Chili con Carne met Tropische Twist
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 blikje ananasstukjes ongeveer 227 gram, uitgelekt
- 2 bananen in plakjes
- 250 gram champignons in plakjes
- 1,5 pot kleine capucijners velderwtjes, uitgelekt (ongeveer 700 gram)
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- Chilipoeder naar smaak
- Peper en zout naar smaak
Groenten Bakken:
Voeg de gesnipperde ui, blokjes rode paprika en plakjes champignons toe aan het gehakt.
Bak deze samen tot de ui glazig is en de champignons zacht zijn.
Tomatenpuree Toevoegen:
Roer de tomatenpuree door het gehaktmengsel en voeg een beetje water toe om een mooie saus te creëren.
Capucijners, Ananas en Banaan Toevoegen:
Voeg de uitgelekte capucijners, ananasstukjes en plakjes banaan toe aan de pan.
Roer alles goed door en laat het geheel nog een paar minuten sudderen tot alles goed doorgewarmd is.
Wijnadvies:
Serveer met een medium-bodied rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Zuurkool op een Nieuwe Manier met Macaroni en Worst
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram wijnzuurkool
- 300 gram macaroni
- 4 speklapjes
- 1 pot scherpe tomatensaus ongeveer 400 ml
- 500 gram verse worst
Macaroni Koken:
Breng ondertussen een andere grote pan met water aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Worst Aanbraden:
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de verse worst aan tot ze rondom bruin en gaar is (ongeveer 15-20 minuten).
Samenstellen van het Gerecht:
Verdeel de macaroni over de borden.
Schep de zuurkool en speklapjes over de macaroni.
Voeg een beetje scherpe tomatensaus toe over de zuurkool.
Leg een stuk gebraden worst bovenop.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Spaanse Stoofschotel met Runderlappen en Aardappelen
Lekker op een koude winteravond.
(inclusief suddertijd)2 uur uur
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram runderlappen in dobbelsteentjes gesneden
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 3 eetlepels bloem
- 1 blik tomatencrèmesoep 400 ml
- 500 gram aardappelen in blokjes gesneden
- 400 gram haricots verts schoongemaakt
- 1 komkommer in stukjes gesneden
- 2 eetlepels olie
Voorbereiding:
Meng de bloem met gemalen kruidnagel, zout en peper in een kom.
Haal de dobbelsteentjes runderlappen door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.
Vlees Bakken:
Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
Bak de met bloem bedekte runderlapjes tot ze aan alle kanten bruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Stoofschotel Samenstellen:
Haricots Verts Toevoegen:
Wijnadvies:
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Zuurkoolschotel met Salami en Zoetzure Appels
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 klontje boter
- 2 uien gesnipperd
- 1 kleine knolselderij in dunne plakjes
- 1 puntpaprika in reepjes
- 150 gram salami in plakjes
- 500 gram kruidenzuurkool
- 2 zoetzure appels in plakjes
- 2 glazen witte wijn ongeveer 400 ml
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de uien, knolselderij, puntpaprika, salami en appels in plakjes of reepjes.
Ovenschaal Vulllen:
Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
Leg de gesnipperde ui op de bodem van de schaal.
Voeg een laag plakjes knolselderij toe, gevolgd door reepjes puntpaprika.
Leg hierop een laag plakjes salami.
Bedek de salami met een laag kruidenzuurkool.
Eindig met de plakjes zoetzure appel bovenop.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 3g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Wrap met Toast Zalm en Avocado
Bereidingstijd14 minuten min
Servings: 2 pe
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 100 gram toast zalm verkrijgbaar bij AH
- 2 wraps
- 1 avocado
- 2 reepjes Pecorino kaas
- 1 gekookt ei
- Saus naar keuze bijvoorbeeld roomkaas, yoghurtsaus of een lichte dressing
Voorbereiding:
Kook het ei, laat het afkoelen, en snijd het in schijfjes.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd één helft in schijfjes.
Wraps Beleggen:
Leg de wraps op een vlakke ondergrond en verdeel de saus gelijkmatig over de wraps.
Verdeel de plakjes zalm over de wraps.
Verdeel de schijfjes avocado en het gesneden ei gelijkmatig over de wraps.
Leg een reepje Pecorino op elke wrap.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Heerlijke Chinese Kippensoep met Shiitakes en Peultjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- ½ rode peper in dunne schijfjes (met of zonder zaadjes)
- 1 winterpeen in lucifer dunne reepjes gesneden
- 1 cm verse gember geschild en geraspt
- 1 kipfilet
- 6 eetlepels sherry
- 50 gram shiitakes in plakjes gesneden
- 50 gram peultjes schoongemaakt en gehalveerd
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 liter water
Voorbereiding:
Snijd de rode peper in hele dunne schijfjes.
Snijd de winterpeen in lucifer dunne reepjes.
Schil en rasp de gember.
Snijd de shiitakes in plakjes en de peultjes in helften.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Bouillon Koken:
Leg de kipfilet samen met de reepjes winterpeen, rode peper en geraspte gember in een grote kookpan.
Voeg 1 liter water en de sherry toe en breng aan de kook.
Kipfilet Snijden:
Laat de kipfilet koken tot deze gaar is (ongeveer 10 minuten).
Haal de gare kipfilet uit de bouillon, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Doe de plakjes kipfilet terug in de bouillon.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 3g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Romige Artisjokkensoep met Bieslook
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
scherp mes
Voorverwarmde soepborden
- 800 gram artisjokken uit blik uitgelekt
- 1 liter groentebouillon
- 3 tenen knoflook geraspt
- 1 ui gesnipperd
- Vers gehakte bieslook voor garnering
- 125 ml room
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Artisjokken en Knoflook Toevoegen:
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Romige Bloemkoolsoep met Walnoten en Blauwe Kaas
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
Staafmixer of blender
scherp mes
Voorverwarmde soepborden
- 1 bloemkool in roosjes gesneden
- 100 gram walnoten grof gehakt
- 1,5 liter groentebouillon
- 200 gram blauwe aderkaas in kleine blokjes gesneden
- Snufje nootmuskaat
Serveren:
Schep de soep in voorverwarmde borden.
Voeg de blokjes blauwe kaas en gehakte walnoten toe als garnering.
Strooi een snufje nootmuskaat over elke kom soep.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Romige Spaghetti met Spinazie en Hamblokjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 400 gram spaghetti
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 600 gram babyspinazie gewassen en uitgelekt
- 200 gram zongedroogde tomaatjes in olie fijngesneden
- 1 potje cuisine Boursin light ongeveer 200 ml
- 400 gram gekookte hamblokjes
- Pijnboompitten naar smaak niet geroosterd
Ui, Knoflook en Tomaatjes Bakken:
Verhit een beetje olie uit het potje zongedroogde tomaatjes in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de gesneden ui en fijngesneden knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaatjes toe en bak nog een paar minuten mee.
Spinazie en Ham Toevoegen:
Serveren:
Leg de gekookte spaghetti op een mooie ronde serveerschaal.
Schep het groente- en hammengsel met de roomsaus over de spaghetti.
Garneer met pijnboompitten naar smaak.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9
Bami-Mihoen Soep met Kip en Wokgroenten
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blok Boemboe Ajam Paniki
- 400 gram kipfilet in kleine stukjes
- 1 pak Thaise wokgroente ongeveer 400 gram
- 1,5 liter bouillon kip of groente
- 1 pakje glasmihoen of 75 gram bami
Soep Basis:
Doe de boemboe ajam paniki, kipfilet stukjes, Thaise wokgroente en bouillon in een ruime pan.
Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / scherp mes / Pagina 9