Frisse Zalmtartaar met Limoen en Basilicum in Slablaadjes
Een frisse en verfijnde zalmtartaar met basilicum, geserveerd in slablaadjes voor een elegante start van je maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g verse zalm gefileerd en ontveld
- 100 g gerookte zalm
- 1 limoen
- 2 eetlepels heel fijngehakte basilicum
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 8 blaadjes lollo bionda slasoort, uit het hart van de krop
- 8 blaadjes basilicum
Snijd de verse en gerookte zalm in kleine stukjes.
Schil de limoen dun en snijd de schil in dunne reepjes.
Kook de limoenreepjes 3 minuten in kokend water, koudspoelen, opnieuw koken en koudspoelen.
Laat uitlekken.
Pers het sap uit de limoen.
Meng de zalmsoorten met de basilicum en breng op smaak met limoensap, zout en peper.
Serveer de zalmtartaar in de blaadjes lollo bionda.
Garneer met de limoenreepjes en basilicumblaadjes.
Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een Chablis bij de zalmtartaar voor een perfecte balans van smaken.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 18g | Vet: 10g | Zout: 300g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / borden
Zalmcarpaccio met Grapefruit, Avocado en Lolly Bionda
Een frisse en verfijnde zalmcarpaccio met grapefruit, avocado en een pittige cayennepeperdressing, ideaal voor een elegant voorgerecht.
(plus 1 uur marineren)30 minuten min
Servings: 4
Calories: 325.1kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g zalmfilets zonder vel en graten
- 1 grote roze grapefruit
- Cayennepeper naar smaak
- ¼ krop lollo bionda in plukjes
- 1 rijpe avocado in kleine blokjes
- 2 eetlepels kleine kappertjes
- Takjes dille voor garnering
Laat de zalm in flinterdunne plakjes snijden en verwijder de donkere delen.
Schil de grapefruit dun en snijd de schil in heel dunne reepjes.
Kook de reepjes kort in kokend water en spoel ze koud af.
Pers de grapefruit uit.
Maak de dressing door het grapefruit sap pittig op smaak te brengen met cayennepeper.
Marineer de zalm in het grapefruit sap, afgedekt, voor 1 uur in de koelkast.
Schik de plukjes lollo bionda op de borden en leg de gemarineerde zalm erover.
Giet de marinade over de zalm en verdeel de avocado en kappertjes erover.
Garneer de carpaccio met de grapefruit schilreepjes en takjes dille.
Variatie:
Voor een tonijncarpaccio, schik 250 g rauwe tonijnfilet in dunne plakjes op 4 borden. Klop een dressing van 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels druivenpitolie, 1/2-1 eetlepel balsamico-azijn, 2 eetlepels kippenbouillon, zout en peper. Schep 4 shiitake-paddenstoelen, in kleine blokjes, door de dressing. Serveer met lollo rosso en de tonijn.
Wijnadvies
Een volle droge witte wijn zoals Chablis past perfect bij zowel de zalmcarpaccio als de variatie met tonijn.
Calories: 325.1kcal | koolhydraten: 24.5g | Protein: 20.2g | Vet: 17.4g | Zout: 86.7g | Sugar: 12.9g
Receptenplein.nl
Home / borden
Risotto met Spinazie, Knoflookgarnalen en Mosselen
Geniet van deze luxe risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen.
Een perfect diner voor twee!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- ½ rode peper fijn gesneden (optioneel)
- 75 gr oesterzwammen fijn gesneden
- 75 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- 100 gr garnalen
- 100 gr mosselen
- 100 gr risotto
- 150 gr verse spinazie
- Scheutje room
- Bakje zeewiersalade
Kook de risotto samen met het gedroogde eekhoorntjesbrood in ongeveer 12 minuten tot de risotto zacht en romig is.
Giet af en zet apart.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden ui, knoflook en rode peper (indien gebruikt) zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg de oesterzwammen toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de garnalen en mosselen toe aan de pan en bak ze op een lage temperatuur gedurende de laatste 5 minuten mee, tot de garnalen roze en gaar zijn en de mosselen open zijn.
Voeg de verse spinazie en een scheutje room toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
Roer goed door.
Plaats de risotto op een bord en maak een kring in het midden.
Leg hierin het garnalen- en mosselmengsel.
Serveer de zeewiersalade naast de risotto voor een extra smaakvolle toevoeging.
Deze luxe risotto combineert uitstekend met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Vermentino.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / borden
Zomerse Salade met Verse Perzik en Geitenkaas
Een frisse zomerse salade met sappige perziken en romige geitenkaas, afgewerkt met balsamico crème voor een perfecte smaakbalans.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 2 perziken
- Gemengde rucola sla
- 100 gr geitenkaas
- Balsamico crème
Verdeel de gemengde rucola sla gelijkmatig over de twee borden.
Was de perziken, verwijder de pit en snijd elke perzik in 8 stukjes.
Snijd de geitenkaas in plakjes en leg deze tussen de perzikstukjes op de sla.
Sprenkel een beetje balsamico crème over de salade om het gerecht af te maken.
Serveer direct en geniet van deze lichte, zomerse salade.
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een rosé voor een perfecte zomerse combinatie.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.6g | Sugar: 16g
Receptenplein.nl
Home / borden
Perziken Gestoofd in Rosé met Mascarpone
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 390kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 ml rosé
- 125 g witte basterdsuiker
- 4 perziken
- 250 g mascarpone
Breng de rosé in een kleine pan met dikke bodem aan de kook.
Los al roerend de basterdsuiker op in de kokende rosé.
Was de perziken voorzichtig en leg ze in de pan.
Dek af en laat ze zachtjes gedurende 10 minuten stoven.
Draai ze af en toe om.
Haal de perziken uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen in een zeef.
Laat het stoofvocht in de pan in 10-15 minuten tot de helft inkoken, tot het stroperig wordt.
Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, zodat de suikerstroop niet verkleefd.
Laat de siroop afkoelen.
Leg de perziken op vier borden en schep de mascarpone ernaast.
Schenk de ingekookte rosésiroop over de mascarpone.
Je kunt de perziken eventueel vervangen door abrikozen. Reken op 3 abrikozen per persoon en laat ze 5-8 minuten koken.
Wijnadvies:
Voor een perfecte wijnmatch, kies een rosé met fruitige tonen zoals een Provence rosé. De verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's van de wijn zullen de perziken en de romige mascarpone perfect aanvullen.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / borden
Champignonpaté met Bosvruchtendressing
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 150 g diepvries bosvruchten doos à 300 g
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels rode port
- 1 eetlepel poedersuiker
- ½ veldslamelange à 100 g
- 2 plakken champignonpaté
Ontdooi het bevroren fruit snel in de magnetron of in een steelpan met 1 eetlepel water.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil dun (de vrucht wordt verder niet gebruikt).
Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de bosvruchten samen met de rode port, sinaasappelrasp en poedersuiker tot een gladde saus.
Verdeel de veldslamelange over vier kleine borden.
Snijd de plakken champignonpaté doormidden en leg ze naast of op de sla.
Schep de bosvruchtendressing over de paté.
Serveer met knapperige kleine broodjes, zoals miniciabatta's.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé past goed bij de combinatie van de rijke champignonpaté en de frisse bosvruchtendressing.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / borden
Spaghetti met knoflookgarnalen
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 300 g spaghetti
- 1 bak romatomaten a 750 g
- 1 doosje Italiaanse kruiden diepvries 50 g
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook
- 2 bakjes gamba's gekookte a 200 g
- 1 pakje room culinair 200 ml
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tomaten wassen en in plakken snijden.
Plakken bestrooien met 4 eetlepels Italiaanse kruiden.
Verdeel er 3 eetlepels olijfolie, azijn, zout en peper over.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
In wok rest van olie verhitten.
Knoflook ca. 2 minuten bakken.
Knoflook uit pan scheppen en apart houden.
In hete olie gamba's ca. 4 minuten omscheppend roerbakken.
Intussen room culinair, knoflookplakjes, rest van Italiaanse kruiden, peper en zout door spaghetti mengen.
Spaghetti over vier borden verdelen, gamba's ernaast leggen.
Serveren met tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / borden
Komkommersalade met vegetarische burger
Snel te maken
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 750 g frites diepvries
- 2 komkommers
- 2 eetlepel(s) kappertjes
- 125 ml mayonaise pot à 550 ml
- 2 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 2 vegetarische hamburgers à 150 g
- ½ theelepel paprikapoeder
- frituurvet
Frites volgens gebruiksaanwijzing bakken.
Komkommers schillen en in reepjes snijden.
Kappertjes door 75 ml mayonaise roeren.
In een schaal komkommer en saus mengen.
In koekenpan margarine verhitten en hamburgers volgens gebruiksaanwijzing bakken.
Salade over vier borden verdelen en met paprikapoeder bestrooien.
Met hamburgers, frites en rest mayonaise serveren.
Receptenplein.nl
Home / borden
Ketjaprijst uit de wok met gebakken tofu
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande
mes
keukenpapier
pan met antiaanbaklaag
eetlepels
- 300 g snelkookrijst
- 1 blok tofu naturel
- 5 eetlepel zonnebloemolie
- 1 centimeter gemberwortel verse
- 1 theelepel sambal oelek
- 6 eetlepel ketjap manis
- 1 zak roerbakmix 400 g
- 50 g gebakken uitjes
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Tofu in plakken van 1 cm dik snijden en droogdeppen met keukenpapier.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten.
Tofu aan elke kant ca. 3 minuten bakken.
Sambal en 4 eetlepels ketjap aan tofu toevoegen en op laag vuur laten staan.
In wok rest van olie verwarmen en roerbakmix en gember ca. 5 minuten roerbakken.
Gekookte rijst en rest van ketjap toevoegen en door en door warm laten worden.
Op smaak brengen met peper.
Ketjaprijst over vier borden verdelen.
Plakken tofu erop leggen en bestrooien met gebakken uitjes.
Receptenplein.nl
Home / borden
Italiaanse Charcuterie Plank
Geniet van een luxe Italiaanse charcuterie plank met een selectie van heerlijke vleeswaren en olijven. Perfect als borrelhapje of voor een gezellig samenzijn!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de Cacciatore in plakjes.
Verdeel alle vleeswaren over 4 borden en verdeel de olijven erover.
Serveer met gemarineerde tomaten, augurken en ciabatta.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn, zoals een Chianti, om de rijke smaken van de charcuterie te complementeren.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / borden