Risotto met Spinazie, Knoflookgarnalen en Mosselen
Geniet van deze luxe risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen.
Een perfect diner voor twee!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook fijn geperst
- ½ rode peper fijn gesneden (optioneel)
- 75 gr oesterzwammen fijn gesneden
- 75 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
- 100 gr garnalen
- 100 gr mosselen
- 100 gr risotto
- 150 gr verse spinazie
- Scheutje room
- Bakje zeewiersalade
Kook de risotto samen met het gedroogde eekhoorntjesbrood in ongeveer 12 minuten tot de risotto zacht en romig is.
Giet af en zet apart.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de fijngesneden ui, knoflook en rode peper (indien gebruikt) zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg de oesterzwammen toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg de garnalen en mosselen toe aan de pan en bak ze op een lage temperatuur gedurende de laatste 5 minuten mee, tot de garnalen roze en gaar zijn en de mosselen open zijn.
Voeg de verse spinazie en een scheutje room toe aan de pan en laat de spinazie slinken.
Roer goed door.
Plaats de risotto op een bord en maak een kring in het midden.
Leg hierin het garnalen- en mosselmengsel.
Serveer de zeewiersalade naast de risotto voor een extra smaakvolle toevoeging.
Deze luxe risotto combineert uitstekend met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Vermentino.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Romige Kerriesoep met Kipfilet
Geniet van deze romige kerriesoep met kipfilet, vol van smaak en perfect voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
Hakmolen of mes
soepkommen
- 1 kipfilet
- 1 L water
- 1 middelgrote ui in blokjes gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 2 el bloem
- 2 el rijst
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 kipbouillonblokjes
- 7 tl kerriepoeder
- 200 ml kookroom
- 1 el peterselie vers gehakt
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Breng in een kookpan 1 liter water met de kipbouillonblokjes aan de kook.
Voeg de kipfilet en rijst toe en laat deze zachtjes koken tot de kip gaar is.
Haal de kipfilet uit de pan, laat afkoelen en hak deze fijn met een hakmolen of snijd klein met een mes.
Verhit ondertussen een braadpan op laag vuur en bak de ui en paprika zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg de bloem toe aan de ui en paprika en roer goed door.
Blus af met een beetje bouillon uit de kookpan.
Voeg nu het kerriepoeder en de kookroom toe aan de braadpan.
Roer goed door en warm het geheel voorzichtig op zonder te koken.
Schep het mengsel uit de braadpan lepel voor lepel in de kookpan met de bouillon, onder voortdurend roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg de fijngehakte kip weer toe aan de soep en breng alles opnieuw aan de kook, terwijl je goed blijft roeren.
Laat de soep zachtjes doorkoken tot hij goed warm is en de smaken goed vermengd zijn.
Serveer de soep in soepkommen en garneer met verse gehakte peterselie.
Deze kerriesoep combineert goed met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 20g | Vet: 16g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Macaroni met Walnoten, Rozijnen en Kruidenmix
Probeer deze smaakvolle macaroni met walnoten, rozijnen en een kruidenmix van salie en basilicum voor een unieke twist!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 150 gram grande pardano
- 12 blaadjes salie
- 2 takjes basilicum
- 2 uien
- 300 gram gehakt
- 350 gram macaroni
- 75 gram rozijnen
- 75 gram walnoten
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de uien fijn en bak ze in een braadpan samen met het gehakt en de rozijnen.
Doe de walnoten, salie, basilicum en grande pardano in een hakmolen en hak fijn.
Voeg de fijngehakte mix de laatste 5 minuten toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
Doe de gekookte macaroni in een grote schaal en meng het gehaktmengsel erdoor.
Strooi geraspte grande pardano over het gerecht voor extra smaak.
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Aziatisch Gemarineerde Zalm met Groente en Basmati Rijst
Geniet van deze heerlijke Aziatisch gemarineerde zalm, perfect gecombineerd met knapperige groenten en basmati rijst.
(inclusief 1 uur marineren)1 uur uur 19 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
grote schaal
keukenpapier
kookpan
- 1 el hoisinsaus
- 1 el sojasaus
- 1 el visolie
- 1 el wokolie
- 2 cm verse gember zeer fijn gesneden
- 2 kleine paksoi gesneden
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 tl vijfkruidenpoeder
- 240 gram bimi in stukjes
- 200 gram kastanjechampignons in plakjes
- 1 prei in ringetjes
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 Spaanse peper zonder zaad, fijn gesneden
- 500 gram verse zalm met huid
- Sap van 1 limoen
Meng in een grote schaal de knoflook, gember, sjalot, visolie, wokolie, hoisinsaus, limoensap, vijfkruidenpoeder, Spaanse peper en sojasaus.
Leg de zalm in de marinade en zorg ervoor dat deze volledig bedekt is.
Laat de zalm minstens 1 uur marineren.
Kook de basmati rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een wok en voeg een beetje wokolie toe.
Wok de prei, paksoi, kastanjechampignons en bimi tot ze gaar en knapperig zijn.
Haal de zalm uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier.
Bak de zalm in een gloeiend hete pan met een beetje olie, ongeveer 5 minuten op de huidkant.
Zet het vuur uit, draai de zalm om en laat deze nog 2 minuten rusten.
Verwijder de huid van de zalm.
Voeg de overgebleven marinade toe aan de gewokte groenten en roer goed door.
Serveer de zalm samen met de groenten en de basmati rijst.
Serveer met een lichte en frisse witte wijn zoals Riesling of een Grüner Veltliner.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Tomatensoep met rode curry en groene asperges
Deze pittige tomatensoep met rode curry en groene asperges is een heerlijke, smaakvolle maaltijdsoep met een exotisch tintje.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g Romaatjes gehalveerd
- 500 g Trostomaten in vieren gesneden
- 4 bouillonblokjes
- 350 g groene asperges in 2 cm grote stukken gesneden
- 1 bakje rode curry pasta
- 2 kleine zakjes kokoscrème
Breng in een kookpan de bouillon aan de kook met de trostomaten, Romaatjes, kokoscrème en rode curry pasta.
Let op dat je niet te veel water toevoegt, zodat de soep een volle smaak behoudt.
Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de stukken groene asperges toe aan de soep en laat deze op een lage pit nog 5 minuten zachtjes doorkoken, tot de asperges gaar zijn.
Serveer de soep warm, eventueel met wat vers brood aan de zijkant.
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de pittige smaken van deze soep.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Risotto met kip en o.a.broccoli
Deze romige risotto met kip, broccoli en champignons is een heerlijk en voedzaam gerecht, perfect voor een gezellige maaltijd.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g risotto 20 minuten koken met bouillonblokje, goed uitlekken
- 350 g kipdijfilet in stukjes gesneden
- 300 g broccoli in kleine roosjes gesneden
- 1 puntpaprika in kleine reepjes gesneden
- 1 ui fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 200 g champignons in schijfjes gesneden
- Scheutje room
- 10 g geraspte Grana Padano kaas
- Optioneel:
- een flinke hand rozijnen
Kook de risotto 20 minuten in water met een bouillonblokje.
Giet de risotto goed af en zet apart.
Verhit in een braadpan een beetje olie en voeg de stukjes kipdijfilet, broccoli, paprika, ui, knoflook, champignons en eventueel de rozijnen toe.
Laat alles op een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn en de kip goed doorbakken is.
Meng de gekookte risotto met een scheutje room en de geraspte Grana Padano in een ruime schaal.
Giet eventueel overtollig vocht uit de sudderende pan met kip en groenten.
Voeg de inhoud van de sudderpan toe aan de risotto en roer alles goed door elkaar.
Serveer de risotto warm met een extra bakje geraspte Grana Padano erbij voor de liefhebbers.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rosé past goed bij deze romige risotto.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Tagliatelle met Spekjes, Courgette en Mozzarella
Deze tagliatelle met spekjes, courgette, en mozzarella is een heerlijk, snel en smaakvol gerecht, perfect voor een drukke avond.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g tagliatelle
- Klein beetje room
- 350 g spekblokjes
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 2 puntpaprika’s in kleine stukjes gesneden
- 1 middelgrote ui in stukjes gesneden
- 200 g mozzarella in blokjes gesneden
- Oregano naar smaak
- Peper naar smaak
- Tijm naar smaak
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
Haal de spekjes uit de pan en zet ze apart.
Voeg de ui, courgette en paprika toe aan het overgebleven vet van de spekjes in de pan en wok ze tot ze gaar zijn.
Doe de spekjes terug in de pan bij de groenten en voeg de oregano, peper en tijm toe.
Roer goed door en laat het geheel even goed warm worden.
Verdeel de gekookte tagliatelle over de borden en giet er een klein scheutje room overheen.
Schep het spekjes-groentemengsel over de tagliatelle en verdeel de blokjes mozzarella erover.
Serveer direct en geniet!
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Ovengebakken Kabeljauw met Asperges en Venkel
Geniet van deze smaakvolle kabeljauw met asperges en venkel, gebakken in de oven en geserveerd met romige tagliatelle.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g groene asperges in stukjes van 3 cm gesneden
- 1 venkelknol gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 4 stukjes kabeljauwhaasjes
- Tomatensaus naar eigen smaak gekruid
- Mozzarella in brokjes
- ½ bosje dille fijngeknipt
- Tagliatelle voor 4 personen
- Peper en zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een beetje tomatensaus.
Verdeel de stukjes asperges en gesneden venkel over de saus.
Leg de kabeljauwhaasjes bovenop de groenten en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Giet de rest van de tomatensaus over de kabeljauw en groenten.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende ongeveer 15 minuten, tot de kabeljauw gaar is.
Kook intussen de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet de tagliatelle af en meng deze met de fijngeknipte dille en leg de brokjes mozzarella erop.
Serveer de tagliatelle op een bord en schep de gebakken kabeljauw met de groenten eroverheen.
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Tagliatelle met Roquefort, Spinazie en Kabeljauw
Een luxe pastagerecht met romige roquefortsaus, verse spinazie, champignons en perfect gebakken kabeljauw. Heerlijk voor een speciaal diner!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g tagliatelle
- 600 g verse spinazie
- 250 ml kookroom
- 200 g roquefort
- 400 g kastanjechampignons in vieren gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- 400 g kabeljauwfilets gebakken met peper en zout
- Rasp en sap van 1 citroen
- 60 g walnoten in kleine stukjes gehakt
Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en houd warm.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak de ui en champignons totdat de ui glazig is en de champignons zacht zijn.
Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
Verwarm de kookroom in een pan samen met de roquefort en laat zachtjes smelten tot een smeuïge saus.
Bak ondertussen de kabeljauwfilets in een koekenpan met wat olie, bestrooi met peper en zout.
Bak aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd warm in aluminiumfolie.
Neem een grote schaal en doe de gekookte tagliatelle erin.
Roer het spinazie- en champignonmengsel en het citroensap erdoor.
Giet de roquefortsaus over de tagliatelle en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de tagliatelle over de borden en garneer met citroenrasp en walnoten.
Leg de gebakken kabeljauwfilets bovenop de pasta.
Serveer direct en geniet van dit heerlijke gerecht.
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht met zijn romige en hartige smaken.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21
Spruiten met een Aziatisch tintje
Ontdek spruitjes op een verrassende manier met deze Aziatische twist. Gekookt in romige kokosmelk met boemboe en gehakt.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g spruitjes schoongemaakt en even gekookt
- 200 ml kokosmelk
- 400 g geruld gehakt
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 pakje boemboe ajam paniki
- 250 g champignons gesneden
Optioneel:
- 1 tl sambal voor extra pit
Los de boemboe op in de kokosmelk en laat het mengsel flink inkoken in een pan op middelhoog vuur.
Bak in een andere pan de ui, het gehakt en de champignons samen tot de ui glazig is en het gehakt goed gaar is.
Voeg de ingekookte kokosmelk met boemboe toe aan de pan met het gehaktmengsel, en voeg de voorgekookte spruitjes toe.
Roer goed door en laat het geheel nog even sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
Voor liefhebbers van pittig eten, voeg eventueel 1 theelepel sambal toe en roer door het gerecht.
Serveer warm met witte rijst.
Een droge Riesling of een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 21