Gegratineerde Grietfilet met Kaas en Mosterd
Een heerlijk ovengerecht van gegratineerde grietfilet, met een romige kaas-mosterd topping en geroosterde kerstomaatjes. Perfect voor liefhebbers van vis en kaas!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 grietfilets ± 150 g per filet
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 theelepel kerriepoeder
- 200 g geraspte belegen kaas of Gruyère
- 1 eetlepel mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 200 g kerstomaatjes
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de grietfilets af onder stromend koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Bestrooi de grietfilets aan beide kanten met peper, zout en kerriepoeder.
Vet een platte ovenschaal licht in en leg de grietfilets naast elkaar in de schaal.
Meng de geraspte kaas, mosterd en crème fraîche in een kom en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de visfilets.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 15-20 minuten, tot de vis gaar is.
Dek de schaal af met aluminiumfolie als de kaas te bruin wordt.
Snijd ondertussen de kerstomaatjes kruislings in en voeg ze de laatste 5 minuten van de baktijd toe aan de ovenschaal, naast de grietfilets.
Strooi vlak voor het serveren de gehakte peterselie over het gerecht.
Serveer de gegratineerde griet met gebakken aardappeltjes en een frisse tomaten-komkommersalade.
Wijnadvies:
Dit gerecht gaat perfect samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de romige kaas en de subtiele smaken van de grietfilet mooi aanvult.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Gegratineerde Witlof met Romige Garnalensaus
Luxe gegratineerde witlof met Noordzeegarnalen in een romige saus, heerlijk als bijgerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: België Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g Noordzeegarnalen gepeld
- 4 dl room
- 4 eierdooiers
- 15 g boter
- 2 eetlepels citroensap
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
Reinig en was de stronkjes witlof en snijd ze fijn.
Voeg wat citroensap toe aan het water om verkleuring van het witlof te voorkomen.
Fruit het uitgelekte en fijngesneden witlof in de boter.
Voeg de room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Laat het zachtjes gaarstoven.
Haal de pan van het vuur en roer de garnalen door het witlofmengsel.
Bind de bereiding met de losgeklopte eierdooiers.
Controleer of het mengsel voldoende gekruid is.
Verdeel het witlofmengsel over diepe borden en plaats onder de grill tot het mooi gegratineerd is.
Serveer zeer warm met stukjes stokbrood.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse groene salade voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Muscadet past perfect bij de romige textuur en de ziltige smaak van de garnalen.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Geglaceerde Kippenvleugels met Abrikozen-Barbecuesaus
Geniet van deze sappige, geglaceerde kippenvleugels met een heerlijke combinatie van barbecuesaus en abrikozenjam. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kg kippenvleugels
- 125 ml barbecuesaus uit de fles
- 125 ml abrikozenjam
- 2 eetlepels witte azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 geperste teentjes knoflook
Verwijder de vleugeluiteinden van de kippenvleugels en snijd overtollig vet weg.
Meng de barbecuesaus, abrikozenjam, azijn, sojasaus, tomatensaus, sesamolie en knoflook in een pan op laag vuur.
Roer goed door.
Giet de saus over de kippenvleugels en schep goed om zodat alle vleugels bedekt zijn.
Laat de kippenvleugels afgedekt 1 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de overtollige marinade van de kippenvleugels af.
Plaats de vleugels in een ovenschaal en bak ze 45 minuten in de oven.
Draai de vleugels halverwege de baktijd om.
Voeg eventueel een ½ kopje water toe om aanbakken te voorkomen.
Serveer de vleugels warm, eventueel bestrooid met sesamzaadjes.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of een lichte Merlot past perfect bij de zoete en hartige smaken van deze geglaceerde kippenvleugels.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Gebraiseerde Parelhoenderbouten met Rode Wijn en Kruiden
Deze gebraiseerde parelhoenderbouten, langzaam gegaard in rode wijn en verse kruiden, zijn een smaakvolle aanvulling op elk winterdiner. De rijke smaken van rozemarijn, basilicum en laurier maken dit gerecht tot een feestelijke traktatie.
(inclusief braiseertijd)5 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 4 parelhoenderbouten
- 3 tenen knoflook
- 6 pomodori tomaten
- 1 bosje rozemarijn
- 3 blaadjes laurier
- 1 bosje basilicum
- 5 sjalotten
- 2 limoenen
- 500 cc rode wijn
- Olijfolie naar behoefte
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Wrijf de parelhoenderbouten royaal in met peper en zout.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en braad de bouten rondom bruin.
Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
Snijd de tomaten en sjalotten in grove stukken en pers de limoenen uit.
Hak de knoflook grof.
Voeg de tomaten, sjalotten en knoflook toe aan de braadpan en fruit ze aan tot ze zacht zijn.
Blus de groenten af met de rode wijn en het limoensap.
Giet het mengsel over de parelhoenderbouten in de ovenschaal.
Leg de takjes rozemarijn, laurierblaadjes en basilicum op de bouten.
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven op 120 ºC.
Laat het gerecht 4 tot 5 uur langzaam braiseren, waarbij je de bouten af en toe bedruipt met de jus.
Serveer de gebraiseerde parelhoenderbouten met gebakken witlof met tijm en gegratineerde aardappelen.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah, die de rijke en diepe smaken van de parelhoenderbouten aanvult.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Bruschetta La Bandiera Italiana met Groene Asperges en Witte Vis
Breng de Italiaanse vlag tot leven op je bord met deze heerlijke bruschetta, gemaakt van groene asperges, witte vis, en sappige tomaatjes. Een kleurrijk en smaakvol voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g witte vis in porties gesneden
- Kleine tomaatjes in stukjes gesneden
- Blaadjes basilicum fijngesneden
- Olijfolie naar smaak
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Teentje knoflook geperst (naar keuze)
- Citroen voor sap en schijfjes
- Groene asperges
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes, voeg peper en zout toe, en laat ze een half uurtje staan om overtollig vocht te laten vrijkomen.
Giet dit vocht vervolgens af.
Snijd de witte vis in porties naar keuze en bestrooi met peper en zout.
Leg de vis in een met olijfolie ingesmeerde ovenschaal.
Meng de tomaatstukjes met olijfolie, geperste knoflook, en fijngesneden basilicum.
Houd enkele basilicumblaadjes apart voor decoratie.
Verdeel het tomaatmengsel over de stukken vis en besprenkel met een beetje citroensap.
Bak de vis-bruschetta in de airfryer op 170°C gedurende 10-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de visporties.
Kook ondertussen de groene asperges tot ze beetgaar zijn.
Serveer de vis met de gekookte asperges, garneer met een blaadje basilicum en een schijfje citroen.
Wil je een knapperige bovenlaag? Smelt dan boter en meng deze met paneermeel. Verdeel het mengsel bovenop de tomaatjes voordat je de vis bakt in de airfryer. Dit maakt het gerecht wel wat zwaarder, maar heerlijk knapperig.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio of een Vermentino.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Romige Andijvieschotel met Gehakt en Spekjes
Deze romige andijvieschotel met gehakt en spekjes is een hartige en verwarmende maaltijd, perfect voor een stevige lunch of diner. Gemakkelijk te bereiden in de airfryer!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 2 flinke eters
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g gesneden andijvie
- 100 g spekjes
- 400 g gehakt
- 1 ui fijngesneden
- 1 knoflookteen fijngehakt
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 bekertje crème fraîche
- 1 ei
- Geraspte kaas naar smaak
- Peper naar smaak
- Nootmuskaat naar smaak
- Klontjes boter
Bak de spekjes uit in een bakpan en schep ze vervolgens uit de pan.
Bak het gehakt in het spekvet en voeg de ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe.
Voeg de gesneden andijvie toe en bak deze mee tot het slinkt.
Meng in een kom de crème fraîche met het ei, geraspte kaas, peper en nootmuskaat.
Giet het gehakt-andijviemengsel in een ovenschaal.
Schenk het crème fraîche mengsel over het gehakt en de andijvie.
Strooi de uitgebakken spekjes en wat extra geraspte kaas over de schotel.
Voeg een paar klontjes boter toe.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde airfryer en bak op 170°C gedurende 20 minuten.
Serveer de andijvieschotel warm.
Dit gerecht kan zonder aardappels gegeten worden
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 40g | Vet: 50g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Blauwe Bessen Crumble met Havermout
Geniet van een heerlijke blauwe bessen crumble als ontbijt of dessert met deze makkelijke en gezonde recept. Het combineren van sappige blauwe bessen met een knapperige havermoutcrumble, verrijkt met gemengde zaden en een vleugje honing, zorgt voor een verwenmoment. Ideaal met een lepel kwark of yoghurt voor extra romigheid!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Pannetje
Magnetron (optioneel)
Leuk bakpapier
- 200 g diepvriesfruit blauwe bessen en/of frambozen
- 50 g gemengde zaden lijnzaad en pompoenpitten
- 50 g havermout
- 1 eetlepel kokosolie extra vergine
- 1 – 1 5 eetlepel honing
Haal het diepvriesfruit de avond ervoor uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
Giet het sap af en leg het fruit in een ovenschaal.
Bewaar het sap.
Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
Verwarm de kokosolie in een pannetje.
Voeg de honing, zaden en havermout toe en roer tot een plakkerige massa ontstaat.
Verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal.
Bak 15 minuten in de Airfryer op 165°C.
Serveer warm met een beetje kwark of yoghurt naar wens.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij dit frisse gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Shoarmaschotel met Andijvie en Knapperige Kaaslaag
Deze shoarmaschotel met andijvie en een knapperige kaaslaag is een perfecte combinatie van hartige smaken en romige texturen. Met sappige shoarma, verse andijvie, zachte aardappelpuree en een goudbruine laag oude kaas, bereid je eenvoudig een heerlijk hoofdgerecht in de airfryer. Perfect voor een snelle maar smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g aardappelpuree
- 200 g shoarma
- 300 g andijvie
- Geraspte oude kaas naar smaak
- Kookroom light naar smaak
Bak de shoarma 10 minuten op 180°C in de airfryer.
Doe de gebakken shoarma in een ovenschaal.
Laat de andijvie slinken in een vergiet en overgiet met kokend water.
Druk het overtollige vocht goed uit de andijvie.
Verdeel de andijvie over de shoarma in de ovenschaal.
Schenk een scheut kookroom light over de andijvie.
Bedek met een laag aardappelpuree.
Bestrooi met geraspte oude kaas naar smaak.
Verwarm de airfryer voor op 175°C.
Plaats de ovenschaal in de airfryer en bak gedurende 20-25 minuten tot de kaas goudbruin is.
Wijnadvies:
Een volle, ronde Chardonnay past goed bij deze shoarmaschotel.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Kip Cordon Bleu met Italiaanse Groenten uit de Airfryer
Probeer deze heerlijke Italiaanse twist op de klassieke kip cordon bleu, gevuld met pesto en mozzarella, geserveerd met smaakvolle Italiaanse wokgroenten. Een eenvoudig en smaakvol gerecht uit de airfryer!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kipfilets
- 125 gram buffelmozzarella
- 400 gram Italiaanse wokgroenten
- Italiaanse kruidenmix naar smaak
- Pesto alla Genovese naar smaak
- Knoflookpoeder naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel peroncino olie
Snijd de kipfilets open, zodat ze plat liggen, en bestrooi de buitenkant met peper, zout en knoflookpoeder.
Draai de kipfilets om en bestrijk de binnenkant met pesto alla Genovese.
Snijd de buffelmozzarella in plakjes en leg deze op de binnenkant van één van de kipfilets.
Bestrooi de mozzarella met Italiaanse kruidenmix.
Leg de andere kipfilet met de pestozijde bovenop de mozzarella en bind de kipfilets stevig dicht met roladetouw.
Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal die in de airfryer past.
Besprenkel de Italiaanse wokgroenten met peroncino olie (gebruik eventueel een plastic zakje om de olie gelijkmatig te verdelen).
Plaats de groenten naast de kipfilets in de ovenschaal.
Stel de airfryer in op 170 graden Celsius en bak de kip cordon bleu samen met de groenten gedurende 18 minuten.
Verhoog daarna de temperatuur naar 180 graden en bak nog eens 2 minuten voor een krokante afwerking.
Haal de kip cordon bleu uit de airfryer, verwijder het roladetouw, en serveer met de Italiaanse groenten.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een witte wijn zoals Pinot Grigio.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 40g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5
Smeuïge Kaneelrolletjes uit de Airfryer
Verwen jezelf met deze snel te maken kaneelrolletjes uit de airfryer. De combinatie van kaneel, suiker, en krokant croissantdeeg maakt dit een onweerstaanbaar tussendoortje!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 6
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol croissantdeeg voor 6 grote croissants
- 50 gram gesmolten boter
- 1 theelepel kaneel
- 4 eetlepels suiker
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Rol het croissantdeeg uit op een vlakke ondergrond.
Besmeer het deeg met de gesmolten boter.
Strooi de kaneel en suiker gelijkmatig over het deeg.
Rol het deeg strak op tot een rol.
Snijd de rol in stukjes van ongeveer 2-3 cm breed.
Zet de rolletjes rechtop in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met een beetje extra gesmolten boter.
Bak de kaneelrolletjes 8 minuten in de airfryer op 180 graden Celsius.
Controleer of ze gaar zijn; voeg indien nodig een paar extra minuten toe.
Geniet van deze kaneelrolletjes met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een kop warme chocolademelk.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 2g | Vet: 9g | Zout: 0.3g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / ovenschaal / Pagina 5