Recept afdrukken
No ratings yet

Ciabattapizza

AllerHande april 2003
Recept categorieën: Brood, Hartige taart, Hoofdgerechten, Pizza, Vis
Porties: 2 personen

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 zak groentemix aubergine bleekselderij en tomaat diepvries
  • 1 ciabatta voorgebakken brood
  • ½ fles sun dried tomato sauce à 180 ml
  • 1 blik tonijn naturel uitgelekt
  • 1 bol mozzarella kaas, in plakken

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In wok of grote braadpan olie verhitten.
  • Groenten (bevroren) 5 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
  • Intussen ciabatta diagonaal doormidden snijden en overlangs halveren.
  • Ciabattahelften besmeren met tomatensaus en op rooster leggen.
  • Groenten op ciabatta scheppen.
  • Tonijn en mozzarella over groenten verdelen.
  • Bestrooien met grofgemalen zwarte peper.
  • Rooster in oven schuiven en ciabatta's ca. 5 minuten bakken, tot brood knapperig en mozzarella gesmolten is.

Koekjes met chocolade dip
Recept afdrukken
No ratings yet

Koekjes met chocolade dip

Recept categorieën: Chocolade, Koek
Land van herkomst: België
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 400 gram echte boter ongezouten / op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 500 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 1 ei
  • 2 eidooiers
  • 2 stokjes vanille Zaadjes of vanille extract
  • Snuifje zout

Eventueel

  • een klein scheutje melk

Instructies

  • Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel.
  • Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen.
  • Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast.
  • Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit.
  • Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden.
  • Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt.
  • Deze blijf je na het bakken dan zien.
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar.
  • Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit.
  • Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in.
  • Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.

PIZZA MET COURGETTE EN MOZZARELLA
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met courgette en mozzarella

Zo mediterraan kan een pizza zijn! De smaaksensatie van de gemarineerde courgette en de pijnboompitten is subtiel, maar o zo lekker…
Recept categorieën: Kaas, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 Voor 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 eetlepel pijnboompitten

Instructies

  • Verwarm de voor op 220 tot 250C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Schaaf de courgette in dunne plakjes en leg ze in een kom.
  • Pers de knoflook boven de kom uit en rasp de schil van de helft van de citroen.
  • Schep de courgette en knoflook om met de olijfolie en de citroenrasp.
  • Laat het mozzarellabolletje uitlekken en scheur het in stukjes.
  • Verdeel eerst de courgetteplakjes dan de stukjes mozzarella over de pizza en bestrooi dat met de pijnboompitten.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities

Deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig

calzone-spinazie-chorizo
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza Calzone met spinazie en chorizo

De calzone heeft altijd een extra dimensie omdat de ingrediënten zo heerlijk mengen tussen het deeg. Als die ingrediënten dan ook nog eens een uitgesproken karakter hebben wordt het één groot smaakfeest.
Recept categorieën: Pizza
Land van herkomst: Italië
Porties: 1 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 portie JAN bolletje pizzadeeg
  • 30 g spinazieblaadjes
  • 1 bosuitje
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas 3 eetlepels
  • 25 g chorizo in blokjes gesneden (2 eetlepels)
  • 1 takje verse munt of een mespunt gedroogde munt uit een potje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Hak de spinazieblaadjes grof en snij het bosuitje in ringen.
  • Schep de groenten om met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de chorizoblokjes.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de Jan pizzasaus.
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas op een helft van de pizza en schep het spinaziemengsel erop.
  • Hak de munt grof en strooi over de vulling.
  • Bestrijk de randen van de pizza met wat water, klap dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Bak je pizza onderin de oven in ca. 12 minuten bruin en knapperig.
  • Smakelijk!

Notities

deze pizza kun je ook heel makkelijk met een pizzasteen op de barbecue bereiden. Steek dan voor je begint de BBQ aan en verwarm de pizzasteen. Als je de pizza hebt belegd, leg je deze samen met een bakpapier op de pizzasteen. Bak je pizza in ca. 10-15 minuten bruin en knapperig.

PIZZA TONIJN
Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza Tonijn

Recept categorieën: Pizza, Vis
Land van herkomst: Italië
Porties: 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • bolletje Jan vers pizzadeeg met tomatensaus
  • 1 blik tonijn op olijfolie
  • 1 flinke eetlepel kappertjes
  • 1 bol Mozzarella
  • ½ groene paprika
  • ½ rode ui
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Laat het blikje tonijn uitlekken en verdeel over de pizza.
  • Snijd de ui in ringen, de paprika in reepjes en de mozzarella in plakjes en verdeel over de pizza. Bestrooi met wat gedroogde oregano.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.

italiaanse pizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse pizza

Recept categorieën: Pizza, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Snijd de paprika in reepjes en de champignons en mozzarella in plakjes.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Beleg de pizza met de mozzarella, salami, champignons en paprika.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Bestrooi de pizza met de verse basilicumblaadjes.

griekse-gyros-pizza
Recept afdrukken
No ratings yet

Griekse gyros pizza

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Pizza
Land van herkomst: Griekenland, Italië
Porties: 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en bestrijk het met de JAN pizzasaus.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de kipgyros reepjes over de pizza.
  • Schuif de pizza onderin de oven en bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Verdeel de knoflooksaus over de pizza en serveer met de ijsbergsla en komkommer.

toetje-of-toch-pizza[
Recept afdrukken
No ratings yet

Toetje of toch pizza

Recept categorieën: Nagerecht, Pizza
Porties: 1 pizza van ong. 24 cm
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 Jan vers bolletje pizzadeeg
  • ½ pot chocopasta kleine pot
  • 1 handje aardbeien verse
  • 1 handje frambozen verse
  • Slagroom
  • 1 hand mini marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 tot 250 C.
  • Stretch op een met bloem bestoven aanrecht het bolletje deeg tot een platte, ronde vorm van circa 24 cm doorsnee.
  • Leg het deeg op een rooster met een vel bakpapier en schuif onderin de oven.
  • Bak ‘m in ca. 10-12 minuten bruin en knapperig.
  • Snij ondertussen de aardbeien in partjes.
  • Verdeel de chocopasta over de warme pizzabodem en bestrooi met de frambozen, aardbeien en mini marshmallows.
  • Maak je pizza helemaal af met hier en daar een toef slagroom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse spiesjes

Recept categorieën: Tapas
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperste
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 300 gram lamsvlees mager of varkensfricandeau in ± 15 cm lange dunne reepjes
  • zout

Instructies

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Meng de olie met de knoflook, het citroensap, de komijn en de cayennepeper en bestrijk het vlees hiermee.
  • Steek telkens 1 reepje vlees zigzag aan een spiesje en rooster ze onder de hete grill in ± 5 minuten om en om bruin en gaar.
  • Bestrooi de spiesjes na het grillen met zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Besengek

gekruiden geroosterd varkensvlees in saus
Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram varkenslappen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode lombok
  • 4 kemirienoten
  • ½ blokjes trassi van 1 cm
  • ¼ schijf Javaanse suiker
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 3 theelepel ketoembar
  • 3 theelepel djinten
  • 1 stukje gemberwortel van 1 cm
  • 2 eetlepel(s) asem
  • 1 stukje sereh van 2 cm
  • 2 blaadjes salam
  • 3 plakjes laoswortel
  • 2 dl santen
  • zout

Instructies

  • Lombok halveren en zaadjes verwijderen.
  • Dan in de keukenmachine de ui, knoflook, lombok, kemirie, trassi en Javaanse suiker fijnmalen.
  • Dit mengsel voor 5 min. in hete olie zachtjes fruiten.
  • Varkenslappen halveren.
  • Dan aan het kruidenmengsel de varkenslappen, ketoembar, djinten, gemberwortel, asem, sereh, salam, laos en santen toevoegen.
  • Vlees in 30 min. gaar stoven.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
  • Rooster invetten en vlees uit de saus nemen.
  • Vlees op het rooster vlak onder de grill in 10 min. goudbruin laten kleuren.
  • De lekbak onder het rooster niet vergeten.
  • Halverwege het vlees keren.
  • Intussen de saus opwarmen, sereh, salam, gember en laos uit de saus verwijderen.
  • Vlees op een schaal leggen en overgieten met de saus.

Notities

Lekker met witte rijst en atjar tjampoer.