Ontbijtburrito met roerei, spek en bonen
Deze hartige ontbijt burrito is gevuld met roerei, krokant spek, bonen en frisse groenten. Ideaal voor een stevig begin van je dag of een late brunch.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Mexico Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 446kcal
Author: Cor Kevenaar
- ½ bakje verse koriander
- 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 g
- 1 tl Mexicaanse taco- en burritokruiden
- 100 g ijsbergsla melange
- 250 g snoeptomaatjes
- 4 volkoren tortillawraps
- 6 eieren
- 8 plakjes ontbijtspek 125 g
Halveer de snoeptomaatjes.
Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een steelpan ca.
3 minuten op middelhoog vuur.
Bak het ontbijtspek in een hete koekenpan in ca.
8 minuten krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de eieren los en bak ze in het spekvet met de kruiden tot roerei.
Hak de koriander grof.
Verwarm de tortillawraps volgens de verpakking.
Beleg de wraps met ijsbergsla, tomaatjes, warme bonen, roerei en koriander.
Rol de wraps op, zet vast met cocktailprikkers of wikkel in bakpapier en bind vast met keukentouw.
Vegatip:
Laat het spek achterwege en roer 4 el geraspte cheddar of oude kaas door het roerei.
Liever vegan?
Vervang de eieren door 400 g in olijfolie gebakken, verkruimelde gerookte tofu
Serveertip:
Serveer met een extra schep bonen, wat chilisaus of een lepeltje zure room voor nog meer smaak.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of lichte Pinot Noir past hier goed bij. Liever alcoholvrij? Kies dan voor sinaasappelsap of ijsthee met citroen.
Calories: 446kcal | koolhydraten: 29g | Protein: 22g | Vet: 27g | Zout: 1.9g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Traditionele Gado-Gado met Tofu en Pindasaus
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eieren
- 375 g tofu naturel
- 250 g sperziebonen panklaar gebroken
- 200 g bloemkoolroosjes
- 300 g gesneden wittekool
- 125 g taugé
- 5 el olie
- 300 ml pindasaus controleer op suikers en allergenen
- 75 g emping kroepoek bijvoorbeeld van Go-Tan
- ⅓ komkommer in plakken
- Zout naar smaak
Kook de eieren in een steelpan in 8 minuten hard.
Spoel ze af onder koud water en pel ze.
Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog.
Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook.
Kook de sperziebonen gedurende 6-8 minuten, de bloemkool gedurende 5 minuten, de wittekool gedurende 4 minuten en de taugé gedurende 1 minuut beetgaar.
Schep de groenten uit de pan en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verhit intussen de olie in een wok en bak de tofu in 2-3 porties lichtbruin.
Laat de gebakken tofu uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schik de groenten en tofu op een schaal.
Schenk de warme pindasaus erover.
Serveer de gado-gado met de hardgekookte eieren, emping kroepoek en plakjes komkommer.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht, maar een ijsthee of water met citroen zijn ook goede opties.
Notities / Tips:
Voor een veganistische versie laat je de eieren weg. Serveer met rijst voor een volledige maaltijd.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Spaanse Zuurkool-Chorizostamppot
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1¼ kg kruimige aardappelen
- 500 g kruidenzuurkool
- 100 ml melk
- 25 g boter
- 125 g chorizoworst
- 50 g groene olijven zonder pit
- 125 g zachte geitenkaas
- Zout en peper naar smaak
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en spoel ze af onder koud water.
Kook de aardappelblokjes in een grote pan met ruim water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Kook de zuurkool apart volgens de instructies op de verpakking.
Laat de gekookte zuurkool goed uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een steelpan de melk en boter op laag vuur tot de boter gesmolten is.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met het melk-boter mengsel tot een smeuïge puree.
Snijd de chorizo in blokjes en hak de groene olijven grof.
Meng de uitgelekte zuurkool door de puree en verbrokkel de zachte geitenkaas eroverheen.
Voeg de blokjes chorizo en gehakte olijven toe aan de stamppot en meng alles goed door elkaar.
Breng de stamppot op smaak met peper en eventueel nog wat zout, afhankelijk van de smaak van de chorizo en olijven.
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de smaken van chorizo en geitenkaas in dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 20g | Vet: 25g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Zuurkool met Varkensfilet en Zuiderse Vruchten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 750kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
Snijplank en mes
Roerlepel
- 50 g tutti frutti
- 250 g gekookte wijnzuurkool
- 100 ml appelsap
- 2 varkensfiletlapjes
- 1 eetlepel grove mosterd
- 25 g boter
- 550 g aardappelpuree
- 125 ml crème fraîche
Snijd de tutti frutti in reepjes.
Doe de wijnzuurkool, tutti frutti en appelsap in een steelpan en laat het afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen.
Bestrijk de varkensfiletlapjes met de grove mosterd.
Verhit de boter in een koekenpan en schroei de filetlapjes aan beide kanten dicht.
Bak de filetlapjes op matig vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 5 minuten.
Giet de zuurkool af en roer de crème fraîche erdoor.
Meng de aardappelpuree met de zuurkool.
Leg de varkensfiletlapjes bovenop het zuurkoolmengsel en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc, die goed samengaat met de zuurkool en het varkensvlees.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Zoete Appel-Abrikozenbroodjes
inclusief 1 uur rijstijd2 uur uur 15 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Kevenaar
Mixer of handmix
vershoudfolie
theedoek
- 1 friszoete en aromatische appel
- 100 g gedroogde abrikozen
- 45 g garneeramandelen
- 450 g mix voor witbrood
- 2 theelepels kaneel
- 50 g boter
- 250 ml appelsap
- 2 eetlepels bloem
- 6 eetlepels poedersuiker
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
Snijd de gedroogde abrikozen ook in kleine stukjes.
Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en gemalen amandelen in een grote mengkom en schep alles goed door elkaar.
Voeg de helft van de boter toe.
Voeg beetje bij beetje de appelsap toe en meng het geheel met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.
Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom.
Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 minuten rusten.
Bestuif je handen met bloem.
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat de bolletjes op een warme plaats 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Neem de broodjes uit de oven.
Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee.
Bestrooi royaal met poedersuiker.
Laat de broodjes afkoelen.
Bestrooi vlak voor het serveren opnieuw met poedersuiker.
Wijnadvies:
Serveer deze zoete broodjes met een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een dessertwijn zoals Sauternes. Deze wijnen vullen de fruitige en zoete smaken van de broodjes mooi aan.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Roergebakken Witlof met Eiermimosa
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 eieren
- 4 struikjes witlof
- 15 g verse peterselie
- 2 eetlepels boter
- Nootmuskaat naar smaak
- 1 theelepel poedersuiker
- Zout en peper naar smaak
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Spoel ze daarna af onder koud stromend water, pel ze en halveer ze.
Snijd het eiwit fijn en verkruimel de dooiers met een vork (dit is de 'mimosa').
Was de witlof, verwijder de onderkant en de bittere, harde kern.
Halveer de witlof in de lengte en snijd deze in reepjes.
Pluk de steeltjes van de peterselie en dep de blaadjes goed droog.
Verhit 1 eetlepel boter in een steelpan en bak de peterselie in ongeveer 30 seconden knapperig.
Meng de peterselie met boter en ei door elkaar en breng op smaak met zout, peper en versgemalen nootmuskaat.
Verhit de rest van de boter in een wok of hapjespan en roerbak de witlofreepjes ongeveer 3 minuten.
Bestrooi ze met poedersuiker en roerbak nog 1 minuut.
Schep de witlof in een schaal en verdeel de eiermimosa erover.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen hebben voldoende frisheid en een lichte body die goed samengaan met de delicate smaken van witlof en eiermimosa.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Gemarineerde Oesterzwammen met Verse Kruiden
+ marineren3 uur uur 10 minuten min
Servings: 1 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 g oesterzwammen
- 100 ml witte balsamicoazijn
- 15 g verse peterselie fijngeknipt
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie optioneel
Snijd de oesterzwammen in brede repen.
Breng in een steelpan de witte balsamicoazijn samen met 300 ml water aan de kook.
Voeg de oesterzwammen toe aan het kokende mengsel en laat ze 2-3 minuten koken.
Giet het vocht af en meng vervolgens de fijngeknipte peterselie en geperste knoflook door de oesterzwammen.
Laat de oesterzwammen enkele uren afgedekt marineren.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Serveer de gemarineerde oesterzwammen als onderdeel van een antipasti plank of als voorgerecht. Geniet van de heerlijke mediterrane smaken!
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Wildernis Spiesjes met Honing-Mosterdsaus
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 hazenrugfilet
- 1 hertenbiefstuk
- 1 struisvogelbiefstuk
- 1 zakje stoneleeks 8 stuks
- 2 eetlepels Zaanse mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel vloeibare honing
- 125 ml slagroom
- versgemalen zwarte peper
- zeezout
Snijd de onderkant van de stoneleeks af.
Snijd 2 stoneleeks in dunne schuine ringen voor garnering, en de rest in stukjes van ca. 3 cm.
Snijd de biefstukjes elk in 8 blokjes.
Rijg de blokjes vlees om en om aan de satépennen.
Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan, fruit de stoneleek ca. 1 minuut zachtjes.
Schenk de slagroom erbij, roer de mosterd en honing erdoor.
Breng het slagroommengsel aan de kook en houd het daarna op laag vuur warm.
Verhit de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
Grill het vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
Leg de spiesjes op borden en schenk de saus ernaast.
Garneer met de ringetjes stoneleeks.
Een goede rode wijn, zoals een Pinot Noir of Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Luxe Lava Chocolade Cakejes
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 430kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g extra bittere chocolade
- 200 g roomboter
- 2-3 eetlepels bloem
- 3 eieren
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- Cacaopoeder
- Boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Breek de chocolade in stukjes boven een steelpan en voeg de boter toe.
Hang de steelpan in de pan met water (au bain-marie) en houd het water tegen de kook aan.
Laat de chocolade in ongeveer 5 minuten smelten, af en toe roeren.
Vet de soufflévormpjes in met boter en bestuif met bloem.
Schud het overtollige bloem eruit.
Klop met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ongeveer 2 minuten tot een romige, lichtgele massa.
Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met 1 eetlepel bloem.
Spatel het geheel luchtig door elkaar.
Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes.
Bak de cakejes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten (de binnenkant blijft zacht).
Leg een bord op elk vormpje, keer om en laat ongeveer 30 seconden rusten.
Til voorzichtig de vormpjes van de cakejes af.
Bestrooi de cakejes met cacaopoeder.
Serveer direct, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.
Serveer met een glas Ruby Port of een volle rode dessertwijn zoals Banyuls.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 7g | Vet: 32g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8
Vispie
Aller Hande 1997
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
Kappertjes toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
In steelpan rest van boter verhitten.
Bloem toevoegen.
Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
Crème fraîche toevoegen.
Peterselie erboven fijnknippen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Vormpjes invetten.
Vis over vormpjes verdelen.
Saus over vis verdelen.
Rösti bovenop visragout leggen.
Bestrooien met geraspte kaas.
Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Receptenplein.nl
Home / Steelpan / Pagina 8