Belgische Biersoep uit Malmédy met Specerijen
Deze traditionele biersoep uit Malmédy combineert de rijke smaak van bier met kaneel, gember en een romige afwerking. Heerlijk geserveerd met bruin brood en boter!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- 2 el bloem
- 500 ml bier
- 500 ml water
- Gember naar smaak
- Kaneel naar smaak
- Suiker naar smaak
- Citroenschil naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 2 eidooiers
- 100 g room
- 4 sneetjes bruin brood
Smelt de boter in een grote pan op laag vuur en voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Roer goed door met een houten lepel tot een glad mengsel ontstaat.
Voeg scheutje voor scheutje het bier toe, blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.
Giet het water erbij en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe door.
Breng op smaak met gember, kaneel, suiker, citroenschil, zout en flink wat peper.
Klop de eidooiers met de room in een soepterrine.
Haal de soep van het vuur en roer het voorzichtig door het ei-roommengsel.
Serveer warm met sneden bruin brood en boter.
Serveertip:
Voeg extra zwarte peper toe voor een pittig contrast in smaak.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een Belgisch abdijbier.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Panna Cotta met Laurier-Siroop en Aardbeien
Deze romige panna cotta krijgt een verrassende twist met een unieke lauriersiroop en frisse aardbeien. Een elegant Italiaans dessert met verfijnde smaken!
Bereidingstijd30 minuten min
opstijven in de koelkast4 uur uur
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Cor Klaar
kookpan
IJskoud waterbad
Kleine puddingvormpjes
mes
- 125 g aardbeien in plakjes
- 6 blaadjes basilicum fijngehakt
- 1 vanillestokje in stukjes gesneden
- 150 g suiker
- 10 laurierblaadjes
- 4 blaadjes gelatine
- 4 el melk
- 200 ml slagroom
- 350 ml volle kwark
- 2 el grappa
Meng de plakjes aardbeien met de fijngehakte basilicum en zet apart.
Maal het vanillestokje met de suiker fijn in een keukenmachine.
Breng 100 g vanillesuiker met 100 ml water aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken tot een siroop.
Verwijder de nerf van de laurierblaadjes en overgiet ze kort met kokend water.
Snijd de laurierblaadjes zeer fijn en pureer ze in de keukenmachine met enkele eetlepels suikersiroop.
Voeg de resterende siroop toe en meng goed.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Breng in een pan de melk, de helft van de slagroom en de resterende suiker aan de kook.
Laat het mengsel ongeveer 10 minuten inkoken tot de helft.
Haal de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in het warme roommengsel.
Plaats de pan in een kom met ijskoud water en laat afkoelen tot het lobbig wordt.
Klop de resterende slagroom lobbig en meng deze samen met de kwark en grappa door het afgekoelde roommengsel.
Verdeel het mengsel over puddingvormpjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Dompel de vormpjes kort in heet water en stort de panna cotta op borden.
Schenk de lauriersiroop erover en garneer met de plakjes aardbeien.
Serveertip:
Serveer met een extra basilicumblaadje voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een zoete Moscato d'Asti past perfect bij de romige panna cotta en de subtiele kruidige lauriersiroop.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 16g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Bourgondische Biersoep met Rodenbach en Spek
Deze rijke, hartige biersoep met Rodenbach, spek, paddenstoelen en groenten is een ware smaakexplosie. Perfect voor een herfstige avond met een Belgisch biertje!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g boter
- 200 g gerookt spek in blokjes
- 20 kleine uitjes
- 250 g verse kampernoelies of andere paddenstoelen, in plakjes
- 2 preien in ringen
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 2 wortels in plakjes
- 2 aardappels in blokjes
- 660 ml Rodenbach 2 flesjes
- 1 l vleesbouillon
- 1 laurierblad
- 1 takje tijm
- 1 peterseliewortel
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 2 el verse peterselie fijngehakt
- 1 el verse bieslook fijngehakt
Smelt de boter in een grote pan en bak het spek op middelhoog vuur tot het goudbruin is.
Haal het spek met een schuimspaan uit de pan en leg apart.
Bak de kleine uitjes in hetzelfde vet tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en leg bij het spek.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
Haal ze uit de pan en leg apart.
Doe de prei, bleekselderij, wortels en aardappels in de pan en bak ze kort aan.
Voeg het laurierblad, de tijm en de peterseliewortel toe.
Schenk de vleesbouillon en de Rodenbach erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verwijder het laurierblad en de peterseliewortel en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde textuur.
Voeg het spek, de uitjes en de paddenstoelen weer toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog even kort doorkoken en bestrooi voor het serveren met verse peterselie en bieslook.
Serveertip:
Serveer met een stevig stuk boerenbrood en een extra glas Rodenbach voor de ultieme smaakbeleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een Belgisch roodbruin bier zoals Rodenbach.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 2.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Padang Sambalmie met Pittige Visreepjes
Deze smaakvolle Padang sambalmie met visreepjes combineert de pittige kick van sambal met zachte mie en frisse groenten. Een heerlijk Indonesisch gerecht voor liefhebbers van kruidige smaken!
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 350 g visfilet bijv. wijting, koolvis of roodbaars, in reepjes
- 800 g bamigroenten
- 6 el ketjap manis
- 250 g mie ½ zak Conimex Mie nestjes
- 2-3 el sambal oelek naar smaak
- 2 el wokolie
Breng een ruime pan water met een scheutje ketjap manis aan de kook.
Kook de mie in ca.
12 minuten gaar.
Trek na 2 minuten koken de mie los met 2 vorken en roer af en toe om.
Giet de mie af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snijd de visfilet in brede reepjes.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheutje wokolie toe.
Wok de bamigroenten met de sambal 5 minuten.
Schuif de groenten naar de rand van de wok en bak de visreepjes 3 minuten in het midden.
Voeg de uitgelekte mie en de ketjap manis toe en wok alles nog 2 minuten.
Verdeel over 4 borden of kommen.
Serveertip:
Serveer met seroendeng, sambal badjak, atjar tjampoer en kroepoek hot voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige smaken van dit gerecht.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 28g | Vet: 10g | Zout: 2.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Zoete Biersoep met Rozijnen en Slagroom
Deze traditionele biersoep met rozijnen en slagroom heeft een rijke, zoete smaak en is perfect als hartverwarmend gerecht op koude dagen.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 125 g rozijnen
- 4 sneden witbrood
- 500 ml Lindeboom pils
- 1 l water
- 1 el bloem
- 1 ei
- Suiker naar smaak
- Slagroom naar smaak
Week de rozijnen en het verkruimelde witbrood in 1 liter water tot de rozijnen goed gezwollen zijn.
Voeg het bier en suiker naar smaak toe en breng aan de kook.
Maak de bloem aan met een eetlepel water en roer dit door de soep om te binden.
Klop de eidooier los in een kom en meng er een klein beetje hete soep door.
Voeg, van het vuur af, het eimengsel al kloppend toe aan de soep.
Roer goed door en laat niet meer koken om schiften te voorkomen.
Serveer warm en garneer met een scheut slagroom.
Serveertip:
Serveer met extra verkruimeld witbrood en een snufje kaneel voor een warme, kruidige touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een licht en fruitig bier.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.6g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Biersoep met Mosselen en Kervel
Deze rijke biersoep met mosselen, kervel en een vleugje boter is een klassieke Belgische delicatesse. Heerlijk romig en vol van smaak!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 2 kg mosselen
- 2 uien fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij fijngehakt
- 100 g boter
- 750 ml blond bier
- 50 g kervel fijngehakt
- 1 el bloem
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 eidooier optioneel
- 50 ml room optioneel
Verhit de helft van de boter in een grote pan en fruit de ui en bleekselderij op laag vuur tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
Spoel de mosselen goed en voeg ze toe aan de pan met de groenten.
Breng op smaak met zout en peper en giet het bier erbij.
Laat de mosselen op zacht vuur ongeveer 10 minuten koken tot ze openstaan.
Smelt ondertussen de resterende boter in een aparte pan, voeg de bloem en de kervel toe en roer tot een gladde saus.
Verwijder de mosselen uit de pan en voeg de kervelsaus toe aan het mosselnat.
Roer alles goed door elkaar en verwarm nog enkele minuten.
Voeg de mosselen terug toe aan de soep en serveer direct, zeer warm.
Optioneel: Meng de eidooier met de room en voeg dit al roerend van het vuur af toe voor een extra romige soep.
Serveertip:
Serveer met vers stokbrood en een glas blond bier voor de ultieme Belgische ervaring.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de ziltige mosselen en het zachte bieraroma.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 40g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Pad Thai met Rundvlees en Mango-Rode Uisalade
Deze heerlijke Pad Thai met rundvlees wordt perfect in balans gebracht door een frisse mango-rode uisalade. Een smaakvolle Thaise klassieker met een fruitige twist!
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Thailand Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 Conimex Maaltijdpakket Pad Thai
- 1 rijpe mango in reepjes
- 1 rode ui in partjes
- 1 limoen rasp en sap
- 200 g rundvleesreepjes
- 400 g roerbakgroenten
- 2 el wokolie
- 2 el sojasaus
Week de rijstnoedels in 2 liter heet water van de kook af.
Laat ze 4 minuten weken, giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
Meng de mango, rode ui, limoenrasp en -sap, 1 el wokolie en een scheutje sojasaus in een kom.
Laat dit intrekken.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el wokolie toe.
Wok de rundvleesreepjes ca.
3 minuten.
Voeg de roerbakgroenten en de kruidenmix toe en bak nog 3 minuten.
Voeg de rijstnoedels en sojasaus naar smaak toe en wok nog 3 minuten.
Voeg de vissaus toe en meng goed door.
Serveer de Pad Thai in diepe borden of kommen en bestrooi met de pindastukjes.
Geef de mango-rode uisalade er apart bij.
Serveertip:
Zet gebakken uitjes en sambal op tafel voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de zoetzure smaken van dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 28g | Vet: 14g | Zout: 2.4g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Oranje Delight – Chocoladevla met Slagroom en Abrikozen
Deze feestelijke Oranje Delight combineert de romige smaak van chocoladevla met luchtige slagroom en zoete abrikozen. Een eenvoudig maar heerlijk dessert met een Nederlands tintje!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
- 125 ml slagroom
- 6 el abrikozenjam
- 600 ml chocoladevla
- 100 g gewelde abrikozen
Klop de slagroom stijf en meng deze met de abrikozenjam.
Verdeel de helft van het slagroommengsel over vier dessertglazen.
Schenk voorzichtig de chocoladevla over de slagroom.
Schep de rest van de slagroom bovenop de vla.
Snijd de gewelde abrikozen in dunne reepjes en verdeel ze over de slagroom.
Serveer direct, eventueel met een prikkertje met de Nederlandse vlag voor een feestelijke uitstraling.
Serveertip:
Garneer met een paar stukjes witte chocolade voor een extra feestelijk effect.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit romige nagerecht.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Opperdoezer Aardappelsalade met Spek en Pesto
Deze smaakvolle Opperdoezer aardappelsalade met spek, pesto en tomaat is een heerlijk bijgerecht. Perfect bij gegrild vlees of als lichte maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
- Zout naar smaak
- 125 g magere spekreepjes
- 2 el azijn
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 ui gesnipperd
- 3 el olijfolie
- 3 el groene pesto
- Peper naar smaak
- 200 g tomaten in partjes
- 2 el pijnboompitten geroosterd
- 3 el basilicum fijngehakt
Boen de Opperdoezer Ronde aardappelen schoon en kook ze 15 minuten in gezouten water.
Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
Breng de azijn met 2 el water, de knoflook en ui aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer de olijfolie en pesto door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de gekookte aardappelen in plakjes en meng ze met de spekjes, tomaten en dressing.
Garneer met de geroosterde pijnboompitten en fijngehakte basilicum.
Serveertip:
Serveer met een gegrild varkenshaasje of een stuk vers brood.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 10g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78
Zalmomelet met Groene Groenten en Hollandaisesaus
Deze luchtige zalmomelet met groene groenten en romige Hollandaisesaus is een heerlijk verfijnde maaltijd. Perfect met krieltjes en een glas frisse rosé!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g peultjes
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 450 g kleine krieltjes
- 6 eieren
- 200 g zalmfilet in snippers
- 15 g peterselie fijngehakt
- 2 el boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 pakje Hollandaisesaus
Kook de krieltjes in 8 minuten gaar, giet af en houd warm.
Klop de eieren los met 3 eetlepels water, bosui, zalmsnippers, zout en peper naar smaak.
Verhit in twee koekenpannen elk 1 eetlepel boter en bak vier omeletten één voor één.
Voeg indien nodig extra boter toe.
Houd de omeletten warm terwijl je de Hollandaisesaus volgens de verpakking bereidt.
Roer de fijngehakte peterselie door de saus en voeg de resterende boter toe.
Leg de peultjes op de omeletten en klap ze dubbel.
Meng de krieltjes met de rest van de peterselie en serveer naast de omelet.
Schenk de Hollandaisesaus over de omelet en de krieltjes.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Antinori Cipresseto Rosato Toscana – een frisse en fruitige rosé die perfect past bij de zalm en romige Hollandaisesaus.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 78