Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Deze geroosterde auberginepuree is een heerlijke, frisse dip, perfect als bijgerecht of gezonde snack.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Saus, Tapas
Land van herkomst: Midden Oosten
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Cayennepeper naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de aubergine op een bakplaat en rooster hem 30 minuten in de oven.
  • Laat de aubergine afkoelen.
  • Snijd de aubergine doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork.
  • Meng de olijfolie, knoflook, koriander en citroensap door de auberginepuree.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Serveer koud.

Notities

Deze auberginepuree combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 1g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 3g

Aardappelsalade met Olijfolie en Lente-uitjes

Aardappelsalade met Olijfolie en Lente-uitjes

Bereidingstijd25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 8 aardappels geschild
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een scheutje azijn naar smaak, ongeveer 1-2 eetlepels
  • 2 eetlepels lente-uitjes fijngesneden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Aardappels koken:
  • Kook de geschilden aardappels in gezouten water voor ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Giet de aardappels af en laat ze afkoelen.
  • Bereiden van de salade:
  • Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes en doe ze in een grote mengkom.
  • Voeg olijfolie en azijn toe aan de kom.
  • Toevoegen van smaakmakers:
  • Meng goed door elkaar.
  • Voeg fijngesneden lente-uitjes toe aan de salade.
  • Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
  • Serveren:
  • Serveer de aardappelsalade direct of laat deze nog even koelen in de koelkast voor een frisse smaak.

Notities

Wijnadvies:

Deze eenvoudige en smaakvolle aardappelsalade gaat goed samen met een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling. De wijn moet voldoende zuren hebben om de aardse tonen van de aardappels te complementeren.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Basilicum Citroenmayonaise

Basilicum Citroenmayonaise

Deze basilicum citroenmayonaise is een heerlijke aanvulling bij gegrilde vis, kip, groenten of als dip voor frietjes.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Saus
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • Olijfolie ongeveer 200 ml
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 handvol verse groene basilicumblaadjes fijngehakt
  • Peper en zout

Instructies

  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn om schiften te voorkomen.
  • Doe de eierdooiers en het citroensap in een kom en klop ze los met een garde of elektrische mixer.
  • Giet er al kloppend beetje bij beetje de olijfolie bij totdat de mayonaise stijf wordt.
  • Voeg olijfolie toe tot je voldoende mayonaise hebt gemaakt (ongeveer 200 ml).
  • Schep de fijngehakte basilicum en geperste knoflook door de mayonaise.
  • Breng de mayonaise op smaak met peper en zout.

Notities

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn om een mooie, stabiele mayonaise te krijgen.

Wijnadvies:

Deze frisse mayonaise past goed bij lichte, frisse witte wijnen zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De citrus- en basilicumsmaak combineert perfect met de lichte zuren en fruitige tonen van deze wijnen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 2g | Vet: 27g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g

Gegrilde Zeeduivel Spiesen met Paprika en Champignons

Gegrilde Zeeduivel Spiesen met Paprika en Champignons

Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Satéstokjes of metalen spiesen
  • mes
  • BBQ of oven met grillfunctie

Ingrediënten

  • 800 gram zeeduivel
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 8 grote champignons
  • Sap van 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml azijn
  • Mespunt komijn
  • Enkele takjes tijm en rozemarijn
  • 1 tl peperbolletjes geplet

Instructies

  • Spoel de vis, droog hem af en snij in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Was de paprika's, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snij ze in stukken.
  • Snij de ui in grove stukken.
  • Maak de champignons schoon en besprenkel ze met wat citroensap.
  • Maak brochettes door afwisselend een stuk vis en groente (paprika, ui, champignons) op een pen te steken.
  • Meng in een kom de olijfolie, azijn, citroensap, tijm, rozemarijn, komijn en geplette peperbolletjes.
  • Marineer de brochettes gedurende 1,5 uur in het oliemengsel.
  • Haal de vis uit de marinade en laat goed uitlekken.
  • Bak de spiesen onder de grill in de oven of op de BBQ langs alle kanten mooi aan.

Notities

Serveer de spiesen met tagliatelle, pesto en een gemengde salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Deze gegrilde zeeduivelspiesen combineren uitstekend met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. De fruitige tonen en lichte zuren van deze wijnen passen perfect bij de delicate smaak van de zeeduivel en de geroosterde groenten.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Gevulde Hawai Koteletten

Gevulde Hawai Koteletten

Een Tropisch Barbecuegerecht
Geniet van deze smakelijke en tropische gevulde koteletten, perfect voor een zomerse barbecue.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Hawaii
Servings: 2 personen
Calories: 432kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 koteletten van 2 cm dik
  • 2 plakjes ham
  • 2 plakjes kaas
  • 2 schijfjes ananas
  • Provençaalse kruiden naar smaak

Instructies

  • Snijd de koteletten overlangs in tot aan het been zodat je ze kunt vullen.
  • Vul de inkepingen met een plakje ham, een plakje kaas en een schijfje ananas.
  • Sluit de snijkant van de koteletten met enkele cocktailprikkers.
  • Kruid de koteletten met Provençaalse kruiden naar smaak.
  • Verwarm de barbecue of grill voor op middelhoog vuur.
  • Bak de gevulde koteletten mooi bruin aan beide zijden, ongeveer 5-7 minuten per kant, tot ze gaar zijn.

Notities

Voor de Gevulde Hawai Koteletten met ham, kaas en ananas zijn er een paar goede wijnkeuzes die de smaken van het gerecht aanvullen:
  1. Chardonnay:
    • Een rijke, boterachtige Chardonnay past goed bij de zoutige ham en kaas, terwijl de subtiele fruitige noten mooi samengaan met de zoetheid van de ananas.
  2. Riesling:
    • Een halfdroge Riesling biedt een mooie balans met de zoetheid van de ananas en de zoute tonen van de ham en kaas. De frisse zuren in de Riesling helpen ook om de vettigheid van de kotelet te doorsnijden.
  3. Gewürztraminer:
    • Deze aromatische wijn heeft vaak fruitige en kruidige tonen die perfect passen bij de tropische smaak van ananas en de kruiden in het gerecht.
  4. Pinot Noir:
    • Als je liever een rode wijn hebt, is een lichte en fruitige Pinot Noir een goede keuze. De zachte tannines en frisse zuren passen goed bij de verschillende smaken in het gerecht.
Deze wijnen zullen de smaken van de gevulde Hawai koteletten complementeren en een aangename eetervaring bieden.
 
 
4o

Nutrition

Calories: 432kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 38g | Vet: 26g | Zout: 721g | Sugar: 8g

Pittig Gemarineerde Kipfilet

Pittig Gemarineerde Kipfilet

Een Smaakvol BBQ-Gerecht Geniet van deze eenvoudige en smaakvolle gemarineerde kipfilet, perfect voor een zomerse barbecue met vrienden en familie.
inclusief marineren1 uur 10 minuten
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel currypasta
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Meng de currypasta met de olijfolie in een kom.
  • Giet het currypasta-olie mengsel over de kipfiletreepjes en zorg ervoor dat alle reepjes goed bedekt zijn.
  • Dek de kom af en laat de kipfiletreepjes minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  • Rijg de gemarineerde kipfiletreepjes aan spiesen of leg ze direct op de grill.
  • Grill de kipfiletreepjes ongeveer 4-5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een koele, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen vormen een mooi contrast met de pittige curry smaken.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 25g | Vet: 16g | Zout: 300g | Sugar: 0g

Gevulde Portobello’s met Bacon en Kruidenkaas uit de Airfryer

Gevulde Portobello's met Bacon en Kruidenkaas uit de Airfryer

Deze heerlijke gevulde Portobello’s met bacon, kruidenkaas en pittige Ajvar zijn een smaakvolle en snelle maaltijd, perfect gemaakt in de airfryer. Ideaal voor een doordeweekse avond!
Voorbereidingstijd15 minuten
Airfryer15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Groenten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 2 2 Portobello’s p.p
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 Portobello’s schoongeborsteld
  • 150 g bacon broodbeleg 4 plakjes apart houden, rest klein snijden
  • 1 bakje kruidenkaas eventueel light
  • 4 eetlepels Ajvar pittig of mild naar keuze
  • 1 pot geroosterde paprikareepjes 310 g, uitlekgewicht 180 g
  • 3 sjalotjes klein gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
  • 1 bosje tijm fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 8 eetlepels oude kaas geraspt
  • Scheutje olie

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (houd 4 plakjes apart), het uitgeholde champignonvlees, paprikareepjes, sjalotjes en knoflook al roerbakkend ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gedroogde peterselie en verse tijm toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit.
  • Roer de kruidenkaas, Ajvar en 4 eetlepels geraspte oude kaas door het mengsel.
  • Dit is de vulling voor de Portobello's.
  • Vul de Portobello's met het mengsel.
  • Leg op elke gevulde Portobello een plakje bacon en een eetlepel geraspte kaas.
  • Druppel een beetje olie over de kaas aan de bovenkant en plaats de Portobello's in het mandje van de airfryer.
  • Gebruik de anti-spatdeksel als dat nodig is.
  • Bak de Portobello's in de airfryer gedurende 10 minuten (in een Philips XL, eventueel 5 minuten langer in andere airfryers) tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke gevulde Portobello’s!

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé past perfect bij de volle smaken van de gevulde Portobello’s en de kruidenkaas.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g

Griekse Viskebabs met Frisse Tzatziki

Griekse Viskebabs met Frisse Tzatziki

Een Lichte en Frisse Griekse Delicatesse
Geniet van deze heerlijke viskebabs met een frisse tzatziki, perfect voor een zomerse avond op de barbecue.
Bereidingstijd30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 rauwe gepelde gamba's
  • 300 gram zalmfilet
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el gedroogde oregano
  • Peper naar smaak
  • Tzatziki voor serveren

Instructies

  • Snijd de zalmfilet in stukjes.
  • Maak de courgette en paprika schoon.
  • Snijd de courgette in 12 plakken van ongeveer 2 cm dik.
  • Snijd de paprika in 12 stukken.
  • Vet 4 lange metalen spiesen in met wat olijfolie.
  • Rijg om en om de zalm, gamba's, courgette en paprika aan de spiesen.
  • Pers de halve citroen uit in een kom en meng het sap met de olijfolie, oregano en peper.
  • Bestrijk de viskebabs met deze dressing.
  • Verwarm de barbecue tot deze gloeiend heet is.
  • Rooster de viskebabs op de barbecue gedurende 6-8 minuten, draai ze regelmatig zodat ze mooi bruin en net gaar worden.
  • Serveer de viskebabs met tzatziki.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Griekse Assyrtiko of een Sauvignon Blanc. Deze wijnen passen goed bij de lichte, frisse smaken van de viskebabs en de tzatziki.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 200g | Sugar: 3g

Gegrilde Vijgen in Bacon Mantel

Gegrilde Vijgen in Bacon Mantel

Gegrilde Vijgen in Bacon Mantel: Het Perfecte Voorgerecht voor Elke Gelegenheid Geniet van dit eenvoudige maar verfijnde voorgerecht dat zowel zoet als hartig combineert in een heerlijk hapje.
Bereidingstijd15 minuten
Servings: 4
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen alternatief: kiwi, perzik of mango
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek

Instructies

  • Snijd de vijgen in partjes.
  • Als je kiwi, perzik of mango gebruikt, snijd deze dan in partjes en zorg ervoor dat het fruit niet te rijp is.
  • Wikkel een plakje bacon of ontbijtspek om elk partje fruit.
  • Verwarm de barbecue voor op middelhoge temperatuur.
  • Leg de omwikkelde fruitpartjes op de barbecue.
  • Rooster de fruitpartjes tot de bacon knapperig is, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Draai ze halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
  • Haal de gegrilde vijgen van de barbecue en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een rosé voor een frisse smaakcombinatie die goed past bij de zoetheid van de vijgen en de zoutigheid van de bacon.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 250g | Sugar: 8g

Fajita Tortilla’s met Gemarineerd Vlees

Fajita Tortilla's met Gemarineerd Vlees

Tortilla's met gemarineerd vlees
(inclusief marineren)2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Rundvlees, Tortilla
Land van herkomst: America
Servings: 8 stuks
Calories: 330kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 zakje Fajita Seasoning Mix
  • 1 dl rode wijn of bier
  • 500 gram biefstuk in reepjes gesneden
  • 2 fijngesneden jalapeñopepers uit een potje, zonder zaadjes
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 1 tomaat in stukjes gesneden
  • 8 tarwetortilla's

Instructies

  • Vermeng de Fajita Seasoning Mix met de rode wijn of het bier in een mengkom.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en laat het geheel ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
  • Haal het gemarineerde vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi het vlees met de fijngesneden jalapeñopepers, uienringen en tomaatstukjes.
  • Rooster het vlees op de barbecue.
  • Gebruik eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal om te voorkomen dat de kleine reepjes door het rooster vallen.
  • Verwarm de tortilla's kort op de barbecue tot ze soepel zijn.
  • Schep het geroosterde vlees op de tortilla's.
  • Serveer de tortilla's met wat guacamole en salsa Mexicana.

Notities

  • Kleine reepjes vlees blijven niet zo makkelijk op een gewoon rooster liggen. Gebruik hiervoor eventueel een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie of een speciale aluminiumfolie grillschaal die u op het rooster legt. Een stuk heel fijn gaas kan ook goed werken.
  • Voor een extra smaakvolle ervaring kunt u de tortilla's lichtjes insmeren met wat olijfolie voordat u ze op de barbecue verwarmt.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g