Krokante Aubergineplakken met Kaas en Paneermeel
Knapperige aubergineplakjes met een kaas- en paneermeelkorstje, perfect als bijgerecht. Deze heerlijke aubergineplakken zijn goudbruin gefrituurd en perfect te serveren met een frisse tomatensaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
mes
keukenpapier
Vier diepe borden
- 1 aubergine in plakken van 1 cm
- 4 eetlepels bloem
- Zout naar smaak
- 2 eieren losgeklopt
- 100 g geraspte belegen kaas
- 150 g paneermeel
- Olie om te frituren
Was de aubergine en snijd deze in plakken van 1 cm dik.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aubergineplakken 3 minuten.
Laat ze afkoelen onder koud water en dep ze droog.
Doe bloem en zout in een diep bord, klop de eieren los in een tweede bord, doe de geraspte kaas in een derde bord en paneermeel in een vierde bord.
Haal de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei, de kaas, nogmaals het ei en tenslotte door het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan.
Verhit de frituurolie en bak de aubergineplakjes goudbruin.
Frituur niet te veel plakjes tegelijk.
Laat de aubergineplakjes uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatensaus.
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensaus en eventueel wat verse basilicum of peterselie als garnering.
Wijnadvies:
Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze zuren zorgen voor een mooi contrast met het romige kaaskorstje.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Attereau de Boeuf met Villerois Saus en Ham
Attereau de Boeuf is een verfijnde amuse met malse stukjes runderhaas, gehuld in een romige villerois saus en gepaneerd, geserveerd met een hamsaus en waterkers.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg runderhaas in blokjes
- 40 g boter
- 50 g bloem
- ½ l kalfsfond
- 40 g eidooier
- ½ dl room
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Ei
- Paneermeel
- 160 g gekookte ham in julienne
- Waterkers
Snijd de runderhaas in blokjes van 4 cm en bestrooi met zout en peper.
Rissoleer ze snel rondom in hete boter en laat afkoelen.
Voor de saus: Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux.
Giet al roerend de kokende kalfsfond bij de roux en kook tot een dikke saus.
Meng eidooier en room en voeg toe.
Breng op smaak en laat afkoelen.
Voor het garnituur: Kook de kalfsfond en laat tot 2/3 inkoken.
Voeg de julienne ham toe en breng op smaak.
Voor de attereau: Rijg de afgekoelde stukjes runderhaas aan pennen, haal ze door de afgekoelde saus en laat opstijven in de koelkast.
Haal ze door losgeklopt ei en paneermeel.
Frituur de attereau's in olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Dresseer de attereau's op borden, schep de hamsaus erlangs en garneer met waterkers.
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah. De rijke smaken van het vlees en de saus vragen om een volle wijn met body.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Krokante Gefrituurde Surimisticks met Pittige Chilisaus
Deze knapperige gefrituurde surimisticks, omhuld met krokante rijstmie en geserveerd met een pittige Thaise chilisaus, zijn een perfecte zomerse snack of hapje voor bij een picknick.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- Voor de surimisticks:
- 1 pakje 12 stuks gehalveerde surimisticks
- 50 g rijstmie
- 1 stuks losgeklopt eiwit
- Olie voor frituren
- Voor de chilisaus:
- 5 stuks ontpitte rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Thaise vissaus nam plah
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels suiker
Kook de rijstmie 1 minuut, giet af en laat snel afkoelen.
Haal de surimisticks door het eiwit, laat even rusten.
Wikkel enkele slierten rijstmie om de surimisticks.
Verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
Laat een paar surimisticks in de hete olie glijden en bak ongeveer 2 minuten tot de mie krokant is.
Herhaal dit proces totdat alle surimisticks gefrituurd zijn.
Doe de rode pepers, knoflook, vissaus, citroensap en suiker in een mixer en pureer tot een gladde chilisaus.
Pas de zoetheid van de saus aan door eventueel meer suiker toe te voegen.
Serveer de gefrituurde surimisticks met de zelfgemaakte chilisaus als dipsaus.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Krokante Gefrituurde Spiering met Ansjovismayonaise
Geniet van knapperige, goudbruine gefrituurde spiering, geserveerd met een heerlijke ansjovismayonaise. Perfect als zomerse snack of als onderdeel van een picknick!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grote papieren zak
keukenpapier
mes
Voor de spiering:
- 750 gram spiering
- 100 gram bloem
- Zout naar smaak
Voor de saus:
- 350 gram mayonaise
- 1 dl citroensap
- 1 eetlepel ansjovispasta
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 augurken fijngesneden
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Doe de bloem en wat zout in een grote papieren zak.
Voeg de gewassen en schoongemaakte spiering toe aan de zak en schud tot alle visjes bedekt zijn met bloem.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de spiering in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de gefrituurde spiering uitlekken op keukenpapier.
Voor de saus:
Roer de ansjovispasta door het citroensap.
Meng dit mengsel door de mayonaise.
Voeg de kappertjes en fijngesneden augurken toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de saus naast de gefrituurde spiering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past perfect bij de hartige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Krokante Slibtongfilets met Frisse Ravigotesaus
Verwen jezelf met deze knapperige gefrituurde slibtongfilets, geserveerd met een frisse ravigotesaus. Dit klassieke Franse gerecht is perfect als hoofdgerecht voor een lichte zomerse maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- Voor de slibtong:
- 3 slibtongetjes
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- 2 eiwitten
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Voor de ravigotesaus:
- 100 g mayonaise
- 25 g kappertjes
- 1 augurk
- 1 sjalot
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel kervel
- 1 eetlepel peterselie
- 1 takje dragon
Fileer de slibtong en bestrooi de filets met peper en zout.
Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit, en als laatste door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot de juiste temperatuur en frituur de filets á la minute totdat ze goudbruin zijn.
Giet de kappertjes af, knijp ze uit en hak ze fijn.
Snijd de sjalot, augurk en kruiden ragfijn.
Meng alle ingrediënten door de mayonaise en voeg wat kappertjesvocht toe.
Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje mosterd.
Serveer de gefrituurde filets met de ravigotesaus en garneer met een plukje kervel.
Wijnadvies:
Kies voor een droge witte wijn zoals een Chablis of Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de ravigotesaus aanvult.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Pittige Gefrituurde Kippenbouten
Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kippenbouten
- 50 g maïzena
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels geraspte sjalot of ui
- 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels gembersap
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels vijfkruidenpoeder
- 4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- Olie voor het frituren
- Toefjes peterselie voor het garneren
Hak de kippenbouten doormidden.
Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
Schep alles goed door elkaar.
Wentel de stukken kip door de maïzena.
Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Krokante Kippenfilets met Verfrissende Citroensaus
Geniet van krokante, goudbruine kippenfilets met een verfrissende citroensaus. Dit Filipijnse gerecht is perfect als smaakvol hapje of als hoofdgerecht, ideaal voor een zomerse dag of feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 citroen in schijfjes
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 125 gr rijstvlokken
- 1 losgeklopt ei
- 4 kippenfilets
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Voor de saus:
- 2 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 4 sjalotten gesnipperd
- 1 snuifje fijne griessuiker
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Wrijf de kipfilets in met zout, peper en gemberpoeder.
Wentel de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de rijstvlokken.
Verhit de frituurolie tot 185°C.
Bak de kipfilets 5 tot 6 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de kipfilets uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Breng de kippenbouillon aan de kook met de witte wijn en gesnipperde sjalotten.
Laat het mengsel voor de helft inkoken.
Breng de saus op smaak met peper, zout en een snuifje suiker.
Giet de saus over de kipfilets en garneer met citroenschijfjes.
Wijnadvies:
Kies een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay, die goed past bij de frisse citroensaus.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Gebraden Eend met Hazelnootmousseline en Pompoenchutney
Een verfijnd gerecht van gebraden eend geserveerd met een romige hazelnootmousseline, smaakvolle pompoenchutney en knapperige gefrituurde pastinaak. Ideaal voor feestelijke gelegenheden en liefhebbers van wildgerechten!
Bereidingstijd2 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar
Chutney:
- 1 muskaatpompoen
- 0,5 dl witte wijnazijn
- 100 gram suiker
- 2 laurierbladen
- 1 serehstengel
- 50 gram gember
- 100 gram sjalotten
- 300 gram wortel
Eend:
- 8 hele eenden
- Ganzenvet
- Zout en peper naar smaak
Garnering:
- 200 gram hazelnoten
- Garnituur:
- Patentbloem
- Water
- 3 pastinaken
Mousseline:
- 50 gram boter
- 1 kg aardappels Irene
- 2,5 dl room
- 1 dl hazelnootolie
Saus:
- 1 dl rode port
- Braadboter
- 0,5 liter gevogeltefond
- 50 gram boter
- 40 gram sjalotten
Eend:
Snijd de pootjes van de eenden af en zout ze aan de binnenzijde.
Smelt het ganzenvet en voeg de eendenpootjes toe.
Gaar ze in een oven van 90°C onder deksel.
Verwarm boter in een pan en braad de eenden gedurende 5 minuten stevig aan.
Laat ze rusten in een Alto-Shaam op 50°C of in een oven op lage temperatuur.
Bewaar het braadvet voor de saus.
Laat de pootjes in het vet afkoelen als ze gaar zijn.
Saus:
Snipper de sjalotten en zweet ze aan in braadboter.
Voeg de gevogeltefond toe, breng aan de kook en laat tot 3 dl reduceren.
Voeg de rode port toe, breng opnieuw aan de kook en passeer de saus.
Monteer de saus met boter en breng op smaak.
Hazelnootmousseline:
Schil de aardappels en kook ze gaar in gezouten water.
Giet af, droogstoom en pureer de aardappels.
Roer de room en boter door de puree en monteer met hazelnootolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Bruneer de hazelnoten 12 minuten in een koude oven op 180°C, laat afkoelen en hak grof.
Pompoenchutney:
Schil de pompoen en wortel, pel de sjalotten.
Snijd alles in stukken.
Snijd de serehstengel en gember in stukken.
Zet de groenten en kruiden aan in olie, voeg de suiker toe en laat karamelliseren.
Blus af met witte wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
Pureer kort met de pulsknop in de Magimix en bewaar tot gebruik.
Pastinaak:
Schil de pastinaken en schaaf in dunne repen met een dunschiller.
Leg in een kom en giet er heet water over, laat uitlekken op keukenpapier.
Eend:
Haal de eenden uit de Alto-Shaam en zet ze 10 minuten in een oven van 180°C.
Sauteer de eendenpootjes krokant in een droge hete pan.
Hazelnootmousseline:
Verhit de hazelnootmousseline.
Dresseren:
Schep een lepel mousseline op de borden.
Snijd de borstfilets van de eenden af en leg deze tegen de mousseline aan.
Voeg een quenelle chutney toe en giet de saus eromheen.
Garneer met gefrituurde pastinaak en bestrooi de mousseline met gehakte hazelnoten.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Pinot Noir of een krachtige Merlot.
Calories: 750kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 55g | Vet: 40g | Zout: 1.8g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Krokant Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus
Deze krokante gebakken visfilets zijn perfect voor een smakelijk bijgerecht, compleet met een pittige, zelfgemaakte tartaarsaus. Ideaal voor een heerlijke maaltijd met het hele gezin!
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg visfilets
- 2 eieren
- 1 bord meel
- 1 bord paneermeel
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Voor de tartaarsaus:
- 1 grote kom mayonaise
- 2 sjalotten fijngesneden
- 2 à 3 augurken fijngesneden
- 1 scheut worcestershiresaus
- Peterselie gehakt
- Bieslook gehakt
- Peper naar smaak
Wijnadvies:
Serveer met een frisse Muscadet wijn voor een perfecte combinatie met de krokante vis
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3
Krokante Gebakken Visfilets met Huisgemaakte Tartaarsaus
Maak deze krokante gebakken visfilets met een pittige tartaarsaus voor een heerlijke maaltijd!
Servings: 3
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
schotel
Visklem
Weegschaal
- 1 kg visfilets
- 2 stuks eieren
- 1 bord meel
- 1 bord paneermeel
- Naar smaak peper
- Naar smaak zout
- 200 ml mayonaise
- 2 stuks sjalotten fijngehakt
- 2 à 3 stuks augurken fijngehakt
- 1 scheut Worcestersaus
- 1 eetlepel peterselie gehakt
- 1 eetlepel bieslook gehakt
Kluts de eieren met een beetje peper en zout in een diep bord.
Zet drie borden naast elkaar: één met meel, één met het eimengsel, en één met paneermeel.
Haal de visfilets eerst door het meel, schud overtollig meel af.
Doop de visfilets in het eimengsel en daarna in het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan en schud overtollig paneermeel af.
Plaats de gepaneerde visfilets op een schotel en laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de frituurpan tot 180°C.
Bak de visfilets tot ze goudbruin en krokant zijn.
Voor de tartaarsaus: meng de fijngehakte sjalotten, augurken, peterselie, bieslook en Worcestersaus door de mayonaise.
Breng de tartaarsaus op smaak met peper.
Serveer de visfilets warm met de tartaarsaus en gebakken aardappelen.
Serveer met een frisse Muscadet om de smaken van de vis te complementeren..
Calories: 480kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Frituurpan / Pagina 3