Sannie’s pasta met gerookte zalm

Sannie’s pasta met gerookte zalm

Recept categorieën: Pasta, Vis, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram pasta gekookt volgens de verpakking
  • 400 gram gerookte zalm plakken, gesneden
  • 1 bakje kruiden roomkaas
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 100 gram slamelange rode biet van Appie
  • 100 gram gedroogde tomaatjes in olie klein gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 citroen de schil geraspt en de helft uitgeperst
  • bos(jes) verse Italiaanse kruiden klein gesneden
  • 150 ml kookroom
  • 2 blokjes groentebouillon verkruimeld
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Kook de pasta in 1 groentebouillonblokje (volgens de verpakking).
  • Doe de gedroogde tomaat met de ui, de rode peper en de paprika in een wok en roerbak een paar minuutjes (geen extra olie toevoegen, de gedroogde tomaat bevat genoeg olie).
  • Voeg dan de roomkaas, 1 verkruimeld groentebouillonblokje en het citroensap- en rasp toe en laat zachtjes opstaan tot de roomkaas is gesmolten.
  • Doe dan de kookroom en de kruiden erbij en roer goed door elkaar.
  • Voeg de pasta toe en meng goed met de rest.
  • Doe dan de zalm en de slamelange erbij, roer door elkaar en draai het vuur uit (dus niet echt meebakken)
  • Schep op een bord en trooi eventueel naar smaak wat zwarte peper uit de molen overheen.

Gele currypasta

Gele currypasta

mild /Lekker in curry's met vis of kip.
Recept categorieën: Basisrecept, Curry's
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 4 cm gemberwortel geraspte
  • 3 groene chilipepers fijngesneden
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 2 theelepels koenjit gemalen kurkuma
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl kokosmelk

Instructies

  • Verhit in een wok 2 eetlepels plantaardige olie en laat hierin 4 cm geraspte gemberwortel en 3 fijngesneden groene chilipepers zachtjes bakken.
  • Voeg 1 theelepel kardemompoeder, 2 theelepels gemalen kurkuma, (koenjit), 1 mespunt kaneelpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder en 1 theelepel zout toe en laat ± 2 minuten pruttelen.
  • Vermeng de specerijen met 2 dl kokosmelk en verhit de pasta kort.

Aziatische Roerbakschotel met Varkenshaas, Peultjes en Wortel

Aziatische Roerbakschotel met Varkenshaas, Peultjes en Wortel

Bereidingstijd55 minuten
Land van herkomst: China
Servings: 2 personen
Calories: 385kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 winterpeen ongeveer 150 g, geschrapt en in dunne repen gesneden
  • 100 g peultjes schoongemaakt
  • 1 varkenshaasje ongeveer 200 g, in plakjes van 3/4 cm dik gesneden
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus
  • ½ eetlepel droge sherry
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • ½ eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Snijd de winterpeen in dunne repen van ongeveer 1 cm breed.
  • Maak de peultjes schoon en was ze.
  • Meng in een kom 1/2 eetlepel sojasaus, sherry en maïzena.
  • Schep de plakjes varkenshaas door dit mengsel en laat het 10 minuten marineren.

Bereiden:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
  • Roerbak het gemarineerde vlees ongeveer 5 minuten tot het gaar is.
  • Schep het vlees uit de wok op een bord.
  • Veeg de wok schoon met keukenpapier en verhit de resterende olie.
  • Roerbak de winterpeen en peultjes ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de overgebleven sojasaus, bouillonpoeder en 1 dl water toe.
  • Breng aan de kook.
  • Schep het vlees terug in de wok en verwarm nog 1 minuut mee.
  • Besprenkel met sesamolie.
  • Schep de roerbakschotel in een schaal en strooi er sesamzaadjes overheen.
  • Serveer met gekookte rijst.

Notities

Wijnadvies:

Deze Aziatische roerbakschotel met varkenshaas, peultjes en wortel gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De frisse smaken van de wijn complementeren de Aziatische kruiden en geven een verfrissend contrast.

Nutrition

Serving: 1persoon | Calories: 385kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 30g | Vet: 21g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g

Gevulde Portobello’s met Bacon en Kruidenkaas uit de Airfryer

Gevulde Portobello's met Bacon en Kruidenkaas uit de Airfryer

Deze heerlijke gevulde Portobello’s met bacon, kruidenkaas en pittige Ajvar zijn een smaakvolle en snelle maaltijd, perfect gemaakt in de airfryer. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Voorbereidingstijd15 minuten
Airfryer15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 2 2 Portobello’s p.p
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 Portobello’s schoongeborsteld
  • 150 g bacon broodbeleg 4 plakjes apart houden, rest klein snijden
  • 1 bakje kruidenkaas eventueel light
  • 4 eetlepels Ajvar pittig of mild naar keuze
  • 1 pot geroosterde paprikareepjes 310 g, uitlekgewicht 180 g
  • 3 sjalotjes klein gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
  • 1 bosje tijm fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 8 eetlepels oude kaas geraspt
  • Scheutje olie

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (houd 4 plakjes apart), het uitgeholde champignonvlees, paprikareepjes, sjalotjes en knoflook al roerbakkend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gedroogde peterselie en verse tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit.
  • Roer de kruidenkaas, Ajvar en 4 eetlepels geraspte oude kaas door het mengsel.
  • Dit is de vulling voor de Portobello's.
  • Vul de Portobello's met het mengsel.
  • Leg op elke gevulde Portobello een plakje bacon en een eetlepel geraspte kaas.
  • Druppel een beetje olie over de kaas aan de bovenkant en plaats de Portobello's in het mandje van de airfryer.
  • Gebruik de anti-spatdeksel als dat nodig is.
  • Bak de Portobello's in de airfryer gedurende 10 minuten (in een Philips XL, eventueel 5 minuten langer in andere airfryers) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke gevulde Portobello’s!

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past perfect bij de volle smaken van de gevulde Portobello’s en de kruidenkaas.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui

Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram kibbelingen
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 1 rode ui
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember van 1 cm
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. sherry
  • 3 el. sojasaus
  • 2 el. verse koriander

Instructies

  • Verdeel de broccoliroosje eventueel in kleine roosjes.
  • Pel de ui en snijd deze in dunne partjes.
  • Snijd de bosuitjesin stukken van ca. 3 cm.
  • Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn.
  • Verhit 2 el. olie in een wok en schep de kibbelingen erdoor.
  • Verwarm de kibbelingen al omscheppend ca 2-3 min. op hoog vuur.
  • Schep de kibbelingen in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
  • Schenk weer 2 el. olie in de wok.
  • Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren.
  • Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ca 4 min. op hoog vuur
  • Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 min.
  • Schep de kibbelingen en koriander erdoor en verwamr het gerecht nog ca. 1 min. door.

Notities

Lekker met rijst

Chinese kip met groente en mie

Chinese kip met groente en mie

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: China
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram mienestjes
  • 250 gram kipfilet in reepjes
  • Voor 4 personen:
  • 250 gram sperziebonen in schuine stukken
  • 150 gram champignons in plakjes
  • 3 el. olie
  • 1 paprika in reepjes
  • ½ dl. kippenbouillon tablet
  • 2 el. sojasaus
  • 2 tl. ciCtroensap
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 el. maizena
  • zout en peper naar smaak toevoegen

Instructies

  • Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Olie in wok verhitten.
  • Kip in ca. 5 min. roerbakken.
  • Kip uit wok scheppen.
  • In achtergebleven olie sperziebonen en paprika ca. 5 min. roerbakken.
  • De champignons ca. 5 min. meebakken.
  • Bouillon, sojasaus, citroensap, gembersiroop, zout en peper erdoor roeren.
  • Kip in wok terugleggen en alles goed doorwarmen.
  • Maizena losroeren met eetlepel water en het mengsel hiermee binden.
  • Voeg op het laatst de gekookte mie toe.
  • Alles goed omscheppen en door en door verwarmen.

Notities

geef er kroepoek bij.

Stampot met vegetarsche balletjes

Stampot met vegetarsche balletjes

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Stamppot, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ groene kool
  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) oijfolie
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 pak aardappelpuree voor stamppot maggi 2 zakjes a 112 gr.
  • 2 schaaltjes vegetarische balletjes tivall
  • ½ zakje gemalen oude kaas a 150 gr.
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kool schoonmaken en in reepjes snijden en wassen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok 3 el. olie verhitten.
  • Ui ca. 2 min. roerbakken.
  • Kool en kerrie toevoegen en nog ca. 5 min. meebakken.
  • 1 dl. water toevoegen en ca. 10 min. zachtjes koken.
  • Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en balletjes ca. 5 min. bruin bakken.
  • Kaas en groentemengsel door aardappelpuree mengen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Stampot serveren met vegetarische balletjes.

Mie-wokschotel met paksoi van Spookey

Mie-wokschotel met paksoi van Spookey

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Mie, Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram soubry chinese eiermie
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 schaal tofy roerbak pittig gekruid a 180 gr.
  • 50 ml. ketjap manis zoet
  • 4 eetlepel(s) seroendeng kokos-pindamengsel

Instructies

  • Mie koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en laten uitlekken.
  • Paksoi schoonmaken en in repen snijden.
  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en in halve ringen snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Ui en tofu 2 min. roerbakken.
  • Paprika en paksoi door tofu scheppen en 3 min. meebakken.
  • Ketjap 1 min. meewarmen.
  • Mie door groentemengsel scheppen en 1 min. roerbakken.
  • Mie over 4 borden verdelen. en bestrooien met seroendeng.

Notities

Leker met; Thaise chilisaus

Kerrie roerbakschotel van Spookey

Kerrie roerbakschotel van Spookey

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 395kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak tarly 350 gr., Honig
  • 450 gram bospeen.
  • 200 gram peultjes
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 schaaltjes roerbakblokjes in kerriesaus tivall
  • zout
  • peper

Instructies

  • Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bospeen schoonmaken, wassen en in stukken2 cm snijden en dikke stukken halveren.
  • Peultjes schoonmaken en halveren.
  • Bospeen in ca. 5 min. beetgaarkoken.
  • Laatste 2 min. peultjes meekoken.
  • Groente afgieten.
  • Intussen olie in wok verhitten.
  • Roerbakblokjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Groente ca. 1 min. meeverwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kerrieschotel severen met tarly

Nutrition

Calories: 395kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 16g | Vet: 10g

Japanse wokschotel met tofu

Japanse wokschotel met tofu

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vleesvervangers
Land van herkomst: Japan
Dieët: Vegetarisch
Calories: 540kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak mihoen 250 gr.
  • 375 gram tofu naturel
  • 400 gram Japanse wokgroente
  • 2 teentjes knoflook
  • 230 gram bamboescheuten dally
  • 3 eetlepel(s) zonnebloem olie
  • 1 zakje cassavekroepoek 60 gr, conimex

Instructies

  • Mihoen volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Tofu in blokjes snijden en in marinade (van wokgroente) leggen.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Bamboescheuten laten uitlekken.
  • In wok olie verhitten.
  • Tofu 3 min. bakken, uit wok nemen en warmhouden.
  • Wokgroente en marinade (van tofu) en 2 min. roerbakken.
  • Bamboescheuten toevoegen en 4 min. roerbakken .
  • Mihoen en tofu toevoegen en 2 min. voorzichtig meebakken.
  • Wokschotel met cassavekroepoek serveren.

Nutrition

Calories: 540kcal | koolhydraten: 76g | Protein: 30g | Vet: 18g