Romige Spaghetti met Courgette en Hamsaus
Snel te maken
Bereidingstijd18 minuten min
Calories: 570kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Grote kookpan
Kaasschaaf
Serveerborden
- 400 g spaghetti all'uovo
- 2 courgettes
- 300 g schouderham in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 pot pastasaus met basilicum 425 g
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Was de courgettes en schaaf ze met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes.
Kook de courgetteplakjes in kokend water gedurende ongeveer 2 minuten.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, pers de knoflook erboven uit en fruit deze gedurende 1 minuut.
Voeg de pastasaus en de reepjes ham toe aan de pan en verwarm het geheel.
Roer de resterende eetlepel olijfolie door de gekookte spaghetti.
Schep de gekookte courgette door de spaghetti en verdeel het mengsel over vier serveerborden.
Schep de warme hamsaus in het midden van elke portie spaghetti.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze romige spaghetti met courgette en hamsaus. De wijn zal de smaken van de tomatensaus en de ham versterken zonder te overheersen.
Calories: 570kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 26g | Vet: 24g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Geroosterde Ananas met Chocolade Lava Cakejes
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
satestokje
plastic zak
Espressokopjes
rooster
- 3 vanillestokjes
- 150 g suiker
- 1 ananas
- 12 kruidnagels
- 200 g roomboter
- 75 g honing
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 100 g extra bittere chocolade in stukjes
- 2 eieren
- 50 g bloem
Snijd een vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng het met de helft van de suiker.
Snijd de onder- en bovenkant van de ananas af.
Verwijder de schil en snijd de pitjes weg.
Halveer de overige 2 vanillestokjes in de lengte.
Maak met een satéstokje 4 diepe inkepingen in de ananas en steek in elke inkeping een halve vanillestokje en enkele kruidnagels.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Braad de ananas aan in 50 g boter in een pan en haal hem uit de pan.
Roer honing en 50 g suiker door het bakvet en laat oplossen.
Voeg de slagroom toe en roer goed door.
Leg de ananas met het honingmengsel in een ovenschaal en braad gedurende 1 uur in het midden van de oven, waarbij je hem elk kwartier een kwartslag draait.
Haal de ovenschaal uit de oven, voeg de azijn toe aan het braadvocht en laat de ananas afkoelen.
Bewaar de afgekoelde ananas met braadvocht minimaal 24 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Breng een laag water aan de kook in een grote pan.
Smelt de chocolade samen met 100 g boter au bain-marie in een kom boven de pan met kokend water.
Klop in een andere kom de eieren met 50 g suiker los.
Verdeel de resterende suiker over de espressokopjes en bedek de binnenkant van de kopjes ermee.
Roer het gesmolten chocolademengsel door het eimengsel en spatel voorzichtig de bloem erdoor.
Verdeel het chocoladebeslag over de kopjes en zet ze koel.
Verwarm de ananas opnieuw in de saus.
Snijd de warme ananas in vieren en verwijder de harde kern.
Voeg de resterende (koude) boter in blokjes toe aan de warme saus en klop snel met een garde tot de saus licht bindt.
Houd warm.
Plaats de kopjes met chocoladebeslag in het midden van de oven en bak ze ongeveer 10 minuten, zodat de buitenkant gestold is maar de binnenkant nog vloeibaar.
Haal de chocoladecakejes uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten rusten.
Klop voorzichtig op de buitenkant van een cakeje om te controleren of deze stevig genoeg is.
Laat indien nodig nog even staan.
Keer elk kopje voorzichtig om op een bord en laat 30 seconden rusten voordat je de kopjes optilt.
Serveer de geroosterde ananas met de saus naast de chocolade lava cakejes.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht. Hun fruitige en bloemige tonen zullen de smaken van de geroosterde ananas en de chocolade perfect aanvullen.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 6g | Vet: 35g | Sugar: 50g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Frambozenmousse met Witte Chocolade en Vanillewijnsiroop
Bereidingstijd3 uur uur 30 minuten min
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
blender of staafmixer
puddingvormpjes
Bord
- 300 g diepvriesframbozen
- 6 blaadjes gelatine
- 1 vanillestokje
- 250 ml zoete witte dessertwijn
- 400 ml slagroom
- 100 g witte chocolade
- 100 g suiker
Laat de bevroren frambozen eerst ontdooien.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Snijd het vanillestokje open en schraap met een mesje het merg eruit.
Breng 100 ml wijn met het vanillestokje, vanillemerg en suiker aan de kook, laat even trekken.
Knijp de gelatineblaadjes uit.
Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, los de gelatine op in de warme wijn.
Houd een paar frambozen achter en pureer de rest met een blender of staafmixer.
Wrijf de frambozenpuree eventueel door een zeef.
Laat het gelatinemengsel even afkoelen en roer het met de rest van de wijn door de frambozenpuree.
Laat dit mengsel in de koelkast in ca.
40 minuten lobbig worden.
Klop de slagroom bijna stijf en schaaf met een dunschiller de chocolade in krullen.
Spatel, zodra het gelatinemengsel begint op te stijven, de slagroom erdoor en verdeel het frambozenmengsel over de (met olie ingevette) vormpjes.
Zet ze in de koelkast en laat de puddinkjes in 2-3 uur opstijven.
Dompel de puddingvormpjes tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk uit de vorm te krijgen.
Leg een bord op elk vormpje, draai ze samen om en schud elk puddinkje voorzichtig los.
Garneer met de bewaarde frambozen en de chocoladekrullen.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn, zoals een Muscat de Beaumes-de-Venise, past uitstekend bij dit heerlijke dessert met fruitige frambozensmaken en romige witte chocolade.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Gestoofde Groenten Couscous met Kruidige Plantaardige Schijven
Bereidingstijd29 minuten min
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 rode uien
- 2 rode paprika's
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels ketoembar
- 300 g couscous
- 2 schaaltjes plantaardige Marokkaanse schijven à 2 stuks
Snijd de rode uien, rode paprika's, courgette en tomaten grof.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de paprika's en courgette toe en bak ze 3 minuten mee.
Schep de tomaten erdoor en strooi korianderpoeder, zout en peper naar smaak over de groenten.
Leg een deksel op de pan en stoof de groenten gaar gedurende nog 10 minuten.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plantaardige Marokkaanse schijven goudbruin in 4 minuten per kant.
Verdeel de couscous en gestoofde groenten over vier borden en leg de Marokkaanse schijf ernaast.
Wijnadvies:
Deze couscous met gestoofde groenten en kruidige plantaardige schijven zou goed samengaan met een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De verfrissende citrus- en bloemige tonen van deze wijnen complimenteren de kruidige en aromatische smaken van het gerecht.
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Mediterrane Couscous met Groene Groenten
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 pakken couscous met Tunesische smaak 250 g per pak
- 250 g sperziebonen
- 200 g peultjes
- 1 kleine broccoli
- 240 g groene olijven met piment
- 125 g verse roomkaas met kruiden verbrokkeld
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de sperziebonen en peultjes schoon en halveer ze.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stronk in stukjes.
Kook de groenten in een pan met ruim kokend water en zout gedurende 3-4 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Halveer de olijven.
Giet de groenten af en meng ze samen met de verbrokkelde roomkaas en olijven door de couscous.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Schep de couscous met groene groenten op de borden.
Wijnadvies:
Deze mediterrane couscous met groene groenten past goed bij een frisse, fruitige witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc. De levendige aroma's van de wijn zullen de diverse smaken van het gerecht aanvullen.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 16g | Vet: 14g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Romige Chipolatapudding met Fruit en Bitterkoekjes
Calories: 601kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 100 g suiker
- 4 mandarijnen
- 4 el sinaasappellikeur
- 6 blaadjes witte gelatine
- 3 eierdooiers
- 1 el maïzena
- 250 ml slagroom
- 50 g blanke rozijnen geweekt
- 1 schijf ananas uit blik fijngesneden
- 100 g bitterkoekjes verkruimeld
Snijd het vanillestokje open.
Verwarm in een pan de melk met suiker en het vanillestokje en laat het 20 minuten zachtjes trekken.
Schil de mandarijnen dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Besprenkel de mandarijnpartjes met de helft van de sinaasappellikeur.
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Roer de eierdooiers met maïzena los.
Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en roer het merg door de melk.
Laat 2 eetlepels van de melk iets afkoelen en roer dit door het eierdooiermengsel.
Schenk het mengsel terug in de melk en verwarm al roerend met een houten lepel tot het een dikke vla wordt (het mengsel 'hangt' aan de bolle kant van de lepel en een streep blijft zichtbaar als je er met je vinger doorheen trekt).
Neem de pan direct van het vuur, knijp de gelatine uit en los deze op in de warme melk.
Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het mengsel afkoelen tot het na ongeveer 30 minuten lobbig wordt, af en toe roerend.
Klop intussen bijna stijve slagroom met de rest van de sinaasappellikeur.
Spatel de slagroom voorzichtig door het lobbig geworden mengsel.
Meng de geweekte rozijnen, fijngesneden ananas, de helft van de mandarijn (in stukjes) en de verkruimelde bitterkoekjes erdoor.
Schep het mengsel in de ingevette puddingvorm, strijk het glad en laat het in de koelkast ongeveer 2 uur opstijven.
Houd de puddingvorm 30 seconden in een bak met heet water, zodat de pudding makkelijk loslaat van de vorm.
Leg een schaal omgekeerd op de puddingvorm, keer deze om en laat de pudding voorzichtig op de schaal glijden.
Garneer de pudding met de rest van de mandarijn.
Wijnadvies:
Deze romige chipolatapudding met fruit en bitterkoekjes wordt heerlijk vergezeld door een glas zoete, aromatische dessertwijn zoals een Sauternes of een Late Harvest Chenin Blanc. Hun rijke smaken en zachte textuur complementeren perfect de romige en fruitige tonen van de pudding.
Calories: 601kcal | koolhydraten: 71g | Protein: 11g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 54g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Romige Cheesecake met Frisse Sinaasappelcompote
Calories: 491kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Voor de Cheesecake:
- 90 g amandelschaafsel
- 1 citroen
- 800 g roomkaas
- 350 g suiker
- 3 eieren
- 2 vanillestokjes
Voor de Sinaasappelcompote:
- 4 sinaasappels
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- ½ zakje verse munt à 15 g fijngehakt
Verwarm de oven voor op 175°C.
Breng een grote pan met 3 liter water aan de kook.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
Bekleed de zijkant en bodem van een taartvorm met het geroosterde amandelschaafsel.
Boen de citroen schoon.
Rasp 1 eetlepel schil eraf en pers de citroen uit.
Klop in een kom de roomkaas met een mixer tot een romige massa.
Voeg de citroenrasp, citroensap en 200 g suiker toe.
Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dit door het kaasmengsel.
Schraap regelmatig met een spatel langs de zijkant van de beslagkom voor een mooi egaal beslag.
Spatel het beslag in de ingevette taartvorm.
Tik de taartvorm 3 keer op het aanrecht om overtollige lucht te verwijderen.
Schenk voorzichtig water in een braadslede in de geopende oven.
Plaats de taartvorm voorzichtig in het waterbad (au bain-marie).
Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar, of tot het midden stevig aanvoelt.
Haal de taart uit de oven en laat hem op een rooster afkoelen.
Boen intussen 1 sinaasappel schoon.
Rasp 1 eetlepel schil eraf en pers de sinaasappel uit.
Snijd de rest van de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en verwijder de partjes.
Kook in een pannetje 150 g suiker met 1 eetlepel water tot de suiker begint te borrelen en licht verkleurt.
Blus af met het sinaasappelsap.
Roer de sinaasappelrasp erdoor.
Roer in een kommetje het aardappelzetmeel met 1 eetlepel water tot een glad mengsel.
Roer het aardappelzetmeel op laag vuur door de sinaasappelsaus en blijf roeren tot de saus gebonden is.
Roer de sinaasappelpartjes en fijngehakte munt door de saus.
Laat de sinaasappelcompote afkoelen en serveer deze bij de cheesecake.
Wijnadvies:
De frisse smaak van de sinaasappelcompote en de romige textuur van de cheesecake passen perfect bij een glas zoete, fruitige dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti. Hun natuurlijke zoetheid en fruitige aroma's complementeren de smaken van dit heerlijke dessert.
Calories: 491kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 9g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 44g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Citroen-Koriander Cheesecake met Granaatappelport
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Calories: 670kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g digestive koekjes
- 75 g gesmolten boter
- 1 citroen schoongeboend
- 600 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- 3 eieren
- 2 granaatappels
- 2 eetlepels rode port
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, voeg de gesmolten boter toe en bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel.
Druk goed aan.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers de citroen uit.
Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de ketoembar erdoor.
Haal de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
Laat de taart afkoelen.
Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
Roer de rode port door de granaatappelzaadjes.
Snijd de taart met een heet, vochtig mes in punten en garneer met het granaatappel-portmengsel.
Serveer de cheesecake gekoeld.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een late harvest Riesling past goed bij de zoete en romige smaak van de cheesecake en de frisheid van de granaatappel.
Calories: 670kcal | koolhydraten: 61g | Protein: 15g | Vet: 40g | Zout: 1.1g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Romige Broccolipuree met Feta en Knoflook
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g broccoli
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 100 ml melk
- 50 g fetakaas verkruimeld
- 5 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
Schil de stronk met een dunschiller en snijd deze in blokjes.
Kook de broccoli in een pan met ruim water en een mespunt zout gedurende 5 minuten tot ze gaar zijn.
Verwarm in een andere pan de olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook glazig.
Giet de broccoli af en pureer deze samen met de melk in een keukenmachine.
Meng de broccolipuree en de verkruimelde feta door het uimengsel en verwarm dit al roerend zachtjes.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Schep de broccolipuree in een schaal en strooi de plakjes zwarte olijven eroverheen.
Serveer deze romige broccolipuree als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd, of als heerlijk vegetarisch hoofdgerecht, en geniet van de smaken van Griekenland!
Wijnadvies:
Deze romige broccolipuree met feta en knoflook past goed bij een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko uit Griekenland. De wijn heeft voldoende frisheid en een lichte mineraliteit om de romige textuur van de puree te complementeren.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.7g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21
Gekarameliseerde Bospeen met Bieslookboter
Bereidingstijd20 minuten min
Calories: 190kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 12½ g verse bieslook
- 75 g gezouten boter op kamertemperatuur
- 1 bos worteltjes
Snijd de bieslook fijn of knip het boven een kommetje fijn.
Roer de boter door de fijngesneden bieslook en laat het in de koelkast weer wat opstijven.
Snijd het loof van de bospeen tot op 2 cm van de bovenkant af.
Verwijder dunne worteltjes aan de onderkant.
Houd de bospeen bij het loof vast, schraap het en was het of borstel de bospeen stevig af onder stromend water.
Breng de worteltjes in een wijde (hapjes)pan met een beetje water en een mespunt zout aan de kook.
Kook ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar totdat het kookvocht vrijwel verdampt is.
Schud de pan tussendoor enkele malen om.
Haal de bieslookboter uit de koelkast.
Giet eventueel het resterende kookvocht af en doe de worteltjes in een warme schaal.
Schep de boter in gedeelten over de worteltjes en laat het smelten.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de zoete smaak van de gekarameliseerde bospeen en de romige bieslookboter.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 17g | Zout: 0.6g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 21