Gouden Amandelkroketjes
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
wachten45 minuten min
Totale tijd1 uur uur 35 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 45 g amandelen zakje
- 75 g paneermeel
- 1 kg kruimige aardappels
- Zout
- 30 g boter
- Peper
- Nootmuskaat
- 2 eieren M
- Olie of vet om te frituren
Kneus het amandelschaafsel lichtjes met de hand en meng het met het paneermeel.
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Kook de aardappels met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af, laat ze even droogstomen en stamp ze fijn met een pureestamper.
Roer de boter door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Roer de eidooiers door de puree en laat de puree afkoelen.
Verdeel de puree in balletjes van ongeveer 40 g, vorm ze tot kroketjes en zet ze afgedekt ongeveer 45 minuten in de koelkast.
Verhit de olie tot 180°C in de frituurpan.
Klop de eieren los.
Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en rol ze vervolgens door het amandel-paneermeelmengsel.
Frituur de kroketjes per 4 stuks in ongeveer 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Serveer de gouden amandelkroketjes warm als bijgerecht bij je favoriete hoofdgerecht.
Serveer de kroketjes met een frisse dipsaus zoals aioli of een zelfgemaakte kruidendip.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Ajam goreng koening
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 stukjes koenjit verse wortel á 3 cm of 1 theelepel koenjitpoeder
- 40 gram laos wortel verse geschild
- 20 gram gember verse geschild
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel ketoembar gemalen
- 1 theelepel azijn
- ½ eetlepel tamarindepasta
- 2 dl kokosmelk blik
- 1 kg kip of 1 kg drumsticks
- 1 liter frituurolie
Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan, voeg 2 1/2 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt.
Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180°C) in 5-10 minuten krokant.
Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren).
Serveer de kip zonder kruiden.
Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt.
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Gefrituurde Pangsit met Gehakt
Krokante, gefrituurde pangsit gevuld met gekruid gehakt. Een smaakvolle en populaire Aziatische snack, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Chinees Nieuwjaar
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Vermeng 500 gram gehakt met peper, zout en 2 geperste teentjes knoflook en sambal naar smaak.
Draai van het gekruide gehakt kleine balletjes.
Snijd de 20 loempiavellen elk in vieren.
Leg op elk velletje een gehaktballetje.
Smeer de randen van de velletjes in met ei.
Vouw elk velletje in een driehoekje om de vulling.
Vouw de punt van de driehoek tegenovergesteld terug en plak hem met ei vast.
Frituur de pangsit in hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
Dien ze op met pangsitsaus.
Serveertip:
- Dien de pangsit warm op met pangsitsaus.
- Lekker met een zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
- Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij deze krokante snack.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Gehakt-loempiaatjes
Krokante loempiaatjes gevuld met een pittige gehaktvulling, een heerlijk Aziatisch borrelhapje.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd29 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 12 stuks
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 12 vellen fyllodeeg
- 1 teen knoflook
- 2 el ketjap manis
- ½ el maïzena
- 1 el olie
- 2 tl sambal oelek
- 75 g taugé
- 1 ui
- 125 g varkensgehakt
- 40 g worteljulienne of 3 fijngesneden worteltjes
- Peper
- Zout
Laat het fyllodeeg ontdooien.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Snijd de taugé kleiner.
Fruit de ui, knoflook en sambal kort in de olie, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
Schep de taugé en wortel erdoor, bak kort mee en breng op smaak met ketjap, zout en peper.
Bind het vocht met de aangemaakte maïzena.
Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel vulling over.
Vouw de onderrand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
Druk de naad met water iets vast.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Gefrituurde Geitenkaasballetjes met Rode Portsaus
Krokante gefrituurde geitenkaasballetjes met een zoete rode portsaus, een heerlijk en eenvoudig te bereiden hapje.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- Bloem
- Ei
- Geitenkaas bijvoorbeeld Chèvre
- Maïzena
- Munt
- Paneermeel
- Port
Snijd de geitenkaas in stukken ter grootte van een grote knikker.
Haal de kaas door geklopt eiwit en paneer met bloem.
Haal opnieuw door eiwit en paneer met paneermeel.
Frituur de balletjes kort.
Vermeng maïzena met water tot een glad papje.
Verwarm de port in een pannetje, voeg het maïzenamengsel toe en roer tot een saus ontstaat.
Schep de saus op kleine bordjes en leg de gefrituurde balletjes erbij.
Garneer met munt.
Serveertip:
- Serveer direct na het frituren voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
- Een glas gekoelde rode port past goed bij dit hapje.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Gefrituurde Kaas-Griesballetjes met Spruitjespuree
Hartige gefrituurde kaas-griesballetjes met een romige spruitjespuree, een verrassende combinatie van smaken en texturen.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
koelen1 uur uur
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g aardappelen
- 25 g boter
- 1 ei
- Frituurvet of -olie
- 50 g griesmeel
- 1 kruidenbouillontablet
- 1 dl melk extra
- 3 ¾ dl melk
- Nootmuskaat
- 125 g oude kaas
- Paneermeel
- Peper
- 300 g spruitjes
- 1 tl Franse tuinkruiden Silvo
- Zout
Snijd de korstjes van de kaas en rasp de kaas grof.
Breng de melk met bouillontablet en tuinkruiden aan de kook.
Roer het griesmeel erdoor en kook ± 5 minuten tot een dikke pap.
Roer de kaas erdoor en laat smelten.
Spoel een bord met koud water, schenk het mengsel erin en laat afkoelen.
Laat 1 uur koud en stijf worden in de koelkast.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Schil aardappelen, snijd in vieren.
Kook aardappelen en spruitjes ± 15 minuten gaar.
Strooi paneermeel in een bord, klop ei los in een ander bord.
Vorm kaas-griesmeelmengsel tot balletjes, wentel door paneermeel, dan door ei en weer door paneermeel.
Verhit frituurvet tot 175 °C.
Bekleed een bord met keukenpapier.
Frituur de balletjes goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm.
Giet aardappelen en spruitjes af, stamp fijn.
Verwarm melk in een steelpannetje, voeg melk en boter toe tot puree ontstaat.
Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat, warm door.
Schep de spruitjespuree in een schaal en leg de kaasgriesmeelballetjes langs de rand.
Serveertip:
- Serveer direct voor de beste smaak en textuur.
Wijnadvies:
- Een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Kaasbitterballen met kruiden
Heerlijke kaasbitterballen met een mix van oude en mosterdkaas, op smaak gebracht met verse kruiden.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
afkoeltijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 50 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 20 stuks
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 4 eetlepels bieslook fijngehakt
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- ½ kruidenbouillontablet
- Kerriesaus optioneel
- Kervel fijngehakt
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 ½ dl melk
- 100 gram mosterdkaas mini-blokjes
- Nootmuskaat
- 100 gram oude kaas mini-blokjes
- Pakje gekruid paneermeel
- Peterselie fijngehakt
- Tijmblaadjes fijngehakt
- ¼ liter water
- Peper
- Zout
- Losgeklopt ei
Kook bouillon van bouillontablet en water.
Fruit knoflook in boter, roer bloem erdoor en laat opnemen.
Voeg bouillon en melk toe en laat opnemen.
Laat de saus 4 minuten pruttelen.
Snijd de kaas in mini-blokjes en knip de kruiden fijn.
Schep kaas en kruiden door de ragoût.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen.
Vorm balletjes van de ragoût en paneer met gekruid paneermeel.
Haal de balletjes door ei en nogmaals door paneermeel.
Bak de balletjes goudbruin in frituurolie op 175°C.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met kerriesaus.
Serveertip:
Serveer met kerriesaus of een andere dipsaus naar keuze.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Parmezaanse kaaskroketten
Heerlijke Parmezaanse kaaskroketten, een smaakvol en krokant borrelhapje.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
afkoeltijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 50 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- 2 eieren gesplitst
- Frituurolie
- 5 dl melk
- 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
- Paneermeel
- Peper
- Bloem
- Losgeklopt ei
Maak een dikke bechamelsaus: smelt boter, roer bloem erdoor en giet koude melk erbij.
Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
Neem van het vuur en voeg eierdooiers en Parmezaanse kaas toe.
Breng op smaak met peper (geen zout, kaas is al zout).
Spreid uit op een plaat en laat volledig afkoelen.
Snijd in rechthoekige kroketten.
Wentel in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
Laat enkele uren rusten in de koelkast.
Bak goudbruin in frituurolie op 185°C.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met een tomatensaus of aioli.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Kaaskroketjes met Mierikswortelsaus
Knapperige kaaskroketjes met een pittige mierikswortelsaus, een heerlijk borrelhapje of snack.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g boter
- 40 g bloem
- ½ groentebouillontablet
- 1 ei
- 200 g Kernhem kaas
- 3 el geraspte mierikswortel Kühne
- ½ pakje paneermeel 75 g
- 8 takjes peterselie
- 1 dl Biogarde Roer
- 1 sjalotje
- 1 tomaat
- Frituurolie of -vet
- ½ tl chilipoeder
- Zout
- Peper
- 2 walnoten
Hak de walnoten fijn.
Knip 6 takjes peterselie fijn in een kommetje.
Snijd de korstjes van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes.
Pel en snipper het sjalotje.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak het sjalotje met chilipoeder zachtjes ± 2 minuten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en roer de bloem erdoor.
Voeg al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toe en blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat.
Roer de walnoten, kaasstukjes en de helft van de fijngeknipte peterselie erdoor.
Schenk de kaassaus in een diep bord en laat afkoelen.
Laat de saus ± 1 uur opstijven in de koelkast.
Klop het ei met 1 el water los in een ander diep bord.
Strooi het paneermeel uit op een plat bord.
Snijd de koude kaasmassa in 8 puntjes en vorm tot kroketjes met koele handen.
Haal de kroketjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het paneermeel, zodat alle kanten bedekt zijn.
Herhaal dit en zet de kroketjes afgedekt in de koelkast.
Roer een sausje van de Biogarde, mierikswortel, de rest van de peterselie, zout en peper.
Was de tomaat en snijd in 8 partjes.
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C en frituur de kroketjes in ± 3 minuten goudbruin.
Laat ze uitlekken in een vergiet, leg ze op een schaal en garneer met peterselie en tomaat.
Geef de mierikswortelsaus er apart bij.
Serveer met een salade van lollo rosso en bruin stokbrood.
Serveertip:
Serveer de kaaskroketjes met een frisse salade en bruin stokbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij de kaaskroketjes.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17
Kaaskroketten of -bitterballen
Heerlijke kaaskroketten of -bitterballen, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
koelen1 uur uur
Servings: 6 of 16-24 bitterballen
Calories: 100kcal
Author: Cor Klaar
- 2 dl melk
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- Peper
- ½ eetlepel peterselie
- 125 gram oude kaas
- Enkele druppels bouillonaroma
- 1 ei
- Paneermeel
- Frituurvet
Maak een dikke saus van melk, boter en bloem.
Breng op smaak met peper en peterselie en roer de kaas en bouillonaroma erdoor.
Strijk het mengsel uit op een bord en laat koud worden.
Verdeel in 8 punten (kroketten) of 16-24 punten (bitterballen).
Vorm kroketten of bitterballen en wentel ze door paneermeel.
Klop het ei los met 1 eetlepel water.
Wentel de kroketten/bitterballen door het ei en opnieuw door paneermeel.
Verhit het frituurvet tot het dampt.
Frituur de kroketten/bitterballen goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.
Calories: 100kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 17