Geglaceerde Sinaasappel met Schuim
Een verfijnd sinaasappeldessert met een lichte, bevroren citrusvulling en een luchtige schuimtopping.
Servings: 6
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 7 sinaasappelen
- 100 g suiker
- 200 ml water
- 100 ml sinaasappellikeur
- 100 ml slagroom
- 2 eiwitten
Snijd de bovenkant van 6 sinaasappelen af en hol ze voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen.
Pers het sap uit de pulp en uit de extra sinaasappel.
Snijd de schil van een halve sinaasappel in dunne reepjes en blancheer kort in kokend water.
Kook een siroop van suiker en water en voeg de schillen toe.
Laat 5 minuten trekken.
Voeg het sinaasappelsap en de sinaasappellikeur toe en laat afkoelen.
Zet het mengsel in de vriezer en roer er na 30 minuten de opgeklopte slagroom door.
Vul de sinaasappelschillen met het bevroren mengsel en zet terug in de vriezer.
Klop de eiwitten stijf en spuit een rozet op elke sinaasappel.
Laat kort karamelliseren onder de grill en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met extra gekonfijte sinaasappelschil als garnering.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Eieren gevuld met Krab
Luxe gevulde eieren met krab, mayonaise en zwarte olijven, perfect als verfijnd voorgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 6
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 6 eieren
- 1 blik krab 400 g
- 100 g zwarte olijven
- 1 krop sla
- 1 groot kommetje mayonaise
Kook de eieren 12 minuten hard en spoel af onder koud water.
Pel de eieren en snijd ze overlangs doormidden.
Haal de eidooiers eruit en meng met een beetje mayonaise.
Laat de krab uitlekken en meng deze met de eidooiers en de helft van de fijngehakte olijven.
Vul de eihelften met dit mengsel.
Bedek een serveerschaal met slabladeren en leg de gevulde eieren erop.
Garneer met extra mayonaise en citroenschijfjes.
Serveertip:
Serveer gekoeld met extra citroen en verse peterselie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Saumur past perfect bij dit gerecht.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Doradefilets in Visschelpen
Delicate doradefilets en garnalen in een romige saus, geserveerd in visschelpen en gegratineerd met kaas.
Bereidingstijd45 minuten min
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g doradefilets
- 200 g grijze garnalen
- 100 g geraspte Gruyère
- 50 g boter
- 2 el paneermeel
- Peper
- Zout
Voor de saus:
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml court-bouillon
- 100 ml room
- 2 eieren
- 1 citroen
- Snufje nootmuskaat
- Peper
- Zout
Pocheer de doradefilets 5 minuten in de court-bouillon.
Zeef de bouillon en laat afkoelen.
Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat 3 minuten koken.
Voeg in één keer de afgekoelde court-bouillon toe en roer tot een dikke saus.
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
Neem van het vuur en meng met de eierdooiers en room.
Voeg de doradefilets en garnalen toe.
Verdeel het mengsel over schelpen of kleine ovenschaaltjes.
Bestrooi met Gruyère en paneermeel en gratineer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Muscadet past goed bij dit gerecht.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Dageraadcrème
Een frisse en smaakvolle tomatensoep met room en madeira, ideaal als zomerse soep of koude gazpacho.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olie
- 500 ml water
- 1 takje tijm
- 1 l koude bouillon
- 100 ml madeira
- 100 g room
- Snufje geraspte nootmuskaat
- Peper
- Zout
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Hak de uien en knoflook fijn en fruit ze in olie in een kookpan.
Voeg de tomaten, water, tijm, zout en peper toe en laat sudderen tot de tomaten zacht zijn.
Verwijder de tijm en pureer de soep met een staafmixer of druk door een zeef.
Laat afkoelen en meng er de koude bouillon en madeira door.
Zet de soep in de koelkast tot goed gekoeld.
Serveer met opgeklopte room en bestrooi met een beetje nootmuskaat.
Serveertip:
Serveer extra gekoeld op warme dagen met knapperig brood.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 4g | Vet: 9g | Zout: 1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Crème van Prei
Een zachte en romige preisoep met een subtiele smaak van boter en room, perfect als warm voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 260kcal
Author: Cor Klaar
- 5-6 preien
- 150 g boter
- 50 g bloem
- 750 ml melk
- 300 ml water
- 100 ml slagroom
- ½ bosje peterselie
- Peper
- Zout
Was de prei en verwijder het groene deel en de wortels.
Snijd de prei in dunne ringen en stoof ze 10 minuten in 100 g boter op laag vuur.
Bestrooi met bloem en roer goed door.
Voeg langzaam de melk toe en blijf roeren tot de soep dikker wordt.
Breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg het water toe.
Laat nog 10 minuten koken en roer dan de slagroom erdoor.
Serveer in een voorverwarmde soepkom en bestrooi met gehakte peterselie.
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en gehakte hardgekookte eieren.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze romige soep.
Calories: 260kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.9g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Gegratineerde Bloemkool met Harde Eieren
Zachte bloemkool met een krokant paneerlaagje en rijke smaak van boter en ei, gegratineerd tot perfectie.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote bloemkool
- 3 hardgekookte eieren
- 100 g boter
- 1 kopje paneermeel
- 1 bosje peterselie
- Peper
- Zout
Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel in roosjes.
Kook of stoom de bloemkool tot beetgaar in gezouten water.
Hak de eieren en peterselie fijn.
Smelt de helft van de boter en meng met het paneermeel.
Giet de bloemkool af en leg in een ovenschaal.
Bestrooi met de gehakte eieren en peterselie.
Verdeel het paneermeel over de bloemkool en besprenkel met de rest van de gesmolten boter.
Gratineer 5 minuten onder de grill tot goudbruin.
Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij vlees- of visgerechten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de bloemkool.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 7g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Krokante Rijstbeignets met Vanille
Knapperige beignets gevuld met een romige rijstvulling op smaak gebracht met saffraan en vanille, perfect voor een zoete traktatie.
inclusief rusttijd2 uur uur
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 ml melk
- 75 g suiker
- 1 snufje saffraandraden
- 3 eierdooiers
- Suiker of confituursaus
- Voor het deeg:
- 200 ml water
- 1 tl suiker
- 40 g boter
- 125 g bloem
- 3-4 eieren
- 1 el rum cognac of oranjebloesemwater
- Snufje zout
- Frituurolie
Breng het water aan de kook met zout, suiker en boter.
Voeg de bloem in één keer toe en roer stevig tot het deeg een bal vormt.
Haal van het vuur en meng één voor één de eieren erdoor.
Voeg de rum of oranjebloesem toe en laat 2 uur rusten.
Kook de rijst 5 minuten in gezouten water, giet af en voeg warme melk toe.
Laat op een lage temperatuur koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is.
Voeg suiker, saffraan en eierdooiers toe en laat afkoelen.
Vorm kleine balletjes van de rijst, dompel ze in het deeg en frituur tot goudbruin.
Bestrooi met suiker en serveer met fruitsaus of compote.
Serveertip:
Serveer warm met een frambozensaus of vanillesaus.
Wijnadvies:
Een zoete witte dessertwijn zoals Sauternes past goed bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0.4g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Krokante Aardappelbeignets met Kaas
Heerlijke krokante aardappelbeignets met gesmolten kaas, perfect als hartige snack of bijgerecht.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g aardappelen
- 200 ml melk
- 125 g boter
- 150 g bloem
- 5 eieren
- 100 g geraspte gruyère
- Snufje nootmuskaat
- Peper
- Zout
- Frituurolie
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water.
Giet af en stamp tot een droge puree.
Breng de melk met boter aan de kook in een pan.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe.
Roer de bloem in één keer door het mengsel en blijf roeren tot het deeg loskomt van de pan.
Haal van het vuur en voeg één voor één de eieren toe, goed mengen na elke toevoeging.
Voeg de geraspte kaas toe en meng goed.
Vorm kleine bolletjes van het deeg en laat ze even opstijven.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de beignets goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurtdip of pittige tomatensaus.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze hartige beignets.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 19g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Luchtige Aubergine Soufflé
Een lichte en luchtige aubergine soufflé met een romige bechamelsaus, perfect als elegant voorgerecht.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 6
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g aubergines
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 3 eieren
- 1 el gehakte peterselie
- Peper
- Zout
Schil de aubergines en snijd ze in stukken.
Blancheer ze 7-8 minuten in gezouten kokend water en laat uitlekken.
Hak de aubergines fijn en bak ze in 30 g gesmolten boter.
Voeg zout, peper en peterselie toe.
Bestrooi met bloem en meng goed.
Voeg koude melk toe, roer goed en breng langzaam aan de kook.
Laat 3-4 minuten sudderen.
Haal van het vuur en meng de eierdooiers erdoor.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het mengsel.
Vet een soufflévorm in en giet het mengsel erin.
Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveertip:
Serveer direct uit de oven, want een soufflé zakt snel in.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit lichte gerecht.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 7g | Vet: 14g | Zout: 0.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4
Gevulde Ananas met Huisgemaakt Roomijs
Een tropisch dessert met verse ananas gevuld met romig zelfgemaakt vanille-ijs.
inclusief vriezen1 uur uur
Servings: 6
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 6 kleine ananassen
- 500 ml melk
- 500 ml slagroom
- 5 eierdooiers
- 2 zakjes vanillesuiker
Snijd de bovenkant van de ananassen af en haal het vruchtvlees eruit.
Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en zet de lege ananas in de koelkast.
Verwarm de melk en slagroom tot lauwwarm.
Klop de eierdooiers met vanillesuiker en voeg langzaam de warme melk toe.
Verhit al roerend tot het mengsel indikt, maar laat het niet koken.
Laat afkoelen en giet in de ijsmachine.
Laat 1 uur draaien en zet daarna nog 1 uur in de vriezer.
Meng de ananasstukjes door het ijs en vul de ananassen ermee.
Serveertip:
Serveer op een bedje van ijsblokjes voor een verfrissend effect.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Muscat past perfect bij de ananas.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / kookpan / Pagina 4