Frisse Pastasalade met Zeevruchten

Frisse Pastasalade met Zeevruchten

Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Pasta, Salade, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g farfalle of cravattine strikjespasta
  • 250 g zeevruchtencocktail diepvries
  • 1 limoen
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels groene olijventapenade
  • 2 snackkomkommers of ½ komkommer
  • 100 g jonge bladsla
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Laat de zeevruchtencocktail enkele minuten in warm water ontdooien en dep ze daarna droog.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Klop in een schaal een dressing van olijfolie, 1-2 eetlepels limoensap, limoenrasp, groene olijventapenade, zout en peper.
  • Spoel de gekookte pasta in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  • Meng de afgekoelde pasta met de zeevruchtencocktail door de dressing.
  • Was de komkommer, halveer deze in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
  • Snijd de komkommerhelften in de lengte in plakken en vervolgens in fijne linten.
  • Verdeel de jonge bladsla over vier borden.
  • Schep de pastasalade met zeevruchten erop en garneer met de komkommerlinten.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij deze lichte en smaakvolle pastasalade met zeevruchten.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g

Gemarineerde Kersen met Limoen-Mascarponecrème

Gemarineerde Kersen met Limoen-Mascarponecrème

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g verse kersen ontpit
  • 4 eetlepels rode port
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 55 g gepelde pistachenoten
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 125 ml slagroom
  • ½ bakje mascarpone à 250 g

Instructies

  • Marineer de ontpitte kersen in de rode port en 2 eetlepels suiker.
  • Rooster de pistachenoten lichtjes in een droge koekenpan.
  • Laat ze afkoelen en hak ze vervolgens fijn.
  • Boen de citroen en limoen schoon en rasp de schil.
  • Pers het sap uit de limoen.
  • Klop in een kom de slagroom op met 2 eetlepels suiker tot stijve pieken.
  • Roer de mascarpone los met de geraspte schil van citroen en limoen, en het limoensap.
  • Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door de mascarpone.
  • Voeg indien nodig extra suiker toe naar smaak.
  • Verdeel de gemarineerde kersen met de port over vier coupes.
  • Schep de limoen-mascarponecrème eroverheen.
  • Bestrooi met de gehakte pistachenoten.

Notities

Wijnadvies:

Deze zoete en fruitige delicatesse vraagt om een dessertwijn met een hint van rood fruit, zoals een Ruby Port of een zoete Moscato d'Asti. De fruitige tonen en de zoetheid van de wijn zullen de smaak van de gemarineerde kersen en de romige mascarponecrème aanvullen, waardoor een perfecte harmonie ontstaat.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0g | Sugar: 25g

Delicate Gepocheerde Zalmfilets met Frisse Venkel-Limoenmayonaise

Delicate Gepocheerde Zalmfilets met Frisse Venkel-Limoenmayonaise

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 100 ml witte vermout
  • 4 eetlepels gehakte fijne kruiden diepvries
  • 1 visbouillontablet
  • 4 smalle zalmfilets van gelijke grootte
  • 1 venkelknol
  • 1 limoen
  • 6 eetlepels mayonaise
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Breng in een wijde pan 300 ml water met de witte vermout en de helft van de gehakte kruiden aan de kook.
  • Verkruimel het visbouillontablet boven de pan en laat het oplossen.
  • Draai het vuur heel laag, zodat de bouillon net niet meer kookt.
  • Leg de zalmfilets in de bouillon en pocheer ze gedurende 6 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
  • Haal de zalm met een schuimspaan uit de bouillon en laat ze afkoelen.
  • Snijd de topjes van de venkel en halveer de knol.
  • Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de venkel.
  • Hak het venkelgroen fijn.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Meng in een afsluitbare schaal de mayonaise met de limoenrasp, de rest van de gehakte kruiden, het fijngehakte venkelgroen en de venkelplakjes.
  • Breng de venkelmayonaise op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Bewaar de gepocheerde zalmfilets en de venkelmayonaise gekoeld tot gebruik.
  • Leg de zalmfilets op vier borden en schep de venkel-limoenmayonaise erover.

Notities

Wijnadvies:

Deze gepocheerde zalm met venkel-limoenmayonaise vraagt om een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn zullen de delicate smaken van de zalm en de venkel versterken, terwijl de levendige zuurgraad een perfecte aanvulling vormt op de romige mayonaise.

IJscoupe met frambozencoulis

IJscoupe met frambozencoulis

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • citruspers
  • 4 coupeglazen

Ingrediënten

Frambozencoulis

  • 2 citroenen
  • 800 g frambozen
  • 100 g suiker

IJscoupe

  • 6 biscotti
  • 4 bollen frozen yogurt of yoghurtijs
  • 30 g hazelnoten
  • 2 el honing

Instructies

  • Snijd de citroenen doormidden en pers het sap eruit.
  • Was de frambozen voorzichtig en verwarm de frambozen met eventueel wat water in een sauspan met de suiker.
  • Breng voorzichtig naar het kookpunt, zet het vuur lager en laat circa 10 minuten zachtjes koken.
  • Druk de ingekookte frambozen door een zeef in een grote kom.
  • Voeg het citroensap toe en druk door de zeef.
  • Meng het citroensap goed door de frambozen.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster de hazelnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Hak de biscotti in stukjes.
  • Verdeel de frozen yoghurt of het yoghurtijs over 4 glazen, bestrooi met de stukjes biscotti en schenk daar de frambozencoulis overheen.
  • Bestrooi met de geroosterde hazelnoten en besprenkel met wat honing.

Notities

de frambozencoulis is circa 3 dagen houdbaar in de koelkast of circa een maand in de vriezer.

Appel kaneelmuffins van Harry Eastwood

Appel kaneelmuffins van Harry Eastwood

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Fruit
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • citruspers
  • cupcaketray
  • muffin- of cupcakevormpjes

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 appels Braeburn
  • 2 eieren
  • 0.25 tl zout
  • 120 g lichte basterdsuiker
  • 200 g pompoenpuree
  • 100 g witte rijstbloem
  • 100 g gemalen amandelen
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el olie
  • 1 tl bakpoeder
  • 0.5 tl baksoda
  • 2 el pompoenpitte

Instructies

  • Snijd de citroen doormidden en pers het sap.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes van circa 1 cm dik.
  • Week de appelstukjes in het citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekleed de bakvorm met de vormpjes.
  • Klop de eieren met het zout en de suiker tot het lichtgeel van kleur is en het volume is verdubbeld.
  • Voeg nu de pompoenpuree, gemalen amandelen, olie en kaneelpoeder toe.
  • Roer goed door.
  • Meng voorzichtig de appel, pompoenpitten, bloem, bakpoeder en baksoda door de natte ingrediënten tot een glad beslag.
  • Bak circa 30 minuten in de oven tot de muffins goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen op een rooster.

Notities

je kunt de muffins circa 5 dagen bewaren in een afgesloten bakje.

Frisse Witte Bonensalade met Mosselen en Tonijnsaus

Frisse Witte Bonensalade met Mosselen en Tonijnsaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 kilo mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blik reuzenbonen 400 g
  • 1 zakje rucola 30 g
  • 1 bakje verse pastasaus Tonino 225 g
  • 1 citroen

Instructies

  • Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de mosselen grondig en verwijder mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de mosselen met de knoflook in ongeveer 7 minuten gaar, terwijl je ze regelmatig omschept.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel de rucola en bonen over vier borden.
  • Giet de mosselen af en voeg de pastasaus toe aan de mosselen in de wok, verwarm al omscheppend.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Voeg de resterende olijfolie toe aan de saus en verdeel de mosselen met saus over de bonen en rucola.
  • Garneer met de uienringen en partjes citroen.

Notities

Serveer met grof volkorenbrood.

Wijnadvies

Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 22g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing

Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • citruspers

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel
  • 3 theelepels geraspte mierikswortel potje
  • 3 eetlepels walnootolie
  • zout
  • 1 struikje witlof
  • 1 zakje waterkers 75 g
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Sinaasappel schoonboenen en schil dun eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje 2 eetlepels sinaasappelsap,geraspte schil, mierikswortel, notenolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Witlof schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Van waterkers dikke stelen verwijderen.
  • In kom witlof, waterkers en helft van dressing luchtig door elkaar scheppen.
  • In midden van borden van salade bergje maken.
  • Plakjes zalm in repen van ca. 3 cm breed snijden.
  • Repen zalm rond salade draperen en rest van dressing over zalm druppelen.

Salty Dog: Verfrissende Vodka Grapefruit Cocktail

Salty Dog: Verfrissende Vodka Grapefruit Cocktail

De Salty Dog combineert de frisse smaak van grapefruitsap met wodka en een zoute rand voor een verrassend lekkere cocktail.
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Barbecue, Verjaardag
Servings: 1 glas
Calories: 145kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • cocktailglas
  • citruspers

Ingrediënten

  • 35 ml wodka
  • 50 ml grapefruitsap
  • 5 ml Roses limejuice
  • Zout voor het randje
  • Citroenschijfje voor garnering

Instructies

  • Maak de rand van een cocktailglas vochtig met limejuice en dip het in zout voor een zoute rand.
  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg wodka, grapefruitsap en limejuice toe aan de shaker.
  • Schud krachtig gedurende 10 seconden.
  • Zeef de cocktail in het voorbereide glas.
  • Garneer met een citroenschijfje.

Notities

Serveertip:
Serveer de Salty Dog in een gekoeld glas met extra ijsblokjes voor een verfrissende ervaring. Perfect bij lichte hapjes zoals garnalen of bruschetta.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig – deze cocktail staat volledig op zichzelf.

Nutrition

Calories: 145kcal | koolhydraten: 9g | Zout: 1g | Sugar: 8g

Mexican Dog: Verfrissende Tequila Grapefruit Cocktail

Mexican Dog: Verfrissende Tequila Grapefruit Cocktail

Een frisse cocktail met tequila, grapefruitsap en een vleugje limejuice, afgemaakt met een zoute rand en citroengarnering.
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Barbecue, Verjaardag
Servings: 1 glas
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • cocktailglas
  • citruspers

Ingrediënten

  • 35 ml tequila blanco
  • 50 ml grapefruitsap
  • 5 ml Roses limejuice
  • Zout voor het randje
  • Citroenschijfje voor garnering

Instructies

  • Maak de rand van een cocktailglas vochtig met limejuice en dip het in zout voor een zoute rand.
  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg tequila, grapefruitsap en limejuice toe aan de shaker.
  • Schud krachtig gedurende 10 seconden.
  • Zeef de cocktail in het voorbereide glas.
  • Garneer met een citroenschijfje.

Notities

Serveertip:
Serveer de Mexican Dog in een gekoeld cocktailglas met extra ijsblokjes voor een extra verfrissende ervaring. Perfect bij Mexicaanse tapas!
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig – deze cocktail straalt op zichzelf.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Zout: 1g | Sugar: 8g

Jagarita: Kruidige Tequila Cocktail

Jagarita: Kruidige Tequila Cocktail

Een gedurfde cocktail met tequila en Jägermeister, afgemaakt met een zoute rand en een frisse limoenschijf – een verrassende smaakexplosie!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Oud & Nieuw, Verjaardag
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • cocktailglas
  • citruspers

Ingrediënten

  • 35 ml tequila blanco
  • 35 ml Jägermeister
  • 25 ml citroensap
  • Zout voor het randje
  • Limoenschijfje voor garnering

Instructies

  • Maak de rand van een cocktailglas vochtig met citroensap en dip het in zout voor een zoute rand.
  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg tequila, Jägermeister en citroensap toe aan de shaker.
  • Schud krachtig gedurende 15 seconden.
  • Zeef de cocktail in het voorbereide glas.
  • Garneer met een limoenschijfje.

Notities

Serveertip:
Serveer de Jagarita ijskoud in een gekoeld glas voor de ultieme smaakbeleving. Combineer het met pittige nacho's of een borrelplankje.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig – deze krachtige cocktail staat op zichzelf!

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 6g | Zout: 1g | Sugar: 4g