Dutch Love Cocktail

Een exotische en fruitige cocktail vol passie en pit met rode wodka, Passoa en rum. Perfect voor speciale momenten!
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Cocktails
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Valentijnsdag
Porties: 1
calorieën: 200kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • cocktailshaker
  • Hoog glas
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 50 ml rode wodka
  • 25 ml Passoa
  • 25 ml Amaretto
  • 25 ml rum
  • Sinaasappelsap naar smaak
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Voeg de rode wodka, Passoa, Amaretto en rum toe.
  • Schud krachtig totdat de ingrediënten goed gemengd en gekoeld zijn.
  • Vul een hoog glas met ijsblokjes.
  • Schenk de cocktail uit de shaker in het glas.
  • Vul het glas verder met sinaasappelsap.
  • Roer kort door en garneer eventueel met een schijfje sinaasappel of een kers.

Notities

Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig, deze cocktail is perfect op zichzelf.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 12g

Aardappelflensjes met Knapperige Rauwe Ham

Romige aardappelflensjes, gebakken tot goudbruin en geserveerd met knapperige rauwe ham voor een smaakvol bijgerecht.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 8
calorieën: 120kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g aardappelen geschild
  • ¼ liter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout naar smaak
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • Boter voor het bakken
  • 50 g rauwe ham in reepjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
  • Laat 1 uur afkoelen.
  • Roer de bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het afgekoelde aardappelmengsel tot een stevig flensjesbeslag.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
  • Bak de rauwe ham in 1/2 eetlepel boter knapperig.
  • Strooi de ham over de flensjes.

Notities

Wijnadvies
Serveer deze aardappelflensjes met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay, die perfect passen bij de romigheid van de flensjes en de hartige ham.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 5g | Zout: 400g | Sugar: 2g

Kalkoengebraad à la Bobonne met Ananassaus

Geniet van een traditioneel Belgisch gerecht met dit malse kalkoengebraad à la Bobonne, geserveerd met romige ananassaus en krokante kroketten. Perfect voor een feestelijke maaltijd of een zondagse diner.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gourmet, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
calorieën: 600kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g maïzena
  • 1 grote doos ananas met sap
  • 1 kalkoengebraad
  • ¼ l room
  • Erwten naar smaak
  • Kroketten naar behoefte
  • Mosterd naar smaak
  • Wortelen naar smaak

Instructies

  • Wrijf het kalkoengebraad in met mosterd.
  • Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees aan.
  • Laat het vlees op een zacht vuurtje 20 minuten braden, draai het regelmatig om en overgiet met de saus.
  • Voeg de helft van het ananassap toe aan het vlees en laat het nog 30 minuten sudderen.
  • Klop in een kom de room, de rest van het ananassap en de helft van de maïzena lichtjes op.
  • Voeg dit mengsel toe aan de pan en laat de saus al roerend doorkoken zonder het vlees.
  • Voeg eventueel extra maïzena toe om de gewenste sausdikte te bereiken.
  • Verwarm het vlees kort terug in de saus zonder het te laten koken.
  • Serveer het kalkoengebraad met erwten, wortelen en kroketten.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g

Krokante Visburger met Piccalilly-Mayo en Zuurdesembrood

Probeer deze heerlijke krokante visburger: malse kabeljauw met rucola, geroosterde paprika en een zelfgemaakte piccalilly-mayosaus, geserveerd op knapperig zuurdesembrood.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 2
calorieën: 5050kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g verse kabeljauwfilet
  • 2 losgeklopte eiwitten
  • 50 g bloem
  • 100 g cornflakes verkruimeld
  • 1 potje piccalilly gezeefd
  • 100 g mayonaise
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 bosuitjes in ringen
  • 1 geroosterde paprika in repen
  • 50 g rucola
  • 4 sneetjes zuurdesembrood

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in twee delen en bestrooi met zout.
  • Haal de kabeljauw door de bloem, dan door het losgeklopte eiwit, en tenslotte door de verkruimelde cornflakes.
  • Leg de kabeljauw en de sneetjes zuurdesembrood op bakpapier in de airfryer en bak op 180°C gedurende 8-10 minuten, totdat de kabeljauw knapperig en goudbruin is.
  • Meng de mayonaise met de door de zeef geperste piccalilly in een kom.
  • Houd een beetje van de saus apart voor later gebruik.
  • Besmeer één zijde van iedere snee brood met de piccalilly-mayosaus.
  • Verdeel de rucola en repen geroosterde paprika over twee sneetjes brood.
  • Leg op elke snee een stuk gebakken kabeljauw.
  • Voeg nog wat piccalilly-mayosaus toe bovenop de kabeljauw en bestrooi met ringetjes bosui en gesnipperde rode ui.
  • Dek af met de overige sneetjes brood en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Nutrition

Calories: 5050kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Crème Brûlée in Gevulde Ananas uit de Airfryer

Een tropische twist op een klassiek dessert: Crème Brûlée in een uitgeholde ananas, perfect bereid in de airfryer. Verrassend en heerlijk!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 60 g suiker
  • 5 eidooiers
  • ½ tl vanille-olie
  • 1 ananas in 4 dikke schijven gesneden en uitgehold

Instructies

  • Snijd de ananas in 4 dikke schijven en hol ze uit, waarbij je ervoor zorgt dat de bodem en zijkanten intact blijven.
  • Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Klop de eierdooiers in een kom.
  • Verhit de melk in een pan en los de suiker erin op.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Voeg de vanille-olie, losgeklopte eidooiers, en slagroom toe aan de melk en meng goed door.
  • Voeg het fijngesneden ananasvruchtvlees toe aan het mengsel.
  • Vul de uitgeholde ananasschijven met het mengsel.
  • Bescherm de onderkant, buitenrand, en bovenrand van de ananas met aluminiumfolie.
  • Bedek de bovenkant van de ananas met aluminiumfolie.
  • Verwarm de airfryer voor op 200°C.
  • Bak de gevulde ananasschijven ongeveer 25 minuten in de airfryer.
  • Haal de ananas uit de airfryer, verwijder de folie, en strooi suiker over het oppervlak.
  • Gebruik een gasbrander om de suiker te karamelliseren tot een knapperige laag.
  • Serveer direct en geniet van deze unieke Crème Brûlée!

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een lichte Moscato.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 25g

Gevulde Chocoladebollen uit de Airfryer

Deze heerlijke chocoladebollen met een romige slagroomvulling zijn eenvoudig te maken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Chocolade, Gebak
Land van herkomst: Internationaal
Feestdagen etc: Verjaardag
Porties: 4
calorieën: 220kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • Grillplaat of bakplaat
  • slagroomspuit
  • 2 eetlepels
  • pan voor au bain-marie,
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 1,5 dl water
  • Snufje zout
  • 75 g margarine
  • 75 g volkoren bloem
  • 3 eieren
  • Slagroom naar smaak
  • Suiker naar smaak
  • Pure chocolade voor het smelten

Instructies

  • Breng water, zout, en margarine aan de kook in een pan.
  • Voeg in één keer de volkoren bloem toe en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat.
  • Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren doorheen.
  • Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig in het deeg is opgenomen.
  • Blijf ca.
  • 5 minuten roeren tot het deeg blazen gaat trekken en gaat glanzen.
  • Schep met 2 eetlepels hoopjes deeg op een ingevette grillplaat of bakplaat.
  • Bak de soesjes in een voorverwarmde airfryer op 185°C gedurende 10 minuten.
  • Laat de soesjes afkoelen in de airfryer met de la op een kier.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie.
  • Vul de afgekoelde soesjes met slagroom met behulp van een slagroomspuit.
  • Doop de bovenkant van de gevulde soesjes in de gesmolten chocolade.
  • Laat de chocolade opstijven en serveer de chocoladebollen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Port of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Kokos-Rozijnen Bananenbrood uit de Airfryer

Geniet van dit heerlijke kokos-rozijnen bananenbrood, gemaakt met oliebollenmix en eenvoudig gebakken in de airfryer. Perfect voor een zoete traktatie!
(inclusief rijzen en bakken)1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Gebak
Porties: 2 broden
calorieën: 250kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • maatbeker
  • Mixer of garde
  • 2 ingevette (aluminium) bakblikken

Ingrediënten

  • 1 pak oliebollenmix
  • 500 ml handwarm water
  • 2 bananen in plakjes
  • 150 g gewelde rozijnen
  • 100 g kokos
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 5 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Meng de oliebollenmix met 500 ml handwarm water in een kom.
  • Voeg de rozijnen, kokos, kaneel, bakpoeder en vanillesuiker toe aan het beslag en meng goed door.
  • Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek, afgedekt met een schone theedoek.
  • Verdeel het gerezen deeg over 2 ingevette bakblikken.
  • Steek de plakjes banaan in het deeg, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Bak de broden in de airfryer gedurende 20 minuten op 180°C tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Haal de broden uit de airfryer en laat ze afkoelen op een rooster voordat je ze aansnijdt.

Nutrition

Serving: 2sneetje | Calories: 250kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g

Pittige Tomatencocktail met een Vleugje Vodka

Een verrassend pittige tomatencocktail met een frisse hint van limoen en een vleugje vodka. Perfect voor brunch of als verfrissend aperitief!
Bereidingstijd10 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Porties: 4 personen
calorieën: 85kcal
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

  • blender of staafmixer
  • kleine glaasjes
  • rietjes
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 200 g ontvelde tomaten in stukjes
  • 6 eetlepels tomatensap
  • 2 eetlepels wodka
  • ½ theelepel geraspte mierikswortel
  • Een beetje limoensap
  • Gecrusht ijsblokjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Voeg het tomatensap, de wodka, geraspte mierikswortel, limoensap, zout en peper toe aan de gepureerde tomaten.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Vul kleine glaasjes met gecrusht ijs.
  • Schenk de bereide cocktail over het ijs in de glazen.
  • Garneer met een schijfje limoen of een stengel selderij voor extra flair.
  • Serveer direct en geniet van deze pittige en verfrissende cocktail!

Notities

Serveertip:
Serveer de cocktail met een schijfje komkommer of een selderijstengel voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze iconische cocktail staat perfect op zichzelf!

Nutrition

Calories: 85kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g

Spaghetti met Bacon en Gepocheerde Eieren

Deze unieke combinatie van spaghetti met bacon, gepocheerde eieren, en een kruidige tomatenbouillon zorgt voor een hartige maaltijd met een verrassende twist. Een perfect gerecht voor liefhebbers van spek en eieren met een Italiaanse touch!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 handvol basilicum vers
  • 1 kleine prei fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 g bacon
  • 250 g spaghetti
  • 2 dl kippenbouillon
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 8 eieren
  • Olijfolie

Instructies

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren tot de dooiers hard zijn, koel ze af onder koud water en pel ze.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Bak de gepelde eieren in een beetje olijfolie aan in een pan.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak dit samen met de eieren.
  • Voeg de bacon in plakjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de tomatenpuree met de kippenbouillon en suiker, en voeg dit mengsel toe aan de pan.
  • Breng het aan de kook.
  • Snijd de prei en basilicum fijn en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Serveer de spaghetti in diepe borden en schep het eier-bacon mengsel eroverheen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze hartige spaghetti met een volle rode wijn zoals een Chianti of een kruidige Zinfandel voor een rijke smaakervaring.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g

Krokante Aardappelpannenkoekjes met Tijm

Heerlijke krokante aardappelpannenkoekjes met een vleugje tijm, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8 personen
calorieën: 180kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 500 gram aardappelen
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • Een klontje boter
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en roer er ½ liter melk doorheen.
  • Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
  • Voeg 4 eetlepels bloem, zout, tijmblaadjes, eieren, eiwitten en crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
  • Roer goed door tot een stevig beslag.
  • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
  • Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.

Notities

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g