Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon

Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon

Bereidingstijd25 minuten
Wachttijd:1 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g Lady Christl aardappels
  • 1 citroen
  • 1 potje groene pesto 135 g, Grand'ltalia
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 courgette
  • 100 g chorizo in blokjes
  • 100 g bacon in plakjes
  • 2 takjes peterselie zakje á 30 g
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Instructies

Voorbereiden:

  • Boen de aardappels onder koud stromend water goed schoon.
  • Kook de aardappels met schil in ca.
  • 15 minuten beetgaar.
  • Pers de citroen uit.
  • Roer de pesto met olijfolie en citroensap tot een saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.
  • Voeg de courgette en chorizo toe aan de pestosaus en roer goed.
  • Bak de bacon in een pan met anti-aanbaklaag in ca.
  • 3 minuten knapperig bruin.
  • Laat afkoelen en verkruimel boven een kom tot kleine stukjes.
  • Knip de peterselie boven de bacon fijn en meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper.
  • Pel de aardappels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Voeg toe aan het pestomengsel en schep voorzichtig door elkaar.
  • Laat de salade ca. 1 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Bereiden:

  • Halveer de olijven.
  • Doe de salade over in een schaal.
  • Bestrooi met het peterselie-baconmengsel.
  • Garneer met de olijven.
  • Serveer met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Notities

Wijnadvies:

Deze Pesto Aardappelsalade met Chorizo en Bacon past goed bij een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 10g | Vet: 28g | Sugar: 2g

Gevulde Pappadums met Groenten en Raita

Gevulde Pappadums met Groenten en Raita

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 4 pappadums naturel, doos van 10 stuks
  • 1 komkommer
  • 1 groene appel bijv. Granny Smith
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 15 g verse koriander fijngesneden
  • 15 g verse munt fijngesneden
  • 400 g gemengde seizoensgroenten bijv. paprika, peultjes, rode ui, gesneden

Instructies

  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Frituur één pappadum kort tot deze knapperig is, haal het uit de pan en vouw het direct om een kommetje.
  • Vouw een ander kommetje over de pappadum zodat deze de vorm van een kommetje aanneemt.
  • Herhaal dit proces voor de overige pappadums (voeg indien nodig meer olie toe).
  • Halveer de komkommer met schil in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • Rasp de komkommer en de groene appel.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de geraspte komkommer, appel, fijngesneden koriander en munt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dit is de raita.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de gemengde groenten al omscheppend gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pappadums naast gebakken groenten en vul ze met de groenten.
  • Serveer met de raita.

Notities

Wijnadvies:

Deze Indiase gerechtjes vragen om een lichte en fruitige wijn. Een koele, droge Riesling of een lichte rosé zou hier uitstekend bij passen.

Nutrition

Calories: 240kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g

Gegrilde Varkensfiletlapjes met Pittige Appelsambal

Gegrilde Varkensfiletlapjes met Pittige Appelsambal

Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 3 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels gemalen koriander ketoembar
  • 1 eetlepel gemalen komijn djinten
  • ½ eetlepel gemalen kardemom
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 rode peper
  • 2 groene appels Granny Smith
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 cm verse gemberwortel
  • Olie om in te vetten

Instructies

  • Meng in een kom de gemalen koriander, komijn, kardemom, knoflookpoeder, uitgeperste knoflook, peper en een snufje zout.
  • Wrijf de varkensfiletlapjes aan beide kanten goed in met het kruidenmengsel en laat de smaken minstens 1 uur intrekken in de koelkast.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn.
  • Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de klokhuizen.
  • Rasp de appelparten grof boven een kom.
  • Meng het citroensap door de geraspte appel.
  • Schil de gemberwortel en rasp deze fijn boven de appelrasp.
  • Voeg de gehakte rode peper en een snufje zout toe aan de appelmix.
  • Meng alles goed en dek de kom af met plasticfolie.
  • Zet de appelsambal tot gebruik in de koelkast.
  • Vet het rooster van de barbecue lichtjes in met olie.
  • Leg de gemarineerde varkensfiletlapjes op de barbecue en rooster ze ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze bruin en gaar zijn.
  • Serveer de varkensfiletlapjes met de pittige appelsambal.

Notities

Wijnadvies:

De kruidige en pittige smaken van dit gerecht worden goed gecompenseerd door een frisse Riesling. De fruitige en bloemige tonen van de wijn vormen een mooie aanvulling op de smaken van de appelsambal en zorgen voor een gebalanceerde combinatie.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 27g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 14g

Sinaasappel-Merengue Verwennerij met Citroen en Amandelkoekjes

Sinaasappel-Merengue Verwennerij met Citroen en Amandelkoekjes

Een verrukkelijk dessert met knapperige merengue, romige yoghurt, en frisse sinaasappelpartjes. Perfect voor een feestelijke afsluiting!
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Merengue:

  • 8 eiwitten
  • 1 eetlepel blanke azijn
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram tafelsuiker
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 150 gram cantuccini Italiaanse amandelkoekjes, gemalen in de keukenmachine

Vulling:

  • 450 gram dikke Turkse yoghurt
  • ¼ liter stijf geslagen slagroom
  • Rasp van 1 citroen

Garnering:

  • 6 grote sinaasappels geplisseerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Gebruik een springvorm van 26 cm en zorg ervoor dat je roestvrijstalen kom en garde goed ontvet zijn.
  • Begin met het kloppen van de eiwitten en azijn in de roestvrijstalen kom tot ze schuimig en licht gesteven zijn.
  • Voeg geleidelijk de basterdsuiker en later de tafelsuiker toe terwijl je blijft kloppen totdat het mengsel stevig is.
  • Klop voorzichtig de maïzena erdoor en vouw vervolgens de gemalen cantuccini erdoor.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ingevette springvorm en bak 20 minuten op 180 graden Celsius.
  • Verlaag de temperatuur als de merengue te snel bruin wordt.
  • Bak vervolgens nog 15 minuten op 125 graden Celsius.
  • Laat de merengue afkoelen op een rooster.
  • Houd de oven tijdens het bakken gesloten.
  • Als de merenguebodem volledig is afgekoeld, bestrijk deze met Turkse yoghurt, stijf geslagen slagroom en citroenrasp.
  • Garneer de merengue met sinaasappelpartjes voor een frisse, fruitige afwerking.

Notities

Combineer met een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete dessertwijn zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g

Sinaasappel-Kaneel Verrukking uit Marokko

Sinaasappel-Kaneel Verrukking uit Marokko

Een frisse en aromatische Marokkaanse lekkernij met sinaasappel, kaneel en oranjebloesemwater. Perfect voor een lichte, verfrissende afsluiting van je maaltijd.
Bereidingstijd10 minuten
koeltijd2 uur
Servings: 6 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 sinaasappels
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 klein borrelglaasje oranjebloesemwater
  • 5 royale eetlepels honing

Instructies

  • Schil de sinaasappels volledig, zorg ervoor dat ook het witte velletje is verwijderd.
  • Snijd de sinaasappels in dunne plakjes en leg ze in een schaal, waarbij de plakjes elkaar overlappen.
  • Besprenkel de sinaasappels met het oranjebloesemwater en verdeel de honing erover.
  • Rasp de kaneelstokjes fijn boven de sinaasappels.
  • Het is niet nodig om de stokjes helemaal op te raspen, aangezien dit tijdrovend kan zijn.
  • Hussel de sinaasappelschijfjes voorzichtig, zodat elke schijf wordt bedekt met de mix van kaneel, honing en oranjebloesemwater.
  • Zet de schaal in de koelkast en laat het minstens 2 uur koelen voordat je het serveert.

Notities

Serveer met een licht gekoelde dessertwijn zoals Muscat of een glas muntthee voor een authentieke Marokkaanse ervaring.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 2g | Vet: 0g | Zout: 0.02g | Sugar: 38g

Lasagne Bolognese van Mijn zus kookt vandaag

Lasagne Bolognese van Mijn zus kookt vandaag

Comfortfood op zijn best! Wat is er nou heerlijker dan zelfgemaakte Lasagne? Bijna niets! Dit recept is ontstaan doordat ik geen zin had om naar de winkel te gaan en dus maar even in mijn kast en diepvries heb gekeken wat ik zoal had liggen. En aangezien ik vrijwel altijd verse pasta maak was ook dat geen probleem. De saus pakte wat dik uit dus in plaats van dunner maken besloot ik er maar een Lasagne mee te maken. En zo ontstond dit verrukkelijke recept voor verse Lasagne. En wees niet bang om zelf verse pasta te maken, het kost niet veel extra tijd en is echt vele malen lekkerder. Wanneer je een keukenmachine hebt is het kinderlijk eenvoudig. Het enige wat je wel nodig hebt is een goede pastamachine. Dat is even een investering maar oh zo de moeite waard. En ze zijn zo mooi!! (maar kant en klare pastavellen mag natuurlijk ook hoor)
Recept categorieën: Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Pasta:

  • 300 gram Pastameel
  • 3 Eieren
  • 3 EL Olijfolie
  • 1 TL Zout

Saus:

  • 200 gram Zongedroogde Tomaten op olie
  • Handjevol verse Basilicum
  • Handjevol verse Oregano
  • Handjevol Pijnboompitten
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 flinke Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 pak Gezeefde Tomaten
  • Klein bekertje Slagroom
  • Klein blikje Tomatenpuree
  • 500 gram Half om Half gehakt
  • 150 gram Champignons
  • 1 Ui
  • 2 teentjes knoflook

Bechamel saus:

  • 35 gram Roomboter
  • 20 gram Bloem 2 EL
  • 500 ml Volle Melk
  • 1 TL Zout
  • 1 teentje Knoflook

Instructies

Pasta:

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix deze met de deegmixer tot alles goed is vermengd.
  • Bij mijn machine worden er kleine bolletjes deeg gevormd in de machine.
  • Stort alles uit op je werkblad en kneed het deeg met de hand nog even goed om de gluten te activeren.
  • Verpak in huishoudfolie en laat het deeg rusten in de koelkast terwijl je de saus gaat maken.
  • Indien je het deeg met de hand maakt, maak je een bergje van het meel en strooi een snufje zout hierover.
  • Maak een kuiltje in het deeg. In het kuiltje doe je de olijfolie en de eieren.
  • Meng dan met ronddraaiende bewegen van binnen uit alle ingrediënten samen en kneed vervolgens tot een mooie zachte bal deeg.
  • Verpak in huishoudfolie en laat het deeg rusten in de koelkast terwijl je de saus gaat maken.

De saus:

  • Rooster de pijnboompitten even in een droog koekenpannetje lichtbruin.
  • Doe de zongedroogde tomaten en een flinke scheut van de olie in een keukenmachine met messen.
  • Voeg daar aan toe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, verse kruiden, 1 ui (grof gesneden), knoflook en tomatenpuree.
  • Mix dit tot een grove pasta.
  • Verwarm wat olie in een steelpan met dikke bodem.
  • Fruit op een zacht pitje de pasta licht aan, ongeveer 4 minuten.
  • Doe de gezeefde tomaten erbij en een flinke scheut room.
  • Iets meer als je dat lekker vindt.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • De saus mag niet te dun zijn, voor Lasagne heb je een wat stevigere saus nodig.
  • Snij de andere ui fijn en rasp de knoflook.
  • Snij de champignons in plakjes. In een grote koekenpan fruit je de ui zachtjes, voeg vervolgens de chamipgnons toe, en daarna de knoflook.
  • Fruit alles tot de champignons lichtbruin zijn geworden.
  • Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul op een wat hoger vuurtje.
  • Maak op smaak met peper en zout.
  • Voeg de tomatensaus toe. R
  • oer alles goed om en zet het vuur uit.

De Bechamel saus:

  • Rasp de knoflook heel fijn, hak dit nog even met een mes nog wat fijner.
  • Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem zachtjes, laat het niet bruin worden.
  • Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en met een garde begin je dit constant in beweging te houden.
  • Je moet in feite de bloem even gaar bakken om te voorkomen dat de saus melig gaat smaken. Voeg in dit proces ook de zout en knoflook toe.
  • Roer voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg een flinke scheut melk toe onder goed roeren, roer zodat de melk goed mengt met de roux. Voeg de rest van de melk toe.
  • Onder regelmatig roeren laat je de saus in ongeveer tien minuten zacht pruttelen indikken tot een romige yoghurt dikke Bechamel saus.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

De pasta:

  • Rol de pasta met de machine uit tot dunne plakken, snij ze dezelfde lengte als de ovenschaal.
  • De Lasagne samenstellen:
  • In een ovenschaal begin je met een laag saus, daar overheen giet je een dun laagje Bechamel (echt maar een beetje).
  • Dan leg je er vellen pasta overheen die het hele oppervlakte van de schaal bedekken, je kunt de pastavellen gewoon bijsnijden.
  • Dan weer een laag saus, Bechamel en pasta.
  • Dit herhaal je tot je 4 lagen pasta hebt.
  • De laatste laag pasta bedek je met een dun laagje saus en een lekkere dikke laag Bechamel. Hierover strooi je een royale laag geraspte Jong Belegen kaas.
  • Als je kant en klare pasta gebruikt zet je het voor een minuut of 45 in de oven.
  • Als je verse pasta gebruikt dan 25 minuten en nog even een paar minuten onder de grill voor een krokant kaas laagje.

Kip met Sesam en Santen

Kip met Sesam en Santen

Mijn versie van een 30 minute meal. Kip is altijd zo lekker snel klaar en ja...het meest veelzijdige stukje vlees 😀 Met een wisselende variatie in kruiden en specerijen tover je iedere keer weer wat anders op tafel. Lekker met wat witte rijst, maar ook heerlijk tussen een wrap met wat salade
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 Kleine rode Uien
  • 1 Flinke Solo Knoflook
  • 2 CM Gember
  • 2 CM Laos 1 of een halve Rawit
  • 1 TL Ketoembar gemalen Koriandermet bultje erop
  • ½ TL Djinten / Komijn)
  • ½ TL Kruidnagel
  • 1 TL Koenjit afgestreken
  • 1 TL Anijs met bultje erop
  • 3 blaadjes Daun Djeruk Purut Kaffir Lime Leafs
  • 1 stengel Sereh
  • 2 eetlepel(s) Soja saus
  • 200 ml Santen
  • Flinke scheut water ongeveer 50 / 75 ml
  • Handjevol Sesamzaadjes
  • Klein handjevol verse Selderij
  • Scheutje Arachideolie

Instructies

  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Snijd de Ui fijn, rasp de Knoflook, rasp de Gember(ik gebruik een handrasp hiervoor), snijd de Laos en hak het vervolgens heel fijn, snijd ook de Rawit heel fijn.
  • Met of zonder zaad dat is aan jou, met zaad is pittiger.
  • Verhit de Arachideolie in een wok of diepe hapjespan, fruit dan de ui zachtjes en voeg alle andere gesneden ingrediënten en de Djeruk Purut en Sereh toe.
  • Fruit alles zachtjes zodat de ui lekker zoet wordt. Voeg de kruiden toe.
  • Nog even fruiten.
  • Voeg de kip blokjes toe en braad deze even aan.
  • Voeg de Santen, Soja saus en een flinke scheut water toe.
  • Laat alles even goed pruttelen tot het vocht grotendeels ingedikt is.
  • In een droog koekenpannetje rooster je de Sesamzaadjes tot ze bruin worden, maar niet te donker.
  • Voeg de Sesamzaadjes aan de kip toe, roer alles nog even goed door.
  • Wanneer alles op het bord ligt verdeel j

Ajam Jeruk Nipis

Ajam Jeruk Nipis

Eigenlijk zijn dit twee recepten in 1 foto. Vandaar dat ik ze toch afzonderlijk ga schrijven. (met dezelfde foto 😉 ) Ajam Jeruk Nipis, oftewel Kip met Citroen. De bereiding van de kip is met de gebruikelijke basis ingredienten alleen met iets meer nadruk op de citrus achtige tonen. Een lekkere frisse tegenhanger voor de zacht romige en hartige Sayur Boontjes en Spinazie. Ik heb dit recept zelf ontwikkeld dus ik durf echt niet te zeggen of het een bestaand Indisch gerecht is of dat ik zowaar een staaltje fusion heb neergezet. Alle ingrediënten zijn echter toonaangevend voor de Indonesische keuken dus een Indisch gerecht is het zeer zeker.
Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 3 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 CM Laos
  • 1 CM Gember
  • 1 knoflook of 3 kleine teentjes
  • 2 Rawit
  • 1 Rode Ui
  • 4 blaadjes Daun Djeruk Purut
  • 1 stengel Sereh
  • 4 Kemiri noten
  • 2 eetlepel(s) Citroen azijn
  • 2 TL Koriander (Ketoembar)
  • ½ TL Komijn (Djinten)
  • ½ Citroen Rasp er van

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook, laos, gember, rawit fijn.
  • Doe de Kemiri noten in een vijzel en doe de ui, knoflook, laos, gember, rawit erbij.
  • Snijd de Daun Jeruk Purut en het witte gedeelte van de Sereh heel erg fijn.
  • Doe dit ook in de vijzel.
  • Vijzel alles tot een grove boemboe.
  • Doe de droge specerijen erbij.
  • In een hete wok met olie fruit je de boemboe op een middel hoog vuur aan.
  • Doe de blokjes Kipfilet erbij en bak deze mee in de boemboe.
  • Bak de kip gaar in ongeveer 10 minuutjes.
  • Rasp de schil van een half citroentje erboven.
  • Doe eerst 1 EL citroen azijn erbij, laat even meebakken en proef, voeg eventueel wat extra toe.
  • Bak alles nog even tot het meeste vocht is ingekookt.

Gyoza gevuld met Panga filet in Aziatische bouillon

Gyoza gevuld met Panga filet in Aziatische bouillon

Tot vandaag lukte het me maar niet om lekkere dumplings te maken. Ik heb in kokend water geprobeerd en stomen. Zelf deeg maken en kant en klaar Wonton deeg om te stomen. Alles onsuccesvol. Toen zag ik op 24Kitchen een kok ze bakken en gaar stomen in de koekenpan. OK! Ik ga het nog 1 keer proberen dan! Want ik moet en ik zal lekkere dumplings kunnen maken! Ik had nu andere kant en klare velletjes gekocht. GYOZA Skin velletjes van het merk Happy Belly. Laat deze velletjes ontdooien in de verpakking! Anders drogen de randen uit en kan je er met geen mogelijkheid dumplings meer van vouwen. Over hoe je deze moet vouwen kun je het beste even hier kijken.
Recept categorieën: Bouillon, Vis
Land van herkomst: Azië
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 gram Panga filet mag diepvries zijn
  • 1 theelepel(s) Sereh pasta Citroengras
  • theelepel(s) Knoflook pasta
  • ¾ theelepel(s) 5 spice kruiden let op, gebruik echt niet teveel het kan heel erg overheersen anders.
  • 30 ml Mirin-Fu bij ons gewoon in de Plus verkrijgbaar
  • 30 ml Vissaus
  • 200 ml bouillon groente of kip van een blokje

Voor de bouillon:

  • 500 ml Water
  • 1 Winterpeen
  • Handje Shiitake
  • Handje Taugé
  • 1 eetlepel(s) Oestersaus
  • 1 eetlepel(s) Soyasaus

Instructies

  • Bereid de winterpeen voor door er met een citroenschil rasp lange slierten van te trekken.
  • Probeer zoveel mogelijk van de wortel te krijgen maar op een gegeven moment zal het niet meer gaan.
  • Als je niet zo'n rasp hebt probeer dan de wortel in zo dun mogelijke sliertjes te snijden.
  • Scheur de Shiitake in groffe stukken.
  • Snij de vis in kleine stukjes en doe deze in een kom.
  • Doe hier de Sereh- en Knoflookpasta bij en de 5-Spice Powder en meng dit goed met de vis.
  • In een steelpannetje doe je de Mirin-Fu en de Vissaus en breng dit aan de kook.
  • Doe de vis hierin en temper het vuur.
  • Kook de vis zo'n 5 minuutjes in het vocht en giet het vervolgens af met een zeef boven een kom om het vocht op te vangen. Laat goed uitlekken en doe het vocht terug in het pannetje of een groter pannetje voor je bouillon.
  • Vul het pannetje af met de 500 ml water, 1 EL Oestersaus en 1 EL Soyasaus en zet op een klein pitje.
  • Nu ga je de Gyoza's vouwen.
  • Wanneer je ze allemaal hebt gedaan zet je een koekenpan op het vuur met dikke bodem én waar een deksel op past.
  • Doe wat olie in de pan en als die heet is leg je de Gyoza er met het vouwrandje naar boven op.
  • Als een soort zakje met de sluiting naar boven.
  • Bak het onderkantje in een paar minuutjes goudbruin.
  • Doe ondertussen de Taugé, Shiitake en Wortel in de bouillon.
  • Pak nu de 200 ml bouillon voor de dumplings en doe dit in 1 beweging in de pan maar kijk uit voor de spetters.
  • Doe zo snel mogelijk het deksel erop en zet het vuur wat lager.
  • Stoom de Gyoza gaar in zo'n 5 minuten.
  • Pak een grote kom en giet hier je bouillon in.
  • Leg er een paar dumplings in, of serveer ze ernaast met een beetje
  • Oestersaus en bouillon erover heen gegoten.
  • Je kunt ook de Oestersaus even mengen met een scheutje bouillon en in een klein kommetje doen om de Gyozas is te dippen.
  • Neem er voor een zuurtje Atjar of, zoals op de foto, wat uitjes bij.

Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing

Tropische Meloensalade met Gember-Limoen Dressing

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 cm verse gemberwortel
  • ½ limoen
  • 125 g suiker
  • ½ galiameloen
  • ½ cantaloupemeloen
  • 1 stuk watermeloen

Instructies

  • Schil en rasp de gemberwortel.
  • Pers de limoen uit.
  • Verwarm in een pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes tot alle suiker is opgelost.
  • Laat de gembersiroop ongeveer 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Halveer de galia- en cantaloupemeloenen en verwijder de pitten met een lepel.
  • Snijd de meloenhelften in 6 parten, verwijder het vruchtvlees langs de schil en snijd in stukken.
  • Schil de watermeloen en snijd deze ook in stukken, verwijder de pitten met een theelepel.
  • Schep de meloenstukken in een grote schaal.
  • Schenk de gembersiroop boven de meloen door een zeef en schep voorzichtig om.
  • Zet de meloensalade minstens 3 uur in de koelkast om te marineren en verdeel het dan (met of zonder marinade) over de schaaltjes.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Moscato past goed bij dit frisse gerecht.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 2g | Vet: 0g | Zout: 0.5g | Sugar: 40g