Koolhydraatarm Bruschetta
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 courgette
- Zout naar smaak
- Olijfolie
- 2 of 3 grote tomaten
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes
Snijd de courgette in plakken.
Verdeel de plakken op een snijplank en besprenkel beide kanten met wat zout.
Laat 10 minuten intrekken en dep het overtollige vocht eraf met keukenpapier.
Verhit een grillpan met wat olijfolie en bak hier de plakken courgette in (± 4 minuten per zijde).
Maak ondertussen de tomatenmix.
Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verwijder eventueel het vruchtvlees om de tomatenmix niet al te vochtig te maken.
Snipper de ui fijn en doe dit in een schaal, samen met de tomatenblokjes en de geperste knoflooktenen.
Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe en verdeel de gesneden verse basilicumblaadjes over de tomatenmix.
Verdeel de plakken courgette op een bord en beleg elke plak met 1 eetlepel bruschettamix.
Eet smakelijk!
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Gepofte Aardappels met Knoflooktopping en Gegrilde Kipspiesjes
Bereidingstijd35 minuten min
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
keukenhanddoek
satéprikkers
- 4 grote aardappels ongeveer 150 g per stuk
- 350 g kipfilet
- 2 uien
- 10 gedroogde tomaten op olie
- 1 teentje knoflook
- 100 g bewust light margarine met olijfolie
- 1 krop ijsbergsla
- 2 eetlepels azijn
- 150 g peen julienne gesneden
- Zout en peper naar smaak
Boen de aardappels schoon, prik er gaatjes in en verwarm ze in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 12 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
Laat de aardappels afgedekt met een keukenhanddoek nog 10 minuten nagaren.
Snijd de kipfilet in ongeveer 16 stukjes van 5 cm.
Snipper de halve ui en snijd de rest in 8 stukken.
Laat de tomaten uitlekken en vang 4 eetlepels olie op.
Rijg afwisselend ui, kip en tomaten aan satéprikkers.
Bestrijk de spiesjes met 1 eetlepel van de opgevangen olie.
Verwarm een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Pers de knoflook boven de bewust light margarine uit.
Snijd de rest van de gedroogde tomaten fijn en meng ze door de knoflookmargarine.
Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.
Meng de gesnipperde ui, peen julienne en sla en maak een dressing van de resterende olie, azijn, zout en peper.
Snijd de gepofte aardappels aan de bovenkant in, bestrooi met zout en serveer met de knoflooktopping, sla en kipspiesjes.
Deze maaltijd is heerlijk met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Sint Jacobsschelpen met avocado
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) zure room
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 chilipeper
- 300 gram Sint Jacobsschelpen
Avocade in blokjes snijden en met citroensap omscheppen.
Helft van de avocado in zure room en 2 eetlepels olijfolie pureren.
Op smaak brengen met zout en julienne gesneden spaanse peper.
Grillpan verhitten, Sint Jacobsschelpen goed droog deppen , met olie bestrijken en in 2-3 minuten gaargrillen, halverwege keren.
Avocadomousse over 4 borden verdelen, rest van avocadoblokjes en Sint Jacobsschelpen erop leggen, met chilipeper bestrooien.
Serveren met geroosterd (bruin) brood.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Gegrild varkenshaasje met doperwtencoulis
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 varkenshaasje 600 g
- 500 g tuinbonen en/of groene boontjes
- 250 g doperwtjes diepvries
- ½ l kippenbouillon
- olijfolie
- boter
- bonenkruid
- peper
- zout
Snij het varkenshaasje in mootjes van ± 2 cm dik.
Kruid ze met peper en zout, bestrijk ze lichtjes met olijfolie en rooster ze kort aan beide kanten in de grillpan.
Zet ze nog 5 minuten in de oven op 180° C.
Kook de bonen beetgaar in gezouten water met een takje vers (of een mespunt gedroogbonenkruid.
Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan.
Warm ze op in een nootje boter en kruid ze naar smaak met peper en zout.
Breng de kippenbouillon aan de kook met de doperwtjes.
Laat 1 minuut doorkoken, pureer met de staafmixer en kruid de erwtencoulis naar smaak bij met peper en zout.
Tip: Verdeel het vlees en de boontjes over de borden. Lepel er de erwtenpuree bij en dien op met aardappeltjes in de schil.
Tip: Tuinbonen schoonmaken is een karwei: ze moeten eerst gedopt én dan moet het fijne vliesje er nog worden afgehaald. Dat laatste werkje gaat supersnel als u de tuinbonen eerst blancheert.
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel
Een kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met gegrilde kalkoen, sinaasappel en tortillachips.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Land van herkomst: Mexico Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik maïs uitgelekt
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 1 teentje knoflook gepeld
- 1 ui gesnipperd
- 1 zakje worteltjes en doperwten 350 gram
- 2 eetlepels olijfolie voor de rijst
- 2 eetlepels olijfolie voor de marinade
- 250 gram kippenbouillon van tablet
- 250 gram rijst
- 250 gram tomaten in stukjes
- 350 gram kalkoenfilet
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- Tortillachips optioneel
Verhit 2 el olie in een hapjespan, bak de rijst en ui 2 minuten.
Pers de knoflook erbij en voeg de tomaten toe, bak 2 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, dek af en kook 5 minuten.
Voeg worteltjes en doperwten toe, roer en kook 10 minuten.
Meng sinaasappelsap, rasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade.
Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met marinade en laat 5 minuten intrekken.
Schep de maïs door de rijst en verwarm 5 minuten.
Rooster de kalkoenfilets 4-5 minuten in een grillpan.
Verdeel de rijst over borden en leg de kalkoenfilets erop.
Serveer met tortillachips.
Serveertip:
Serveer met tortillachips.
Wijnadvies:
Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Citroengras Kipspiesjes
Aromatische kipspiesjes met citroengras, een lust voor het oog en een smaaksensatie.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Land van herkomst: Thailand Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bosui fijngehakt
- 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 250 gram kip
- 6 eetlepels sereh citroengras
- Olie
Maal de kipblokjes met knoflook, rode peper, bosui, vissaus en paneermeel tot een egaal mengsel in een keukenmachine.
Verdeel het kipgehakt in 6 gelijke porties.
Verwijder de buitenste harde bladeren van de sereh stengels.
Kneed een portie gehakt om het dikke gedeelte van elke stengel sereh tot een worstje van ca.
6 cm.
Bestrijk het gehakt met olie.
Rooster de spiesjes in 7-8 minuten in een hete grillpan of onder de ovengrill rondom bruin en gaar.
Serveertip:
Serveer de kipspiesjes met een dipsaus naar keuze.
Wijnadvies:
- Gewürztraminer: Een aromatische witte wijn die goed past bij de kruidige smaken van de spiesjes.
- Riesling: Een lichtzoete witte wijn die de pittigheid van de rode peper in balans brengt.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Gegrilde Kalkoen met Frisse Kiwisalsa
Gegrilde kalkoenfilet met een frisse en fruitige kiwisalsa, een verrassende combinatie van smaken.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ½ eetlepel olijfolie
- 1 schaaltje koriander
- 2 tomaten
- 3 groene kiwi's
- 4 kalkoenfilets
- ½ rode peper
- ½ theelepel koriander gemalen
- peper
- sjalot
- zout
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Schil de kiwi’s en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Snipper de sjalot en snijd de rode peper in ringetjes (verwijder de zaadjes).
Meng de tomaat, kiwi, sjalot, rode peper, gemalen koriander en geknipte koriander in een kom.
Breng de salsa op smaak met peper en zout.
Verhit een grillpan tot loeiheet.
Wrijf de kalkoenfilets in met olijfolie, peper en zout.
Rooster de kalkoenfilets in ongeveer 10 minuten gaar en bruin.
Serveer de kalkoenfilets met de kiwisalsa.
Serveertip:
Lekker met gebakken uien, kidneybonen en maïs.
Wijnadvies:
Timara Sauvignon Semillon.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 35g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Kipfilet met couscous van Onbekende Auteur
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 kip
- 300 gram couscous instant
- 3 rijpe tomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepel(s) rozijnen
- peper
- olijfolie
- ¼ liter kippenbouillon heet water met bouillonblokje
- zout
Voorbereiding:
Snij de kipfilets horizontaal door midden (kan je ook door de slager of poelier laten doen).
Meng de peper, zout, organo, thijm, rozemarijn en de olie vrijf dit over de kipfilets, 1/2 tot 3 uur laten marineren in de koelkast.
Snij de tomaat en de ui in 2*2 cm blokjes evt opbergen in de koelkast.
Snij de knoflook in plakjes (als je er niet van houd kan je dit ook weglaten).
Weeg de cous cous af.
Maak de bouillon.
Afmaken:
Verwarm de grillpan (kan evt ook op de bbq).
Als de pan warm is doe de kipfilets in de pan en zet het vuur hoog.
Als de kip voorzien is van grillstrepen draaien wij hem om.
Als ook deze kant ook voorzien is van grillstrepen draai het vuur laag.
Zet de wok(hapjes pan mag ook ) doe hierin 6 eetlepes olie (als je er minder in doet gaat de cous cous plakken).
Als de olie warm bakken de ui en knoflook bruin.
Doe de tomaat erbij als de tomaat gaar wordt (begint purre te worden) doen we de cous cous erbij.
Laat de cous goed warm worden (dan neemt het het vocht gelijk op).
Voeg de peper zout(niet te weinig want de cous cous heeft weinig smaak vanzichzelf) rozijnen en de helft van de boullion toe.
Blijf roeren tot het vocht is opgenoen voeg nu de rest van de bouillon toe.
Even roeren vuur uit 3 min wachten.
Doe de cous cous op het bord de kipfilet erop en smullen maar!
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Chinese flensjes met kip en hoisinsaus
Deze Chinese flensjes gevuld met gemarineerde kip, knapperige groenten en een smaakvolle hoisinsaus zijn een heerlijke Aziatische lekkernij voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Voor de flensjes:
- 125 gram bloem gezeefd
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 3 deciliter melk
- Zout naar smaak
Voor de vulling:
- 2 dubbele kipfilets
- Peper en zout naar smaak
- Mespuntje vijfkruidenpoeder
- Scheutje lichte sojasaus
- 1 komkommer in dunne reepjes
- 3 lente-uien in dikke lucifers gesneden
- 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten geweekt in heet water, steeltjes verwijderd
Voor de saus:
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 4 eetlepels suiker of minder als je candarell gebruikt
- 1 eetlepel sesamolie
Flensjes bereiden:
Meng de bloem, melk, eieren, olie en een snufje zout tot een glad beslag.
Laat het beslag even rusten.
Bak dunne flensjes in een koekenpan en dek ze af tot gebruik.
Vulling bereiden:
Snijd de kipfilets horizontaal doormidden en marineer met peper, zout, vijfkruidenpoeder, sojasaus en olie.
Verhit een grillpan en bak de kipfilets gaar.
Laat ze afkoelen en snijd in dunne reepjes.
Snijd de lente-ui en de komkommer in dikke lucifers.
Snijd de geweekte Chinese champignons in dunne reepjes.
Meng de ingrediënten voor de hoisinsaus in een kommetje.
Flensjes vullen en stomen:
Smeer een dun laagje hoisinsaus op een flensje.
Beleg met reepjes kip, komkommer, lente-ui en champignons.
Rol de flensjes strak op en leg ze op een hittebestendig bord zonder ze tegen elkaar te plaatsen.
Plaats een rekje of een klein conservenblikje met open boven- en onderkant in een wok.
Vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het rekje en breng aan de kook.
Zet het bord met flensjes op het rekje, sluit de wok met een deksel en laat 10 minuten stomen.
Serveer warm en geniet!
Serveertip:
Serveer met extra hoisinsaus en wat sesamzaadjes voor een nog rijkere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past perfect bij deze hartige flensjes.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 8g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13
Gevlochten Speltbrood met Aubergine en Mozzarella
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 1 brood
Calories: 1800kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Speltpizzadeeg 400 g
- 1 aubergine in plakken van 1/2 cm dik
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g belegen kaas geraspt
- 1 mozzarella in plakjes
- 1 eetlepel gehakte basilicum
- Peper en zout naar smaak
Bestrooi de plakken aubergine met wat zout en laat ze een half uur 'zweten' in een vergiet.
Dep de aubergine vervolgens goed droog met keukenpapier en bestrijk beide kanten met olijfolie.
Verhit een grillpan en gril de aubergine aan beide kanten, ongeveer 5 minuten in totaal.
Laat de plakken afkoelen.
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakblik en snijd om de 1,5 cm in aan de lange kant.
Verdeel 1/3 van de geraspte kaas over het deeg en leg de helft van de gegrilde aubergine erover.
Herhaal deze stap nog een keer.
Verdeel de plakjes mozzarella over de aubergine en bestrooi met peper, zout en gehakte basilicum.
Vlecht het deeg over de vulling heen.
Bestrooi het gevlochten deeg met de overgebleven kaas.
Bak in het midden van de oven gedurende 15-25 minuten, tot het goudbruin is.
Wijnadvies:
Dit gevlochten speltbrood met aubergine en mozzarella gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 1800kcal | koolhydraten: 100g | Protein: 90g | Vet: 120g | Zout: 7g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / grillpan / Pagina 13