kwark en het ei met de kaas.
Vet een ovenschaal in en doe hier de helft van de spinazie in.
Bedek dit met de pastinaak reepjes en leg daarop weer spinazie.
Giet nu het kaasmengsel over de schotel en zet hem 15 minuten in de oven.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 41