Satéspiesjes met prei en romige pindasaus
Een smakelijk vegetarisch gerecht met satéspiesjes, gestoofde prei, romige pindasaus en rijst. Perfect voor een snelle en heerlijke maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g rijst
- 400 g Tivali satéballetjes 2 schaaltjes à 200 g
- 600 g prei in schuine stukken gesneden
- 2 eetlepels boter
- 250 ml groentebouillon van een tablet
- 175 g satésaus ½ pot à 350 g
- 350 ml melk
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en houd warm.
Verdeel de satéballetjes in 8 porties en rijg elke portie aan een satéprikker.
Verwarm een grillpan voor op middelhoog vuur.
Smelt de boter in een pan en bak de prei gedurende 3 minuten.
Voeg de groentebouillon toe en laat de prei met de deksel op de pan 10 minuten op laag vuur stoven.
Verwarm de satésaus in een pannetje en voeg de melk toe.
Roer goed door tot een romige saus ontstaat.
Grill de satéspiesjes 5 minuten in de grillpan, draai regelmatig om voor een gelijkmatige garing.
Verdeel de rijst, gestoofde prei, satéspiesjes en pindasaus over 4 borden.
Serveertip:
Serveer met een frisse atjar tjampoer voor een authentiek Aziatisch tintje.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de romige pindasaus en de licht gegrilde satéspiesjes.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 15g | Vet: 24g | Zout: 2.1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Roségelei met frambozen en muntroom
Een verfrissend dessert met een zomerse twist: roségelei met frambozen en een luchtige muntroom. Perfect als lichte afsluiting van een zonnige maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
inclusief opstijftijd4 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
- 250 ml roséwijn
- 1 vanillestokje opengesneden
- 9 blaadjes witte gelatine
- 175 g suiker verdeeld
- 250 g frambozen
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel munt heel fijn gesneden
Breng in een pan 200 ml roséwijn met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken.
Laat de gelatine 5 minuten weken in ruim koud water.
Haal het vanillestokje uit de rosé en bewaar het.
Los 150 g suiker al roerend op in de warme rosé.
Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de warme rosé.
Roer in een kom de resterende 50 ml rosé door het gelatinemengsel.
Voeg de frambozen toe aan het mengsel.
Giet de gelei in een puddingvorm en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
Schraap het merg uit het vanillestokje.
Klop in een kom de slagroom met het vanillemerg en de resterende suiker lobbig.
Voeg de fijngesneden munt toe en meng voorzichtig.
Dompel de puddingvorm kort in warm water en druk met een vinger tegen de gelei om deze los te maken van de wand.
Keer de vorm om op een schaal en laat de gelei eruit glijden.
Serveer de roségelei met de muntroom.
Serveertip:
Voeg extra frambozen toe als garnering voor een kleurrijk accent.
Wijnadvies:
Serveer met een glas gekoelde rosé, dezelfde die gebruikt is in de gelei, voor een perfecte zomerse combinatie.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Spinazie-Emmentaler galette met knoflook en amandelen
Een heerlijke spinazie-Emmentaler galette met knoflook, rode ui en een knapperige amandelkorst. Perfect als hartig hoofdgerecht of bijgerecht.
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 400 g bladspinazie geblancheerd of ontdooid
- Snufje verse nootmuskaat geraspt
- 50 ml sojasaus
- 100 g crème fraîche
- 100 g belegen Emmentaler geraspt
- 50 g geschaafde amandelen
- Olie om te bakken
- 1 ei geklutst
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit een beetje olie in een pan en fruit de knoflook en rode ui aan tot ze zacht zijn.
Voeg de spinazie en een snufje nootmuskaat toe en blus af met de sojasaus.
Laat 2 minuten garen en laat het mengsel afkoelen.
Meng het afgekoelde spinaziemengsel met de crème fraîche en de geraspte Emmentaler.
Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel het spinaziemengsel in het midden van het deeg, laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
Vouw de randen van het deeg over het spinaziemengsel en bestrijk de rand met geklutst ei.
Bestrooi de rand met geschaafde amandelen en bestrijk nogmaals licht met ei.
Bak de galette 35-40 minuten onderin de oven, tot hij goudbruin en knapperig is.
Serveer warm en geniet van deze smaakvolle hartige taart.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer deze galette met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc. Voor meer pit, vervang de Emmentaler door geitenkaas of blauwschimmelkaas en kies voor een bijpassende volle witte wijn.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis
Een zijdezachte kaaspudding met een frisse frambozencoulis, perfect als licht en verfijnd dessert.
Bereidingstijd20 minuten min
exclusief opstijftijd3 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 8 blaadjes witte gelatine
- 1 vanillestokje
- 125 ml slagroom
- 75 g basterdsuiker verdeeld
- 500 g volle kwark
- 125 g frambozen
- Sap van 2 citroenen
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Meng het vanillemerg met de slagroom en klop de slagroom bijna stijf.
Voeg 50 g basterdsuiker toe en meng goed.
Meng de slagroom voorzichtig met de kwark in een grote kom.
Meng de frambozen met de resterende suiker en voeg het leeggeschraapte vanillestokje toe voor extra smaak.
Zet apart.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
Verwarm het citroensap in een pan op laag vuur en los de gelatine hierin op.
Voeg het citroensapmengsel voorzichtig toe aan het room-kwarkmengsel en roer goed door.
Schep het mengsel in een licht ingevette puddingvorm.
Dek af met plasticfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de puddingvorm kort in heet water.
Snijd voorzichtig de randen van de pudding los met een mes.
Keer de pudding om op een serveerschaal en laat deze voorzichtig uit de vorm glijden.
Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozencoulis over en naast de pudding.
Serveertip:
Garneer met verse muntblaadjes en extra frambozen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past perfect bij de subtiele zoetheid van de kaaspudding en de frisse smaak van de frambozen.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 9g | Vet: 11g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes
Een hartverwarmende en romige champignon-paddenstoelensoep met een knapperige twist van chorizo en frisse bosuitjes.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 1 zakje Honig champignon-bospaddenstoelensoepmix
- 750 ml water
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 100 g chorizo in reepjes gesneden
- 3 eetlepels crème fraîche
Breng 750 ml water aan de kook in een pan en voeg al roerende de soepmix toe.
Laat de soep zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de uitgebakken chorizo door de champignon-paddenstoelensoep.
Schep 2 eetlepels soep door de crème fraîche in een apart kommetje en roer dit mengsel vervolgens door de soep voor extra romigheid.
Verdeel de soep over kommen of borden, garneer met de bosuitjes en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur van de soep en de hartige smaken van de champignons en chorizo.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Cinnamon roll crumble met appel en noten
Een heerlijke combinatie van warme appel, kaneel en knapperige bladerdeegcinnamon rolls, perfect als dessert of zoete traktatie.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 12 rolletjes
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 400 g Elstar appels geschild en in kleine blokjes gesneden
- 75 ml troebele appelsap
- 60 g bruine basterdsuiker
- 40 g boter op kamertemperatuur
- 25 g rozijnen
- 20 g pecannoten of walnoten fijngehakt
- 10 g maïzena
- 1,5 tl gemalen kaneel
- 1 tl vanille-extract
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Bak de appelblokjes in een pan met 20 g boter en 30 g basterdsuiker gedurende 4-5 minuten.
Meng de maïzena met het appelsap en voeg dit, al roerend, toe aan de appelblokjes.
Voeg de rozijnen en vanille-extract toe, verwarm tot het mengsel bindt en zet het vuur uit.
Giet de appelvulling in een ovenschaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Besmeer het bladerdeeg met de resterende zachte boter, laat 2 cm aan één van de korte zijden vrij.
Meng de overgebleven basterdsuiker met kaneel en strooi gelijkmatig over de boter.
Verdeel de fijngehakte noten over de suiker en druk lichtjes aan.
Rol het bladerdeeg strak op vanaf de zijde met vulling, bestrijk het laatste stukje deeg met water en druk de naad goed aan.
Wikkel de rol in bakpapier en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast (kan ook een dag van tevoren).
Snijd de gekoelde bladerdeegrol in 12 plakken van 1 cm en verdeel ze over de appelvulling in de ovenschaal.
Bak de cinnamon rolls 40 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer warm met vanille-ijs of vanillesaus.
Serveertip:
Serveer de appelschotel warm met een bolletje vanille-ijs of een beetje vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese combineert perfect met de zoete en fruitige smaken van dit dessert.
Serving: 1rol | Calories: 210kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Rabarbertaart met amandelvulling
Een heerlijke rabarbertaart met een zachte amandelvulling en een knapperige bodem. Perfect als dessert of bij de koffie.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 100 g boter
- 100 g paneermeel
- 175 g kristalsuiker verdeeld
- 500 g rabarber geschild en in stukken van 3 cm gesneden
- 150 g poedersuiker
- 100 g geschaafde amandelen verdeeld
- 2 eieren
- Rasp van 1 citroen
- 1 tl gemalen kaneel
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
Haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Smelt de boter in een pan en voeg het paneermeel en 75 g kristalsuiker toe.
Roer tot het mengsel goudbruin is en haal van het vuur.
Meng de overgebleven kristalsuiker met de rabarber en laat het 30 minuten rusten.
Giet daarna het overtollige vocht af.
Meng in een kom de poedersuiker, 75 g geschaafde amandelen, citroenrasp, kaneel en eieren.
Voeg het botermengsel toe en roer goed.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm.
Versterk de rand van de taart met het overhangende deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem en leg de rabarber er decoratief bovenop.
Bak de taart 40 minuten in het onderste gedeelte van de oven, tot hij goudbruin is.
Garneer met de rest van de geschaafde amandelen en laat de taart iets afkoelen voor het serveren.
Serveertip:
Serveer de taart lauwwarm met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een Sauternes past uitstekend bij de zoetzure smaak van de rabarber en het romige van de amandelvulling.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 27g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Frambozendessert met Witte Chocoladeroom
Dit heerlijke dessert combineert de frisheid van frambozen met de romige zoetheid van witte chocolade en een knapperige laag galettewafels.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g frambozen
- 200 g witte chocolade
- 250 ml slagroom
- 150 g roomyoghurt met framboos en braam
- 8 galette wafels
Was de frambozen voorzichtig en laat ze uitlekken.
Breek 150 g witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie in een kom boven een pan met zacht kokend water.
Roer tot een gladde massa.
Klop de slagroom in een andere kom bijna stijf.
Spatel de roomyoghurt en de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom.
Bewaar het mengsel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller krullen van de resterende 50 g witte chocolade.
Leg op elk van de vier bordjes twee wafels en
Serveertip:
Serveer direct, zodat de wafels knapperig blijven en de frambozen hun frisheid behouden.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete witte wijn zoals een late oogst Riesling of een Moscatel. De romige witte chocolade en de frisse frambozensmaak vormen een perfecte match met de fruitige tonen van de wijn.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.1g | Sugar: 32g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Mihoensalade met teriyaki tilapia
Frisse mihoensalade met sappige teriyaki-tilapia, een snelle en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 pesonen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g mihoen
- 2 tilapiafilets ca. 200 g
- 100 ml teriyakimarinade
- 2 eetlepels roerbakolie
- 7,5 g koriander
- 150 g peen julienne
Breng ruim water aan de kook in een pan.
Laat de mihoen ca.
5 minuten wellen, haal van het vuur en laat uitlekken.
Halveer de tilapiafilets in de lengte.
Meng 2 eetlepels teriyakimarinade in een kom.
Breng de rest van de marinade aan de kook in een koekenpan.
Leg de stukken vis in de pan en laat 4-5 minuten op hoog vuur garen, keer regelmatig.
Laat de mihoen uitlekken in een vergiet.
Klop de roerbakolie door de marinade in de kom.
Knip de koriander fijn en voeg toe aan de kom.
Meng de mihoen en peen door de marinade.
Verdeel de salade over twee borden, leg de vis erop en schep het kookvocht erover.
Serveertip:
Garneer met sesamzaadjes en extra koriander voor een frisse twist.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Rosemount Estate Sémillon/Sauvignon past perfect bij dit gerecht.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 7g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60
Dadel-Sinaasappel Bladerdeeghapjes met Sesam
Deze knapperige bladerdeeghapjes gevuld met een smeuïge dadel-sinaasappelpuree en bestrooid met sesamzaadjes zijn perfect als dessert of bij de koffie.
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 24 stuks
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
Voor de vulling:
- 230 g ontpitte Iraanse dadels
- Rasp van een halve sinaasappel
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 tl koekkruiden
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el sinaasappelbloesemwater
- 1 tl kaneel
Begin met de dadelvulling door de dadels samen met het sinaasappelsap, sinaasappelrasp, koekkruiden, kaneel en vanillesuiker in een pan te doen.
Breng het mengsel aan de kook en laat het op zacht vuur gedurende 5 minuten pruttelen.
Druk al roerend met de achterkant van een lepel op de dadels totdat een gladde puree ontstaat.
Roer het sinaasappelbloesemwater door de dadelpasta en laat deze op een bord afkoelen gedurende 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd werkvlak en verdeel het in de lengte in twee gelijke stukken.
Schep de afgekoelde dadelpuree in het midden van beide deegrepen.
Vouw het deeg over de vulling en druk de naden stevig dicht.
Snijd de deegrepen in 12 gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de hapjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak de hapjes gedurende 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de hapjes volledig afkoelen en bestrooi ze eventueel met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de bladerdeeghapjes bij de koffie of thee, of als een licht dessert na een diner.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte dessertwijn zoals een Muscat of een fruitige Riesling, die de zoete en kruidige smaken van de hapjes perfect aanvullen.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / pan / Pagina 60