Pommes Dauphine: Luchtige Aardappelrozetten
Luchtige en knapperige aardappelrozetten, een klassiek Frans bijgerecht voor feestelijke diners.
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- 50 g bloem gezeefd
- 2 eieren
- 300 g geschilde aardappels
- 1 dl water
- Zout
- Witte peper
- Nootmuskaat
- Frituurolie
Voor het soezenbeslag:
Breng het water met boter en een snufje zout aan de kook in een pan.
Voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot een glad deeg.
Blijf het deeg op laag vuur 5 minuten roeren totdat het gaar is.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren één voor één door het deeg tot een glad beslag.
Voor de aardappelpuree:
Kook de aardappels 25 minuten in ruim water.
Giet de aardappels af en pureer ze tot een gladde massa.
Meng het soezenbeslag met de aardappelpuree tot een homogeen geheel.
Voeg zout, witte peper, nootmuskaat en eventueel fijngehakte bieslook of tijm toe.
Doe het mengsel in een spuitzak met een groot gekarteld spuitmondje.
Frituren:
Verhit de frituurolie tot 190 °C.
Spuit rozetten van het mengsel op je vingertoppen en schuif ze voorzichtig in de hete olie.
Frituur de rozetten goudgeel en haal ze met een schuimspaan uit de olie.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Wijnadvies:
Een zachte witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij deze luchtige aardappelrozetten.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.6g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Krokante Gefrituurde Julienne van Prei
Krokante gefrituurde julienne van prei, een heerlijk knapperig bijgerecht dat perfect de smaken van elk hoofdgerecht aanvult.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g prei alleen het witte deel
- Frituurolie
Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd daarna in dunne reepjes (julienne) van 7 cm lengte.
Zet de prei in ruim koud water en breng aan de kook.
Spoel de preireepjes koud af.
Dep de preireepjes zorgvuldig droog met keukenpapier.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de reepjes prei in 3 minuten krokant.
Laat de gefrituurde prei uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Wijnadvies
Serveer bij deze gefrituurde prei een frisse Chardonnay of een Sauvignon Blanc, die goed samengaan met de krokante textuur van de prei.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 200g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Krokante Aubergineplakken met Kaas en Paneermeel
Knapperige aubergineplakjes met een kaas- en paneermeelkorstje, perfect als bijgerecht. Deze heerlijke aubergineplakken zijn goudbruin gefrituurd en perfect te serveren met een frisse tomatensaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
mes
keukenpapier
Vier diepe borden
- 1 aubergine in plakken van 1 cm
- 4 eetlepels bloem
- Zout naar smaak
- 2 eieren losgeklopt
- 100 g geraspte belegen kaas
- 150 g paneermeel
- Olie om te frituren
Was de aubergine en snijd deze in plakken van 1 cm dik.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aubergineplakken 3 minuten.
Laat ze afkoelen onder koud water en dep ze droog.
Doe bloem en zout in een diep bord, klop de eieren los in een tweede bord, doe de geraspte kaas in een derde bord en paneermeel in een vierde bord.
Haal de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei, de kaas, nogmaals het ei en tenslotte door het paneermeel.
Druk het paneermeel goed aan.
Verhit de frituurolie en bak de aubergineplakjes goudbruin.
Frituur niet te veel plakjes tegelijk.
Laat de aubergineplakjes uitlekken op keukenpapier en serveer met tomatensaus.
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensaus en eventueel wat verse basilicum of peterselie als garnering.
Wijnadvies:
Kies voor een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of Pinot Grigio. Deze zuren zorgen voor een mooi contrast met het romige kaaskorstje.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Geglaceerde Varkensrug met Fruitige Cranberry-Kiwisaus
Geniet van deze sappige geglaceerde varkensrug met een fruitige en pittige cranberry-kiwisaus. Dit Amerikaanse gerecht is een smaakvolle topper, perfect geserveerd met groene tagliatelle voor een feestelijk diner.
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
grill
keukenpapier
kwastje
mes
- Zout naar smaak
- Witte peper naar smaak
- 3 tenen knoflook geperst
- 4 el olie
- 5 dl vleesbouillon
- 3 cl witte rum
- 100 g cranberry’s afgespoeld en uitgelekt
- 100 g kiwi geschild en in plakjes gesneden
- 2 el ingelegde peperkorrels uitgelekt
- 6 el ahornsiroop
- 200 g crème fraîche
- Citroenmelisse voor garnering
Voorbereiding:
Dep de varkensrug droog en kruid met zout en witte peper.
Wrijf het vlees in met de geperste knoflook.
Verhit de olie in een braadpan en bak de varkensrug rondom mooi bruin.
Voeg de vleesbouillon en rum toe en laat het vlees op matig vuur in circa 90 minuten gaar koken.
Bereidingswijze:
Spoel de cranberry's af en laat ze uitlekken.
Schil de kiwi's, halveer ze en snijd in plakjes.
Laat de ingelegde peperkorrels goed uitlekken.
Haal het vlees uit de pan en bestrijk met ahornsiroop.
Glaceer het vlees circa 10 minuten onder de grill.
Verhit de vleesbouillon opnieuw, voeg het fruit en de peperkorrels toe en laat circa 5 minuten trekken.
Roer de crème fraîche door de saus en breng op smaak met peper en zout.
Wijnadvies:
Een rijke, volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past goed bij de zoete en pittige smaken van dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Knapperige Gefrituurde Tortellini met Zoetzure Saus
Een simpel, maar elegant voorgerecht: knapperige gefrituurde tortellini geserveerd met een zoetzure Thaise saus. Perfect als smaakvol hapje voor een feestje of als hartig voorgerecht.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 12 tortellini 3 per persoon
- Thaise zoetzure saus
- Olie voor het frituren
Verwarm 1 cm olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de tortellini goudbruin en knapperig in de hete olie.
Laat de gefrituurde tortellini uitlekken op keukenpapier.
Serveer de tortellini met een bakje Thaise zoetzure saus.
Wijnadvies:
Een glas frisse, lichtzoete wijn zoals een Moscato of een Riesling past goed bij de zoetzure saus en de knapperige tortellini.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Krokante Gefrituurde Surimisticks met Pittige Chilisaus
Deze knapperige gefrituurde surimisticks, omhuld met krokante rijstmie en geserveerd met een pittige Thaise chilisaus, zijn een perfecte zomerse snack of hapje voor bij een picknick.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- Voor de surimisticks:
- 1 pakje 12 stuks gehalveerde surimisticks
- 50 g rijstmie
- 1 stuks losgeklopt eiwit
- Olie voor frituren
- Voor de chilisaus:
- 5 stuks ontpitte rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Thaise vissaus nam plah
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels suiker
Kook de rijstmie 1 minuut, giet af en laat snel afkoelen.
Haal de surimisticks door het eiwit, laat even rusten.
Wikkel enkele slierten rijstmie om de surimisticks.
Verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
Laat een paar surimisticks in de hete olie glijden en bak ongeveer 2 minuten tot de mie krokant is.
Herhaal dit proces totdat alle surimisticks gefrituurd zijn.
Doe de rode pepers, knoflook, vissaus, citroensap en suiker in een mixer en pureer tot een gladde chilisaus.
Pas de zoetheid van de saus aan door eventueel meer suiker toe te voegen.
Serveer de gefrituurde surimisticks met de zelfgemaakte chilisaus als dipsaus.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Krokante Gefrituurde Spiering met Ansjovismayonaise
Geniet van knapperige, goudbruine gefrituurde spiering, geserveerd met een heerlijke ansjovismayonaise. Perfect als zomerse snack of als onderdeel van een picknick!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Grote papieren zak
keukenpapier
mes
Voor de spiering:
- 750 gram spiering
- 100 gram bloem
- Zout naar smaak
Voor de saus:
- 350 gram mayonaise
- 1 dl citroensap
- 1 eetlepel ansjovispasta
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 augurken fijngesneden
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Doe de bloem en wat zout in een grote papieren zak.
Voeg de gewassen en schoongemaakte spiering toe aan de zak en schud tot alle visjes bedekt zijn met bloem.
Verhit de frituurolie tot 180°C.
Frituur de spiering in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Laat de gefrituurde spiering uitlekken op keukenpapier.
Voor de saus:
Roer de ansjovispasta door het citroensap.
Meng dit mengsel door de mayonaise.
Voeg de kappertjes en fijngesneden augurken toe.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de saus naast de gefrituurde spiering.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past perfect bij de hartige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Krokante Slibtongfilets met Frisse Ravigotesaus
Verwen jezelf met deze knapperige gefrituurde slibtongfilets, geserveerd met een frisse ravigotesaus. Dit klassieke Franse gerecht is perfect als hoofdgerecht voor een lichte zomerse maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- Voor de slibtong:
- 3 slibtongetjes
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- 2 eiwitten
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Voor de ravigotesaus:
- 100 g mayonaise
- 25 g kappertjes
- 1 augurk
- 1 sjalot
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel kervel
- 1 eetlepel peterselie
- 1 takje dragon
Fileer de slibtong en bestrooi de filets met peper en zout.
Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit, en als laatste door het paneermeel.
Verhit de frituurolie tot de juiste temperatuur en frituur de filets á la minute totdat ze goudbruin zijn.
Giet de kappertjes af, knijp ze uit en hak ze fijn.
Snijd de sjalot, augurk en kruiden ragfijn.
Meng alle ingrediënten door de mayonaise en voeg wat kappertjesvocht toe.
Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje mosterd.
Serveer de gefrituurde filets met de ravigotesaus en garneer met een plukje kervel.
Wijnadvies:
Kies voor een droge witte wijn zoals een Chablis of Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de ravigotesaus aanvult.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Pittige Gefrituurde Kippenbouten
Ontdek de smaken van deze pittige gefrituurde kippenbouten. Dit Chinese bijgerecht combineert kruidige aroma's met knapperige texturen, perfect voor een feestelijke maaltijd of als smakelijke toevoeging aan je diner.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 4 kippenbouten
- 50 g maïzena
- 2 eetlepels droge sherry
- 2 eetlepels geraspte sjalot of ui
- 2 eetlepels geraspte verse gemberwortel
- 2 eetlepels gembersap
- 2 theelepels sesamolie
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 3 eetlepels suiker
- 3 eetlepels vijfkruidenpoeder
- 4 uitgeperste of fijngestampte grote teentjes knoflook
- 1 ei
- ¼ theelepel zout
- ½ theelepel peper
- Olie voor het frituren
- Toefjes peterselie voor het garneren
Hak de kippenbouten doormidden.
Snijd elk stuk kip enkele malen diep in en sla ze plat met een hakmes of deegroller.
Marineer de kip 20 minuten in het gembersap en de sherry.
Vermeng de vijfkruidenpoeder met peper, gember, sjalot of ui, knoflook, zout, suiker, lichte sojasaus en sesamolie.
Schenk het mengsel over de kip en laat het een uur marineren, keer elk kwartier om.
Klop het ei los en voeg het aan de marinade toe.
Schep alles goed door elkaar.
Wentel de stukken kip door de maïzena.
Verhit de olie tot 190°C en frituur de kip tot ze mooi bruin is.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Serveer de kip warm, gegarneerd met toefjes peterselie.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Noir complementeren de kruidige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2
Krokante Kippenfilets met Verfrissende Citroensaus
Geniet van krokante, goudbruine kippenfilets met een verfrissende citroensaus. Dit Filipijnse gerecht is perfect als smaakvol hapje of als hoofdgerecht, ideaal voor een zomerse dag of feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 citroen in schijfjes
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 125 gr rijstvlokken
- 1 losgeklopt ei
- 4 kippenfilets
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Voor de saus:
- 2 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 4 sjalotten gesnipperd
- 1 snuifje fijne griessuiker
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Wrijf de kipfilets in met zout, peper en gemberpoeder.
Wentel de kipfilets door het losgeklopte ei en vervolgens door de rijstvlokken.
Verhit de frituurolie tot 185°C.
Bak de kipfilets 5 tot 6 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de kipfilets uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
Breng de kippenbouillon aan de kook met de witte wijn en gesnipperde sjalotten.
Laat het mengsel voor de helft inkoken.
Breng de saus op smaak met peper, zout en een snuifje suiker.
Giet de saus over de kipfilets en garneer met citroenschijfjes.
Wijnadvies:
Kies een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay, die goed past bij de frisse citroensaus.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 2