Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel

Zomerse Rijstschotel met Gegrilde Kalkoen en Sinaasappel

Een kleurrijke en smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met gegrilde kalkoen, sinaasappel en tortillachips.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Rijst
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zakje worteltjes en doperwten 350 gram
  • 2 eetlepels olijfolie voor de rijst
  • 2 eetlepels olijfolie voor de marinade
  • 250 gram kippenbouillon van tablet
  • 250 gram rijst
  • 250 gram tomaten in stukjes
  • 350 gram kalkoenfilet
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • Tortillachips optioneel

Instructies

  • Verhit 2 el olie in een hapjespan, bak de rijst en ui 2 minuten.
  • Pers de knoflook erbij en voeg de tomaten toe, bak 2 minuten mee.
  • Schenk de bouillon erbij, dek af en kook 5 minuten.
  • Voeg worteltjes en doperwten toe, roer en kook 10 minuten.
  • Meng sinaasappelsap, rasp, Mexicaanse kruiden en 2 el olie tot marinade.
  • Halveer de kalkoenfilets, bestrijk met marinade en laat 5 minuten intrekken.
  • Schep de maïs door de rijst en verwarm 5 minuten.
  • Rooster de kalkoenfilets 4-5 minuten in een grillpan.
  • Verdeel de rijst over borden en leg de kalkoenfilets erop.
  • Serveer met tortillachips.

Notities

Serveertip:
Serveer met tortillachips.
Wijnadvies:
Chardonnay.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes

Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes

Een makkelijke en snelle Pad Thai met garnalen, omeletreepjes en taugé, op smaak gebracht met de authentieke smaken van Conimex Thaise Pad Thai.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  • Kook de noedels 6 minuten, giet af en spoel koud.
  • Klop het ei los met water, bak een omelet en snijd in reepjes.
  • Bak de garnalen kort in olie.
  • Voeg taugé, lente-uitjes en sausmix toe, bak 1-2 minuten.
  • Voeg noedels en omeletreepjes toe, verwarm goed.
  • Verdeel over borden en strooi de pinda's erover.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met koriander, limoenpartjes en rode peper.
Variaties:
  • Vervang garnalen door kipfilet of tofu.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Zelfgebakken Pepernoten

Zelfgebakken Pepernoten

Zelfgebakken pepernoten, heerlijk kruidig en perfect voor Sinterklaasavond.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram basterdsuiker
  • 60 gram boter

Instructies

  • Doe het bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden en de boter in een kom.
  • Snijd de boter in de kom in stukjes.
  • Kneed het mengsel tot een bal.
  • Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 170°C.
  • Draai kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
  • Druk de balletjes licht in met je duim.
  • Bak de pepernoten in ± 10 minuten gaar in de oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten afkoelen.

Notities

Serveertip:
Serveer met een kopje warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g

Luchtige Kaasmousse met Gemengde Sla

Luchtige Kaasmousse met Gemengde Sla

Een lichte en romige kaasmousse, perfect als voorgerecht met een frisse salade.
Voorbereidingstijd15 minuten
inclusief opstijven1 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blaadje gelatine
  • 1 dl melk
  • 125 gram belegen kaas
  • 2 dl room
  • Babytomaat
  • Gemengde sla

Instructies

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur en los de uitgeknepen gelatine op.
  • Rasp de kaas fijn en voeg toe aan de melk.
  • Klop de room halfstijf.
  • Spatel de room door de kaasmassa zodra deze lobbig wordt.
  • Vul vormpjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveer met een boeketje gemengde sla en een babytomaat.

Notities

Serveertip:
Garneer met extra geraspte kaas en verse kruiden.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Havermoutkoekjes uit de Koekenpan

Havermoutkoekjes uit de Koekenpan

Snel en makkelijk te maken havermoutkoekjes, gebakken in de koekenpan. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of zoete traktatie.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Koek, Ontbijt
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 10 Afhankelijk van de grootte
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels havermout
  • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels ei losgeklopt
  • 2 eetlepels melk
  • 25 gram boter 2 eetlepels
  • 1 eetlepel basterdsuiker

Instructies

  • Meng de havermout, bakmeel, suiker, kaneel, zout, ei en melk in een kom tot een beslag.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
  • Schep met een lepel 3 hoopjes beslag in de pan.
  • Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Leg de koekjes op een bord en houd warm boven een pan kokend water.
  • Bestrooi met basterdsuiker voor het serveren.

Notities

Serveertip:
  • Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
  • Lekker met een klontje boter of een beetje jam.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Wijnadvies:
  • Geen specifieke wijn aanbevolen.
  • Lekker met een glas melk of sap.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.1g | Sugar: 3g

Hartige Flensjes met Ham en Kaassaus

Hartige Flensjes met Ham en Kaassaus

Hartige flensjes gevuld met ham en een romige kaassaus. Een heerlijk en makkelijk te maken lunchgerecht.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de flensjes:

  • 40 gram bloem
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ei
  • Zout
  • 25 gram boter

Voor de vulling:

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 dl melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 6 plakken ham
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Garnering:
  • Plakjes tomaat

Instructies

  • Maak een glad beslag van bloem, melk, ei en zout.
  • Smelt de boter en roer afgekoeld door het beslag.
  • Bak 6 flensjes van het beslag.
  • Smelt voor de vulling de boter, voeg bloem en ui toe en roer.
  • Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren.
  • Maak de saus af met kaas, zout, peper en nootmuskaat.
  • Bestrijk elk flensje met saus, leg ham erop en rol op.
  • Serveer warm, gegarneerd met tomaat.

Notities

Serveertip:
  • Lekker met een frisse salade.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de hartige flensjes.
  • Rosé: Een droge rosé is ook een goede optie.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Tropische Makreelsalade met Rijst

Tropische Makreelsalade met Rijst

Een frisse en exotische salade met gerookte makreel, rijst en een kleurrijke mix van tropisch fruit.
Voorbereidingstijd14 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vis
Land van herkomst: Fusion
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Servings: 2
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 gerookte makreel
  • 1 kiwi
  • 1 mango
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram rijst
  • Bieslook
  • Dille
  • Peterselie
  • Sla of wilde spinazie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.
  • Snijd de vis en de vruchten in stukjes.
  • Hak de tuinkruiden fijn.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Laat de salade 1 uur in de koelkast staan.
  • Serveer op een bedje van spinazie of sla.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse dressing van limoensap en olijfolie.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 20g

Garnalencocktail met Grapefruit en Cocktailsaus

Garnalencocktail met Grapefruit en Cocktailsaus

Een klassieke garnalencocktail met een frisse twist van grapefruit en een zelfgemaakte cocktailsaus.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel sherry madeira of cognac
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels garnalen
  • 2 eetlepels zure room
  • Citroensap
  • Kruiden
  • Paprikapoeder
  • ½ grapefruit

Instructies

  • Versier de rand van het glas door het eerst in eiwit en daarna in paprikapoeder te dopen.
  • Leg een blaadje sla onderin het glas.
  • Schik de garnalen en de ontvelde grapefruitpartjes in het glas.
  • Meng de mayonaise, tomatenpuree, sherry, madeira of cognac, kruiden en citroensap tot een glad sausje.
  • Verdeel het sausje over het glas.
  • Garneer met peterselie en/of paprikapoeder.

Notities

Serveertip:
Serveer de garnalencocktail direct na bereiding.
Wijnadvies:
Droge witte wijn, zoals Pinot Grigio of een mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 8g

Rozijnenpannenkoekjes “Drie in de Pan”

Rozijnenpannenkoekjes "Drie in de Pan"

Kleine, luchtige pannenkoekjes met rozijnen, gebakken "drie in de pan". Heerlijk voor ontbijt, brunch of als zoete traktatie.
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ½ dl melk
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 15 gram boter
  • Basterdsuiker

Instructies

  • Meng het bakmeel en zout in een kom.
  • Voeg 1/2 dl melk toe en roer tot een glad beslag.
  • Voeg de rest van de melk toe en roer glad.
  • Meng de rozijnen door het beslag.
  • Verwarm de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
  • Schep driemaal 1 eetlepel beslag in de pan en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoekjes om en bak de andere kant bruin.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrooi met basterdsuiker.

Notities

Serveertip:
  • Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
  • Lekker met een klontje boter.
Wijnadvies:
  • Geen specifieke wijn aanbevolen.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g

Zelfgemaakte Chocoladevla met Slagroom

Zelfgemaakte Chocoladevla met Slagroom

Zelfgemaakte chocoladevla met romige slagroom. Een heerlijk en makkelijk te maken dessert.
Bereidingstijd20 minuten
afkoelen1 uur
Recept categorieën: Chocolade, Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel maïzena
  • 1 ½ eetlepel suiker
  • ½ eetlepel cacao
  • 2 deciliter melk
  • Slagroom om te garneren

Instructies

  • Roer de maïzena, cacao, suiker en 2 eetlepels melk tot een papje.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Giet de kokende melk bij het cacaomengsel en roer goed.
  • Giet het mengsel terug in de pan en blijf roeren tot de vla kookt.
  • Zet het vuur uit en laat de vla afkoelen in een bak koud water, af en toe roerend.
  • Giet de vla in schaaltjes en garneer met slagroom.

Notities

Serveertip:
  • Garneer eventueel met chocoladeschaafsel of cacaopoeder.
  • Serveer direct na het garneren.
Wijnadvies:
  • Zoete rode wijn (bijvoorbeeld Banyuls of Maury): Past goed bij de chocoladevla.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g