Bierworstjes met Champignons, Cherrytomaat en Rozemarijn

Bierworstjes met Champignons, Cherrytomaat en Rozemarijn

Een heerlijk en hartig hapje van bierworstjes met champignons, cherrytomaat en een romige bier-rozemarijnsaus. Perfect voor bij de borrel!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons gesneden
  • 1 bakje cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 flesje dubbelbier
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ dl room
  • Olijfolie voor bakken
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de saucijzenworstjes goudbruin.
  • Voeg de champignons, cherrytomaatjes, rozemarijn en het fijngehakte teentje knoflook toe.
  • Breng alles op smaak met zout en peper en laat het kort doorbakken.
  • Blus af met het dubbelbier en laat het mengsel op middelhoog vuur inkoken tot een dikke saus.
  • Voeg vlak voor het serveren de room toe en roer alles goed door.
  • Leg een saucijsje op een bord en schep er flink wat saus over.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of stukjes stokbrood om de saus mee op te dippen.
Wijnadvies:
Serveer met een goed biertje, zoals een lichte IPA of een blond bier, om de smaken van de bierworstjes perfect te complementeren.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 24g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g

Biersoep met Pompoen, Bleekselderij en Gerookte Ham

Biersoep met Pompoen, Bleekselderij en Gerookte Ham

Een rijke en smaakvolle soep met pompoen, bleekselderij en gerookte ham, op smaak gebracht met kerrie en afgemaakt met Karmeliet Tripel bier.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings:
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • soeppan
  • mes
  • blender of staafmixer
  • Lepel

Ingrediënten

  • 250 g bleekselderij in stukjes gesneden, houd 2 eetlepels achter
  • 250 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 150 g magere gerookte ham in snippers
  • 2 eetlepels bladselderij fijngesneden

Instructies

  • Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
  • Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), ui en knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan en roerbak de groenten kort.
  • Zet het vuur laag, voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
  • Pureer de groenten tot een gladde soep en giet de puree terug in de pan.
  • Voeg de helft tot driekwart van het bier toe en verwarm de soep nog 5 minuten.
  • Roer de crème fraîche en de gerookte ham door de soep en warm het geheel goed door.
  • Serveer de soep in verwarmde soepborden.
  • Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal Tripel bier bij.

Notities

Serveertip:
Voeg geroosterde pompoenpitten of ringetjes bleekselderij toe voor extra textuur en smaak.
Wijnadvies:
De soep gaat uitstekend samen met Karmeliet Tripel bier, maar kan ook geserveerd worden met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Biefstukschotel met Paksoi en Roerbakgroenten

Biefstukschotel met Paksoi en Roerbakgroenten

Een smaakvolle biefstukschotel met paksoi, roerbakgroenten en een pittige marinade, geserveerd met rijst, augurk en kroepoek.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg biefstuk in stukjes gesneden
  • 4 stuks rode uien gesneden
  • 4 struikjes paksoi in stukken gesneden
  • Gesneden roerbakgroenten naar smaak

Voor de marinade:

  • Flinke scheut zoete sojasaus
  • 3 theelepels sambal oelek
  • Knoflook naar smaak
  • Flesje spice vijf
  • 1 volle eetlepel maïzena

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de biefstukstukjes hierin.
  • Snijd de biefstuk in stukjes en roerbak deze op hoog vuur tot ze gaar zijn.
  • Haal de biefstuk uit de pan.
  • Roerbak de gesneden rode uien in dezelfde pan.
  • Voeg de paksoi en roerbakgroenten toe en bak 3-5 minuten.
  • Voeg de biefstuk weer toe en roerbak alles samen totdat het goed doorverwarmd is.
  • Serveer de biefstukschotel met rijst, augurk, kroepoek en een frisse salade.

Notities

Serveertip:
Garneer de schotel met extra sambal voor een extra pittige kick.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Heerlijke biefstuksaté geserveerd met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember, perfect voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Asin
  • 400 g biefstuk in blokjes van 2 cm gesneden
  • 400 g witte rijst
  • 8 Conimex Satéstokjes
  • 1 eetlepel bakgember
  • Conimex Wok Olie naar smaak
  • 1 zakje Conimex Saté Marinademix

Instructies

  • Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ca.2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
  • Rijg de biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
  • Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill 3-5 minuten gaar en goudbruin, keer tussentijds.
  • Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
  • Meng de helft van het mengsel door de groenten.
  • Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
  • Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Notities

Serveertip:
Zet voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.
Variatietip:
Gebruik in plaats van biefstuk ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet voor een andere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander

Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander

Een frisse salade met malse biefstukreepjes, zoete mango, paprika en koriander, op smaak gebracht met een kruidige limoen-dressing.
Bereidingstijd25 minuten
marineren1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings:
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 biefstukken van 100 g elk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 2 mango's geschild en in blokjes gesneden
  • 100 g veldsla
  • 15 g koriander fijngehakt

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie.
  • Grill de biefstukken 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze dan in repen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Meng het met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat het 1½ uur intrekken.
  • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de mango met de veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over 4 borden en schep de biefstukreepjes er bovenop.

Notities

Serveertip:
Serveer de salade met vers brood of een frisse dressing naar keuze.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze frisse salade.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 14g

Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa

Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa

Geniet van deze sappige gebakken kabeljauwfilet, geserveerd met een frisse olijvensalsa van tomaat, kappertjes en citroen. Perfect voor een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Pescatarian
Servings:
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 4 kabeljauwfilets à ca. 150 g
  • 4 theelepels viskruiden
  • 2 klontjes boter

Instructies

  • Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Hak de olijven fijn, snijd de tomaat in blokjes en de bosui in ringen.
  • Meng de olijven, tomaat, bosui, kappertjes, peterselie, azijn, olijfolie, zout en peper door elkaar om een frisse salsa te maken.
  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met viskruiden.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze halverwege om.
  • Verdeel de visfilets over de borden en schep de olijvensalsa erover.
  • Garneer met een partje citroen.

Notities

Serveertip:
Lekker met spaghetti en kort gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Goudbruine Gebakken Aubergine met Kerriekruiden

Goudbruine Gebakken Aubergine met Kerriekruiden

Deze goudbruine gebakken aubergine met een mix van kerrie, knoflookpoeder en basilicum is een snel en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij elke maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Midden Oosten
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 aubergine ca. 350 g
  • 2 eetlepels bloem
  • theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel basilicum
  • 2 eetlepels olie

Instructies

  • Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Halveer de plakken.
  • Meng in een bord de bloem met kerriepoeder, knoflookpoeder en basilicum.
  • Wentel de aubergineplakken door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergineplakken ongeveer 8 minuten, draai ze regelmatig om zodat beide kanten goudbruin en gaar worden.
  • Serveer direct als bijgerecht.

Notities

Serveertip:
Serveer de gebakken aubergine met een frisse yoghurtdip of hummus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past perfect bij dit kruidige bijgerecht.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.4g | Sugar: 4g

Romige Champignon-Soep met Kruidenroomkaas

Romige Champignon-Soep met Kruidenroomkaas

Een heerlijke romige champignonsoep met kruidenroomkaas, perfect als warm voorgerecht tijdens koude dagen.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 125 g champignons in partjes of plakjes gesneden
  • Klontje boter of margarine
  • 500 ml koud water
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 40 g roomkaas met kruiden
  • 1 theelepel Silvo peterselie
  • Zwarte peper versgemalen, naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper het sjalotje fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes of plakjes.
  • Verhit een klontje boter of margarine in een pan en fruit het sjalotje en de champignons gedurende 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg het koude water en het bouillontablet toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Roer de roomkaas en peterselie door de soep.
  • Laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes koken totdat de roomkaas volledig is opgelost.
  • Breng op smaak met een vleugje versgemalen zwarte peper.
  • Serveer direct en geniet van deze romige soep.

Notities

Serveertip:
Serveer deze romige champignonsoep met een stuk knapperig stokbrood of geroosterde croutons voor extra textuur.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay, voor een perfecte balans.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Bieflapje met Sjalotjes en Honing

Bieflapje met Sjalotjes en Honing

Dit snelle en smakelijke bieflapje met sjalotjes en honing is perfect voor een doordeweekse maaltijd. Het vlees is heerlijk gekruid met een zoete saus, ideaal voor een feestje op je bord.
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Pasen
Servings:
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Bieflapje van ca. 300 g
  • Silvo Zwarte peper naar smaak
  • 4 sjalotjes
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel Silvo Gemberwortel
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sherry
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels citroensap

Instructies

  • Bestrooi het bieflapje met zwarte peper en snijd het in reepjes.
  • Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
  • Verhit de olie in een pan en roerbak het vlees 3 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Fruit de sjalotjes in het achtergebleven bakvet.
  • Voeg gemberwortel, ketjap, sherry, suiker, honing en citroensap toe en roer goed door.
  • Laat het geheel even meebakken.
  • Doe de bieflapreepjes terug in de pan en roerbak alles nog 1 minuut.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot past goed bij dit gerecht. De zachte smaak van de wijn sluit mooi aan bij het zoete van de honing en de hartige smaken van het vlees.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 0.6g | Sugar: 15g

Frisse Appelvla met Kiwi

Frisse Appelvla met Kiwi

Deze frisse appelvla met kiwi is een snel en heerlijk nagerecht, perfect voor warme dagen. De combinatie van appel en kiwi maakt het een smakelijke en lichte traktatie.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings:
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels
  • ½ theelepel citroensap
  • ½ theelepel Silvo Kaneel Gemalen
  • ¼ l vanillevla
  • 1 kiwi

Instructies

  • Rasp de appels boven een kom.
  • Roer het citroensap, kaneel en vanillevla door de geraspte appels.
  • Verdeel het mengsel over schaaltjes.
  • Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.
  • Garneer de appelvla met de plakjes kiwi.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit fruitige en romige nagerecht, waarbij de kiwi en appel mooi worden geaccentueerd.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 25g