Snel Geep in ’t Groen uit de Magnetron

Snel Geep in 't Groen uit de Magnetron

Deze snelle en smaakvolle geep in 't groen uit de magnetron combineert de frisse smaken van groene kruiden met delicate visfilets. Perfect voor een doordeweekse maaltijd, geserveerd met frietjes of vers brood.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Magnetron koken, Vis
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g geepfilet
  • 25 g kervel
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 10 blaadjes munt
  • 1 bakje waterkers
  • 25 g spinazie
  • 25 g zuring
  • 1 eetlepel fijngehakte dragon
  • 3 sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 75 g boter
  • 2 dl room
  • Sap van 1 citroen
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Hak de sjalotten fijn en leg ze samen met de boter in een magnetronschaal.
  • Dek de schaal af en verhit deze gedurende 2 minuten op 850 W in de magnetron.
  • Voeg de geepfilets, room, witte wijn, een scheutje citroensap en de helft van de gehakte groene kruiden toe aan de schaal.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek de schaal opnieuw af en laat de vis 7 minuten garen op 850 W.
  • Giet het stoofvocht af en kook dit kort in.
  • Bind de saus eventueel met een beetje roux naar wens.
  • Voeg de resterende groene kruiden toe aan de saus en meng deze door de stoofschotel.
  • Verdeel de stoofschotel over warme borden en garneer met citroenpartjes.

Serveertips:

  • Serveer deze geep in 't groen met knapperige frietjes of vers brood voor een complete maaltijd.

Notities

 
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de kruiden en vis perfect aanvult.
 

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Vegetarische ragout

Vegetarische ragout

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Magnetronschaal met deksel inhoud ca. 1 liter

Ingrediënten

  • 175 gr Quornstukjes koelvitrine,
  • 1 theelepel tijm
  • zout ,
  • 2 stengels bleekselderij
  • 8 gr bieslook verse
  • 200 ml Room Culinair
  • eetlepel Zaanse mosterd Huisman,
  • peper

Instructies

  • Grote stukjes Quorn halveren.
  • Tijm, zout en peper erover strooien.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In kopje bieslook fijnknippen.
  • In magnetronschaal room en mosterd door elkaar roeren.
  • Erdoor scheppen: Quorn, bleekselderij en bieslook.
  • In magnetron, afgedekt, in ca. 4 á 5 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) beetgaar en door en door heet laten worden.
  • Af en toe omscheppen.
  • Serveren met aardappelpuree (uit pakje) en slamelange.

Scholfilet met druivensaus

Scholfilet met druivensaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Magnetronschaal doorsnede ca. 24 cm
  • magnetron folie,

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes scholfilet á ca. 200 g, AH,
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • ½ blikje druiven zonder pitjes netto 312 g, Royal Mail,
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder Maggi,
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml, AH,
  • zout
  • peper
  • 3 takjes peterselie zakje á 30 g,

Instructies

  • Scholfilets in lengte halveren.
  • In breedste deel van scholfilet sneetje maken en smalste deel (met vel aan binnenkant) erdoorheen halen zodat rolletje ontstaat.
  • Scholfilets in schaal leggen en besprenkelen met 1 eetlepel wijn.
  • Druiven afgieten, hierbij 1 eetlepel sap opvangen.
  • In magnetronschaaltje rest van wijn, druivensap en bouillonpoeder ca. 1 1/2 minuut op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
  • Crème fraîche erdoor roeren en ca. 1
  • minuut op vol vermogen laten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Scholfilets afdekken met magnetronfolie en in ca. 6 minuten op 3/4 deel van vermogen (525 Watt) laten garen.
  • Vis ca. 3 à 4 minuten laten nagaren.
  • Intussen druiven door saus roeren en op vol vermogen ca. 2 minuten meewarmen. Peterselie boven kopje fijnknippen.
  • Saus over twee borden verdelen.
  • Scholfilets erin leggen.
  • Peterselie erover strooien.

Notities

Serveren met pasta en broccoli.

Pruimencompote met vanillekwark

Pruimencompote met vanillekwark

Allerhande 2002
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 226kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Magnetronschaal

Ingrediënten

  • 500 g pruimen verse
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 2 eetlepels rum of sinaasappellikeur slijter
  • 2 takjes munt
  • suiker
  • 500 g vanillekwark

Instructies

  • Pruimen wassen en halveren.
  • Pitten verwijderen en vruchtvlees in partjes snijden.
  • Citroen schoonboenen, schil eraf raspen.
  • Citroen halveren en uitpersen.
  • In magnetronschaal pruimen, abrikozenjam, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap en rum of likeur door elkaar scheppen.
  • In magnetron onafgedekt ca. 6-8 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt), af en toe doorroeren. Indien nodig pruimencompote wat fijner prakken met vork.
  • 4 blaadjes munt achterhouden, rest in dunne reepjes snijden en door pruimencompote scheppen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Eventueel suiker naar smaak toevoegen.
  • In vier hoge coupes 4 lagen vanillekwark en om en om 3 lagen pruimencompote scheppen.
  • Garneren met munt.

Notities

Deze pruimencompote is ook lekker bij gebakken kipfilet of geroosterde drumsticks.
Een fijngehakte rode peper of 1 eetlepel chilipoeder erdoor maakt de compote wat pittiger.
 

Nutrition

Calories: 226kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 8g | Vet: 6g

Pasta met pittige tomatensaus

Pasta met pittige tomatensaus

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 400 g tastytomtomaten
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 bosuitjes
  • 150 g achterham

Instructies

  • Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een
  • scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een
  • magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
  • Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.
  • Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.
  • Giet de pasta af en schep in diepe borden.
  • Verdeel de tomatensaus erover.

Notities

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

Lekker erbij:

Parmezaanse kaas, rucola
 

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Lauwwarme linzensalade met geitenkaas

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 335kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Magnetronschaal
  • magnetron

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 4 takjes peterselie
  • 6 zwarte olijven zonder pit
  • 1 blikje linzen 265 g
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mosterddressing
  • zout
  • 100 g jonge bladsla biologisch
  • 2 plakken geitenkaas à ca. 75 g / zachte
  • 2 theelepels honing
  • peper versgemalen

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in ringetjes snijden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, blad fijn hakken.
  • Olijven in vieren snijden. In zeef linzen laten uitlekken.
  • In magnetronschaal linzen, uienringetjes, peterselie, olijven en kappertjes door elkaar scheppen.
  • In magnetron afgedekt ca. 3 minuten verwarmen op vol vermogen (700 Watt). Linzen op smaak brengen met dressing, zout en peper.
  • Sla over twee grote borden verdelen.
  • Linzensalade in het midden scheppen.
  • Plakken geitenkaas op bordje leggen en in magnetron ca. 1 minuut verwarmen op vol vermogen.
  • Smeltende kaas op linzensalade leggen en honing erover druppelen.
  • Serveren met grof volkorenbrood.

Notities

Warme geitenkaas uit de magnetron is ook als nagerecht heerlijk.
Druppel er wat meer honing over en serveer met aardbeien of druiven en geroosterde amandelen.
 

Nutrition

Calories: 335kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 18g | Vet: 19g

Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels kruimige à ca. 200 g
  • 800 g broccoli
  • 4 eetlepel(s) boter of margarine
  • 4 kalfsschnitzels à ca. 125 g
  • zout
  • peper
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 zakje peterselie verse 30 g
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken.
  • Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
  • Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten.
  • Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten.
  • Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Peterselie door crème fraîche roeren.
  • Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren.
  • Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus.
  • Serveren met kalfsschnitzels en broccoli.

Kerrie visschotel met mango

Kerrie visschotel met mango

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

  • Magnetronschaal
  • theelepel

Ingrediënten

  • 300 g snelkookrijst
  • 1 ui
  • 50 g vloeibare margarine
  • 1 eetlepel(s) kerriepoeder
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 pak koolvisfilet diepvries, 400 g
  • 1 mango
  • 1 visbouillontablet
  • 1 zak tuinerwten diepvries 450 g

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen. In magnetronschaal (inhoud 1½ l) ui met margarine 1
  • minuut op vol vermogen (700 Watt) verhitten.
  • Kerrie, 1 theelepe zout, kokosmelk en gemberpoeder erdoor roeren.
  • Bevroren vis in saus leggen.
  • Schotel afgedekt 12 minuten op vol vermogen verhitten.
  • Mango schillen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • Vis in stukken snijden.
  • Mangostukken en bouillontablet bij vis doen.
  • Geheel afgedekt 6 minuten op vol vermogen verhitten, af en toe omscheppen.
  • Intussen doperwten in 10 minuten gaarkoken.
  • Visschotel met zout en peper op smaak brengen.

Notities

Serveren met rijst en doperwten.

Aziatische Tilapia met Geroerbakte Groenten

Aziatische Tilapia met Geroerbakte Groenten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Azië
Servings: 2 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g winterwortel
  • 1 rode ui
  • ½ bosje verse koriander ca. 7,5 g
  • 3 eetlepels rode chilisaus
  • 2 tilapiafilets ca. 200 g
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • ½ eetlepel sesamzaad

Instructies

  • Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem schuin in dunne plakjes.
  • Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.
  • Hak de koriander grof.
  • Meng in een magnetronschaal de wortel, ui en de helft van de gehakte koriander.
  • Roer in een kopje 1 eetlepel chilisaus los met ½ dl water en schenk dit over de groenten.
  • Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en leg ze naast elkaar op de groenten.
  • Bestrijk de tilapiafilets met 2 eetlepels chilisaus.
  • Strooi de resterende gehakte koriander en het sesamzaad erover.
  • Dek de magnetronschaal af en laat de groenten en vis in de magnetron op vol vermogen (ca.
  • 800 Watt) gedurende 7-8 minuten gaar worden.
  • Serveer de Aziatische tilapia met geroerbakte groenten en eventueel aardappelpuree.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vormt een mooie aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g

Bloemkoolsalade met bieslook

Bloemkoolsalade met bieslook

Recept categorieën: Magnetron koken, Salade, Varkensvlees, Vlees
Servings: 2 personen (magnetron)
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Magnetronschaal
  • magnetron

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool
  • zout peper
  • 1 uitje
  • 2 augurkjes
  • 1 ei hardgekookt
  • 50 gram katenspek
  • 5 eetlepel(s) slaolie
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 5 eetlepel(s) slagroom
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook die 3 minuten in een laagje kokend water met een snufje zout.
  • Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
  • Hak het uitje en de augurkjes fijn.
  • Pel het ei en prak het fijn.
  • Snijd het spek in reepjes.
  • Verhit 2 eetlepels slaolie en bak de reepjes spek hierin op hoog vuur 2 minuten.
  • Roer het ei, de ui, de augurkjes, het uitgebakken spek met de olie uit de pan, de rest van de olie, de slagroom, het bieslook en zout en peper door de azijn en schep deze dressing door de bloemkoolroosjes.
  • Leg de bloemkoolroosjes 3 minuten in een bakje water, schep ze vervolgens in een magnetronschaal en verwarm ze afgedekt 2 minuten op vol vermogen.
  • Schep tussentijds eenmaal om.