Bananarama Smoothie
De Bananarama is een frisse en voedzame fruitmix met banaan, ananassap en een vleugje amandelsiroop. Perfect voor elk moment van de dag!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- ½ verse banaan
- 100 ml ananassap
- 10 ml amandelsiroop orgeade
- ½ ijsschep gemalen ijs
- Garnering:
- stuk banaan en/of stuk ananas
Doe de banaan, ananassap, amandelsiroop en gemalen ijs in een blender.
Blend tot een glad en romig mengsel.
Gebruik eventueel een zeefje of de rand van de blenderdeksel om eventuele stukjes banaan tegen te houden.
Schenk de smoothie in een glas.
Garneer met een stuk banaan en/of een stuk ananas.
Serveer direct.
Garneer met een stuk banaan en/ of een stuk ananas. Gebruik een zeefje of anders de rand van de blcndcrdeksel om eventuele stukjes banaan tegen te houden.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 1g | Vet: 0g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Entrecote met rodepaprikasaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 citroenen
- 2 rode paprika's
- 1 glas rode wijn
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook ongepeld
- 4 entrecotes of rib-eyes á 200 gram
- 2 theelepels roze peperkorrels licht gekneusd
Voorbereiden:
Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Bereiden:
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
Meng tot ze glad zijn.
Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
Voeg zout en peper toe.
Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
Serveer met de plakken citroen en de saus.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Aiglefin au beurre fondu
Schelvis met gesmolten boter
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 schelvis van 1 kg
- 1 bosje peterselie
- zout
- peper
- 200 g boter
- 3 citroenen
Maak de schelvis schoon en was grondig onder stromend koud water.
Leg hem in een vispan.
Bedek met gezouten koud water en breng dit langzzam aan de kook en pocheer de vis gedurende 10 minuten.
Haal dan de pan van het vuur en laat de vis in het vocht staan.
Pers een citroen uit.
Doe het sap in een pannetje en geef er zout, peper en 1 eetlepel water bij.
Breng aan de kook.
Haal het pannetje, zodra het vocht kookt, van het vuur af en klop er beetje bij beetje de boter door met een garde.
Hou de saus warm.
Snij de andere citroenen in dunne schijven.
Was de peterselie en leg een servet op een serveerschaal van de vis.
Haal de vis met 2 schuimspanen uit het vocht.
Laat uitlekken.
Leg hem voorzichtig op de servet en omring hem met de schijfjes citroen en takjes peterselie.
Geef de saus in een sauspan en serveer.
Geef de saus in een sauspan en serveer.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Spaghettini met gerookte zalm
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g spaghettini
- 2 courgettes
- 1 zakje verse basilicum 15 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bakje gerookte zalmsnippers 200 g
- 2 eetlepels groene pesto
- ½ bekertje crème fraîche à 125 ml
Spaghettini bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Intussen courgettes schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
Basilicum in reepjes snijden.
In braadpan olie verhitten en courgette in ca. 5 minuten beetgaar bakken.
Zalm, pesto en crème fraîche toevoegen en even meeverwarmen.
Spaghettini serveren met zalm-courgettemengsel.
Bestrooien met basilicum.
Lekker met tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Versgerookte zalmfilet op romige spinaziecrème
Zachtgerookte zalm gecombineerd met een fluweelzachte spinaziecrème en frisse kruiden. Een elegant en smaakvol voorgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 387kcal
Author: Cor Klaar
- ½ sjalotje
- 1 el beukenzaagsel
- 100 g dikke room
- 250 g spinazie grofgehakt
- 4 stukken zalmfilet zonder huid en graten
- 50 g boter
- Citroensap naar smaak
- Dille voor garnering
- Dragon vers of gedroogd
- Olie om in te smeren
- Peper naar smaak
- Peterselie vers
- Zout naar smaak
- Zoutvlokken voor decoratie
- Verse basilicum
Bestrooi de zalm met een beetje zout en wrijf in met olie.
Strooi een eetlepel zaagsel op de bodem van de rookdoos.
Leg de zalm op het rooster, sluit de doos en zet op een vlam.
Laat de vis circa 10 minuten roken.
Verwarm intussen de spinazie met sjalot en boter in een pan.
Voeg de room en fijngehakte kruiden toe.
Pureer het mengsel tot een gladde crème in een blender.
Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Verwarm de spinaziecrème opnieuw en verdeel over vier warme borden.
Leg op elk bord een stuk versgerookte zalm.
Werk af met wat zoutvlokken, peper en verse dille.
Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een frisse salade van komkommer en citroen.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Sauvignon Blanc of een droge witte Bourgogne.
Calories: 387kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 29g | Vet: 28g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Snelle druiventaart
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 bakje MonChou zacht en luchtig 200 g
- 100 g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel marasquin
- 1 kant-en-klare taartbodem 200 g
- 1 bak druiven 500 g pitloze
MonChou mengen met basterdsuiker en marasquin.
Mengsel verdelen over taartbodem.
Druiven wassen, halveren en over taart verdelen.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Slanke perzikenmousse
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 blik perziken op siroop 820 g
- 2 pakjes zuivelspread light naturel à 150 g
- ½ flesje kookroom light a 250 ml
- 2 eetlepels witte basterdsuiker
- 8 kaneelkoekjes pak à 125 g
Perziken laten uitlekken en pureren.
Zuivelspread en perzikpuree door elkaar kloppen.
Kookroom en suiker kloppen en door zuivelspreadmengsel roeren.
Garneren met kaneelkoekjes.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Sherryfondue met gele rijst
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 75 g gele rijst pak à 325 g
- 1 l runderbouillon of kippenbouillon, van tablet
- 400 ml medium dry sherry
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode peper in ringetjes
- 3 bosuitjes in ringetjes
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing op verpakking.
In fonduepan bouillon met sherry, knoflook, rode peper en bosuitjes aan de kook brengen.
Vuur laag zetten en bouillon met deksel op pan 5 minuten zachtjes laten sudderen.
Fonduepan, rijst en schalen dipHapjess op tafel zetten.
Telkens Hapjes aan fonduevork prikken en in sherrybouillon laten garen.
Na de maaltijd rijst over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.
Om in de bouillon te garen:
-
'paella-spiesjes' van fruits de mer,
-
courgette
-
blokjes kipfilet
-
gamba's of cocktailgarnalen
-
pittige gehaktballetjes
-
plakjes varkenshaas met serranoham
-
plakjes Catalaanse worstjes
-
stukjes rode en groene paprika
-
cherrytomaatjes
-
kwart plakjes courgette
-
kleine roosjes broccoli
-
blaadjes spinazie.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Scholfilet met hazelnotenkorstje
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 scholfilets
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels hazelnoten fijngehakt
- 50 g belegen kaas geraspt
- 1 eetlepel basilicum verse fijngehakt
- 1 eetlepel bieslook fijngeknipt
- olijfolie
Scholfilets droogdeppen met keukenpapier en in lengte halveren.
Op schaal leggen, besprenkelen met citroensap en bestrooien met peper.
Kommetje op schaal zetten en hierin hazelnoten, kaas en kruiden mengen.
Gourmetpannetje invetten met beetje olie.
Reep scholfilet erin leggen.
Kwart van noten-kaasmengsel erover verdelen en pannetje onder gourmetgrill zetten.
Schol in 3-5 minuten lichtbruin en gaar laten worden.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7
Salami envelopjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 plakjes bladerdeeg diepvries pakje à 10 plakjes
- 150 gr salami worst à 250 g
- 1 zakje Italiaanse groentemix 250 g
- 2 eetlepels gemalen belegen kaas zakje à 150 g
Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Snij de salami in kleine blokjes.
Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut.
Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee.
Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.
Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes.
Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling.
Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in.
Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover.
Leg ze op een bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin.
Receptenplein.nl
Home / Blender / Pagina 7