Appels in Bladerdeeg met Noten en Rozijnen
Deze appels in een jasje van bladerdeeg, gevuld met een heerlijk mengsel van noten, rozijnen en kaneel, zijn een perfecte combinatie van zoet en knapperig. Ideaal als dessert of feestelijke traktatie!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 5 kleine appels in een jasje
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 5 kleine zure appels
- 100 g noten grof gehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 snufje kaneel
- 1 scheut rum
- 1 ei losgeklopt
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Meng in een kom de gehakte noten, rozijnen, poedersuiker, kaneel en rum goed door elkaar.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Vul de holtes waar het klokhuis zat met het noten-rozijnenmengsel.
Rol beide bladerdegen uit.
Snijd uit het ene deeg vijf vierkanten van 7 cm x 7 cm en uit het andere deeg vijf vierkanten van 12 cm x 12 cm.
Plaats een gevulde appel op elk van de kleinere vierkanten.
Bedek elke appel met een groter vierkant bladerdeeg en druk de randen stevig aan met een vork om de pakketjes te sluiten.
Bestrijk de appelpakketjes met het losgeklopte ei.
Plaats de pakketjes op het meegeleverde bakpapier op een bakplaat en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
Laat de appelpakketjes iets afkoelen voordat je ze serveert.
Laat ze even afkoelen voordat u ze serveert…
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een kopje warme, kruidige glühwein tijdens de wintermaanden.
Serving: 1stuk | Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.3g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Mango Plaattaart met Vanillesiroop en Mascarpone
Deze zomerse mango plaattaart met een krokante bladerdeegbodem, bedruppeld met vanillesiroop en geserveerd met romige mascarpone, is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor warme dagen en feestelijke bijeenkomsten!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Roer deze door de mascarpone en zet dit gekoeld weg tot gebruik.
Laat op laag vuur de suiker oplossen in water.
Voeg het vanillestokje toe aan de suikersiroop en laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Laat daarna de siroop een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Prik de deeglap om de 2 cm in met een vork, maar laat een rand van 2 cm vrij.
Houd een beetje van het limoenrasp achter voor garnering en verdeel de rest over het bladerdeeg.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in zo groot mogelijke stukken van de pitten.
Snijd de stukken in dunne, smalle plakjes en beleg de taart dakpansgewijs met de mangoplakjes.
Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
Bedruppel de taart met de vanillesiroop en strooi het achtergehouden limoenrasp erover.
Serveer de taart met de vanillemascarpone.
Deze taart kan ook heel goed met perziken.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een lichte, mousserende wijn.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Yoghurt - citroentaart
Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
(inclusief koeltijd)4 uur uur
Servings: 8 stukjes
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 2 citroenen bij voorkeur biologisch
- 6 blaadjes gelatine
- 500 g yoghurt
- 50 g poedersuiker
- 100 ml slagroom opgeklopt
- 100 g suiker
- 100 ml water
- Boter om in te vetten
- 500 g bakbonen voor blindbakken
- Munt of citroenmelisse voor decoratie
en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Laat de gelatine weken in koud water.
Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de tweede citroen in schijfjes.
Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
Decoreer met citroenmelisse of munt.
in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Frisse Citroentaart met Frambozen en Munt
Deze verfrissende citroentaart met een romige vulling en een topping van verse frambozen en munt is perfect voor een zomerse brunch of als een heerlijke afsluiter van een diner. De combinatie van citroen en frambozen zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en zuur.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 8 stukjes
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
- Citroensap naar smaak
- 250 g crème fraîche
- 100 g poedersuiker
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- Boter om in te vetten
- 500 g gedroogde linzen voor blindbakken
Voor de garnering:
- 100 g frambozen
- 2 eetlepels suiker
- 5 blaadjes munt
Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
Meng in een kom het citroensap, sinaasappelsap, crème fraîche, poedersuiker, eieren, eidooiers, zout en vanillesuiker tot een gladde massa.
Giet de vulling over de afgekoelde taartbodem.
Bak de taart op 180°C gedurende ongeveer 30 minuten tot de vulling stolt.
Laat de taart afkoelen en garneer deze met verse frambozen, muntblaadjes en suiker.
Een verfrissende garnituur maak je door de kandijsuiker te mengen met de mint (in de staafmixer). De frambozen kun je vervangen door een ander seizoensfruit.
Wijnadvies:
Serveer met een mousserende wijn zoals een Prosecco of een frisse Sauvignon Blanc.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 16g | Zout: 0.4g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Rabarbertaart met amandelvulling
Een heerlijke rabarbertaart met een zachte amandelvulling en een knapperige bodem. Perfect als dessert of bij de koffie.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 100 g boter
- 100 g paneermeel
- 175 g kristalsuiker verdeeld
- 500 g rabarber geschild en in stukken van 3 cm gesneden
- 150 g poedersuiker
- 100 g geschaafde amandelen verdeeld
- 2 eieren
- Rasp van 1 citroen
- 1 tl gemalen kaneel
Verwarm de oven voor op 200°C (boven-/onderwarmte).
Haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Smelt de boter in een pan en voeg het paneermeel en 75 g kristalsuiker toe.
Roer tot het mengsel goudbruin is en haal van het vuur.
Meng de overgebleven kristalsuiker met de rabarber en laat het 30 minuten rusten.
Giet daarna het overtollige vocht af.
Meng in een kom de poedersuiker, 75 g geschaafde amandelen, citroenrasp, kaneel en eieren.
Voeg het botermengsel toe en roer goed.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en leg het in een ingevette taartvorm van 24 cm.
Versterk de rand van de taart met het overhangende deeg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem en leg de rabarber er decoratief bovenop.
Bak de taart 40 minuten in het onderste gedeelte van de oven, tot hij goudbruin is.
Garneer met de rest van de geschaafde amandelen en laat de taart iets afkoelen voor het serveren.
Serveertip:
Serveer de taart lauwwarm met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor extra luxe.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Late Harvest Riesling of een Sauternes past uitstekend bij de zoetzure smaak van de rabarber en het romige van de amandelvulling.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 27g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Gekarameliseerde uientaart met geitenkaas en tomaat
Een smakelijke hartige taart met zachte gekarameliseerde uien, frisse tomaten en romige geitenkaas.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers bladerdeeg 270 g
- 200 g tomaten gehalveerd
- 100 g geitenkaas in stukjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- 550 g ui in dunne halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- Peper en zout naar smaak
- 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels azijn
- Een handje rucola om te garneren
Verhit olijfolie en roomboter in een pan op middelhoog vuur.
Bak de uien langzaam tot ze gekarameliseerd en zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Schep regelmatig om.
Voeg na 10 minuten Provençaalse kruiden en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg honing, azijn, zout en peper toe, roer goed en zet het vuur uit.
Bewaar de uien.
Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verdeel het bladerdeeg in tweeën en vorm een opstaande rand rondom.
Druk de randen in met een vork en prik gaatjes in het deeg.
Bak het deeg 10 minuten op 220°C.
Haal het bladerdeeg uit de oven, druk opgeblazen delen plat, en verlaag de temperatuur naar 200°C.
Verdeel gekarameliseerde uien over het deeg, leg tomaten erop, en verkruimel de geitenkaas.
Bak de taart 15-20 minuten tot goudbruin.
Garneer met rucola en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een fruitige rosé past perfect bij de zachte smaken van deze hartige taart.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Zoete Aardbeienpizza met Mascarpone en Aardbeienjam
Deze romige aardbeienpizza met mascarpone en aardbeienjam is een verrukkelijk dessert, ideaal als afsluiting van een Italiaanse maaltijd of als zoete verwennerij.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers pizzadeeg
- 500 g mascarpone
- 100 ml room
- 3 eetlepels suiker
- Het merg van 1 vanillestokje
- 2-3 eetlepels aardbeienjam
- 2 eetlepels water
- 300 g aardbeien gehalveerd
- Verse muntblaadjes ter garnering
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte.
Rol het pizzadeeg direct uit op het bijgeleverde bakpapier op een bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de bodem gedurende 20 minuten in de oven, tot hij goudbruin en krokant is.
Laat de pizzabodem volledig afkoelen.
Klop in een kom de mascarpone, room, suiker en vanillemerg tot een gladde en romige massa.
Bestrijk de afgekoelde pizzabodem met de mascarponecrème.
Verwarm in een steelpan de aardbeienjam met water, roer tot een gladde siroop en bestrijk hiermee de aardbeien.
Verdeel de gehalveerde aardbeien over de pizza en druppel de resterende siroop erover.
Garneer met verse muntblaadjes.
Snijd de pizza in stukken en serveer direct.
Serveertip:
Serveer deze aardbeienpizza met een bolletje vanille-ijs voor een extra decadente ervaring.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een fruitige rosé, die perfect aansluit bij de zoete en romige smaken.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 30g | Zout: 0.2g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Frisse Citroentaartjes met Frambozen
Heerlijke frisse citroentaartjes met een romige vulling en sappige frambozen – een perfecte zomerse traktatie!
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur
Servings: 10
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Snijd het deeg met een pizzasnijder in de lengte doormidden en vervolgens elk deel in 5 stukken, zodat je 10 rechthoekjes krijgt (ongeveer 8×12 cm).
Snijd rondom elk vierkantje een rand van 1 cm en prik met een vork gaatjes in het midden, maar niet in de randjes.
Klop 1 ei los en gebruik de helft om de deegstukjes mee in te kwasten.
Zet de andere helft apart.
Vouw de randjes van het deeg naar binnen (eerst de lange zijden, dan de korte) en bestrijk de randjes opnieuw met ei.
Schuif het deeg op een bakplaat met bakpapier en bak de taartjes 20 minuten in het midden van de oven.
Voor de citroenvulling:
Meng het overgebleven ei met de gecondenseerde melk.
Voeg het citroenrasp en -sap toe en roer goed door.
Zet de oven na het bakken van het deeg terug naar 170°C.
Druk het midden van de taartjes voorzichtig plat met de achterkant van een vork.
Schenk de citroenvulling in de taartjes en vul ze tot aan de rand.
Plaats ze terug in de oven en bak ze nog 15 minuten tot de citroenvulling stevig is.
Laat de taartjes minimaal 1 uur afkoelen voordat je ze decoreert met verse frambozen.
Bewaar ze afgedekt in de koelkast tot het serveren.
Serveertip:
Serveer de citroentaartjes gekoeld en garneer met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijke uitstraling.
Wijnadvies:
Deze taartjes passen perfect bij een lichtzoete witte wijn, zoals een Moscato d'Asti uit Italië.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 180g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Knapperige Bladerdeegsnacks met Tomaat en Pesto
Heerlijke knapperige bladerdeegsnacks met sappige tomaat, romige mozzarella en geurige basilicumpesto. Perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 15
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit met het bijgeleverde bakpapier en snijd het in 15 vierkantjes.
Prik met een vork meerdere keren in het midden van elk stukje deeg.
Breng een dun laagje pesto aan op de bladerdeegvierkantjes, maar laat een rand van 0,5 cm vrij.
Leg een plakje tomaat op de pesto, bestrooi met mozzarella en breng op smaak met zout en peper.
Plaats de tomatensnacks op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 15-18 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveertip:
Serveer warm of lauwwarm met extra verse basilicum als garnering.
Wijnadvies:
Deze tomatensnacks passen perfect bij een lichte en verfrissende witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7
Romige Zeevruchtentaart met Krokante Korst
Een luxe hartige taart boordevol mosselen, Sint Jacobsschelpen en garnalen, verrijkt met een romige saus en een krokante deegkorst.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- ⅛ liter bouillon
- 150 g grote garnalen
- 175 g roomboter
- 225 g bloem
- 250 g bloem
- 4 el water
- 500 g gekookte mosselen
- 500 g Sint Jacobsschelpen
- Knoflookpoeder snufje
- Nootmuskaat snufje
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Maak het taartdeeg door 225 g bloem, 150 g roomboter, zout en water te mengen.
Laat het deeg 1 uur rusten in de koelkast.
Gebruik de resterende bloem en roomboter om een lichte roux te maken.
Blus de roux af met bouillon en laat het kort doorkoken.
Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde springvorm.
Prik herhaaldelijk met een vork in het deeg.
Bak het deeg 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C tot het lichtgeel is.
Verdeel de mosselen, Sint Jacobsschelpen en garnalen over de taartbodem.
Kruid met nootmuskaat en knoflookpoeder.
Giet de bereide roux over de zeevruchten.
Plaats de taart nog 10 minuten terug in de oven.
Bestrooi de taart met fijngehakte peterselie.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een partje citroen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Calories: 650kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 35g | Vet: 36g | Zout: 2.4g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / vork / Pagina 7