Mediterrane Zeevruchtenrijst
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak gele rijst 325 g
- 1 visbouillontablet verkruimeld
- 500 g zeevruchtencocktail diepvries
- 2 eetlepels wokolie
- 400 g Hollandse roerbakmix
- 1 courgette in blokjes
- 15 g verse koriander fijngesneden
Kook de gele rijst met het visbouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Week de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water om te ontdooien.
Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en dep ze goed droog.
Verhit de wokolie in een wok en roerbak de Hollandse roerbakmix met de courgetteblokjes gedurende 5 minuten.
Meng de gekookte rijst en de zeevruchten door de groenten in de wok en verwarm het gerecht al omscheppend enkele minuten.
Verdeel de paella over de borden en strooi de fijngesneden koriander erover.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rode wijn zoals een Rioja past goed bij dit gerecht.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2.1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Geroosterd Gehakt met Broccoli en Aardappelschotel
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g half-om-half gehakt
- 1 ei
- 175 g geraspte belegen kaas
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 800 g vastkokende aardappels in grove stukken
- 600 g broccoliroosjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met het ei, de helft van de geraspte kaas, zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig in een ovenschaal.
Schep de tomatenblokjes over het gehakt en bestrooi met de resterende kaas.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25 minuten.
Kook de aardappels in een pan met water gaar in 15-20 minuten.
Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoliroosjes in gezouten water gedurende 5 minuten.
Spoel ze af onder koud water en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de rode uien tot ze lichtbruin kleuren.
Voeg de knoflook en broccoli toe en bak nog eens 5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de geroosterde gehaktschotel met de gebakken broccoli en aardappels.
Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en eventueel wat zeezout
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Shiraz past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Surinaamse Moksi Alesi met Zoutvlees en Garnalen
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
antiaanbakpan
Vlamverdeler
- 225 g Surinaams zoutvlees of vis- of kipfilet
- 2 uien gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 rode peper fijngesneden
- 3 cm verse gemberwortel fijngehakt
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- 1 paksoi in dunne repen
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 200 g basmatirijst
- 500 ml visbouillon van tablet
- 1 blikje kidneybonen 200 g, uitgelekt
- 250 g tijgergarnalen
Snijd het zoutvlees in kleine blokjes.
Leg het in een vergiet en spoel het 1 minuut goed af onder koud water.
Breng het zoutvlees in een pan met een laag water zachtjes aan de kook en laat het in 20 minuten gaarkoken.
Laat het vervolgens uitlekken en dep het droog.
Verhit in een pan met antiaanbaklaag de olie en fruit de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
Voeg het zoutvlees, knoflook, rode peper, gemberwortel en kurkuma toe en bak dit alles 1 minuut zachtjes mee.
Roer de tomatenpuree en rijst erdoor, schenk de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Laat het mengsel 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
Laat het vervolgens afkoelen en zet het afgedekt in de koelkast.
Verwarm de rijst met zoutvlees opnieuw op een vlamverdeler.
Spoel de kidneybonen af in een vergiet.
Schep de garnalen, paksoi en kidneybonen door het rijstmengsel en verwarm het geheel tot de garnalen gaar zijn.
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige en kruidige smaken van dit gerech
Calories: 520kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 36g | Vet: 16g | Zout: 3.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Verfrissende Meloensalade met Bramen
Voorbereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijvoorbeeld Jambon d'Ardenne
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 1½ eetlepels citroensap
- Versgemalen peper naar smaak
- 15 g verse basilicum grofgescheurd
- 400 g bramen
Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
Maak grove krullen uit het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker (optioneel).
Laat de lege meloenschillen ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de ham in stukken.
Klop in een schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
Meng de meloen en ham door de dressing.
Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in de lege meloenschillen voor een feestelijke presentatie.
Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant van de meloenen af zodat ze steviger staan.
Wijnadvies:
Een licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een verfrissend complement bij deze meloensalade met bramen. De zoete tonen van de wijn benadrukken de fruitige smaken van de salade en zorgen voor een harmonieus samenspel op het gehemelte.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Knapperige Salade met Honing-Mosterd Dressing
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd9 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 245kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kropsla
- 2 sneetjes glutenvrij brood oud, in kleine dobbelsteentjes (voor glutenvrij dieet)
- 2 dikke plakken bakbacon in reepjes
- 1 theelepel vloeibare honing
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 teentje knoflook fijngesnipperd
- 1 theelepel grove mosterd
- Zout en peper naar smaak
Was de kropsla in een grote bak water en laat de blaadjes aan de stronk zitten.
Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin.
Schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen zodat ze knapperig worden.
Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
Leg de kropsla op een schaal en bedruppel deze met de dressing.
Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade. Hun levendige smaken en zuren complementeren de honing-mosterd dressing en vormen een verfrissend contrast met de knapperige croutons en bacon.
Calories: 245kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Romige Kip Cordon Bleu met Sperziebonen en Spekjes
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 680kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 800 g panklare aardappels
- 500 g gebroken sperziebonen
- 3 eetlepels boter
- 2 schaaltjes voorgegaarde kip cordon bleu elk à 2 stuks
- 125 g gerookte spekblokjes
- 125 g champignons gesneden
- 15 g verse peterselie fijngehakt
Kook de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing in 18 minuten gaar.
Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
Verwarm in een ruime koekenpan 2 eetlepels boter en bak de kip cordon bleu in 5 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
Bak in een braadpan de spekblokjes in de resterende boter gedurende 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze 2 minuten mee.
Schep de sperziebonen erdoor en verwarm het geheel goed.
Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met peterselie.
Verdeel de kip cordon bleu over vier borden en schep de aardappels en het sperziebonenmengsel ernaast.
Serveer deze romige kip cordon bleu met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.
Calories: 680kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 35g | Vet: 38g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Citroen-gemarineerde Courgettestaafjes Omwikkeld met Ham
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 stevige courgettes
- 1 citroen
- 5 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bakje baby leaves gemengde jonge bladsla en kruiden 80 g
- 2 pakjes Galliaham of 16 plakken Kempische of serranoham
Halveer de courgettes en snijd de uiteinden eraf.
Zet de courgettehelften rechtop op een snijplank en snijd ze in 4 dikke plakken.
Snijd elke plak vervolgens in 3 repen, zodat dikke staafjes ontstaan.
Kook de courgettestaafjes in ruim kokend water met zout in 1-2 minuten beetgaar.
Laat ze uitlekken in een vergiet.
Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers het sap uit.
Roer in een schaal het citroensap en -rasp door 4 eetlepels olie om een dressing te maken.
Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Laat de courgette 15 minuten afkoelen in de citroendressing en schep het tussentijds voorzichtig om.
Meng de slablaadjes met 1 eetlepel olie, zout en peper.
Verdeel de sla over vier borden.
Haal voorzichtig de plakken ham los.
Wikkel 3 courgettestaafjes in elke plak ham en leg er 4 per bord op de sla.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte en verfrissende voorgerecht. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de citroen in de dressing aanvullen en de ham zal goed samengaan met de levendige smaak van de wijn.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 10g | Vet: 16g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Authentieke Hollandse Erwtensoep
Een klassieke Hollandse erwtensoep, rijk aan smaak en perfect voor koude winterdagen. Geniet van dit traditionele gerecht!
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 laurierblaadje
- 1 kleine knolselderij ca. 500 g
- 2 dunne preien
- 2 schouderkarbonades
- 25 g verse selderij
- 300 g spliterwten
- 1 boerenrookworst 250 g
- Zout naar smaak
Vul een grote soeppan met 1½ liter water en roer er 1 volle eetlepel zout door.
Voeg de spliterwten en de schouderkarbonades toe, verkruimel het laurierblaadje erboven.
Breng het water op matig vuur aan de kook, roer regelmatig.
Leg het deksel op de pan en laat de spliterwten 20 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de knolselderij en prei schoon.
Snijd de knolselderij in plakken van 2 cm dik, schil de plakken dun en snijd ze in blokjes.
Spoel de blokjes in een vergiet af onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de onderkant en het donkergroene blad van de prei, en snijd de stengels in ringen van 1 cm dik.
Was de preiringen in een vergiet onder stromend water en laat goed uitlekken.
Hak de selderij heel fijn.
Neem de karbonades uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes.
Roer het vlees samen met de knolselderij, prei en driekwart van de selderij door de soep.
Leg de rookworst in de pan en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, tot alle groenten gaar zijn.
Roer regelmatig zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep binden.
Haal de rookworst uit de pan, snijd hem in plakjes en roer de plakjes door de soep.
Serveer de erwtensoep in grote kommen en garneer met de resterende selderij.
Serveer met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Griekse Kipspiesjes met Mediterrane Krieltjessalade
Bereidingstijd23 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 700 g minikrieltjes
- 2 schaaltjes Grieks gekruide kipfilethaasjes à 5 stokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g Griekse yoghurt
- 30 g verse peterselie fijngeknipt
- 1 struik bleekselderij in stukjes
- 1 blikje olijven gevuld met ansjovis 200 g, gehalveerd
- 200 g feta in blokjes
Kook de minikrieltjes in 5-6 minuten gaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
Meng de kipspiesjes in een schaal met 1 eetlepel olie.
Verhit een grillpan en rooster de kipspiesjes in 7-8 minuten rondom bruin en gaar.
Roer in een aparte schaal de Griekse yoghurt met 2 eetlepels olie en de helft van de fijngeknipte peterselie tot een saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de uitgelekte krieltjes, bleekselderij, olijven en feta door de yoghurtdressing.
Verdeel de krieltjessalade over vier borden.
Leg de gegrilde kipfilethaasjes ernaast en strooi de resterende fijngeknipte peterselie erover.
Wijnadvies:
Een fruitige en licht kruidige rode wijn zoals een Griekse Agiorgitiko past goed bij dit gerecht. De wijn vormt een mooie aanvulling op de gekruide kip en de mediterrane smaken van de salade.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 33g | Zout: 2.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7
Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes
Bereidingstijd27 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 470kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Hapjespan
kookpan
Kaasschaaf
- 500 g spruitjes
- 500 g gnocchi
- 1 eetlepel olijfolie
- 125 g magere spekreepjes
- 2 grote uien gesnipperd
- 100 g Grana Padano kaas
- Zout en peper naar smaak
Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.
Calories: 470kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / vergiet / Pagina 7