Aardappel gevuld met Zeebrugse garnalen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 grote aardappels
- 500 g Zeebrugse garnalen
- 2 verse tomaten
- 250 g zure room
- 250 g gerookt spek
- Verse bieslook
- Peper
- Zout
Verwijder het pantser van de garnalen.
Schrob vier grote aardappelen schoon en kook ze gaar in de schil.
Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie en snijd de knollen bijna volledig doormidden.
Verwijder de huid en zaden van de tomaten en hak het vruchtvlees in blokjes.
Snijd het spek in fijne blokjes en bak deze in een pan tot ze krokant zijn.
Bestrooi het spek met fijngeknipte bieslook.
Vul de aardappelen met een royale lepel zure room.
Garneer met handgepelde Zeebrugse garnalen, tomatenblokjes en spek.
Kruid het geheel met peper en zout.
Serveer deze luxe gevulde aardappelen als een elegant hoofdgerecht of als verfijnd bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Indische Hutspot met Tartaarballetjes en Seroendeng
Een heerlijke Indische twist op de klassieke hutspot, met tartaarballetjes, nasi goreng boemboe en een topping van seroendeng voor een extra smaakbeleving.
Bereidingstijd40 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g tartaar
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 750 g aardappels geschild en in stukjes
- 1 pakket panklare hutspotgroenten inh. 1 kg
- 2 kippenbouillon blokjes
- 1 zakje boemboe nasi goreng gedroogde nasigroente
- 1 eetlepel boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Doe de tartaar in een kom.
Pel de knoflook en pers deze uit boven de tartaar.
Voeg de ketjap en sambal toe en meng alles goed door elkaar.
Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet ze in de koelkast.
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze onder water.
Verwarm de pan voor.
Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens de aanwijzingen op de verpakking weken.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en bak dit ± 3 minuten zachtjes.
Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het door met een stamper.
Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend ± 2 minuten door en door warm worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of wat sambal voor extra pit.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van dit gerecht.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Tilapiapakketjes met Groenten, Rijst en Frisse Salade
Geniet van deze gezonde tilapiapakketjes met groenten, geserveerd met rijst en een frisse salade. Perfect voor een snelle, voedzame maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g rijst
- 1 ui gesnipperd
- 1 paprika in blokjes gesneden
- 400 g tilapiafilet 2 filets, elk ca. 200 g
- 100 g verse groene pesto
- 65 g pijnboompitten
- 200 g gemengde sla
- 4 eetlepels sladressing bijv. aligo
- Olie om te vetten
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Leg vier stukken aluminiumfolie klaar en vet deze licht in met olie.
Verdeel de ui en paprika gelijkmatig over de folie.
Bestrijk de tilapiafilets met pesto en snijd ze elk in twee stukken.
Leg een stuk tilapiafilet op de groenten in elk pakketje en vouw de folie stevig dicht.
Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Meng de gemengde sla met de sladressing en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Serveer de vispakketjes direct uit de oven met de rijst en de frisse salade.
Serveertip:
Serveer de salade apart of direct naast de vispakketjes voor een kleurrijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij dit gerecht, dankzij de frisse tonen die de pesto en groenten complementeren.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Tilapia Roerbakschotel met Wokgroenten en Rijst
Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, kleurrijke wokgroenten en rijst, ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram rijst
- 2 schaaltjes tilapiafilet ca. 250 gram elk
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 zak wokgroenten grofgesneden (400 gram)
- 3 eetlepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels gembersiroop
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de tilapia in reepjes.
Pel en snipper de uien en knoflook.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
Voeg de tilapia toe en bak 3 minuten mee.
Schep de tilapia uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Voeg de wokgroenten toe aan de overgebleven bakolie en bak 3 minuten mee.
Roer de worcestershiresaus en gembersiroop erdoor en laat 2 minuten meewarmen.
Schep de tilapia door de groenten.
Serveer de roerbakschotel met rijst.
Deze roerbakschotel gaat goed samen met een droge Riesling of een lichte Sauvignon Blanc, die de smaken van de tilapia en wokgroenten complementeert.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Roerbakschotel met tilapia en rijst
Een snelle en gezonde roerbakschotel met tilapia, verse groenten en een vleugje gember.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g rijst
- 500 g tilapiafilet 2 schaaltjes à ca. 250 g
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- 400 g wokgroenten
- 3 eetlepels worcestershiresaus
- 4 eetlepels gembersiroop
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de tilapiafilet in reepjes.
Pel en snipper de uien en knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook 1 minuut in 3 eetlepels olijfolie in een wok.
Voeg de tilapiareepjes toe en bak ze 3 minuten mee.
Haal de tilapia uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de wokgroenten toe aan de resterende olie en bak 3 minuten mee.
Roer de worcestershiresaus en gembersiroop door de groenten en laat nog 2 minuten meewarmen.
Voeg de tilapia weer toe aan de groenten en meng alles goed door elkaar.
Serveer de roerbakschotel met de rijst.
Serveertip:
Strooi sesamzaadjes of verse koriander over de schotel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte en smaakvolle tilapia en groenten.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Struisvogelbiefstuk met Appel-Vijgenchutney en Rodewijnjus
Sappige struisvogelbiefstuk met een huisgemaakte appel-vijgenchutney en een rijke rodewijnjus. Een feestelijk gerecht dat indruk maakt!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g gewelde gedroogde vijgen in stukjes gesneden
- 50 g boter
- 1 ui gesnipperd
- 2 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel azijn
- 4 struisvogelbiefstukken
- 200 ml rode wijn bijvoorbeeld Norton Malbec
- 100 ml water
Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op matig vuur.
Fruit de gesnipperde ui gedurende 3 minuten al omscheppend.
Voeg de appelblokjes toe en bak deze 1 minuut mee.
Doe de vijgen, azijn en 100 ml water erbij en laat het mengsel 10-15 minuten zachtjes stoven tot een dikke chutney.
Breng de chutney op smaak met zout en peper.
Bestrooi de struisvogelbiefstukjes met peper.
Verhit de resterende boter in een koekenpan op hoog vuur.
Bak de biefstukjes in 4-6 minuten bruin en vanbinnen rosé, draai ze halverwege om.
Haal de biefstukjes uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
Schenk de rode wijn bij het bakvet in de pan.
Laat de wijn op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft en roer de aanbaksels los voor een rijke jus.
Verdeel de biefstukjes over vier borden en bestrooi ze licht met zout.
Schenk de jus over de biefstuk en serveer de appel-vijgenchutney ernaast.
Serveertip:
Serveer met romige aardappelpuree en gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Combineer met een Norton Malbec. Deze volle rode wijn sluit perfect aan bij de rijke smaken van de struisvogelbiefstuk en de vijgenchutney.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 32g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Geroosterde Parelhoen met Sjalot, Kruiden en Citrus
Bereidingstijd2 uur uur 40 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 parelhoen van 1500 gram
- 150 gram sjalotten in ringen gesneden
- 1 grote prei
- 3 steranijs
- 100 ml olijfolie
- 4 laurierblaadjes
- 5 takjes rozemarijn
- 8 takjes tijm
- Peper
- Zout
- 2 eetlepels honing
- 3 eetlepels abrikozenjam
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 citroen in dunne plakjes gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
Snijd de prei in de lengte door en was deze grondig.
Haal voorzichtig de preibladeren los en leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom op 100°C gedurende 1 minuut.
Leg twee vellen aluminiumfolie op elkaar, groot genoeg om de parelhoen ruim in te verpakken.
Spoel de gestoomde preibladeren direct af met koud water en leg ze als een mat op het aluminiumfolie.
Verdeel de gesneden sjalotten over de prei en leg 3 takjes rozemarijn, 5 takjes tijm en 2 steranijs op de sjalotten.
Meng de gehakte knoflook door de olijfolie en besprenkel 2/3 van de knoflookolie over de prei en sjalotten.
Steek 3 laurierblaadjes onder het vel op de borst van de parelhoen.
Meng de resterende steranijs, laurier, rozemarijn, tijm en citroen met de overgebleven knoflookolie.
Vul de parelhoen met dit mengsel en wrijf het vel goed in.
Leg de parelhoen met de borst op de prei en vouw de prei voorzichtig om de parelhoen heen.
Vouw vervolgens het aluminiumfolie dicht.
Plaats de parelhoen met de borst naar boven in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom op 95°C gedurende 90 minuten.
Verwijder het aluminiumfolie en bestrijk de borstfilet van de parelhoen met een mengsel van honing, abrikozenjam en gembersiroop.
Verwarm de grill voor op 250°C.
Grill de parelhoen gedurende 10 minuten tot deze goudbruin is.
Serveer de parelhoen met bijgerechten naar keuze, zoals zuurkool met spek en aardappelen met tomaat en witte wijn.
Bereidingstips:
Geniet van deze geroosterde parelhoen met zijn sappige vlees en aromatische smaken, perfect gecombineerd met verschillende bijgerechten voor een heerlijke maaltijd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Syrah past goed bij de smaak van de geroosterde parelhoen.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 40g | Vet: 45g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Bacon-Ei Emmentaler Broodjes
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 4 afbakbroodjes rond
- 4 eieren M-formaat
- 4 plakken bacon
- 50 gram geraspte Emmentaler
- 4 takjes tijm
- Peper naar smaak
Snijd de bovenkant van het broodje en hol de broodjes uit.
Leg een plak mooie bacon in het broodje.
Strooi wat van de geraspte Emmentaler op de bodem.
Breek in ieder broodje een ei en laat de dooier heel.
Strooi hierover wat peper en verse tijm en als laatste de Emmentaler.
Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.
Plaats de broodjes op een bakplaat (of een bakplaat met gaatjes) en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.
Controleer nu het ei. Als het ei nog niet ver genoeg gestold is, dek het dan af met aluminium folie en laat het op 120 °C verder garen.
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaken van dit gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Spaanse Cheesecake & IJskoffie Verfrisser
Voorbereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 12 Stuks ijs
- 90 ml Melk
- 4 eieren
- 250 gram suiker
- 100 gram Boter
- 500 gram Roomkaas
- 0.5 Stuk Citroen
- 100 gram Bloem
- 100 gram Framboos
- 100 gram Blauwe Bes
- 1 Theelepel Zout
- 200 gram Speculoos
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet vier kleine bakvormen met verwijderbare bodem in en bekleed ze met bakpapier.
Voor de bodem: Meng de boter met de verkruimelde speculoos.
Druk het mengsel stevig op de bodem en zijkanten van de bakvormen.
Voor de cheesecake: Meng in een grote kom de eieren, suiker en boter.
In een andere kom, meng de roomkaas, kaneel, citroenschil en zout.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en roer tot een glad beslag.
Voeg al roerend de bloem toe tot het beslag glad is.
Verdeel enkele frambozen en blauwe bessen over de bodem van elke bakvorm.
Giet het beslag erover en verdeel de rest van de frambozen en blauwe bessen.
Bak de cheesecakes 8 minuten op 200ºC en verlaag dan de temperatuur naar 180ºC en bak nog 30 minuten.
Laat afkoelen in de oven.
Bedek de bakvormen met aluminiumfolie en laat nog 10 minuten in de oven staan.
Haal de cheesecakes uit de oven en laat ze verder afkoelen.
Serveer lauw of koud.
Serveer met een verfrissende ijskoffie.
Aangezien dit een dessert is, zou een zoete Spaanse wijn zoals Moscatel de Valencia goed passen bij de romige cheesecake en de fruitige bessen.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 0.8g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32
Gegrilde Hazerug met Kruidige Portsaus
Een verfijnd gerecht van malse hazerugfilet, geserveerd met een rijke portsaus op smaak gebracht met kruiden en sinaasappelschil. Perfect voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 hazeruggen schoongemaakt door de poelier
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geplet
- 1 kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 4 reepjes sinaasappelschil
- 3 eetlepels wijnazijn
- 1 dl rode port
- 2 dl slagroom
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel boter
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de hazeruggen in met zout en peper.
Leg de hazeruggen op een bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 13-15 minuten.
Haal de hazeruggen uit de oven, leg ze op een bord en dek ze lichtjes af met aluminiumfolie.
Giet het braadvocht in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes gedurende 10 minuten.
Voeg de kruidnagel, kaneelstokje, sinaasappelschil en wijnazijn toe.
Laat dit op zacht vuur volledig inkoken.
Voeg de rode port toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
Roer de slagroom erdoor en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Zeef de saus en roer de mosterd en boter erdoor.
Breng op smaak met zout (niet meer aan de kook brengen).
Snijd de filets van de hazeruggen met een scherp mes van het bot.
Snijd de filets schuin in plakjes.
Serveer de hazerugfilets op borden, maal er wat verse peper over en schenk de saus eromheen.
Serveertip:
Serveer met verse pasta en geglaceerde kastanjes voor een complete en luxe maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een stevige Pinot Noir of een klassieke Bordeaux sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 38g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 32