Flammkuchen met Puntpaprika's en Rode Peper
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd32 minuten min
Servings: 4
Calories: 390kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol vers pizzadeeg 400 g (Alternatief: 1 rol vers spelt-pizzadeeg van 400 g)
- 3 puntpaprika's in de lengte in reepjes gesneden
- 1 rode peper ontpit en zeer fijn gesneden
- 250 g kwark
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 3 eieren
- 1 teen knoflook geschild en geperst
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Zout
- Verse rozemarijn om te garneren
- Versgemalen peper
erwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte.
Bak de paprikareepjes circa 2 minuten in olijfolie in een koekenpan.
Meng in een kom de kwark, mosterd, eieren, knoflook en rode peper goed.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal het deeg direct uit de koelkast, rol het uit en leg het in de ingevette bakvorm.
(Als alternatief kan het deeg met het meegeleverde bakpapier in de vorm worden gelegd, dan is invetten niet nodig.
) Verstevig de rand met het uitstekende deeg.
Giet het kwarkmengsel in de vorm en verdeel de paprika erover.
Bak onderin de oven gedurende ongeveer 30 minuten, of tot het knapperig is.
Garneer met rozemarijn voor het serveren.
Voor de flammkuchen kunt u ook andere groenten gebruiken, zoals courgette, wortelen of aubergine.
Wijnadvies:
Een droge Duitse Riesling past goed bij dit gerecht vanwege zijn verfrissende zuurgraad en fruitige aroma's.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 16g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Bladerdeegbroodjes met spinazie en feta
Heerlijke knapperige bladerdeegbroodjes gevuld met een romige spinazie-feta vulling, perfect als snack of bij de borrel.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Voor de broodjes:
- 1 rol vers bladerdeeg
- ½ ei voor bestrijken
- Sesamzaadjes om te bestrooien
Voor de vulling:
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 200 g verse bladspinazie
- 125 g feta verbrokkeld
- ½ ei
- Peper
- Zout
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
Laat het mengsel uitlekken in een zeef en volledig afkoelen.
Meng in een kom de feta met het afgekoelde spinaziemengsel.
Voeg het halve ei toe en breng op smaak met peper en zout.
Meng alles goed door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Snijd het deeg in de lengte doormidden en verdeel het spinaziemengsel over beide stukken.
Laat de randen vrij en bestrijk deze met een beetje water.
Vouw het deeg over de vulling en snijd elk stuk in drie broodjes.
Maak enkele insnijdingen aan de bovenkant voor een knapperige afwerking.
Bestrijk de broodjes met ei en bestrooi met sesamzaadjes.
Bak 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip met munt en knoflook.
Wijnadvies:
Past goed bij een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Mediterraanse gevulde puntpaprika’s met tonijn
Heerlijke gevulde puntpaprika’s met een smaakvolle vulling van tonijn, tomaat en kruiden. Een mediterraans gerecht dat licht, gezond en vol smaak is.
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Mediterraan Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tomaten fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 2 blikjes tonijn op water à 185 g, uitgelekt
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- Zout
- Peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
Voeg de fijngesneden tomaten en tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel 5 minuten sudderen zodat de smaken zich goed mengen.
Roer de uitgelekte tonijn los met een vork en voeg toe aan het tomatenmengsel.
Meng goed en vul de paprikahelften met het tonijnmengsel.
Leg de gevulde paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met de resterende olijfolie.
Bak de paprika’s 15 minuten in de oven tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
Bestrooi vlak voor het serveren met fijngehakte peterselie.
Serveertip:
Serveer met vers stokbrood of een frisse salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij de frisse mediterrane smaken van dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6
Calories: 375kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
- Scheutje olijfolie
- 2 rode uien gesnipperd
- 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
- 400 g pompoen geschild en in blokjes
- 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
- 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
- 125 ml crème fraîche
- 3 eieren
- ½ tl cayennepeper
- Zout
- 200 g feta verkruimeld
- 1 eetlepel boter om in te vetten
- Een handje rucola ter garnering
Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.
Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 375kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Tartaartjes met mosterd-pepersaus
Malse tartaartjes geserveerd met een romige mosterd-pepersaus. Dit snelle en smaakvolle gerecht is ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 30 g vloeibare bakboter bijv. Bak en Braad
- 4 tartaartjes
- 150 ml Room Culinair bijv. Campina
- 1 bakje Boursin Cuisine Drie Pepers 80 g
- 1 eetlepel grove mosterd
Verhit de vloeibare bakboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de tartaartjes in ongeveer 5 minuten aan beide kanten bruin en rosé.
Breng ondertussen de Room Culinair aan de kook in een kleine pan.
Roer de Boursin Cuisine Drie Pepers door de room en laat de kaas al roerende smelten.
Haal de pan van het vuur en roer de grove mosterd door de saus.
Serveer de tartaartjes op borden en lepel de mosterd-pepersaus eroverheen.
Serveertip:
Serveer met gekookte krieltjes en worteltjes voor een complete maaltijd. Voeg eventueel een frisse salade toe voor extra groenten.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals Bauvoyre Médoc past uitstekend bij de kruidige tonen van de mosterd-pepersaus en de malse tartaartjes.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 22g | Vet: 31g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Honingnoten Appeltaart
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 3 appels geschild en in blokjes gesneden
- 1 tl maïzena
- 4 el appelmoes
- 1 tl kaneel
- 2 el rozijnen
- 150 g noten bijvoorbeeld walnoten, paranoten, hazelnoten
- 2 el honing
- 1 el boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180⁰C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit en leg het in de ingevette taartvorm.
Leg de appelblokjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 5 minuten in de oven om het vocht eruit te laten gaan.
Laat de appelblokjes afkoelen.
Meng de appelblokjes met de maïzena, appelmoes, kaneel en rozijnen.
Vul de taartvorm met het appelmengsel en druk lichtjes aan.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ongeveer 45 minuten, tot hij goudbruin is.
Bak de noten in een koekenpan wanneer de taart bijna klaar is.
Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
Verdeel de notenmix over de gebakken taart en laat afkoelen.
Serveer de taart lauwwarm met een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Deze appeltaart met honingnoten gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese of een Muscat. Hun fruitige en bloemige tonen vullen de smaken van de appeltaart en honingnoten mooi aan.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 7g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Penne met rucola, zalmblokjes en basilicum pesto
Een smaakvolle pasta met malse zalmblokjes, frisse rucola en een romige basilicum pesto. Een eenvoudig en snel gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g penne rigate pasta
- 600 g zalmfilet in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g olijven gehalveerd
- 15 g verse basilicum in reepjes gesneden
- 100 g groene pesto
- 75 g rucola
- Zout en peper naar smaak
Kook de penne rigate in ruim kokend water met een snufje zout bijna gaar (ongeveer 10 minuten, iets korter dan op de verpakking staat).
Spoel de pasta af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmblokjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin en gaar.
Laat de olijven uitlekken en halveer ze.
Snijd de basilicum in fijne reepjes.
Verwarm de groene pesto in een wok op laag vuur.
Voeg de pasta toe en meng goed, zodat de pasta volledig bedekt is met pesto.
Haal de wok van het vuur en schep de rucola, gehalveerde olijven en gesneden basilicum door de pasta.
Verdeel de pasta over vier borden en leg de gebakken zalmblokjes er bovenop.
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en extra basilicumblaadjes voor garnering.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse Pinot Grigio sluit perfect aan bij de smaken van de zalm, basilicum pesto en rucola. De citrusachtige tonen maken het gerecht compleet.
Calories: 560kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 38g | Vet: 25g | Zout: 1.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Romige champignon-paddenstoelensoep met chorizo en bosuitjes
Een hartverwarmende en romige champignon-paddenstoelensoep met een knapperige twist van chorizo en frisse bosuitjes.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 1 zakje Honig champignon-bospaddenstoelensoepmix
- 750 ml water
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 100 g chorizo in reepjes gesneden
- 3 eetlepels crème fraîche
Breng 750 ml water aan de kook in een pan en voeg al roerende de soepmix toe.
Laat de soep zachtjes koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de uitgebakken chorizo door de champignon-paddenstoelensoep.
Schep 2 eetlepels soep door de crème fraîche in een apart kommetje en roer dit mengsel vervolgens door de soep voor extra romigheid.
Verdeel de soep over kommen of borden, garneer met de bosuitjes en serveer warm.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij de romige textuur van de soep en de hartige smaken van de champignons en chorizo.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Knapperige spek maaltijdsalade met eieren en basilicum
Een frisse en voedzame maaltijdsalade met knapperig spek, eieren en basilicum. Perfect als lichte lunch of zomerse avondmaaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g krulslamelange 2 zakken
- 4 eieren maat M
- 125 g ontbijtspek
- 1 blik kidneybonen ca. 400 g
- 4 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel citroensap
- 2 tl mosterd
- 250 g tomaten in partjes gesneden
- 100 g olijven zonder pit
- 2 eetlepels basilicum fijngeknipt
- Zout en peper naar smaak
Doe de sla in een bak met ruim koud water en laat 10 minuten weken.
Droog de sla in een slacentrifuge of laat goed uitlekken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Houd 4 plakjes apart en breek de rest in stukjes.
Spoel de kidneybonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een zeef.
Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, mosterd en zout en peper naar smaak.
Schep de sla in een grote kom en voeg het verkruimelde spek, de kidneybonen, de tomaten, de olijven en de dressing toe.
Meng goed.
Verdeel de salade over borden en garneer met de eiparten en de hele spekplakjes.
Bestrooi met het basilicum.
Serveer direct met vers stokbrood.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en extra olijfolie als dip.
Wijnadvies:
Een lichte rosé zoals een Côtes-de-Saint-Mont rosé past perfect bij deze frisse en hartige salade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 17g | Vet: 26g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123
Zomerse kip-courgettespiezen met gepofte aardappel en bonenschotel
Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde kip-courgettespiezen, gepofte aardappel en een smaakvolle bonenschotel. Ideaal voor een ontspannen barbecue of lichte maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar
magnetron
Grill (of barbecue)
- 1 pak pofaardappelen met yoghurt-knoflooksaus bijv. CêlaVita
- 2 uien in ringen
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2½ eetlepels olijfolie
- 2 tomaten in stukjes
- 1 pot witte bonen ca. 400 g
- ½ eetlepel oregano
- 8 kipfiletblokjes
- 3 eetlepels basilicum fijngehakt
Prik enkele gaatjes in de pofaardappelen en zet ze in de magnetron.
Verwarm ze op 700 watt gedurende ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen en de knoflook op laag vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de witte bonen toe en bak ze 5 minuten al omscheppend mee.
Voeg de tomatenstukjes en oregano toe en roer goed door.
Bereid de kip-courgettespiezen op een gloeiende barbecue of onder een voorverwarmde grill volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Strooi de fijngehakte basilicum over de gebakken bonen en roer door.
Serveer de kip-courgettespiezen met de gepofte aardappelen en de gebakken bonen.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en extra yoghurt-knoflooksaus voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc, zoals Andes Peaks Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht en versterkt de zomerse smaken.
Calories: 480kcal | koolhydraten: 48g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 123