Zalm-Paling Buideltjes met Gember-Citroensaus

Zalm-Paling Buideltjes met Gember-Citroensaus

Heerlijk verfijnde buideltjes gevuld met gerookte zalm en paling, geserveerd in een aromatische gember-citroensaus. Ideaal voor een bijzonder diner!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Wraps, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g gerookte palingfilet
  • 200 g gerookte zalm
  • 250 ml melk
  • 3 el citroensap
  • 3 eieren
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • 4 el gembersiroop
  • 75 g bloem
  • Boter om in te vetten
  • Peper naar smaak
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de bloem met een snufje zout in een beslagkom.
  • Klop de eieren los met de melk en voeg toe aan de bloem.
  • Roer tot een glad beslag en laat 2 uur rusten.
  • Verhit een koekenpan en vet licht in met boter.
  • Bak 4 dunne flensjes van het beslag en houd ze warm.
  • Snijd de gerookte zalm en paling in reepjes.
  • Meng met de peterselie en breng op smaak met peper.
  • Leg op elk flensje een portie van het vismengsel en vouw dicht tot buideltjes.
  • Verwarm gembersiroop met citroensap in een pannetje.
  • Mix met de staafmixer tot een gladde saus.
  • Serveer de buideltjes met warme gember-citroensaus erover.

Notities

Serveertip:

Garneer met verse peterselie en een schijfje citroen voor extra frisheid.
Wijnadvies:

Serveer bij dit gerecht een frisse Sauvignon Blanc of een Chardonnay, die de smaken van de gerookte zalm en paling perfect aanvult.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Spinazieflan met Parmezaanse Kaas en Nootmuskaat

Spinazieflan met Parmezaanse Kaas en Nootmuskaat

Een romige spinazieflan met parmezaanse kaas, nootmuskaat en een zachte textuur, ideaal als bijgerecht voor een verfijnde maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 8
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eetlepel slagroom
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en laat de spinazie al roerende slinken.
  • Laat de spinazie uitlekken.
  • Klop de eieren los met de parmezaanse kaas, slagroom, nootmuskaat, zout en peper.
  • Meng het eimengsel met de uitgelekte spinazie.
  • Schep het spinaziemengsel in de beboterde bakvorm.
  • Zet de vorm in een braadslede gevuld met heet water (au bain-marie).
  • Bak de flan 30-40 minuten in de oven totdat het ei gestold is.
  • Laat de flan iets afkoelen, stort hem uit de vorm en snijd in punten.
  • Garneer met tuinkers voor een frisse afwerking.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze spinazieflan met een frisse Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de kaas en spinazie aanvult.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 10g | Vet: 12g | Zout: 300g | Sugar: 2g

Aardappelflensjes met Knapperige Rauwe Ham

Aardappelflensjes met Knapperige Rauwe Ham

Romige aardappelflensjes, gebakken tot goudbruin en geserveerd met knapperige rauwe ham voor een smaakvol bijgerecht.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen geschild
  • ¼ liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Boter voor het bakken
  • 50 g rauwe ham in reepjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
  • Laat 1 uur afkoelen.
  • Roer de bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel tot een stevig flensjesbeslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
  • Bak de rauwe ham in 1/2 eetlepel boter knapperig.
  • Strooi de ham over de flensjes.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze aardappelflensjes met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die perfect passen bij de romigheid van de flensjes en de hartige ham.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 5g | Zout: 400g | Sugar: 2g

Gebakken Geitenkaasjes met Bacon en Pijnboompitten

Gebakken Geitenkaasjes met Bacon en Pijnboompitten

Heerlijke gebakken geitenkaasjes met een krokante korst van parmezaanse kaas en broodkruim, geserveerd met bacon en pijnboompitten.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Kaas, Noten, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 plakjes bakbacon in reepjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas geraspt
  • 4 eetlepels droog broodkruim
  • 4 kleine stevige geitenkaasjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 schijfjes geroosterd stokbrood optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
  • Meng de geraspte parmezaanse kaas met het broodkruim.
  • Haal de geitenkaasjes door de olijfolie en wentel ze daarna in het broodkruimmengsel.
  • Bak de geitenkaasjes in het midden van de oven gedurende 10 minuten tot ze bruin en zacht zijn.
  • Zet de geitenkaasjes op schijfjes geroosterd stokbrood (optioneel).
  • Strooi de krokante bacon over de kaasjes en verdeel de pijnboompitten eromheen.
  • Serveer met een frisse salade.

Notities

Wijnadvies
Serveer een frisse Sauvignon Blanc of een licht gekoelde Rosé bij de gebakken geitenkaasjes om de romige texturen van de kaas en het krokante korstje te complementeren.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 600g | Sugar: 2g

Haricots Verts à la Provençale met Geroosterde Pijnboompitten

Haricots Verts à la Provençale met Geroosterde Pijnboompitten

Een simpel, maar smaakvol bijgerecht van haricots verts met geroosterde pijnboompitten, perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g haricots verts
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Instructies

  • Kook de haricots verts in ruim water met zout gedurende 6-8 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze uitlekken.
  • Smelt de boter in een pan en verwarm de haricots verts 5 minuten in de boter.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de haricots verts.

Notities

Wijnadvies
Bij het lamsvlees met mosterdsaus past een stevige wijn, zoals de Coronas 1990 van Torres, een rijke Spaanse wijn uit de Penedès.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 3g | Vet: 9g | Zout: 250g | Sugar: 2g

Geitenkaasje in Spek met Honing-Tijmsaus

Geitenkaasje in Spek met Honing-Tijmsaus

Heerlijke gebakken geitenkaasjes in spek met een rijke honing-tijmsaus, ideaal voor een feestelijk voorgerecht.
Gebasseerd op een recept van Restaurantketen 't Zusje
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Amuse, Kaas, Tapas, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g geitenkaas zonder korst
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 4 handjes gemengde sla
  • 1 tl honing
  • 2 takjes tijm
  • 100 ml rode wijn
  • 50 ml kalfsjus
  • 4 royale toastjes
  • Sladressing

Instructies

  • Spoel de takjes tijm af en fruit deze kort in roomboter, zonder dat ze verkleuren.
  • Blus de tijm af met rode wijn en laat dit mengsel tot de helft inkoken.
  • Voeg honing en kalfsjus toe en laat de saus inkoken tot je nog maar een kwart over hebt.
  • Snijd de geitenkaas in vier porties en rol elk stukje in een plakje spek.
  • Bak de geitenkaasjes in een pan tot het spek mooi bruin is en de geitenkaas warm en zacht is.

Dresseren:

  • Meng de gemengde sla met een beetje sladressing en verdeel dit over de bordjes.
  • Plaats de toastjes bovenop de sla en leg daarop de gebakken geitenkaasjes.
  • Schep tot slot een lepel van de honing-tijmsaus over het gerechtje voor extra smaak.

Notities

Wijnadvies:
Een glas rode wijn, zoals een Merlot, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 340kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 0.6g | Sugar: 5g

Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Een klassieke, heerlijke banana split met warme banaan, vanille-ijs en een rijke chocoladesaus, ideaal voor een zomerse traktatie!
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Flexitarisch
Servings: 4
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 1 reep chocolade geraspt
  • 20 g boter
  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • 1 flesje chocoladesaus

Instructies

  • Zet 4 langwerpige schaaltjes klaar.
  • Schil de bananen en rasp de chocolade boven een kom met een grove rasp.
  • Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en leg de bananen erin.
  • Bak de bananen 5 minuten, draai ze voorzichtig rond zodat ze zacht worden, maar heel blijven.
  • Leg de gebakken bananen in de schaaltjes en schep aan beide zijden van elke banaan een bolletje vanille-ijs.
  • Schenk wat chocoladesaus over elke banana split en strooi de geraspte chocolade eroverheen.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Een glas Moscato d'Asti past goed bij dit zoete dessert.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.1g | Sugar: 45g

Bami met Gehaktballetjes en Satésaus

Bami met Gehaktballetjes en Satésaus

Een heerlijke bami met sappige gehaktballetjes in satésaus, perfect voor een snelle en smakelijke gezinsmaaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Noedels, Vlees
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Flexitarisch
Servings: 4
Calories: 650kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g halfom- of rundergehakt
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 1 theelepel sambal
  • 1 ei
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 50 g boter
  • 1 pakje satésaus
  • 500 g kant-en-klare bami

Instructies

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden, sambal, ei en paneermeel.
  • Rol hier gehaktballetjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg een kopje water toe en laat de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar sudderen.
  • Bereid de satésaus volgens de instructies op de verpakking en voeg de gehaktballetjes toe aan de saus.
  • Verwarm de bami in een ruime pan op hoog vuur door omscheppend te bakken.
  • Serveer de gehaktballetjes in satésaus apart naast de bami.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 35g | Zout: 1.6g | Sugar: 5g

Klassieke Bami met Vlees en Omelet

Klassieke Bami met Vlees en Omelet

Een smakelijke Indonesische bami met vlees, ham, groenten en een luchtige omelet, perfect voor een smaakvolle, snelle maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Noedels, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Flexitarisch
Servings: 3
Calories: 510kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak eiermie
  • 1 bami-groentenpakket
  • 250 g gaar bami-vlees in stukjes
  • 100 g ham in stukjes
  • 2 eieren
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 theelepels djahe
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels ketoembar
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gedroogde selderij
  • 1 ui in stukjes gesneden

Instructies

  • Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg laos, ketoembar, djahe en het verkruimelde bouillonblokje toe.
  • Doe de ketjap en het gare bami-vlees erbij, gevolgd door het bami-groentenpakket en de ham.
  • Voeg de gare eiermie beetje bij beetje toe, en roer alles goed door.
  • Voeg de gedroogde selderij toe en meng.
  • Kluts de eieren en bak een omelet in een koekenpan.
  • Snijd de omelet in reepjes en leg deze op de bami.
  • Serveer de bami met zure augurken en/of uitjes.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 510kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Italiaanse Baguette met Olijventapenade

Deze knapperige baguette met zelfgemaakte olijventapenade, verse tomaat en knoflook is perfect voor een Italiaanse lunch of brunch!
Bereidingstijd14 minuten
Recept categorieën: Brood, Brunch, Lunch, Snack
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Moederdag, Picknick, Verjaardag
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 tomaat fijngehakt
  • 2-3 takjes peterselie fijngehakt
  • 150 g groene olijven zonder pit
  • 7-8 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroensap
  • 8 schijfjes baguette

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook.
  • Was de tomaat en de peterselie en snijd beide fijn.
  • Hak de olijven (op 2 stuks na) fijn in de keukenmachine.
  • Voeg tijdens het draaien langzaam 6 eetlepels olijfolie toe.
  • Roer de tomaat, peterselie (op 2 theelepels na) en knoflook door de olijventapenade.
  • Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Snijd de overgebleven olijven in ringetjes.
  • Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en rooster de baguetteschijfjes goudbruin, zonder ze te donker te laten worden.
  • Bestrijk de baguettes met de olijventapenade en garneer met de overige olijven, tomaat en peterselie.

Notities

Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.08g | Sugar: 1g