Lenteachtige Vegetarische Voorjaarssoep
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 90kcal
Author: Cor Klaar
- 2 bouillonblokjes
- 3 puntpaprika’s in grove stukken
- 3 selderijstengels in grove stukken
- 3 tomaten in grove stukken
- Handvol diepvrieserwten
- ½ L water
- Wolkje room optioneel per persoon
Doe de tomaten, puntpaprika's, selderij, bouillonblokjes en water in een grote soeppan.
Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken.
Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Voor een zachtere textuur kun je de soep zeven, maar het is ook heerlijk met alle vezels erin.
Voeg de diepvrieserwten toe en houd de soep warm tot de erwten zijn opgewarmd.
Serveer de soep in een bord of kom en voeg een wolkje room toe vlak voor het opdienen, indien gewenst.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Grüner Veltliner.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Hartverwarmende Spruitjessoep met Walnoten en Peterselie
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 aardappels in stukken
- 2 bouillonblokjes
- 500 gram spruiten gekookt in bouillon met kruiden
- 1 kleine ui in stukjes
- 2 el gehakte walnoten
- Kruidentuiltjes met tijm laurier, peterseliesteeltjes
- 100 gram spekreepjes uitgebakken
- 1 sjalot in stukjes
- Nootmuskaat naar smaak
- Peper naar smaak
- Peterselie gehakt
- Zout naar smaak
Bak de spekreepjes samen met de ui en sjalot in een grote soeppan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de aardappels, spruiten (houd een handje vol spruiten apart voor garnering), bouillonblokjes, en kruidentuiltjes toe aan de pan.
Haal het kruidentuiltje eruit en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Voeg de achtergehouden spruiten en spekreepjes toe aan de soep en verwarm goed door.
Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Garneer de soep vlak voor het opdienen met gehakte walnoten en peterselie.
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche
Een heerlijke, romige paprikasoep boordevol smaak en eenvoudig te maken. Perfect voor een lichte maaltijd of voorgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 6 paprika’s in grove stukken gesneden
- 2 puntpaprika’s in grove stukken gesneden
- 1 doosje Roma tomaatjes
- 3 tuinkruiden bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- ½ liter water
- Basilicum voor het opmaken
- Crème fraîche voor het opmaken
Breng een ½ liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de tuinkruiden bouillonblokjes toe.
Roer tot ze zijn opgelost.
Voeg de grove stukken paprika’s, puntpaprika’s, Roma tomaatjes en gehakte knoflook toe aan de pan.
Laat de groenten 15 minuten koken totdat ze zacht zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige consistentie.
Serveer de soep in kommen en garneer met verse basilicum en een lepel crème fraîche voor een romige touch.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die goed samengaat met de zoete smaken van de paprika.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Klassieke Minestronesoep met Kip en Chipolataworstjes
Een stevige en smaakvolle minestronesoep vol groenten, kip en chipolataworstjes. Perfect voor een complete maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote aardappel in blokjes gesneden
- 1 handvol macaroni
- 1 ui in vieren gedeeld
- 2 tenen knoflook
- 4 chipolataworstjes in stukjes gesneden
- 4 kipdijfilets in stukjes gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 8 tomaten niet ontveld maar wel gekookt
- Grove soepgroente hoeveelheid naar keuze
Breng in een grote soeppan de groentebouillon aan de kook en voeg de tomaten, ui, knoflook, aardappel, kipdijfilet, chipolataworstjes en grove soepgroente toe.
Voeg ook de macaroni toe en laat het geheel zachtjes koken totdat alle ingrediënten gaar zijn.
Zodra alles goed gaar is, gebruik je een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
Laat de soep nog enkele minuten op laag vuur pruttelen om de smaken goed te laten mengen.
Serveer de soep warm in soepkommen.
Deze minestronesoep gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Verse Gazpacho met Provençaalse Kruiden
Geniet van deze verfrissende gazpacho met Provençaalse kruiden, perfect voor warme zomerdagen.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1140 g Tasty Tom tomaten gewassen
- ½ L water
- 2 bouillonblokjes
- 1 ui in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook
- 1 el Provençaalse kruiden
- 1 stengel selderij in stukken gesneden
- Voor de garnering:
- Krokante soepbolletjes
- Komkommer in blokjes gesneden
- Kleine gele tomaatjes in vieren gesneden
- 1 bosui in ringetjes gesneden
- Warm stokbrood optioneel, bij maaltijdsoep
Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
Voeg de gewassen tomaten, selderij, ui, knoflook en Provençaalse kruiden toe aan de bouillon en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Hang een zeef boven een kom en giet de soep door de zeef.
Druk met een lepel goed aan om zoveel mogelijk sap eruit te halen.
Bewaar de vaste restanten van de zeef samen met een beetje gezeefde gazpacho in een apart bakje; dit kan worden gebruikt als saus bij pasta.
Verdeel de gazpacho over 4 kommen en serveer met krokante soepbolletjes, komkommerblokjes, gele tomaatjes en ringetjes bosui.
Voor een maaltijdsoep, serveer er warm stokbrood bij.
Een lichte, droge witte wijn zoals een Verdejo of een koele rosé past perfect bij gazpacho.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 3g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Tomatensoep met rode curry en groene asperges
Deze pittige tomatensoep met rode curry en groene asperges is een heerlijke, smaakvolle maaltijdsoep met een exotisch tintje.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g Romaatjes gehalveerd
- 500 g Trostomaten in vieren gesneden
- 4 bouillonblokjes
- 350 g groene asperges in 2 cm grote stukken gesneden
- 1 bakje rode curry pasta
- 2 kleine zakjes kokoscrème
Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de trostomaten, Romaatjes, kokoscrème en rode curry pasta.
Let op dat je niet te veel water toevoegt, zodat de soep een volle smaak behoudt.
Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de stukken groene asperges toe aan de soep en laat deze op een lage pit nog 5 minuten zachtjes doorkoken, tot de asperges gaar zijn.
Serveer de soep warm, eventueel met wat vers brood aan de zijkant.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige smaken van deze soep.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Restjessoep met Groenten en Gehaktballetjes
Maak een smakelijke soep met groenten en gehaktballetjes, perfect om je koelkast leeg te maken en niets te verspillen!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- Cherry tomaatjes naar smaak
- 2 tomaten
- 1 rode puntpaprika
- 1 groene paprika
- 1 courgette
- 1 bouillonblokje
- 1 pakje boemboe ajam paniki
- 2 el red curry poeder
- 1 ui in stukken gesneden
- 60 g zilvervliesrijst
- 300 g gehakt gekruid met red curry poeder en gevormd tot balletjes
Breng een ½ liter water aan de kook in een grote soeppan.
Voeg alle groenten (cherry tomaatjes, tomaten, rode en groene paprika, courgette, ui), het bouillonblokje, de boemboe ajam paniki en 2 el red curry poeder toe.
Laat de groenten gaar koken.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste dikte te bereiken.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook.
Voeg de zilvervliesrijst toe en laat de soep sudderen totdat de rijst en gehaktballetjes gaar zijn.
Serveer de soep warm met vers gebakken stokbrood.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past goed bij de pittige en hartige smaken van deze soep.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Aardappel-preisoep met verse gember
Een hartverwarmende aardappel-preisoep met een pittige twist van verse gember en een luxe topping van gerookte zalm.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote prei in stukken gesneden
- 3 aardappels in stukken gesneden
- 2 cm verse gember in stukjes gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 150 g gerookte zalm in stukjes gesneden
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
Breng 750 ml water aan de kook in een grote kookpan en voeg het bouillonblokje toe.
Doe de prei, aardappels, gember en knoflook in de pan en kook het geheel totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de stukjes gerookte zalm.
Serveer de soep warm en geniet van de rijke smaken.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij de smaken van deze soep.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Zeeduivelwangen, korenaar asperges, zeekraal en zuringsaus
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 16 zeeduivelwangen
- Zout
- Peper
- Ras el Hanout
- Bloem
- Paneermeel
- Boter
SAUS
- 4 dl visfond
- 1 sjalot
- 2 bl laurier
- 2 dl room
- 1 dl creme fraiche
- 100 g boter
- Zout
- Peper
- 1 bos zuring
GARNITUUR
- 2 bossen korenaarasperges
- 1 kg zeekraal
RAS EL HANOUTSCHUIM
- 3 dl melk
- 3 g Ras el Hanout
- 0,9 g lecitine
- Snufje zout
- Bloedzuring
ZEEDUIVELWANGEN :
Parreer de wangen.
Bestrooi ze met een mengsel van zout, peper en Ras el Hanout.
Wentel ze hierna door een mengsel van 1 ddl bloem en 1 deel paneermeel.
Sauteer ze lichtbruin in bruisende boter en leg op plaat.
SAUS :
Kook de visfond met de sjalot en laurier tot de helft in.
Voeg de room, creme fraiche en boter bij elkaar en reduceer tot de helft.
Voeg de beide reducties bijeen, giet door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Haal van de zuring de stelen af en bewaar tot gebruik.
ZEEDUIVELWANGEN :
Zet deze in een oven van 140 graden gedurende 8 minuten.
Verhit de saus, snijd de zuring in een fijne julienne en roer deze door de saus.
Stoof de zeekraal kort in boter.
DRESSEREN :
Schep midden op de borden wat zeekraal.
Leg hierop de zeeduivelwangen.
Schuim het Ras el Hanoutvocht op met de staafmixer en leg een lepel hiervan opm de wangen.
Leg op het schuim een blaadje bloedzuring.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4
Verfrissende Sla-Komkommersoep
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 145kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kropsla
- ½ komkommer in kleine blokjes
- 125 ml crème fraîche
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 tablet groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
Was de sla grondig en droog de bladeren.
Snijd de bladeren vervolgens in reepjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de fijngesnipperde ui in de olie tot het goudbruin is.
Voeg de gesneden sla en de helft van de komkommerblokjes toe aan de pan.
Bak ze al omscheppend mee gedurende 2 minuten.
Voeg de crème fraîche toe aan de groenten en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Schenk er 1 liter water bij.
Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken.
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde consistentie.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi de resterende komkommerblokjes erover.
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Grüner Veltliner past goed bij deze verfrissende sla-komkommersoep. De frisse tonen van de wijn zullen de lichtheid van de soep complementeren.
Calories: 145kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 3g | Vet: 11g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 4