Verfrissende Waldorfsalade met Kip en Walnoten
Een klassieker met een twist! Deze Waldorfsalade combineert sappige kip, knapperige appels en walnoten.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 appels met schil in blokjes
- 250 gram gekookte of gerookte kip fijn gesneden
- Citroensap naar smaak
- 1 knolselderij geraspt
- Mayonaise naar smaak
- Peper naar smaak
- Rozijnen geweekt naar smaak
- Sjalot fijn gesneden
- Zout naar smaak
- Walnoten naar smaak fijn gemaakt
- ½ bosje peterselie fijn gesneden
Doe de gesneden kip, geraspte knolselderij, appelblokjes, sjalot, walnoten, en rozijnen in een grote kom.
Voeg citroensap, mayonaise, zout en peper toe naar smaak.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een grote lepel.
Garneer de salade met hele walnoten, peterselie en extra rozijnen voor een mooie presentatie.
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 0.8g | Sugar: 9g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Frisse Aspergecocktail met Ham en Zoete Ananas
Een verfrissende aspergecocktail met hartige ham en zoete ananas, ideaal voor een feestelijk voorgerecht.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
- 00 gram asperges gekookt en in stukjes gesneden
- Stukjes ananas naar smaak
- Blokjes ham naar smaak
- 1 citroen rasp
- Selderijvlokken naar smaak
- 2 hardgekookte eieren 1 versnipperd, 1 in plakjes
- 1 dl slagroom
- 1 dl mayonaise
- ½ dl sherry
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Worcestersaus naar smaak
Klop de slagroom stijf in een kom.
Meng de stijfgeklopte slagroom met de mayonaise, sherry, zout, peper en een scheutje Worcestersaus om de saus te maken.
Zet deze apart.
Vul de cocktailglazen met de stukjes asperge, ananas, ham, citroenrasp, selderijvlokken en het versnipperde ei.
Hussel de ingrediënten goed door elkaar in elk glas.
Breng de cocktail op smaak met peper en zout.
Lepel de saus over de inhoud van elk cocktailglas.
Garneer de cocktailglazen met de plakjes ei en wat extra selderijblaadjes voor een mooie presentatie.
Serveer direct en geniet van deze frisse en feestelijke aspergecocktail.
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling, die goed past bij de delicate smaken van asperges en ananas.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 10g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Romige Paprikasoep met Basilicum en Crème Fraîche
Een heerlijke, romige paprikasoep boordevol smaak en eenvoudig te maken. Perfect voor een lichte maaltijd of voorgerecht!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 6 paprika’s in grove stukken gesneden
- 2 puntpaprika’s in grove stukken gesneden
- 1 doosje Roma tomaatjes
- 3 tuinkruiden bouillonblokjes
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- ½ liter water
- Basilicum voor het opmaken
- Crème fraîche voor het opmaken
Breng een ½ liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de tuinkruiden bouillonblokjes toe.
Roer tot ze zijn opgelost.
Voeg de grove stukken paprika’s, puntpaprika’s, Roma tomaatjes en gehakte knoflook toe aan de pan.
Laat de groenten 15 minuten koken totdat ze zacht zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige consistentie.
Serveer de soep in kommen en garneer met verse basilicum en een lepel crème fraîche voor een romige touch.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo, die goed samengaat met de zoete smaken van de paprika.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau
Een klassieke Spaanse sangria met een vleugje sinaasappel en cointreau. Perfect voor zomerse avonden!
plus minimaal 3 dagen rusttijd10 minuten min
Servings: 8
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 grote sinaasappel in plakjes
- ½ citroen in plakjes
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram basterdsuiker
- 2 dl sinaasappelsap
- ½ dl cognac
- 1 fles rode wijn
- ½ dl cointreau
- 1 kaneelstokje
- 5 dl Spa rood of ander bruisend water
Snijd de sinaasappel en citroen in dunne plakjes en doe ze in een grote fles of karaf.
Voeg de citroensap, basterdsuiker, sinaasappelsap, cognac, rode wijn, cointreau en het kaneelstokje toe.
Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
Sluit de fles af en zet deze minimaal 3 dagen in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Voeg vlak voor het serveren de Spa rood (bruisend water) toe voor een verfrissend bruisend effect.
Serveer de sangria gekoeld in glazen met wat ijsblokjes en een plakje sinaasappel voor garnering.
Niet van toepassing, maar je kunt de sangria serveren met een lichte zomerse tapas voor een compleet Spaanse ervaring.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0.01g | Sugar: 19g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst
Een unieke en verrassende combinatie van zuurkool, macaroni en vlees, afgemaakt met een vleugje ketchup. Comfort food met een twist!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak zuurkool uitgelekt
- 250 gram macaroni
- 2 speklapjes aangebraden en in stukjes gesneden
- 3 ons ongeveer 300 gram verse worst
- Ketchup naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de speklapjes aan.
Snijd de aangebraden speklapjes vervolgens in stukjes.
Braad de verse worst in dezelfde pan totdat deze gaar is.
Snijd de worst daarna in plakjes.
Doe de zuurkool in een pan en voeg de stukjes spek en plakjes worst toe.
Zet het geheel op middelhoog vuur en laat het doorwarmen.
Schep de macaroni op borden en verdeel de zuurkool met spek en worst ernaast.
Garneer het gerecht met tomatenketchup naar smaak.
Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel, die goed past bij de hartige smaken van het gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 28g | Vet: 30g | Zout: 3g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Kip Kerrie met Fruit en Walnoten
Een smaakvolle combinatie van kip, kerrie en fruitige zoetheid. Makkelijk en snel klaar voor een heerlijke maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 80 gram rijst
- 1 flinke kipfilet in blokjes gesneden
- 1 pot gemengde vruchtjes uitgelekt
- Handjevol rozijnen
- Handjevol walnoten grof gehakt
- Kerriepoeder naar smaak
- Scheutje room ongeveer 50 ml
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en braad de blokjes kipfilet aan tot ze goudbruin zijn.
Voeg de uitgelekte gemengde vruchtjes, rozijnen en gehakte walnoten toe aan de pan met kip.
Strooi naar smaak kerriepoeder over de kip en fruitmix en roer goed door.
Voeg een scheutje room toe en laat het geheel nog even sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kip kerrie met de gekookte rijst.
Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer, die goed samengaat met de zoete en kruidige smaken van het gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Kip Fatal Salade met Exotisch Fruit en Limoen
Een kleurrijke en smaakvolle salade met kip, fruit en een vleugje limoen. Perfect voor een lichte maaltijd of bijgerecht.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
grote kom
mes
Schaal voor serveren
- 200 gram kipfilet gekookt en in blokjes gesneden
- 2 gekookte aardappelen in blokjes gesneden
- 2 gekookte eieren in blokjes gesneden (plus enkele schijfjes voor garnering)
- 100 gram kastanjechampignons gekookt en in stukjes gesneden
- 1 eetlepel rauwe sjalot fijn gesneden
- 1 zure appel in blokjes gesneden
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- Paar stukjes perzik in blokjes gesneden
- Paar schijfjes perzik voor garnering
- Stukjes ananas hoeveelheid naar smaak
- Worcestersaus naar smaak
- Peterselie fijn gesneden
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Rasp van 1 limoen
Doe de blokjes kipfilet, aardappelen, eieren, champignons, sjalot, zure appel, perzikstukjes, ananas, mayonaise, zure room, limoenrasp, zout, en peper in een grote kom.
Voeg een scheutje Worcestersaus toe en meng alles goed door elkaar.
Proef de salade en voeg indien nodig extra mayonaise, zout of peper toe naar smaak.
Schep de salade in een mooie serveerschaal.
Garneer de salade met schijfjes gekookt ei, perzikschijfjes en wat extra peterselie.
Serveer met een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chenin Blanc, die goed past bij de fruitige en romige smaken van de salade.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 16g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Mexicaanse Rijstschotel met Biefstuk of Kip
Een smaakvolle Mexicaanse rijstschotel met biefstuk of kip, vol met verse groenten en pittige kruiden.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Kookpan voor rijst
koekenpan of grillpan
mes
- 1 zakje fajita kruiden
- Paar ringetjes jalapeño naar smaak
- 1 courgette in blokjes
- 3 tomaten in blokjes
- 1 klein blikje maïs
- 2 bosuien in ringetjes (ook het wit gebruiken)
- 1 teentje knoflook geperst
- 300 gram biefstuk in reepjes (apart grillen en op het laatst toevoegen)
- of 350 gram kipfilet in reepjes (kan met de groente in de pan)
- 240 gram rijst gekookt
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
Verhit wat olie in een koekenpan en voeg de courgette, tomaten, maïs, bosui, knoflook en jalapeño toe.
Roerbak de groenten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg het zakje fajita kruiden toe en meng goed door de groenten.
Voeg een beetje zout naar smaak toe.
Als je biefstuk gebruikt, grill deze apart in een hete grillpan tot medium rare of naar wens, en voeg deze aan het einde toe aan de groenten.
Als je kipfilet gebruikt, voeg deze in reepjes direct toe aan de groenten en bak mee tot de kip gaar is.
Meng de gekookte rijst door het groente- en vleesmengsel en roer goed door zodat de smaken zich kunnen mengen.
Laat alles nog even kort garen en serveer direct.
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Zinfandel of een frisse witte wijn zoals een Verdejo, die goed samengaat met de kruidige smaken van de schotel.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Indische Asperges met Garnalen en Ei
Een smaakvolle Indische aspergeschotel met garnalen, ei en ketjapsaus. Heerlijk met rijst!
Bereidingstijd33 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- ½ kg witte asperges geschild en in stukken van 4 cm gesneden (kopjes apart gehouden)
- 1 ui fijn gesnipperd
- 3 flinke tenen knoflook fijn gesnipperd
- 1 rode lombok zaadjes verwijderd en fijn gesneden
- 2 tomaten in kleine stukjes gesneden
- 2 eieren gekookt en gepeld
- 2 laurierbladen
- 4 cm verse gember in drie stukken verdeeld
- 1 paar druppels limoensap
- 1 flinke scheut ketjap manis
- 1 volle theelepel bruine suiker
- 1 theelepel djahe gemberpoeder
- 1 groot glas water
- Garnalen naar keuze geen kleine Hollandse garnalen
- Zout naar smaak
- Olie om in te bakken
Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm, houd de kopjes apart.
Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode lombok tot ze glazig zijn.
Voeg de tomaten en de stukken verse gember toe en schep alles om.
Voeg het laurierblad, een snufje zout, bruine suiker, djahe, een flinke scheut ketjap manis en het glas water toe aan de pan.
Voeg de aspergestukken (zonder de kopjes) toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de eieren, pel ze en snijd ze in 8 parten.
Voeg de aspergekopjes en de garnalen toe aan de pan, samen met de partjes ei.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen in een afgedekte pan.
Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen.
Serveer de Indische asperges met gekookte rijst en geniet van de rijke smaken.
Deze Indische aspergeschotel combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41
Zomerse Salade met Pangasius en Feta
Een frisse zomerse salade met pangasius, feta en meloen. Perfect voor een lichte, gezonde maaltijd op een warme dag.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Voor de salade:
- 200 gr jonge spinazie
- 150 gr rucola
- Witte asperges uit pot in stukjes gesneden (hoeveelheid naar smaak)
- 250 gr feta in blokjes gesneden
- 250 gr pangasiusfilet
- ½ Galia meloen in kleine blokjes gesneden
- Koolrabi in blokjes gesneden (hoeveelheid naar smaak)
- Pijnboompitten naar smaak geroosterd
Voor de marinade:
- Beetje olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Kruiden naar smaak bijv. oregano, tijm
Voor de dressing:
- 6 el smaakvolle olijfolie
- 1 tl Worchestersaus
- 2 ½ el witte basilicumazijn
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Oregano naar smaak
Marineer de pangasiusfilet met een beetje olijfolie, kruiden, zout en peper.
Laat dit even intrekken.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pangasiusfilet tot deze gaar en lichtbruin is.
Zet apart.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Zet apart om af te koelen.
Meng in een grote kom de jonge spinazie, rucola, witte asperges, koolrabi, meloenblokjes en feta.
Maak de dressing door de olijfolie, Worchestersaus, basilicumazijn, peper, zout en oregano goed door elkaar te mengen.
Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
Snijd de gebakken pangasius in stukken en leg deze bovenop de salade.
Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade en serveer direct.
Deze zomerse salade gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 32g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 41