Choco pindakoekjes
Ingrediënten
- 125 gr boter
- ½ kop suiker
- ¼ kop bruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 kop zelfrijzend bakmeel
- 75 gr bloem
- ¾ kop ongezouten geroosterde pinda's
- ¾ kop stukjes pure chocolade
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
- 2 bakplaten van 32 x 28 cm met bakpapier bekleden.
- Boter en suiker tot een luchtige massa kloppen.
- Ei erdoor kloppen.
- Het mengsel in een grote kom doen.
- Gezeefd bakmeel, bloem, pinda's en chocolade toevoegen.
- Met een grote metalen lepel de ingrediënten door elkaar roeren.
- Mengsel lichtjes tot een soepel deeg kneden.
- Van telkens 1 afgestreken el deeg balletjes vormen.
- Op de bakplaat leggen, met voldoende tussenruimte.
- Balletjes met de vingers enigszins platdrukken.
- Koekjes in 15-20 minuten goudbruin bakken en dan uit de oven halen.
- 5 minuten laten staan en dan op een rooster volledig laten afkoelen.