Tomatensoep met kip
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kg tomaten
- 2 tabletten kippebouillon
- 1 stengel bleekselderij
- 3 plakjes kipfilet vleeswaren, ca. 50 g,
- versgemalen zwarte peper
1 Tomaat achterhouden, rest van tomaten wassen en in vieren snijden.
In pan 1 liter water aan de kook brengen.
Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees kleinsnijden.
Rest van tomaten aan kokend water toevoegen en bouillontabletten erboven verkruimelen.
Aan de kook brengen en onafgedekt ca. 12 minuten laten doorkoken.
Intussen bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.
Kipfilet in reepjes snijden.
Met staafmixer of in keukenmachine tomaten tot soep pureren (of boven kom door zeef wrijven).
Soep boven andere pan door zeef wrijven.
Soep opnieuw aan de kook brengen.
Bleekselderij en kipfilet toevoegen en ca. 3 minuten laten meekoken.
Soep in vier diepe borden scheppen.
Tomatenblokjes erover verdelen.
Bestrooien met peper.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Spaghetti met courgettesaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 courgette ca. 300 g,
- 1 kleine groene appel Granny Smith,
- 1 eetlepel citroensap
- ½ rode paprika
- 1 plak gekookte ham ca. 100 g,
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel boter of margarine,
- 1 ½ theelepel kerriepoeder
- 3 theelepels bouillonpoeder
- zout peper
- 150 g spaghetti meergranen
- 2 eetlepels crème fraîche
Courgette schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
Appel wassen, halveren, klokhuis verwijderen, in kleine blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.
Paprika schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
Ham in blokjes snijden.
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
In hoge pan boter verhitten.
Sjalot en kerriepoeder ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
Courgette toevoegen en onder voortdurend omscheppen ca. 2 -minuten meebakken.
Bouillonpoeder en 1 1/2 dl water toevoegen en courgette afgedekt ca. 5 minuten laten stoven.
Intussen in pan met ruim water en zout spaghetti in ca. 8 minuten beetgaar koken
volgens gebruiksaanwijzing.
Van vuur af courgette met staafmixer pureren.
Crème fraîche, appel, paprika en ham erdoor scheppen en saus afgedekt in ca. 5 minuten warm laten worden, af en toe roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Spaghetti over twee borden verdelen en saus erover scheppen.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Salade van gebakken brood met tonijn
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pain de campagne ongesneden (400 g), zonder korst
- 4 el olijfolie extra vierge
- 2 sjalotten in dunne plakjes
- 1 el witte wijnazijn
- 4 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 200 g tonijn vers (dikke stukken)
- 4 el zwarte olijven
- 2 el kappertjes
Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 175°c
Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2el olijfolie en leg ze op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.
Ontvel de tomaten (zie Notitie: ).
Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.
Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer.
Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.
Bereiden
Verhit een koekenpan.
Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie.
Bak de tonijn aan elke kant 1½ minuut.
Snijd de tonijn in dunne plakken.
Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing.
Verdeel de salade over 4 borden.
Tomaten ontvellen:
kruis ze aan 1 kant in, dompel ze in kokend water, kijk of het schilletje loslaat en leg ze vervolgens in koud water.
Het velletje moet er nu eenvoudig af te halen zijn.
Weet:
hoe rijper de tomaat, hoe makkelijker te pellen.
Panzanella is een klassieke Italiaanse salade van in olijfolie gebakken brood en tomaten.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Port gembersaus
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 125 g boter in blokjes
- 2 tenen knoflook geplet
- 4 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
- 3 takjes tijm
- 200 ml rode port
- 1 pot wildfond 380 ml
Voorbereiden:
Smelt 25 g van de boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm zachtjes 2 minuten.
Voeg de port en de fond toe en breng alles aan de kook.
Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot er ca. 150 ml over is.
Zeef de saus boven een schone steelpan en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Bereiden
Breng de saus in de steelpan aan de kook.
Voeg de resterende boter toe.
Neem de pan van het vuur en klop alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus.
Lekker bij hazenrugfilet.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Pompoensoep met gember
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 5 stengels bleekselderij zacht (binnenste)
- 3 el olijfolie
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 kleine oranje pompoen 600 g, pitten verwijderd
- 3 teentjes knoflook grofgesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 el verse gember geraspt
Snijd de blaadjes van de stengels bleekselderij en bewaar ze voor de garnering. Snijd de stengels in stukjes.
Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten.
Snijd de pompoen in kleine stukjes en voeg ze samen met de knoflook, rode peper en gember toe aan de ui.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk zoveel koud water op tot de pompoen net onderstaat.
Voeg naar smaak zout toe.
Breng de soep aan de kook, en kook de soep op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer, voeg eventueel nog een beetje water toe als de soep te dik is en breng de soep op smaak met zout en peper.
Breng de soep opnieuw aan de kook en verdeel de soep over 4 grote diepe borden.
Strooi de blaadjes erover.
In deze soep proeft u de herfstige smaak van pompoen.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Mosselsoep met knolselderij
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kg mosselen
- 4 el olijfolie
- 6 sjalotten fijngehakt
- 200 ml droge witte wijn
- ½ knolselderij ca. 350 g, geschild
- 1 bekertje slagroom 125 ml
- 200 g zeewolf of pangasiusfilet in reepjes
- 3 el verse peterselie fijngehakt
Spoel in een zeef de mosselen af met koud water.
Verwijder exemplaren die openstaan.
Verwarm 2 el olie in een grote pan en fruit de helft van de sjalotten zachtjes 1 minuut.
Voeg de mosselen toe en schep ze samen met de sjalotten om.
Voeg de wijn toe en leg de deksel op de pan.
Stoom de mosselen op hoog vuur in ca. 6 min. tot ze gaar zijn en openstaan.
Schud de mosselen in de pan (met de deksel erop) tussendoor een of twee keer. Giet het vocht uit de pan en vang het op in een kom.
Maak van dit vocht straks de soep.
Laat de mosselen afkoelen en haal driekwart van de mosselen uit de schelp. Verwijder mosselen die niet open zijn.
Snijd de knolselderij in kleine blokjes.
Verhit de rest van de olie in een grote pan, fruit de rest van de sjalotten zachtjes 2 minuten.
Voeg de knolselderij toe. Giet het mosselvocht in een maatbeker en vul het af met water tot een liter.
Voeg het vocht toe aan de knolselderij, breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag en kook de soep zachtjes 10 minuten.
Voeg room en naar smaak zout en peper toe.
Kook de soep nog 5 min. en pureer alles met de staafmixer tot een gladde romige soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook, voeg de mosselen en reepjes vis toe, zet het vuur laag en kook de vis in ca. 5 min. zachtjes gaar.
Verdeel de soep over kommen of borden, strooi de peterselie erover en serveer direct.
Lekker met warm geroosterd brood dat met een doorgesneden knoflookteentje is ingewreven.
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Pasta met pittige tomatensaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 150 g penne
- 400 g tastytomtomaten
- 1 rode peper
- 1 teen knoflook
- 2 tl Provençaalse kruiden
- 2 bosuitjes
- 150 g achterham
Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
Giet de pasta af en schep in diepe borden.
Verdeel de tomatensaus erover.
Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.
Lekker erbij:
Parmezaanse kaas, rucola
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Kruidensalade met lamsvlees
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 trostomaten stevige
- 8 eetlepels vleesfond
- ½ citroen
- 9 eetlepels olijfolie milde
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 4 sjalotten
- 1 pakje tempuramix
- 2 dl mineraalwater ijskoud
- zout
- peper versgemalen
- 2 eetlepels bloem
- 4 lamsracks ca. 700 g
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels zure room
- 50 g rocketmelange sla
- olie om te frituren
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met een mesje ontvellen. Tomaten vanaf het kroontje in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
In steelpan fond zachtjes verwarmen.
Citroen uitpersen.
Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, 1 theelepel citroensap, azijn en fond. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
In pan 1 eetlepel olie verwarmen, sjalotten fruiten.
Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
Sjalot door vinaigrette scheppen.
Frituurolie verhitten tot 180 °C.
In beslagkom van tempuramix, mineraalwater, zout en peper glad en dun beslag kloppen volgens gebruiksaanwijzing.
Tomaat bestuiven met bloem en vervolgens door tempurabeslag halen.
Partjes één voor één in frituurolie laten glijden en ca. 3 minuten frituren. Tomatenbeignets laten uitlekken op keukenpapier.
Licht bestrooien met zout en peper.
Warm houden in voorverwarmde oven of op bord op warmhoudplaat.
Lamsracks bestrijken met 2 eetlepels olie en bestrooien met peper en zout. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Vlees rondom bruin bakken en dan in 8 à 10minuten van binnen rosé laten worden. Lamsracks in aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten.
Intussen avocado halveren en pit verwijderen.
Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen.
Avocado met zure room,rest van citroensap en rest van olie pureren met staafmixer.
Avocadocrème overdoen in steelpannetje en heel zachtjes tot lauwwarm verwarmen.
Ook sjalotvinaigrette zachtjes verhitten tot lauwwarm.
Lamsracks tussen botjes door in 5 plakken snijden.
Filets van botjes afsnijden. In cirkelvorm op elk bord 5 lamsfilets leggen.
Op elk stuk lamsvlees wat avocadocrème scheppen.
Slamelange ertussen rangschikken en garneren met tomatenbeignets. Sjalotvinaigrette over salade scheppen.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 45g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Koude komkommersoep met dille
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 55kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 snackkomkommer
- ½ sjalot
- 10 g boter
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 1 takje dille
- 1 eetlepel zure room
- oudewijvenkoek
- zout
- peper
Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
Komkommer in stukjes snijden.
Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten.
Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen.
Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken.
Dille fijnhakken.
Soep met staafmixer pureren.
Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
Laten afkoelen.
Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.
Calories: 55kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 1g | Vet: 4g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7
Romige Knolselderijpuree met Appel en Kaneel
Deze romige knolselderijpuree combineert de aardse smaak van knolselderij met het frisse zoet van appel en een vleugje kaneel.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 knolselderij
- 1 appel
- 125 ml slagroom
- 2 el boter
- 1 mespunt kaneel
- Zout naar smaak
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Kook de knolselderijblokjes in weinig water met een snufje zout gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn.
Giet af.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in blokjes.
Breng de slagroom aan de kook in een pan, voeg de appelblokjes toe en laat ze zacht worden.
Meng de appelroom en de boter door de gekookte knolselderij.
Klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree.
Voeg een mespunt kaneel toe en roer goed door.
Serveer warm.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Riesling past goed bij deze romige puree.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 14g | Zout: 0.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / staafmixer / Pagina 7