Asperge-prosciutto rolletjes met mozzarella
Gegratineerde aspergerolletjes met prosciutto en mozzarella, een heerlijk lente gerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Servings: 3 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 75 gram boter
- 8 dikke verse asperges
- 250 gram mozzarella
- Peper
- 250 gram prosciutto in dunne plakken
- Zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de asperges en kook ze 4-8 minuten in kokend water met zout.
Giet af en leg in koud water, giet weer af en leg opzij.
Snijd de mozzarella in 18 plakjes.
Scheid de prosciutto in stapeltjes en snijd de boter in 12 klontjes.
Leg 3 asperges op een plak prosciutto.
Leg 2 plakjes mozzarella en een klontje boter tussen de asperges.
Wikkel de prosciutto om de asperges.
Herhaal dit 5 keer.
Vet een ovenschaal in en leg de rolletjes erin.
Leg mozzarella en boter op de rolletjes.
Strooi er peper over en bak 20 minuten in de oven.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade. Gebruik ook parma- of serranoham.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Traditionele Stokvisschotel
Een hartverwarmende, traditionele ovenschotel met stokvis, rijst, aardappelen en uien. De smaak wordt opgeleukt met een pittige mosterdsaus.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
weken8 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 750 gram aardappels geschild
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2-3 eetlepel s mosterd
- peper
- 200 gram rijst
- 500 gram stokvis
- 750 gram ui in ringen
- zout
Stokvis een nacht in ruim water weken.
Graten verwijderen en vis in 20 minuten tegen de kook aan in ½ l water met wat zout gaar koken.
De rijst in 4½ dl water gaar koken.
De aardappelen in weinig water gaar koken.
Aardappelen droog stomen en in plakken snijden.
De uien in de margarine met peper en zout gaar smoren.
Pittig op smaak maken met mosterd.
In een ovenschaal een laag rijst, aardappelen, stokvis, uien en dit herhalen.
Eventueel bruin korstje geven in een hete oven of onder de grill.
Serveertip:
- Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
- Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 30g | Vet: 5g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Romige kersenrijst met sherry
Romige rijst met zoete kersen en een vleugje sherry, perfect als dessert.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 100 ml cream sherry
- 1 liter melk
- 1 vanillestokje opengesneden
- 1 zakje amandelen 55 gram
- 1 potje kersen zonder pit 370 gram
- 125 gram slagroom
- 200 gram rijst
- 50 gram suiker
Breng in een pan de melk met de rijst, suiker en het vanillestokje aan de kook.
Roer goed door en kook de rijst op laag vuur in 12 minuten zachtjes gaar.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de sherry door de rijst.
Verwijder het vanillestokje, schraap het merg eruit en roer dit door de rijst.
Laat de vanillerijst afkoelen.
Giet de kersen af en schenk de rest van de sherry erover.
Hak de amandelen grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
Laat de amandelen afkoelen op een bord.
Klop in een grote kom de slagroom bijna stijf.
Schep de rijst en amandelen luchtig door de slagroom.
Verdeel de roomrijst over zes schaaltjes of doe het in een grote serveerschaal.
Schep de kersen erop.
Serveertip:
De roomrijst is ook heerlijk met bosvruchten, vers of uit de diepvries (gebruik 300 g).
Wijnadvies:
Conqueror Cream Sherry
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Reekoteletjes met Rode Wijnsaus en Basilicum
Malse reekoteletjes met een rijke rode wijnsaus en verse basilicum, geserveerd met melkknolletjes, oesterzwammen en prei.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur 30 minuten min
Servings: 3
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bosje basilicum
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 gehakt sjalotje
- 1 kg afsnijdsel of botten
- 1 takje tijm
- 2 dunne prei
- 250 gram melkknolletjes
- 250 gram oesterzwammen
- 3 kruidnagels
- 3 reekoteletjes
- 500 gram bouquet van wortelen prei, uien en knolselderij
- 6 jeneverbessen
- ½ fles rode wijn voor de saus
- 1 glas rode wijn voor de koteletjes
- 1 peperkoek
- Olie
Saus:
Bak de afsnijdsels in olie aan, laat ze licht kleuren.
Voeg het bouquet toe, dan de kruiden en tomatenpuree.
Blus met rode wijn, voeg de peperkoek toe en zet onder koud water.
Breng aan de kook en laat ± 3 uur trekken (4 uur bij gebruik van botten).
Zeef de fond en laat indampen.
Reekoteletjes:
Maak de melkknolletjes schoon en kook ze gaar.
Snijd de oesterzwammen in stukken en de prei in ringen.
Fruit de sjalot in een pan met wat olie, voeg de oesterzwammen toe en bak ze bruin.
Voeg de prei toe en bak kort mee.
Blus af met een glas rode wijn en laat inkoken.
Bak de reekoteletjes in een hete pan met olie aan beide zijden bruin.
Leg de koteletjes op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C in ± 10 minuten rosé.
Verwarm de rode wijnsaus.
Verdeel de melkknolletjes, oesterzwammen en prei over de borden.
Leg de reekoteletjes erop en giet de rode wijnsaus erover.
Garneer met verse basilicum.
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of geroosterde aardappelen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals Pinot Noir.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Sweet & Sour Woknoedels met Kip, Broccoli en Seroendeng
Een zalig oosters gerecht van woknoedels met kip, broccoli en seroendeng, op smaak gebracht met Conimex Woksaus Sweet & Sour.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de broccoli in roosjes en kook 2 minuten in kokend water.
Snijd de kip in reepjes en de ui in halve ringen.
Kook de noedels volgens de verpakking.
Verhit de olie in een wok en wok de ui en broccoli 3 minuten.
Voeg de kip toe en roerbak 5 minuten.
Schep de noedels erdoor.
Roer de Conimex woksaus Sweet & Sour erdoor.
Verwarm goed door.
Verdeel over borden en strooi de seroendeng erover.
Serveertip:
- Serveer met rauwe rode ui voor extra pit.
Variaties:
- Vervang Sweet & Sour saus door Teriyaki Honing saus.
Wijnadvies:
- Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Serving: 100g | Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 12g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis
Zachte handperen gestoofd in rode wijn met tijm, kruidnagel en een vleugje crème de cassis, perfect als elegant dessert.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd55 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kruidnagel
- 1 takje tijm
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels crème de cassis likeur
- 2 peperkorrels
- 3 dl rode wijn
- 4 handperen
- Citroensap
Schil de peren, spoel af en dep droog.
Zet de peren in een pan met de steeltjes naar boven.
Voeg citroensap, suiker, rode wijn, tijm, peperkorrels, kruidnagel en crème de cassis toe.
Laat de peren 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Haal de peren uit de pan en kook het sap tot de helft in.
Laat afkoelen.
Serveer de peren en het sap in een glazen compoteschaal of coupes.
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest Riesling.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Gegratineerde Macaronischotel met Oude Goudse Kaas
Een rijkgevulde macaronischotel met oude Goudse kaas, ham, champignons en erwten, gegratineerd in de oven.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 1 theelepel chilisaus
- 100 gram boter
- 100 gram erwten
- 125 gram gerookte ham
- 2 dl room
- 2 eieren
- 25 gram bloem
- 250 gram champignons
- 250 gram oude kaas
- 250 gram spirali macaroni
- 2 sjalotjes
- Peper
- Sneetjes oud witbrood
- Zout
Rasp de kaas.
Kook de macaroni in 7 minuten gaar en laat uitlekken.
Kook de erwten volgens de verpakking.
Snipper de sjalotjes en snijd de ham in blokjes.
Halveer de champignons, fruit ze in boter en breng op smaak.
Fruit de sjalotjes in boter en roer de bloem erdoor.
Meng met de room en roer de champignons erdoor.
Haal van het vuur en roer de eierdooiers erdoor.
Breng op smaak met zout, peper en chilisaus.
Meng de macaroni met ham, erwten en het champignonmengsel.
Doe in een ingevette ovenschaal en bestrooi met kaas en broodkruim.
Leg klontjes boter erop en bak 15 minuten in een oven van 175°C.
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals Merlot.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Romige Koolrabisoep met Aardappel
Een romige en smaakvolle koolrabisoep met aardappel, op smaak gebracht met crème fraîche en nootmuskaat.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Recept categorieën: Groenten, Soep Land van herkomst: Europa Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 kruidenbuiltje
- 1 liter bouillon
- 250 gram aardappelen
- 50 gram boter
- 500 gram koolrabi
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
Schil de koolrabi en snijd in plakjes.
Smelt de boter in de pan en fruit de koolrabiplakjes tot ze zacht zijn.
Schil de aardappelen en snijd in plakjes.
Voeg de aardappelen, bouillon en kruidenbuiltje toe aan de koolrabi.
Laat 25 minuten sudderen.
Verwijder het kruidenbuiltje.
Pureer de soep met een keukenmachine.
Breng op smaak met crème fraîche, zout, peper en nootmuskaat.
Serveertip:
Serveer met uitgebakken spekjes en croûtons.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Kippenlevers in Marsalasaus
Snel en smaakvol gerecht van kippenlevers in een rijke marsalasaus, heerlijk met risotto of rijst.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 blaadjes verse salie
- 2 dl water
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 4 eetlepels marsala of madeira
- 400 gram kippenlevers
- Aroma
- Peper
- Sojasaus
- Zout
Was de levertjes, snijd ze overlangs tweemaal door en was ze nogmaals.
Dep de stukjes droog en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit 20 gram boter in een pan en bak de levertjes snel bruin.
Voeg de kleingesneden salie en de marsala toe.
Neem de levertjes uit de pan en houd ze warm.
Voeg de rest van de boter toe, roer de bloem erdoor en maak een roux.
Schenk er 2 dl water bij, roer de saus glad en voeg aroma, zout en sojasaus toe.
Doe de levertjes bij de saus en dien direct op.
Serveertip:
Lekker met risotto of rijst.
Wijnadvies:
Een glas Marsala of Madeira
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43
Kip Zuurkoolschotel met Ananas en Pruimen
Een smaakvolle kip zuurkoolschotel met ananas en pruimen, op smaak gebracht met sinaasappelschil en crème fraîche.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 geraspte sinaasappelschil
- 1 kippenbouillon
- 100 gram pruneaux
- 2 dl crème fraîche
- 25 gram boter
- 4 kip
- 4 plakken ananas
- 600 gram zuurkool
- Peper
- Zout
Wrijf de kippenbouten in met kruiden.
Snijd de ananas in stukjes.
Verhit de boter in een pan, bak de kippenbouten rondom bruin en laat 45 minuten sudderen.
Bestrooi met zout en peper.
Verwijder de pitten uit de pruimen.
Knijp de zuurkool uit en verwarm de zuurkool, ananas en pruimen 25 minuten in het ananassap.
Haal de kippenbouten uit de pan en giet de helft van het braadvocht af.
Voeg de crème fraîche toe en giet over de zuurkool.
Leg de kippenbouten op een bord en de zuurkool ernaast.
Bestrooi met sinaasappelrasp.
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Riesling.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 43